dünyam karardı

Arkadasim onu ben dedim... Ama isin birde rezillik durumu var... Hadi diyelim kiz dogurdu burasi Amerika degilki evlenmedi de evlilige hazir degilim diyor. Bu insanlar toplum bu kiza rahat vermyecekler. kiz rezil olur tefe koyup calarlar tabiri caizse ve bunu yaparkende eglenirler hoslarina gider... Bir yandan kurabiyeleri caylari gotururken... A... Hikmetcigim falancanin kizini gordun mu evlilik disi hamile kalmis simdide doguracak ne utanmaz kiz alanda olmaz onu anasina babasina yazik diyecekler.. Hadi evlendi diyelim cocugu dogurdu gene ayni cocukda topac gibi hic oyle 7 aylik 6 aylik degil evlenmeden yapti galiba diye yorumlarda bulunacaklar. Gercekten icim cok acidi konu sahibinin durumuna . Eger Turkiyede degil yurd disinda olsaydi cocugunu dogurmasi bakmasi kolay olurdu kimsede karismazdi,

Arkadaşım, buradaki rezillik sadece hamile kalmasında mı?
Evlilik dışı bir ilişki yaşarken rezil olmuyor mu bu insan?

Diyelim ki, nasıl olsa kimse görmüyor diye olmadığını düşünüyor..
Niye korunma gereği duymuyor bu insan...

İlişkiye girer veya girmez, orası beni ilgilendirmez..
Benim ilgilendiğim kısım, korunmadan ilişkiye girmesi..
Anlamıyorum ne cesaret yaa..

Şunu unutmayınız ki kızcağız dediğiniz kişiye birlikte olduğu erkek ''evlenelim'' demiş..Ve zaten konu sahibesiyle evleneceklerini beyan edip bunu erkene çekiyoruz sadece diyede belirtmiş..Yani konu sahibemizin amerika'ya gitmesine gerek yoktu..Neyse karar verilmiştir bize sadece konu sahibesinin deyimiyle bir nevi halt yemek düşer..

Katiliyorum ama konu sahibesi evlilige hazir olmadigida beyan etmisti.Maddi olarakta askerlik konusunda da hazir degillerdi. Sirf bebek icin evlenmis olacaklardi sanirim. Ben her turlu kararini destekleyen konumdayim.

Bosa vakit oladigini dusunmuyorum sirf burada aldirma diyen bir grup oldu diye cocugunu dogurmak zorunda degil, veya sirf dogurma diyenler oldu diye aldirmak zorunda da degil. Konu acmis saygi duyarim ama bizim dediklerimizi yapma zorunlulugu yok konu sahibinin cocuk dogunca yardim edecek insanlar biz degiliz . Ancak fikir verebiliriz ben sahsen cok uzuldum konusuna .

Simdi kendinizle celistiniz iste.Siz degilmiydiniz, suan birlikde oldugunuz kiside boyle bir iliskiden dogmus.Hatta siz onun icin .... diye yazdiniz..Siz de cocugun annesine" iyiki dogurmussunuz diye nameler duzmussunuz.Anneniz babasiz yetistirmis sizi, eski esinizde bosanmis bir ailenin cocugu.Aileniz sizden vazgecmemis.Tek basina buyutebilmis sizi..Toplumda bu kadar eli opulesi anneler var.Bu kiz gibi anneniz sizi basindan savip, ortada birakabilirdi.O zaman bu kadar rahat konusabilcekmiydin.O bir canli ve Esra hanim, keyfinden daha cok istemiyor cocugu.Yaptiginin arkasinda duracaksin.Duramiyacaksan da korunmayi ogreniceksin.Sanirsin ilkokul mezunu..Dediklerimizi yapmak zorunlulugu yok ama kararinda kolaya kacmis.Ortada kalmis degil ki sadece keyfinden cocugun canina kiymak istiyor.Korunsaydi o zaman. Iyisiyle kotusuyle herkes kendi gorusunu yazmis.Sizin bir cocugunuz yok o yuzden alinsin, normal diyebilirsiniz.Birakin anneler yazsin gorusleriniz. O zaman kimler alinsin der. kimler alinmasin..Rahatligi bozulmasin diye istemiyor resmen.Iste beni kizdiran kismi bu oldu.

Son düzenleme:
içim sandığınız gibi rahat değil

eğer evlenirsem 6 7 ay sonra çocuk doğduğunda babam neden acele ettiğimi anlayacak.sinir hastası bunu kaldırabilirmi bilmiyorum

diyeceksiniz ki yaparken aklın nerdeydi..ben daha önce kimseyle öpüşmedim bile güvendim, sevildiğime değer bulduğuma inandım onla olmaktan pişman olmadım bu olaya kadar

babam artık asla inanmaz erken doğuma.sigara içtiğimi bile öğrendiğinde annemden çıkardı acısını bi kızına sahip olamadın diye gene annemi üzecek kendi üzülecek

vicdamın rahat değil yemek bile yiyemiyorum ailemin üzülmesindense kendim vicdan azabı çekmeyi tercih ediyorum ve bu durumda evlensemde ilgilenemeyeceğim ailem anlayacak herşeyi belki sevgilim askerde olacak kime sığınacağım ben o zaman

lütfen beni kınamayın.şunun için söylüyorum kınadığınız şey mutlaka başınıza gelir.kimse bu kadar çaresizliğe düşmesin.

pekii bebeği aldırdınız,babanızdan bu kadar çekiniyorsunuz, zamanla babanız erkek arkadaşınla ilişkinizi duyarsa ne olacak.:34:

Ben iyi bir insan oldugunuza inaniyorum. Siz elbette demezsiniz ama insanlar cok acimasiz. Inanki bu ulkede evlilik disi cocuk yapip buyutmek kolay mi bir bayan olarak size soruyorum? Elbette gunah elbette aci bir olay elbette kotu olmus ama bunu yapmak zorunda . Keske burasi yurtdisi olsa zaten bu kizcagiz kimseye sormaz mutlu mesut hamileligini yasar cocugunu buyuturdu kimsede karismazdi

elbette kolay değil, elbette hakkında zaten dünden fırsat bekleyenler konuşacak ama dediğim gibi ben kendi adıma yaşadığım olaylar hakkında karar verirken belli kıstaslara uyuyorum inançlarım gereği..
bu konuyuda umarım bu sitede evlilik öncesi ilişki yaşayan, yada bu hatalara düşmek üzere olan genç kızlar okurda ibret alır..
en azından bu konu, diğer insanlar için yol gösterici olur..
maalesef herşeyin bi bedeli oluyo işte :50:

Arkadaşım, buradaki rezillik sadece hamile kalmasında mı?
Evlilik dışı bir ilişki yaşarken rezil olmuyor mu bu insan?

Diyelim ki, nasıl olsa kimse görmüyor diye olmadığını düşünüyor..
Niye korunma gereği duymuyor bu insan...

İlişkiye girer veya girmez, orası beni ilgilendirmez..
Benim ilgilendiğim kısım, korunmadan ilişkiye girmesi..
Anlamıyorum ne cesaret yaa..

Evlilik disi iliski kisilerin kendi yasam standartlarina kulturlerine gore rezilliktir veya degildir. Herkes farkli dusunuyor bu konuda. Fakar hamile kalmis bu gercekten kotu bir olay bilincsiz bir olay fakat artik hamileligi geri almak gibi bir durumumuz yok korun veya niye korunmadin demeninde konuya bir cozumu yok o yuzden ben dile getirmedim. Dediginizde haklisiniz ama konu sahibesine bir yardimi yok korunmadin demenin cok gec artik .... Olan olmus maalsef.

Ben eger ayni sehirde olsaydim inanki giderdim... Eger o yardimi isteseydi yapardim cok acik soluyorum. Sizinde konu sahibi canim aciyor yapmayin artik icim sizliyor dedikce bir insanin bu kadar incitmeye hakkiniz yok. iNSAN bir yerde durmasini bilmeli degil mi ama.

bakın bu sizi hiç ilgilendirmez.ben duracağım yeri de, söyleceğim şeyleri de, sizden öğrenecek değilim.sözlerinize dikkat edin artık. ben kenid doğrularımı yazıyorum herkesin doğrusu kendine isteyen alır isteyen bildiğini okur...ve artık NOKTA

Katiliyorum ama konu sahibesi evlilige hazir olmadigida beyan etmisti.Maddi olarakta askerlik konusunda da hazir degillerdi. Sirf bebek icin evlenmis olacaklardi sanirim. Ben her turlu kararini destekleyen konumdayim.

askerlik bir bahane değil arkadaşım..Nice evlenen çifler eşlerini dügününden 1 ay sonra ya da bilemedin birkaç ay sonra sıcacık koynundan çıkarıp askere yolluyor..Maddi konu ve diğer durumlar ise böyle bir durum ortaya çıkadan düşünülmesi şeylerdi..

Ama inanır mısınız konu sahibesinin konusuna asla diğer konular gibi yazılıp çizilmedi, kendisi eleştirilmeye katlanamadığını üzüldüğünü ifade etmiş ki evet üzülmeli..ciğerleri yanmalı !

Ama ben şahsen üzerine gittiğimizi kendisine şurada kimseye gösterilmeyen tevazünün gösterildiği kanaatindeyim.

Biliyor musunuz ? eşimin borçları sebebiyle 2.5 yasındaki kızımla birlikte baba evinde 6 ay kalmak zorunda kaldım (hani konu sahibesi baba evine kucağında bebekle nasıl giderim diyorya ) Niye ? eşim borçlarının bir kısmını ödeyebilsin ve bizi zora sokmayacak kısmı kadarı kaldığında bizi yanına alabilsin diye borcu yarıladığı vakit biz yine bir iki yürek tek beden olduk..Çekirdek ailemizi tekrar zirveye taşıdık..evimiz kira eşim mühendis ben ise muhasebeciyim çok şükür ayakta kalabiliyoruz, nefes alıyoruz kızımızı en iyi şekilde büyütmek için didiniyoruz..

Son düzenleme:
pekii bebeği aldırdınız,babanızdan bu kadar çekiniyorsunuz, zamanla babanız erkek arkadaşınla ilişkinizi duyarsa ne olacak.:34:

evet canim duyrsa ne yapcaksin diyelimki aldirdin peki sonra sevgilinle nişanlanip o askere gidip sen onu bekleyip sonra evleneckmisinz ne yapmayi dusunuyorsun ayirca o nededi bu ne dedi diye dusunme kimsenin agzi torbo değilki büzesin herkez konusur

sevgili esra;
madem bir karar verdin, eğer kararında netsen artık yoluna bakmalı ve kafana takmamalısın. ama ben yine de bu kararı tek başına vermemen taraftarıyım işin ucunda bu bebeğin babası da var, ona da mutlaka danışmalısın.

bunun vicdanı kısmı, dini kısmı tamamen seni ilgilendirir bunu çekecek olan sensin bizler değiliz. ne hesabın bizden sorulacak, ne de günahına ortak olacağız. umarım ki sana bir çıkar yol görünür ve bebeğin dünyaya gelir, gönlümden geçen budur.

Simdi kendinizle celistiniz iste.Siz degilmiydiniz, suan birlikde oldugunuz kiside boyle bir iliskiden dogmus.Hatta siz onun icin .... diye yazdiniz..Siz de cocugun annesine" iyiki dogurmussunuz diye nameler duzmussunuz.Anneniz babasiz yetistirmis sizi, eski esinizde bosanmis bir ailenin cocugu.Aileniz sizden vazgecmemis.Tek basina buyutebilmis sizi..Toplumda bu kadar eli opulesi anneler var.Bu kiz gibi anneniz sizi basindan savip, ortada birakabilirdi.O zaman bu kadar rahat konusabilcekmiydin.O bir canli ve Esra hanim, keyfinden daha cok istemiyor cocugu.Yaptiginin arkasinda duracaksin.Duramiyacaksan da korunmayi ogreniceksin.Sanirsin ilkokul mezunu..Dediklerimizi yapmak zorunlulugu yok ama kararinda kolaya kacmis.Ortada kalmis degil ki sadece keyfinden cocugun canina kiymak istiyor.Korunsaydi o zaman. Iyisiyle kotusuyle herkes kendi gorusunu yazmis.Sizin bir cocugunuz yok o yuzden alinsin, normal diyebilirsiniz.Birakin anneler yazsin gorusleriniz. O zaman kimler alinsin der. kimler alinmasin..Rahatligi bozulmasin diye istemiyor resmen.Iste beni kizdiran kismi bu oldu.

Ben nasil celistim kendimle anlayamadim. Benim erkek arkadasim annesi Amerikali ve Amerikada yasiyor . Bir TURK degildi zaten. Annem evet cok hircindim bana katlandi Allah razi olsun. AmA konu bosanmis bir aileydi ve ulkemizde kimse bosanmis cocuklara eziyet etmiyor ama Allah KORUSUN evlilik disi olsaydim Allah muhafaza kimbilir bana neler olacakti. Ben cocuklarin dogmasi olmemesi taraftariyim. Ama Turkiye sartlarini dusunuyorum insanlarin acimasizligini kinamasini dusunuyorum ve aldiranlarida suclayamiyorum.Ben keyfinden kiydigini dusunmuyorum zaten yeterince aci cekiyor mecbur kalmasa yapmazdi. Bu kadar ustune gitmeyin bence. Ornek verdginiz konu ile karsilastiginiz konu birbirinden cok farkli kiyaslama yapilabilecek bir konum degil. Sebebini de aciklamistim.

askerlik bir bahane değil arkadaşım..Nice evlenen çifler eşlerini dügününden 1 ay sonra ya da bilemedin birkaç ay sonra sıcacık koynundan çıkarıp askere yolluyor..Maddi konu ve diğer durumlar ise böyle bir durum ortaya çıkadan düşünülmesi şeylerdi..

Ama inanır mısınız konu sahibesinin konusuna asla diğer konular gibi yazılıp çizilmedi, kendisi eleştirilmeye katlanamadığını üzüldüğünü ifade etmiş ki evet üzülmeli..ciğerleri yanmalı !

Ama ben şahsen üzerine gittiğimizi kendisine şurada kimseye gösterilmeyen tevazünün gösterildiği kanaatindeyim.

Biliyor musunuz ? eşimin borçları sebebiyle 2.5 yasındaki kızımla birlikte baba evinde 6 ay kalmak zorunda kaldım (hani konu sahibesi baba evine kucağında bebekle nasıl giderim diyorya ) Niye ? eşim borçlarının bir kısmını ödeyebilsin ve bizi zora sokmayacak kısmı kadarı kaldığında bizi yanına alabilsin diye borcu yarıladığı vakit biz yine bir iki yürek tek beden olduk..Çekirdek ailemizi tekrar zirveye taşıdık..evimiz kira eşim mühendis ben ise muhasebeciyim çok şükür ayakta kalabiliyoruz, nefes alıyoruz kızımızı en iyi şekilde büyütmek için didiniyoruz..

ciğerleri yanmalımı:53: yazık ya ne kadar acımasız insanlar var... insan bi parça yardım edeyim gönlüne bir damla su tutayım diyeceği yerde diyeceğine ciğerleri yanmalı diyor.... inanamıyorum...

bu konuda beni rahatsız eden birşey vardı,ne olduğunu hala bilmiyorum.ayrıca beni rahatsız eden eş ve ailesi bölümünde bir konu daha var.ikisinide doğru düzdün okumadım bile.çok üzüldüm.üstelik konu sahibi babadan bu kadar çok çekinirken bu kadar sorumsuzca hareket etmesi de beni şaşırttı:50:

bakın bu sizi hiç ilgilendirmez.ben duracağım yeri de, söyleceğim şeyleri de, sizden öğrenecek değilim.sözlerinize dikkat edin artık. ben kenid doğrularımı yazıyorum herkesin doğrusu kendine isteyen alır isteyen bildiğini okur...ve artık NOKTA

BEN SOZLERIME DIKKAT EDIYORUM . Asil siz edin nerdeyse gelip doveceksiniz belliki cok kizdiniz bir bardak soguk su icin iyi gelir!

konu sahibi kararini vermis hala korunsadin diyenler var ya diyecek bir sey bulamiyorum.

%100 etkili ve gecici tek bir dogum kontrol yontemi var o da SEKS YapMAmak. Dogumm kontrol hapiyla, igneyle, kondomla, spiralle hep risk var hem de 100 de 1 cogunda. 100 kisiden biri de olabilirdi.

Esra, bu konuyu acmamis olsaydin daha rahat olurdun simdi ama onemli degil. Yuregini ferah tut.

Ilk tasi gunasiz olaniniz atsin demek lazimdi burda aslinda. Var midir gunahsiz aramizda? Pek samiyorum insanoglu nefsi ile terbiye halinde surekli, illa ki herkesin var bir seyleri.

konu sahibine ALLAH affetsin demekten başka bir söz bulamıyorum
günahsız bebeğinizinde vebalini almayın üstünüze
çocuk aldırmanın geçerli hiçbir mazereti olamaz çünkü... hata üstüne hata....

ciğerleri yanmalımı:53: yazık ya ne kadar acımasız insanlar var... insan bi parça yardım edeyim gönlüne bir damla su tutayım diyeceği yerde diyeceğine ciğerleri yanmalı diyor.... inanamıyorum...

Bende ayni seyi soylemek istemistim tercuman oldun.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46:
konu sahibi kararini vermis hala korunsadin diyenler var ya diyecek bir sey bulamiyorum.

%100 etkili ve gecici tek bir dogum kontrol yontemi var o da SEKS YapMAmak. Dogumm kontrol hapiyla, igneyle, kondomla, spiralle hep risk var hem de 100 de 1 cogunda. 100 kisiden biri de olabilirdi.

Esra, bu konuyu acmamis olsaydin daha rahat olurdun simdi ama onemli degil. Yuregini ferah tut.

Ilk tasi gunasiz olaniniz atsin demek lazimdi burda aslinda. Var midir gunahsiz aramizda? Pek samiyorum insanoglu nefsi ile terbiye halinde surekli, illa ki herkesin var bir seyleri.

amiyane bir tabir olmuş şahsıma karşı..Siz benim bu konuya yazdıgım diğer cevapları okumadan ''cigerleri yanmalı'' lafına takılmışsınız tekrar yineleyeyim o halde.evet yanmalı !..neden yanmalı biliyor musunuz ? karnında ona sıkı sıkı tutunmuş olaylardan bi haber bir yavru duruyor..Kolay mı öyle yahu ? benim şahsen ciğerlerim kavrulurdu bu durumda..varsın konu sahibesininde ciğerleri kavrulsun..kavrulmak iyidir..Pişmesine vesile olur ..Hamlıktan kurtarır...Hatalarından ders aldırır.:34:

ömrümü yidiniz ömrümü

Back
X