dünyam karardı

konu sahibi canim uzlulme olan olmus artik hayatta o kadar kotu seyler varki bu onun yaninda hiç bile sana bireşey anlatayim bi akrabam vardi oğlan bi kizla cikiyodu uzun suredir aralarinda mezhep sorunlari vardi. neyse bnlar yillar sonra ayrildilar bu bahsettiğim kişi babamin daysinin torunu sonra oğlan benim annemin dayisinin torunu ile birlikte olmaya baslamişlar kiz aralrina girmiş ayirmiş bunlari bi şehirdede universite okyodu kiz oğlan ben seni sevmiyorum eski kiz arkadasimi seviyorm senle onu untmak için cikiyorum demiş kiz bunu bile bile kabul etmiş birlikte olmuslar kzi hamile kalmiş aylarca saklamiş korse kullanmş cocuk karninda sıkışmis oğlanin babasi ne malum benim oğlumdan oldugu dedi test yaptirdilar ondan cikti kizin annesi aglya aglaya dolaşti dgun yaptilar 1 ay sonra dgnden dogrdu şimdi mutlular bi sorn yok allah saglikli dogmasini nasip etsin sana konus ailenle erkek arkadsin yaninda ya yaninda olmasaydi onu dusun birde helal olsun ona evlenin dogum yap bi şekilde anlatirsiniz ailene sonra inşlh tatli nur topu gibi bi bebegin olur

bazı yorumlarda bebek olmasa evlilik planı yok denilmiş evet planımız yoktu ama hep evlenme hayalimiz vardı..erkek arkadaşım çok öncesinde annesine beni anlatmıştı evleneceğim kız diye

sevgilimle tekrar konuştum evlilik konusunda pişman olmayalım diye o da zaten evlenmeyecekmiydik bi kaç yıl öne çekmiş olduk dedi

bu olaydan öncede her fırsatta hayatının tamamını benle geçirmek istediğini söylerdi hatta evlendikten sonra kaç çocuk yapacağımızdan kızımız olursa sevgilisinin olup olmamasına izin vereceğimize kadar hayaller kurmuştuk

hamileleğim kesinleşti 6 haftalık...yengem aldırsamda doğursamda yanımda olacağını ama fikir vermek istemediğini söyledi

bu akşam aileme evlenemk istediğimi anlatacağım babam gelince ama içimde sıkıntı var olmaz diyecek biliyorum

bazı yorumlarda bebek olmasa evlilik planı yok denilmiş evet planımız yoktu ama hep evlenme hayalimiz vardı..erkek arkadaşım çok öncesinde annesine beni anlatmıştı evleneceğim kız diye

sevgilimle tekrar konuştum evlilik konusunda pişman olmayalım diye o da zaten evlenmeyecekmiydik bi kaç yıl öne çekmiş olduk dedi

bu olaydan öncede her fırsatta hayatının tamamını benle geçirmek istediğini söylerdi hatta evlendikten sonra kaç çocuk yapacağımızdan kızımız olursa sevgilisinin olup olmamasına izin vereceğimize kadar hayaller kurmuştuk

hamileleğim kesinleşti 6 haftalık...yengem aldırsamda doğursamda yanımda olacağını ama fikir vermek istemediğini söyledi

bu akşam aileme evlenemk istediğimi anlatacağım babam gelince ama içimde sıkıntı var olmaz diyecek biliyorum

tatlım kendini hiç sıkma sadece bebeğini düşün 1 hayır der 2 der 3. de mecbur kalcak emin ol ben kendi babamdan blliyorum ama sakın pes etme diret tamam mı onu çok sevdiğini falan söyle ben onla çok mutluyum de benim mutluluğumu istiyosanız kabul edin de falan de konuşmak istersen ben burdayım her zaman dinlerim

İlk basta hayir demeleri cok normal gelebilir işine yararmi bilmem ama sevgilinde ailenle konusabilir bole durumlarda işe yaradiğni gormustm

tatlım kendini hiç sıkma sadece bebeğini düşün 1 hayır der 2 der 3. de mecbur kalcak emin ol ben kendi babamdan blliyorum ama sakın pes etme diret tamam mı onu çok sevdiğini falan söyle ben onla çok mutluyum de benim mutluluğumu istiyosanız kabul edin de falan de konuşmak istersen ben burdayım her zaman dinlerim

İlk basta hayir demeleri cok normal gelebilir işine yararmi bilmem ama sevgilinde ailenle konusabilir bole durumlarda işe yaradiğni gormustm

teşekkür ederim yardımlarınız içn.aslında babam ve kardeşim sevgilimi tanıyor.sadece arkadaşım sanıyorlar ama.bi gece kardeşim ben ve sevgilim konsere gittik babam aldı bizi sevgilimide evine bıraktı ve çok efendi çocuk belli demişti

bakalım sevgilim olduğunu söylediğimdede efendi diyecek mi

teşekkür ederim yardımlarınız içn.aslında babam ve kardeşim sevgilimi tanıyor.sadece arkadaşım sanıyorlar ama.bi gece kardeşim ben ve sevgilim konsere gittik babam aldı bizi sevgilimide evine bıraktı ve çok efendi çocuk belli demişti

bakalım sevgilim olduğunu söylediğimdede efendi diyecek mi

tatlım bak babalar anlar ama belli etmez bunu sakın unutma tamam mı bence baban anlamıştır onunla aranda bişey olduğunu ama belli etmemiştir etmezler çünkü

Allah yardımcın olsun
evlenmek ıstedıgını soylıceksınde nasıl hemen yapacaksınız Allah yardım etsın

Artık aldırın aldırmayın demeyi bırakmalıyız hanımlar, durum kesinleşmiş gibi görünüyor evlenecekler..Konu sahibesi bebeğini aldırmayı düşünmediğine göre aldırıp deyip gunahsız bir sabinin gunahına girmeyiniz..

Esra umarım herşey sorunsuz bir şekilde hallolur..ben de sevgilimi babama ilk söylediğimde olmaz demişti ama sonradan bu fikire ılındı ve damadını tanımak istedi..Tanıdı da..Hep şunu derim benim babamın karakterinde bir insan damadını tanımayı düşünüyor ve evine kabul ediyorsa ki babam çok disiplinli ve tavizsizdir eminim seninki de mırın kırın ettikten sonra bu duruma onay verecektir..

sonucu bekliyoruz inşalh hayirlisi olur inşalh kavusursunuz dua et bol bol hakkinda hayirlisi olsun canimmmm mutluluk senin eşinin ve cocucugnuz ustunde olsun hep

Beni kinayan arkadaslara sesleniyorum.

Cocuk oldurmek ile ilgili ayetler yazmissiniz.

Bu islamda azl olarak geciyor.

Konu ile ilgili hadisler var. Hadislere itibar etmiyorsaniz o sizin vicdaninizin bilecegi istir, peygamber kelami en nihayetinde.

O ayetler cahiliye doneminden cikmis cocuklari diri diri gomen insanlara uyari niteligindedir. Kurtajdan degil dogmus cocugu oldurmekten bahsediyorlar.

Belli gunden once fetus canli sayilmaz, hucreler toplulugudur, kalbi atmiyor organlari yok aci hissi yok vb vb...

Bana cahil demissiniz arastirin ogrenin.

Konu ile ilgili sunu soyleyeyim.

Sahsen hamile kaldigim icin benimle evlenecek biri ile evlenmek istemezdim. Bu olay olmasa evlilik planlari yokmus henuz. Bu derce evlilige uzak insalar su anda. Olayin akutlugu duygusalligi ile boyle bir karar almasi konu sahibini, sevgilisini, iki tarafin ailelerini zor duruma sokacak gibi gorunuyor. Duygusalken evlenelim deyince iyi olur da senin yuzunden yuk lisansi biraktim, veya senin yuzunden kpss yi biraktim, mesajlarda gectigi gibi iDAREteN bir ise girdim, veya butun egitimim bosa gitti kismini dusunmeye basladiklarinda sorun cikabilir evliliklerinde.

Allah rizkini verir kismina guluyorum, afrikada acliktan olen cocuklarin rizki nerde? Elbet ac kalacak degiller ama once yetiskin iki insanin kendini ailelerini cocuktan once dusunmesi daha onemlidir.

Gebe kalmasi allahin bir hikmeti degil. Iki saglikli insan korunmadan seks yaparsa gebe kalinir. Bu 2+2=4.
Cocuk isteyip olmayan arkadaslar bu kismi anlamiyorlar herhalde. Allahin uygun gormesi degil mesele. Size de uygun gormuyor degildir, herkesin sinavi farkli...

Su da var, burda evlen diyenler kendi baslarina gelse %90 evlenmeye aileye cesaret edemezlerdi.

EMPATI YAPIN, ben yapiyorum sonuc aldirma cikiyor.

aslında avrasya haklı. katılıyorum yani. forumda herkes bebek istiyor, en ufak olağan dışı durumlarda yok dindi, yok ayıptı günahtı diye yargılamalar oluyor. ama şu bir gerçek ki, insan yaşadığı acıyıda kendi başına yaşıyor, çocuğuda kendi başına büyütüyor.
İnsanı insan yapan yanlışları ve doğrularıdır. yanlışlar ve doğrular ise görecelidir. bir olay; gerçekleştiği topluma, yere, mekana, coğrafi koşullara, kültüre vs.vs. ye göre doğru yada yanlış diye adlandırılır.
Bu yüzden konu sahibesi için söylüyorum; "ne karar verirsen ver,seni sen yapan verdiğin kararlardır. yeri gelip üzen yeri gelip mutlu eden her kararın seni diğerlerinden farklı kılar, bireyi eşsiz ve özgün yapan ise budur bu yüzden toplum ne der diye düşünmeden sen ne istiyorsan onu yap" gönlün ne istiyorsa; "ailem yada toplum ne der diye düşünmeden"

canım durumuna üzüldüm..şimdi keşkelere yer verip kendini daha da üzme..en dogru kararı sen ölçüp tartıp verirsin..ama sahsen ben olsaydım aldırırdım..kendi fikrim sadece..evlenmek demek bu işi yoluna koymak değil çıgrındanda cıkarmakta olabilir..sonucta suanki planların arasında evlilik yokmuş..hem devam eden bi okulun ve baska planların var..pişman olup mutsuz bir aile kurabilirsin kendine ve bununda kimseye hayrı olmaz..ben olsam aldırırdım..ama herkesin kendi bileceği iş

Sadece ailelerden korktuğunuz için bebek aldırmak çok yanlış. Madem erkek arkadaşın da evlenmek istiyor neden evlenmiyorsunuz.
kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsiniz kendi kararınızı kendiniz verebilecek yaştasınız. biraz plansız zamansız evlilik olur herşey yetişmeyebilir ama olsun hayatta herşey planladığımız gibi bi gidiyor sanki. şu toplumuzda insanların başına ne geliyorsa zaten toplam baskısından, baskılardan dolayı geliyor. hayat bu kimsenin başına ne geleceği belli olmaz, ailen de yarın öbür gün senin bu vicdan azabını umursamayabilirler. sen bebeği aldırdırtan sonra çekeceğin vicdan azabı ailenin kızmasından daha mı önemli olacak..

saçmalama canım ne olur , kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. aynı durumu ben de yaşıyorum geri çekilmeyle korunuyoruz. daha hamile kalmadım ama kendimi de öldürmem yani. hem evlenmek de istiyormuş daha işte. ha sevmiyorsan o ayrı . ama yine de çözüm intihar değil lütfen bu tip şeyleri çözümler arasında bir seçenek olarak değerlendirme

saçmalama canım ne olur , kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. aynı durumu ben de yaşıyorum geri çekilmeyle korunuyoruz. daha hamile kalmadım ama kendimi de öldürmem yani. hem evlenmek de istiyormuş daha işte. ha sevmiyorsan o ayrı . ama yine de çözüm intihar değil lütfen bu tip şeyleri çözümler arasında bir seçenek olarak değerlendirme

bence vazgeç o yöntemden inan bi anda herşey değişiveriyo :'(

Arkadaş fotosentez yaptığından mütevellit kalbi atan bir canlıyı canlı olarak görmüyor. Aldır deme hakkını biz nerden bulabiliriz ki? Değil insanı, bir hayvanı veya bir bitkiyi bile öldürme lüksümüz var mı? Tamam çok çok zor bir durum ama o çocuğu yapmak 1 hata aldırmak 1 hata..

haklısın arkadaşım.sonuna kadar katılıyorum sana bu konuda

Back
X