dünyam karardı

ben burada aldır yahut aldırma diye yol gösterenlere kulak asılmaması taraftarıyım. zaten siteye şöyle bir bakıldığında %99 civarı kadın kürtaja karşı çıkıyor. kim yaptırıyor acaba bu kadar kürtajı? birileri sanırım hem yaptırıp hem din, günah diye ahkam kesiyor...

arkadaş ölmekten bahsetmiş ve durumunun tek başına sağlıklı karar verebilecek kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. duygusal ve baskıcı yorumlar ise onu daha da zora sokacaktır. birileri yıllardır çocuk için uğraşıyor ama sahip olamıyor diye bu arkadaşa baskı yapılması ne kadar yanlış. dindir, günahtır demek de, hiç bir şey olmaz evlen demek de bir o kadar yanlış. zaten arkadaş bunları biliyordur ve bir türlü çıkar yol bulamadığı için bizlere danışmıştır.

bence sevgilinle paniğe kapılmadan konuşmalısın. çözümsüz bir durumda değilsin ama hangi durumda sonuçlarına katlanabileceksin bunu düşünmelisin. bir tarafta kürtaj olmanın sonuçları, bir tarafta acilen evlenmenin sonuçları, işin vicdan boyutu ise tamamen senin içinde. hangisi sana daha katlanılabilir geliyorsa o tarafı seçmelisin.

merhaba esra,
yaşadığın olayı ruh halini çok iyi anlıyorum. 3 yıl önce bende yaşadım bunu ve lanet olsun ki insanlar ne der ailem ne der diyerek aldırdım çocuğu. erkek arkadaşımla evlendim de sonra ama hiçbir şey bu olayı telafi edemiyor. çok şey değişti olay üzerinden ama benim içimdeki sızı, vicdan azabım hala duruyor.
kendime hergün lanet ediyorum aldırdığım için hep kız olacağını düşünmüştüm 2 yaşında bir kız görünce sürekli ağlıyorum bazen ağlamaktan kendimden geçtiğim oluyordu. hakkım yoktu buna onun yaşama hakkını kendi annelik hakkımı aldım
şimdi bunları yazarken ellerim titiriyor gözlerim yaşlı artık kızmamaya çalışıyrm bazen hayal ediyorum ama neyse...
zor bir sorumluluk zor bir karar iyi düşün ama sadece kendin erkek arkadaşın ve onun için düşün evet kabul ediyorum çok yıpranacaksın çünkü hazır değilsiniz aileler vs. ama bütün içtenliğimle söylüyrm mantıklı yönün aileni, toplumu, maddiyatı düşünen yönün senin ruhuna, yüreğine etki etmez iyi düşün maddi sıkıntılar aile kavgaları her zaman var
insanlar konuşacaklar ama aile kurduğunu kendi ayaklarının üzerinde durduğun zaman herkes susmayı öğrenecek işleriniz düzene girene kadar farklı bir alternatif yoksa antakyada yaşamak sorun değil bence iş bulana kadar destek almak hiç sorun değildir. erkek arkadaşınla birbirnize destek olun anlayış gösterin kimsenin sizi yıpratmasına izin vermeyin.
canım alıcağınız karar ilişkiniz güçlendireblirde yıpratabilirde. kendinin ve karşındakilerin duygularından eminsen birlikte bir ömür geçirebileceğinizi düşünüyorsanız kimsenin mutluluğunuza gölge düşürmesine izin vermeyin. kimsenin önünde ezilmeyin evli olup olmanız bir yana eğer birşeyler yaşadıysanız duygularınızın güçlü olduğunu düşünüyorum bu size güç verecektir. şimdiden kolay gelsin

esracım az önce kendimden yola çıkarak bir şeyler yazdım ama bunu şunun için yazdım eğer erkek arkaşınla birbirinizden eminseniz ve sen bu çocuğu dünyaya getirmek istiyorsan diye yazdım eğer bu iki noktada eminsen hiçbir şey sizden değerli değildir. ama herşeyi iyi ölçüp tart

ben burada aldır yahut aldırma diye yol gösterenlere kulak asılmaması taraftarıyım. zaten siteye şöyle bir bakıldığında %99 civarı kadın kürtaja karşı çıkıyor. kim yaptırıyor acaba bu kadar kürtajı? birileri sanırım hem yaptırıp hem din, günah diye ahkam kesiyor...

arkadaş ölmekten bahsetmiş ve durumunun tek başına sağlıklı karar verebilecek kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. duygusal ve baskıcı yorumlar ise onu daha da zora sokacaktır. birileri yıllardır çocuk için uğraşıyor ama sahip olamıyor diye bu arkadaşa baskı yapılması ne kadar yanlış. dindir, günahtır demek de, hiç bir şey olmaz evlen demek de bir o kadar yanlış. zaten arkadaş bunları biliyordur ve bir türlü çıkar yol bulamadığı için bizlere danışmıştır.

bence sevgilinle paniğe kapılmadan konuşmalısın. çözümsüz bir durumda değilsin ama hangi durumda sonuçlarına katlanabileceksin bunu düşünmelisin. bir tarafta kürtaj olmanın sonuçları, bir tarafta acilen evlenmenin sonuçları, işin vicdan boyutu ise tamamen senin içinde. hangisi sana daha katlanılabilir geliyorsa o tarafı seçmelisin.

kimsenin kimseye baskı yaptığı yok kimsenin yorumlarınada karışma hakkında yok oke? günah olması benim umrumda değil zaten evlenmeden ilişkiye girmekte günah ama sevgilim bize sahip çıkıyo diyo ben bu bebeği istiyorum diyo bizde o zaman yavruna kıyma diyoruz o kadar anne olmayı isteyen insan varken onlar evlenmeden oluyosa vardır bundada bi hayır...

konunun din ile alakasiz olmasina bir ornegim daha var:

Dogur, cok gunah diyenler, erkek arkadasi kabul etmeseydi, evlenmeyecek olsalardi yine de dogur, gunah diyecek miydiniz?

Mantik cercevesinde hareket edilmesi lazim boyle bir durumda. Gunahsa gunah, gunaha girmeyeyim diye hayatini mahvetmemeli konu sahibi. Ki zaten din bu kadar onemli olsadi onun icin zina yapmazdi.

kimsenin kimseye baskı yaptığı yok kimsenin yorumlarınada karışma hakkında yok oke? günah olması benim umrumda değil zaten evlenmeden ilişkiye girmekte günah ama sevgilim bize sahip çıkıyo diyo ben bu bebeği istiyorum diyo bizde o zaman yavruna kıyma diyoruz o kadar anne olmayı isteyen insan varken onlar evlenmeden oluyosa vardır bundada bi hayır...

ben gayet baskıcı mesajlar gördüm ve alıntı yaparak yorum yapmadıysam yorumumu kendi üzerinize alınamazsınız ayrıca kimse kimsenin yorumuna karışmıyorsa siz de benimkine karışmayın lütfen. zaten aldır yahut aldırma gibi bir yorum da yapmamışım direk sizi hedef almadığım için de sorun yok.

arkadaşım zor bir durum Allah yardımcın olsun.Ama her şerde bir hayır vardır unutma.Ayrıca birde şurdan bak erkek arkadaşın seni yarı yolda bırakmamış senin durumunda olupta yüz üstü bırakılan birçok kız var.Bence o çocuğu aldırmamalısın intiharıda kesinlikle aklından çıkarmalısın hem hayatın sana ne getireceğini Allahın sana rızkı nasıl ve nerden vereceğini bilemezsin Dua et ve teslim ol bence...Belki herşey düşündüğünden daha güzel olur ayrıca okulunu bitirince geçim sıkıntısı çekmeyeceğinin garantisi varmı.Sunu unutma derim yanlış yanlışı doğurur.

ben gayet baskıcı mesajlar gördüm ve alıntı yaparak yorum yapmadıysam yorumumu kendi üzerinize alınamazsınız ayrıca kimse kimsenin yorumuna karışmıyorsa siz de benimkine karışmayın lütfen. zaten aldır yahut aldırma gibi bir yorum da yapmamışım direk sizi hedef almadığım için de sorun yok.

bak tatlım '' birileri yıllardır çocuk için uğraşıyor ama sahip olamıyor diye bu arkadaşa baskı yapılması ne kadar yanlış.'' bu yorumu sen yazmışsın ne yazdığını iyi oku ayyy bide direk hedef alsaydım :9:

AVRASYA diye bir hanımın yazdıkları dikkatimi çekti geri dönüp alıntılayamadım şuan üşendiğimden..

Hanımefendi size kim bebeğin 10 hafta geçmeden alınınca gunah olmadını söyledi ? bu nasıl bir kendinden emin bir şekilde apaçık gunah olan bir duruma caizdir asla gunah değildir demek..siz ne yaptığınızın farkında mısınız ? sakın birdaha bu şekilde birisine akıl vermeyin mazallah ''aldırın '' diyen birini efil efil arayan bir kadına sebeb olur da gunaha girersiniz..bazı kişilikler vardır 100 tane şey dersiniz ikna olmaz ama asıl duymak istediği cevaba göre şekil almaya hazır olan kişiye 1 cevap bile yeterli olur..Korkum o ki siz onlardan biri olmayasınız bir çaresiz kişi için !! gidip iyice araştırın gelin..gece gece sinir harbi yaşadım o mesajınız yüzünden :19:

konu sahibesi sizin için ise bulunmaz bir nimete sahip oldugunuzu söylemek isterim, erkek arkadaşınızı bu kararından ötürü tebrik ederim..Arkasını dönüp gidebilirdi, sizi yarı yolda koyup çaresizliğinizle başbaşa bırakabilirdi yapmış olduğunuz bu durumun ceremesine lütfen katlanmayı ihmal etmeyin..evlenin ve bebeğinize kıymayın ! aldırın diyenleri ise o cümleyi okudugunuz yere kadar okuyup yarıda bırakın ve bilhassa UMURSAMAYIN !..hayatınızda başarılar dilerim.

:46::46::46::46: bir insan ancak bukadar duygu ve düşüncelerime tercüman olabilir...... bence arkadaşımın söylediklerine kulak vermelisin.....

konunun din ile alakasiz olmasina bir ornegim daha var:

Dogur, cok gunah diyenler, erkek arkadasi kabul etmeseydi, evlenmeyecek olsalardi yine de dogur, gunah diyecek miydiniz?

Mantik cercevesinde hareket edilmesi lazim boyle bir durumda. Gunahsa gunah, gunaha girmeyeyim diye hayatini mahvetmemeli konu sahibi. Ki zaten din bu kadar onemli olsadi onun icin zina yapmazdi.

hayatının mahvolacağını nerden biliyosun emin olabiliyosun belkide doğru olan bu belkide sıkıntı çekecek ama sonra rahat edecek
sadece bebek için evleneceklerini hiç sanmıyorum çocuk seviyo öyle olmasa aldır diye baskı yapardıı
durum zaten zor nerden baksan konu sahibi sıkıntı çekecek aldırsa aldırdığı için üzülecek aldırmasa yine sıkıntı çekecek
ama az ama çok onu biz bilemeyiz
ama ikiside üniversite mezunu iş bulabilirler
benim eşim hem çalışıyo hem kpssye hazırlanıyoo
üstelikte 9 aylık hamileyimm
hamile olduğum için ara verdim ama birsüre sonra çaalışmayı düşünüyorum bebek hiçbirşeye engel değill
sadece ara veriyorum diyelimm
ayrıca hayatta sorun sıkıntı hiç bitmez biri bitse biri başlarr o yüzden geleceğe dair sıkıntı ve sorunlar hakkında kesin konuşmak doğru olmazz
evet olmaması lazımmış evli değiller tahsilleri var daha ama olmuşş
bir hata ve hatanın sonuçlarıyla karşı karşıya arkadaş
aldırarak kurtulacağı sanılıyorsa kesinlikle kurtulamaz çünkü bebeğini aslında istiyoo
aldırırsa psikolojik olarak çok yıpranır
kendini hep suçlu hisseder
evlenmeyecek olsalardıda doğur derdimm
hayatta tek başına bile olsa insan güçlü olup bebeğine bakabilir zor olur ama yaparr

ne olur yadırgamayın beni sadece yardıma ihtiyacıma var o kadar çaresizim ki

erkek arkadaşımla birlikte oluyorduk ama sadece geri çekme yöntemiyle korunduk öğrendim ki bu bi yöntem değilmiş :'(

geç kalınca adetim test aldık 3 tane üçüde pozitif..erkek arkadaşım ağladı aldıramayız evlenelim o bizim yavrumuz dedi

ama işi yok daha hatta askere bile gitmedi cezamı çekiyorum intihar etmeyi bile düşünüyorum...bugüne kadar emek verdiğim okulumun hiçbişin anlamı kalmadı

büyük hata yaptım bi şekilde hayatımla ödeyeceğim bunu.aldırsam vicdan azabıyla diğer türlü bu şartlarda evlenip yaşam mücadelesiyle

Öncelikle tatlım,kimse kimseyi böyle bir şey için yadırgayamaz ! Bulunduğun durum gerçekten çok zor. Şükret ki erkek arkadaşın sana ve karnındaki bebeğe sahip çıkmış. Askerlik,iş evet bunlar her ne kadar halledilir gibi görünse de aslında büyük konular. İşi olmadan ne sana ne bebeğinize bakamaz.Malum ekmek,su havadan yağmıyor. Senin okuduğun bir okul var. Bu zamana kadar çok çaba sarfetmişsin. Çok zor bi karar canım. Allah'ın verdiği cana nasıl kıyılır bilmem ama bence senin için en doğru seçim bebeği aldırman. Okulunu bıraksan,paranız yok,işiniz yok. Erkek arkadaşın bi işe başlasa hoop askere gidicek. Bu konuda sana ailen de destek olmazsa bi başına kalırsın. Şu anda bence en doğru çözüm o bebeği aldırmak...

ilişkiye girerken bu olasılığı hep düşünmeliydiniz olan olmuş zor durum ama eğitimli insanların bu durumlara düşmeleri bana çok garip geliyor.Herşeyin zamanı var diyerek sevgililikte cinsellik yaşanmasına karşı olduğum için ne kadar haklı olduğumu gördüm bunu kesin sen istememişsindir karşı taraf istemiştir ama yapmışın olan olmuş yaparken sorun yok hamile kalınca öleceğim pişmanlık veren cümleler buna çok karşıyım bir zevk yaşama uğruna nelerle karşılaşıyorsunuz kınıyorumçç:50::50::50:

ne olur yadırgamayın beni sadece yardıma ihtiyacıma var o kadar çaresizim ki

erkek arkadaşımla birlikte oluyorduk ama sadece geri çekme yöntemiyle korunduk öğrendim ki bu bi yöntem değilmiş :'(

geç kalınca adetim test aldık 3 tane üçüde pozitif..erkek arkadaşım ağladı aldıramayız evlenelim o bizim yavrumuz dedi

ama işi yok daha hatta askere bile gitmedi cezamı çekiyorum intihar etmeyi bile düşünüyorum...bugüne kadar emek verdiğim okulumun hiçbişin anlamı kalmadı

büyük hata yaptım bi şekilde hayatımla ödeyeceğim bunu.aldırsam vicdan azabıyla diğer türlü bu şartlarda evlenip yaşam mücadelesiyle

tüm yorumları okumadım belki yaşını yazmışsındır ama yüksek lisans yaptığına göre en az 24 yaşındasın ve korunma yöntemlerini bilmiyosun, geri çekme yöntemi tabiki bir korunma yöntemi değil, kondom kullanmak hiçmi aklınıza gelmedi, çocuğu aldır diyemem aldırma da diyemem o senin verebileceğin bi karar ama her halükarda zor bi seçim yapmış olucaksın

ilişkiye girerken bu olasılığı hep düşünmeliydiniz olan olmuş zor durum ama eğitimli insanların bu durumlara düşmeleri bana çok garip geliyor.Herşeyin zamanı var diyerek sevgililikte cinsellik yaşanmasına karşı olduğum için ne kadar haklı olduğumu gördüm bunu kesin sen istememişsindir karşı taraf istemiştir ama yapmışın olan olmuş yaparken sorun yok hamile kalınca öleceğim pişmanlık veren cümleler buna çok karşıyım bir zevk yaşama uğruna nelerle karşılaşıyorsunuz kınıyorumçç:50::50::50:

sözlerine başından sonuna kadar katılıyorum geçen bir arkadaş konu açmış adet sonrası kan diye nişanlı herhalde düşükmü yapıyorum kanamam var diye sormuş bende bebek yerleşmesi sonucuda kanama olabiliyor dedim hamileyseniz ne olucak dedim onu sormadığını yazmış İnşallah hamile değildir nedenebilirki çok üzülüyorum çok anlatamam o canı bizlere emanet Rabbim veriyo nasıl kıyılır hiç bilmiyorum evliyim 2 yıldır bebeğim olmadı ameliyat oldum tüpümün biri tıkalı açıldı öncesinde yapılan işlemler o kadar acı verici yeter ki evlat nasip etsin diyor insan Allah her isteyene nasip etsin yüreği yanıyor insanın anlatamam.. anne olamak Rabbimin biz kadınlara nasip ettiği çok önemli çok kutsal birşey onun kıymetini bilelim derim kimse sözlerini üzerine alınmasın sadece içimden geldi yazdım

sözlerine başından sonuna kadar katılıyorum geçen bir arkadaş konu açmış adet sonrası kan diye nişanlı herhalde düşükmü yapıyorum kanamam var diye sormuş bende bebek yerleşmesi sonucuda kanama olabiliyor dedim hamileyseniz ne olucak dedim onu sormadığını yazmış İnşallah hamile değildir nedenebilirki çok üzülüyorum çok anlatamam o canı bizlere emanet Rabbim veriyo nasıl kıyılır hiç bilmiyorum evliyim 2 yıldır bebeğim olmadı ameliyat oldum tüpümün biri tıkalı açıldı öncesinde yapılan işlemler o kadar acı verici yeter ki evlat nasip etsin diyor insan Allah her isteyene nasip etsin yüreği yanıyor insanın anlatamam.. anne olamak Rabbimin biz kadınlara nasip ettiği çok önemli çok kutsal birşey onun kıymetini bilelim derim kimse sözlerini üzerine alınmasın sadece içimden geldi yazdım

Allah ınsallah sana da tez zamanda nasıp etsın ınsallah cnaım
benımde bır oglum var tüp bebek yontemıyle oldum
Evlat cok güzel sey
Rabbım dualarınızı kabul etsın

Allah ınsallah sana da tez zamanda nasıp etsın ınsallah cnaım
benımde bır oglum var tüp bebek yontemıyle oldum
Evlat cok güzel sey
Rabbım dualarınızı kabul etsın

amin canım çok teşekkürler Allah bağışlasın güle güle büyüt inşallah oğluşunu
şu sözcükleri yazarken dahi gözlerim dolu dolu :43: her ay bir ümit bekliyorum ama olmayınca yıkılıyosun ve yine içinde ümit filizleri yeşeriyor işte kısmet bakalım biz ameliyat sonrası 5-6 ay bekleyelim belki tedavisiz olur dualarınızı bekliyorum arkadaşlar

amin canım çok teşekkürler Allah bağışlasın güle güle büyüt inşallah oğluşunu
şu sözcükleri yazarken dahi gözlerim dolu dolu :43: her ay bir ümit bekliyorum ama olmayınca yıkılıyosun ve yine içinde ümit filizleri yeşeriyor işte kısmet bakalım biz ameliyat sonrası 5-6 ay bekleyelim belki tedavisiz olur dualarınızı bekliyorum arkadaşlar

ah be canım benım agzımdan Rabbımın kulagına ınsallah
3 deneme gecırdım her ıkı denemem sonrası depresyona gırdım oyle zorkı beklemek hayal etmek
karnıma yastık koyup bakmalar ama benım hıkayem ıyı gıtmedı
dogumdan sonra ayrıldık bız oglum benım yanımda cok sukur ınsallah en tez zamanda guzel haberlerını duyarız.Bızım olduysa sızınde olur Rabbımın mucızlerı bol ona ınan ve bol dua et

kusura bakmada büyük aptallık yapmışsın neyine güvendinde ilişkiye girdin be yavrum yaaa

Back
X