- 2 Ekim 2014
- 2.403
- 5.158
- 358
- 39
Benim oturduğum bina da 30 yıllık, o sarsıntıya ben %100 yıkılır dedim. Eşimle birbirimizi tutup ölümü bekledik ama yıkılmadı, hasar gördü mü bilmiyorum ama yıkılmadı. Arkadaşlarımın 0 olan binaları yıkıldıAçık konuşmak gerekirse o 1-2 senelik binaların pasta gibi çöktüğünü görünce, o bir dairesi 2.850.000'e satılan içi falan gayet şık binayı görünce ben artık 1 senelik 30 senelik olayına da güvenmiyorum. Zemin nasıl oturduğunuz yerde?
Tabii, bekliyorum.Musaade ederseniz bunu size özelden yazmak istiyorum. Mesajı gorunce neden yazdigimi anlayacaksiniz
O nasıl oluyor pekiOturduğunuz evin yapısını ve fay hattı sorgulama yapabilirsiniz e-devletten
Terapistlerin bile terapiye ihtiyacı var aklı başında insan kalmadı psikologlar dahil bence..Depremden önce bebeğim uyusun da bende uyuyayım diye gözünün içine bakardım geceleri emiyor uykum bölünüyor diye sabahları zombi gibi uyanırdım şimdi bebeğim yanımda uyuyor ve ben 6 gündür uyumuyorum ne gece ne gündüz hiç bir işimi yapamıyorum kolum kanadım kırılmış gibi çocuklarıma baktıkça oradaki çocukları görüyorum içim parçalanıyor ulkecek iyi değiliz toplu bir terapi lazım hepimize
Beni de son kat ve zemin kat korkutuyor son kattayım ben de, o evde yaşayabilir miyim artık bilmiyorum.Bizim mahalledeki binalardan bazılarının ve bizimkinin rayli olduğunu söylüyorlar ama çok eski binalar 7-8 katlı binalar , 6 aylık yepyeni binalar yıkıldıktan sonra bu da rahatlatmiyor beni zemin katta oturmanın verdiği korkuyla bütün yük omuzlarimda gibi hissediyorum
İzmirde olmam gayet yeterli bence.Oturduğunuz evin yapısını ve fay hattı sorgulama yapabilirsiniz e-devletten
E-devlet üzerinden fay hattı sorgulama yazıp bakabiliyormuşuz. Ben de daha bakmadım açıkçasıO nasıl oluyor pekiadımları nasıl
Beni de son kat ve zemin kat korkutuyor son kattayım ben de, o evde yaşayabilir miyim artık bilmiyorum.
Benim oturduğum bina da 8 katlı, eski… Raylı sistemi var. Daha önce birçok deprem geçirmiş, hasar almamış ama bilmiyorum olası bir Marmara depreminden nasıl çıkar…İzmirde olmam gayet yeterli bence.
17 senelik, bodrum katı var. Kolon molon kesme durumu yok, dükkan falan yok altında. Hepsi daire. 5 katlı. Perde duvarı falan var. Zemin kaya, sulak değil. Eskiden bağ bahçe olan veya dolgu zemin değil. Kira.
Ay ne bileyim ya yenileri de gördük nasıl çökmüşler. Bugün anneme dedim ki, bu ülkede güven duyduğum tek bir kişi ve kurum yok. Çok netim bu konuda.
Ben Kocaeli yani 99 depreminden sonra aslında hiç bakmaya dahi gerek yok amaE-devlet üzerinden fay hattı sorgulama yazıp bakabiliyormuşuz. Ben de daha bakmadım açıkçasızaten biliyorum…
Bence de biz hiç bakmayalım. Malumun ilanı olur :)Ben Kocaeli yani 99 depreminden sonra aslında hiç bakmaya dahi gerek yok amamerak işte soruyorum kusura bakmayın
Raylı sistemden emin misiniz?Benim oturduğum bina da 8 katlı, eski… Raylı sistemi var. Daha önce birçok deprem geçirmiş, hasar almamış ama bilmiyorum olası bir Marmara depreminden nasıl çıkar…
Bi tanıdık çocuğuyla birlikte 5. kattan sağ kurtuldu çıkar çıkmaz bina çökmüş adımını atar atmaz hemde. Nasıl indiler bilmiyorum, nurdağında yaşıyorlarmış, diğer arkadaşım giriş kattan zor attı dışarı kendini. Ecel geldiyse ne yapsak da faydasız ama tedbir bizden her halükarda. Yine de son kat beni çok korkutuyor.Ama şöyle bir şey de var diyorum kendi kendime (belki yanlış ve saçma bir düşünce) , bir deprem olcak diye tek katlı bir evde otursam müstakil orda da deprem olsa odadan odaya geçerken bile bir eşya bir çekmece TV düşüp beyin kanamasından da bir şey olabilir , yani bundan kaçış yok , günlerce aylarca sokakta kalsakta yollar yariliyor gördüğümüz gibi içinde kalsak yine aynı şey olcak böyle diyip kendimi yatıştırıyorum ama zemin katta olunca ki sokağa bir tık dolandıran yol varken ki saniyelik sarsıntı da oda bile degistiremiyorsun ki dışarı cikasin gerçekten hiç iyi değilim
Evet. Sağlam bir bina.Raylı sistemden emin misiniz?
Bina hasar kaydı bulunamamaktadır diyor ama fay hattına dair sorgulamayı bulamadımBence de biz hiç bakmayalım. Malumun ilanı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?