Dünyam başıma yıkıldı.

bu kadar sertsinizde anlatmasa o şekilde mutlu mesut devam etsek ben nerden bilicektim hiç söylemesemiydi?
Ne yani itiraf etmesi suçunu affettiriyor mu? Bu mantığa göre çocuk tecavüzcüleri de, katiller de, teröristler de suçlarını itiraf etmeleri halinde ceza almasınlar. Ne kadar mantıklı!
Ya peki siz onu bir jigoloyla aldatsaydınız??? Onu buna itiraf ettiğiniz de o '' Hmm söylemese bilmeyecektim, itiraf etmiş affedeyim.'' diyecek miydi? Ha siz zaten çoktan kadın olarak 2. sınıf insan olduğunuzu kabul etmişsiniz. Bize bir şey demek düşmez.
Ha siz geneleve gidecek kadar midesiz bir adamla olmayı kendinize yediriyorsanız bir şey diyemem. Bir de üstelik bunu sizle beraberken yapmış, sizi bir hayat kadınıyla aldatmış. Siz hala daha bu adamla evlilik derdindesiniz. Bu kadar midesiz bir adamın size sadık olacağını düşünecek kadar naif misiniz? Aldatılmayı, hem de bu şekilde iğrenç bir şeklini affetmeyi, o adamı koynunuza almayı gururunuza yediriyor musunuz?
Neyse ne diyeyim, dilerim mutlu olursunuz.
Sunu da belirteyim benim sorunum sizin affedip affetmemeniz değil, ''Amaan ne olmuş canım erkeğin elinin kiri'' minvalindeki cevaplar.

Son düzenleme:
Merakını gidereyim evet yazardım da bende bi şeyi merak ettim
Bunda bu kadar gülüp yerlere yatacak ne var
Çünkü komik, çünkü iki yüzlüce.
Kız orada sevgilim beni genelevde aldatmış yazmış millet de ''Ne var canııım, erkek değil mi, elinin kiri. Hem tövbe ederse Allah affeder'' yazmış. Ya peki konuda özneler yer değişseydi? Konu sahibesi buraya konu açıp:
-4 kez jigololarla birlikte oldum, üstelik sonuncu yaptığım sekste sevgilimle beraberdim. Onu jigoloyla aldattım.''
yazsaydı hangi cevaplar gelirdi??? O yukarıdaki mesajları yazan arkadaşlar aynı affedici, hoşgörülü mesajları bir kadın için de yazarlar mıydı??? Bu sitede sevgilisiyle birlikte olan kızcağızlar taşlanıyor, ama ataerkil ahlak anlayışları kahrolasıca üyeler sevgilisini fahişelerle aldatan erkek için ''Ne var canıııım, ne olmuş yaniii. Ne kadar da büyütüyorsun?'' yazıyor! Buradaki iğrenç ikiyüzlülüğü, ahlaki yozlaşmayı, çifte standartı, mizojinizmi göremiyorsanız zaten size diyecek bir şeyim yok. Belli ki aynı zihniyette değiliz. Algılarımız çoook farklı.

Bir kez daha gördüm ki Müslümanların %99'u ikiyüzlü bir ahlak anlayışına sahip. Zaten biliyordum da sizler de son kanıtları oldunuz. Saygılar.

Ya kızlar konuyu okumuyor musunuz??? Çocuk kızı ALDATMIŞ.
Millet hala daha affet, ne olmuş yani diyor. YUH diyorum.
Hiç mi gurur yok sizde yaaa?
Tekrar ediyorum Müslümanların %99'u ikiyüzlü.
Kadınların da geneli erkek meraklısı. Erkek olsun çamurdan olsun. kafasında.

Aaaa athene lütfen ama erkeğin elinin kiridir.

affedip affetmeme kisinin kendisinin karar verecegi birsey,
iki kisi arasındaki hukuka riayet etmeyip aldatmak şahsen benim için kabul edilir degil,
zira tek eşli bir bireyim ve bu konuda muhafazakarım.

fakat cok eslilikle ilgili bir sorunu yoksa ne yapabiliriz ki... belki de bundan zevk alıyor? baskalarına zarar vermedikleri surece problem etmem.
hatta daha uc bir ornekle baskalarıyla birlikte olup olup birbirlerine bunu anlatacaklar ilerleyen yıllarda, nerden bileyim?
cunku "aldatmak" olarak algılanmıyor durum. başka bir cıkarım yapamadım.

ustelik aldatmada bir yalan ve riyakarlık soz konusudur.
itiraf, vakti zamanında soylenen yalanları siliyorsa yine kisinin kendi degerlendirmesi der gecerim.
ancak somut gercekligi hangi cumlelerle kapatmaya calısırlarsa calıssınlar, degismez.

herkes kendi inancına gore bir af tanımlayabilir. bence bu pismanlık, tovbe vb kavramlar kisinin kendi maneviyatıyla alakalı olup, bireysel bir tavırdır.
konu 3.kisilere yansıyorsa cok daha farklı bir af cercevesi cizdigi anlamına gelir, yine karsısındaki kisi bunu kabul ediyorsa diger insanlara zarar vermedikleri surece diledikleri gibi yasasınlar derim...

yani olay tamamen tek eşlilik, af, ve aldatmaya insanların kendi dunyalarında yukledikleri degerler ile alakalı.

sana özellikle katıldıgım konu ise şu;
tum bunları bir kadın yaşasa taşlanırdı.
cogu kisi "kocasının yerinde olsam affetmezdim" diyip gecmez, o kadını gordukleri yerde sacına basına sarılacak bir ofkeyle dolarlardı.
cinsiyetlere gore boyle bir ayrım soz konusu ise bu bence de ikiyuzluluktur. insanların inancından ziyade tamamen karakterleriyle alakalı oldugunu dusunurum.

fiziksel siddet gostermeseler dahi diger insanlara sarfettikleri kelimelerle hakaret ve psikolojik siddet varsa; baskalarının hayatlarına mudahale etmek, kendi deger yargılarını dayatmak kişilik haklarına saldırıdır, asıl suç olan budur.

onu çok sevmiş ayrılık düşüncesi aklında olmayınca baya kötü bi dönem geçirmiş duygusal biri zaten..benimle konuşma sebebi sana bunu yapamazdım bilmen lazımdı dedi ailesiyle konuşma nedenide ölmeden önce helallik almakmış öbür dünyada ailesiyle yüzleşmekten çok korkmuş..annesiyle zaten bu konuda pek konuşmadık yemeğini yedinmi ağlama hep teselli etti o kadar iyi bi ailesi varki çok şanslı hissediyodum kendimi onların arasına katılıcam diye
Allah aşkına şu güzelim islamiyeti bilinçsizce yaşamayın.Bazı şeyleri birbirine karıştırıp abartmayın.Sevgilisiyle flört ederken de,ben nağmahrem bir kızla çıktım gezdim tozdum hakkınızı helal edin demiş mi?Bu ne saçmalıktır.Sen kaç yaşındasın böyle şeylere inanıyorsun.Adamın biri gidecek geneleve,(size söylediği 4 kez)kadınlarla yatacak.Sonra bundan utanmadan,ar etmeden,bir erkek olarak yüzünü kızartmadan gidecek bunu annesine anlatacak.Bu ne terbiyesizlik.Bu nasıl bir erkeklik.Kusura bakma ama bunun iğrençlikten öte açıklaması yok.Yok helallikmiş yok ahiretmiş.Kendini temize çıkarmak için iyi kılıf bulmuş.İslamiyeti böyle ahireti düşünecek kadar hellalliği düünecek kadar yaşayan dindar takvalı insan kimsenin kadını bırak kızıyla da gezip tozupta yaptığı cinsel içerikli şeyi oturup konuşmaz.Sen madem dindarsın.Elin adamı sana kimle yattığını anlatıyor.Böyle bir konuşmaya nasıl giriyorsun.Bir erkek yediği haltı gelip anlatması dürüstlük değildir.Yaparken sadakatsiz.Sadakatsizliği anlatırken mi dürüstlük oluyor.O çok övdüğün ailesi nasıl bir aile,oğluyla aralarında sınır,çizgi saygı yok.Mahremini anlatıyor.Annesi de dinliyor.Bir de kalkıyor oğlunun cinsel hayatını elin kızıyla konuşuyor.Sen kendini bu kadar nasıl küçük düşürüyorsun.O aileye girmemişsin.Arada sınır yok.Bir de kendini şanslı hissediyorsun.Yarın senle evlense,senşnle ne yaptığını da anlatır.Ağlanır sızlanır.Anasına koşar her fırsatta.Bu adamın psikolojik dengesi bozuk.Aile o yüzdne bu kadar herşeyini biliyor ve sana yamamaya çalışıyorlar.Mübarek olsun.

Kız orada sevgilim beni genelevde aldatmış yazmış millet de ''Ne var canııım, erkek değil mi, elinin kiri. Hem tövbe ederse Allah affeder'' yazmış. Ya peki konuda özneler yer değişseydi? Konu sahibesi buraya konu açıp:
-4 kez jigololarla birlikte oldum, üstelik sonuncu yaptığım sekste sevgilimle beraberdim. Onu jigoloyla aldattım.''
yazsaydı hangi cevaplar gelirdi??? O yukarıdaki mesajları yazan arkadaşlar aynı affedici, hoşgörülü mesajları bir kadın için de yazarlar mıydı??? Bu sitede sevgilisiyle birlikte olan kızcağızlar taşlanıyor, ama ataerkil ahlak anlayışları kahrolasıca üyeler sevgilisini fahişelerle aldatan erkek için ''Ne var canıııım, ne olmuş yaniii. Ne kadar da büyütüyorsun?'' yazıyor! Buradaki iğrenç ikiyüzlülüğü, ahlaki yozlaşmayı, çifte standartı, mizojinizmi göremiyorsanız zaten size diyecek bir şeyim yok. Belli ki aynı zihniyette değiliz. Algılarımız çoook farklı.

Bir kez daha gördüm ki Müslümanların %99'u ikiyüzlü bir ahlak anlayışına sahip. Zaten biliyordum da sizler de son kanıtları oldunuz. Saygılar.
%10000000 katılıyorum. :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Parayla ilişki yaşamış olması mide bulandırıcı oluyor ama para vermeden olsaydı mide bulandırıcı olmayacaktı öyle mi :KK57::KK57::KK57:
Dürüst davranıp söylemiş affedilebilir çünkü neticede parasıyla bir kadınla birlikte olmuş. Para aracı olmadan olsaydı dürüst davranıp söylemiş olsa bile affedilemezdi çünkü aldatmış olacaktı. Öyle miiiiiii :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Yemin ederim çoğu yorumu ağzım açık okudum. Aynı şeyleri bir kadın yazsaydı idam etmek isterdik herhalde. Çok yazık :KK43::KK12:

Sunu söyleyeyim benim eşim de gitmiş bekarken 1 kere ve sadece 1 ben hayatında yokken ve lisenin yeni bittiği dönemlerde...aldatmak çok farklı bir şey bir genel evdeki kadın la kendimizi kiyaslayamayiz...ihtiyaç giderilmesi için erkeklerin uğrak yeri ama ev ortamı öyle değil...Allah iyi lerle karsilastirsin...iyi es allahın hediyesi kötü es de imtihanidir..bunu kolay anlayamazsin...eşim bir kere gitmiş diye kimseyle evlenmesin mi...Allah la Kul arasında güzel giden bir evliliğim var eşime ben takilirim kongreye gidince kap bir Rus gel hem senin hem benim işimi görsün evde diye aramızda espiri konusuydu bir aralar...yaşanabilir şeyler...kızlar bile çıktığı kişilerle öpüşüyor..ne yapsınlar onlarda mi evlenmesin yada yuhalansin...geniş düşünelim biraz ..karısı hamile kalmış doğum yapmış adamlar eslerinden soğuyor da gözü dışarda kalıyor...o kadınlar ne etsin. ..ben hep derim arkadaslarla konuşurken bu konularda yapacak olan adam yapar..yapacaksa sessiz yapsın aileme yansitmasin...gidecekse gider gitmeyecek se tilki nin dönüp dolaşacak yer Kürkçü dukkanidir...burda evli olup hamile karısının yüzüne ex aşkımı unutmadım diyenler var...
Şu düşünce yapın,şu kurduğun cümleler beni benden aldı.

Valla cok marjinalsiniz ya. Erkek arkadasinin annesine bu kadar ozelini anlatmasi fazla degil mi? Cok uc bir davranis ornegi yani, cok asiri...

Şu düşünce yapın,şu kurduğun cümleler beni benden aldı.

''eşime ben takilirim kongreye gidince kap bir Rus gel hem senin hem benim işimi görsün.''

Siz yorum sahibini anlayamazsınız. Kendisi ve muhterem eşi bizim ülkemizin Jean-Paul Sartre - Simone de Beauvoir çifti. Adeta birer yükselen değerler her birimiz için. Sizin gibi toplumun dayattığı ahlaki normlara takılı kalmış bir faninin arka planında bohem yaşamın olduğu böyle ulvi ve marjinal bir evliliği anlamasını beklemezdim zaten.:KK12::KK12::KK12:

erkeklerin ihtiyacı var sexe tabiki yapabilirler sonuçta bekar evlenene kadar gitsin geneleve nolacakki...
bu ne ya abi erkeklerin ihtiyacı varda biz bayanların yok mu. biz neden gitmiyoruz jigolaya. neden ihtiyaclarımızı gidermeyelimki dimi ama.
yooooo ama erkeğin elinin kiri bir şey olmaz ama kadın öyle mi namussuz hasiyetsiz, terbiyesiz, ahlaksız.
bu nedir nasıl bi düşünce yapısı nasıl.
erkekle kadın eşittir erkek bir nebze bir tık önde olsa da bu durumu değiştirmez.
bu toplumda erkekler her şeyi yapabiliyorsa kadın yaptığı zaman da susulacak.
bu ülkeyi anlayamıyorum Müslümanız elhamdülillah Allah kadına yasak olanı erkeğe de yasak etmiş ki burda neler tartışılıyor.
konu sahibi seninle birlikteyken de geneleve gitmesi affedilir bir şey değil. aldatılmışsın.

Bİr insanın geçmişi de temiz olsa çok güzel olur. Ama insanlık hali. Eğer bir hata yapmış fakat iyi bir tövbe etmişse, bugünkü durumu da gerçekten çok iyiyse, onu affedip, geleceğe yönelik planlar yapabilirsin.

Tabi bu sadece senin vereceğin bir karar.

Sana söylemesi pişmanlığını ve sana duyduğu saygıyı gösterir.

Şu andaki davranışlarına bak. Gerçekten temiz, güvenilir, samimi ve iffetli ise geçmişine afla bakılıp ayıpları örtülebilir.

Dediğim gibi bu hususta kesinlik yok. Orası sana kalmış.

Rabbin kararını hayırlı etsin. Kişinin günahı büyük aldatma söz konusu var.
Erkek içinde kadın içinde bu düşünülebilir. Tamamen senin kararın. Kabul edersen kimse sana yuh yaaa demeyecek kabul etmezsen kimse sana yazık oldu demeyecek. Bu karar tamamen seni bağlayacak. Acısını da sen cekeceksin mutlu günleri de sen yaşayacaksın. Buraya sormadan önce kendinle konuştun mu hiç kendine dürüstçe sorup bir cevap aldın mı?

Senden önce ve 1 kere olsa hadi neyse ilaçlar vs falan derdim de
4 kere olunca e yuh yani neresinden tutsan elinde kalıyor.
Diyelim ilaçlardan bi kere bilemedin iki olur pişman olur
Diyelim eski kız arkadaşından dolayı ee seninleyken o kızı sevdiği çıkar.
Büyük ihtimal aynı kıza gitti 4 ünde de
Bu adama güvenebilecek misin diyelim ilerde büyük kavgalarınız oldu o zaman çok sinirliydim sinirle yaptım diyebilir ki bu mümkün

''eşime ben takilirim kongreye gidince kap bir Rus gel hem senin hem benim işimi görsün.''

Siz yorum sahibini anlayamazsınız. Kendisi ve muhterem eşi bizim ülkemizin Jean-Paul Sartre - Simone de Beauvoir çifti. Adeta birer yükselen değerler her birimiz için. Sizin gibi toplumun dayattığı ahlaki normlara takılı kalmış bir faninin arka planında bohem yaşamın olduğu böyle ulvi ve marjinal bir evliliği anlamasını beklemezdim zaten.:KK12::KK12::KK12:
Valla anlayamadım anlamakta istemem herhalde.Anneannem bile böyle düşünce yapısına sahip değildi.
Benim bildiğim Simone,feministir.Romanlarında da felsefi takılır.Bu hanımın ilişkisi öyle değil ki valla.Ataerkil.Dinden imandan bahsederler.Kötü kocanın imtihan oldğunu söylerler,öte yandan zinayı meşru gösterirler.Erkeğin ihtiyacıymış.Ne ihtiyacı ya.Dinde öyle birşey mi var.Erkek ihtiyaç giderebilir diye.Yok hamileyken eşi soğuyormuşta bilmem ne.Kudurmuş sanki.İmtihansa o da bir imtihan.
Ben eşime diyeceğim ki kap bir Rus gel ikimizin de işini görsün.Ya benim midem almıyor.Konu da midemi bulandırdı yeterince.Bu lafı etmenin bile günahı var.Zinaya şaka yollu teşvik etmek.Adama o hakkı vermek.

Bu konuda da,erkek psikolojik sıkıntıları olan,aşırı derecede melankolik,duygusal zayıflık yaşayan ve ilaç tedavisi gören biri.Aile de bunu biliyor.Konu sahibinin de yaşı çok büyük değildir diye düşünüyorum.Temiz kalpli de.Ailede biz bu çocuğu bununla evlendirelim hem başı bağlanır hem düzelir düşüncesinde.

Yalnız benim anlayamadığım ne biliyor musun.Yorum yapanların çoğu erkeği dürüst ialn etmiş.Ya adam halt yiyince birşey yok.Ama gelip bunu anlatınca dürüst öyle mi.Ne o haltı yesin,ne de gelip bana pişkin pişkin anlatıp kendi vicdanını temizlesin.Anlatınca ben ne diyeceğim ah canım benim ne kadar dürüstsün.Allah erkeklere değil,önce şu kadın milletine akıl versin.Eski köhne zihniyetten çıkartsın.İğrenç şeyleri de dine imana mal etmesinler.

bu adam 4 kez hayat kadınlarıyla birlikte olmuş en sonuncuya da seninle beraberken gitmiş yani seni aldatmış.

ben buna birileriyle yatmış olarak değil sevgilisini aldatmış olarak bakıyorum ve ayrılıktan başka bir çözüm aklıma gelmiyor.

ayrıca dünyanı yıkacak bir durum yok

Valla anlayamadım anlamakta istemem herhalde.Anneannem bile böyle düşünce yapısına sahip değildi.
Benim bildiğim Simone,feministir.Romanlarında da felsefi takılır.Bu hanımın ilişkisi öyle değil ki valla.Ataerkil.Dinden imandan bahsederler.Kötü kocanın imtihan oldğunu söylerler,öte yandan zinayı meşru gösterirler.Erkeğin ihtiyacıymış.Ne ihtiyacı ya.Dinde öyle birşey mi var.Erkek ihtiyaç giderebilir diye.Yok hamileyken eşi soğuyormuşta bilmem ne.Kudurmuş sanki.İmtihansa o da bir imtihan.
Ben eşime diyeceğim ki kap bir Rus gel ikimizin de işini görsün.Ya benim midem almıyor.Konu da midemi bulandırdı yeterince.Bu lafı etmenin bile günahı var.Zinaya şaka yollu teşvik etmek.Adama o hakkı vermek.

Bu konuda da,erkek psikolojik sıkıntıları olan,aşırı derecede melankolik,duygusal zayıflık yaşayan ve ilaç tedavisi gören biri.Aile de bunu biliyor.Konu sahibinin de yaşı çok büyük değildir diye düşünüyorum.Temiz kalpli de.Ailede biz bu çocuğu bununla evlendirelim hem başı bağlanır hem düzelir düşüncesinde.

Yalnız benim anlayamadığım ne biliyor musun.Yorum yapanların çoğu erkeği dürüst ialn etmiş.Ya adam halt yiyince birşey yok.Ama gelip bunu anlatınca dürüst öyle mi.Ne o haltı yesin,ne de gelip bana pişkin pişkin anlatıp kendi vicdanını temizlesin.Anlatınca ben ne diyeceğim ah canım benim ne kadar dürüstsün.Allah erkeklere değil,önce şu kadın milletine akıl versin.Eski köhne zihniyetten çıkartsın.İğrenç şeyleri de dine imana mal etmesinler.
Yok o Simone kısmı işin esprisiydi. Keşke azıcık olsa benzese. O kadın ideolojisi olan, hayatta bir duruşu olan, inandığı gibi yaşayan bir kadındı. Türkiyeden öyle kadınlar çıksa keşke. Şu verilen cevaplardan sonra pek umudum kalmadı yurdum kadınlarından zaten. Konuya yazılan cevaplar bir Kezban'ın Günlüğü isimli bir kitap çıkarılırsa ön söz olacak nitelikte.
O dürüstlük meselesi zaten trajikomik. Yukarıda da yazdım. Bu arkadaşların mantığına göre çocuk tecavüzcüsü biri suçunu itiraf ederse o da affedilmeli ve hatta dürüstlüğü sebebiyle Vatikandan Papa tasdikli ''azizlik'' unvanı almalı.
Sen işte bu kadınlara ideallerden, prensiplerden ve de kadınlık gururundan bahsedemezsin. Anlamazlar, anlayamazlar.

Son düzenleme:

Insan (kadın/erkek fark etmez) tabiati itibariyle günah işlemeye meyilli yaratılmıştır. Peygamberler hariç.
Muhafazakar kesim günah işlemez diye bir şey yoktur. Dünya imtihan dünyadır.
Herkes farklı şekillerde imtihan olunacaktir.
"Insanlar başı boş birakilacaklarini mı sandılar" (Kıyame 36)

Ayrıca insanlar birbirinin aynasıdır.

Yoksa sen insan değil, bir melek misin?

Hani müslümanlar iki yüzlü ya senin tabirinle...

Neyse....

Back
X