Zemin katın hiç mi kurtulma şansı yok acaba böyle durumlarda![]()
Öyle düşünme canım benim.
Ailesi ile bir çocuk asansöre biniyor çocuk yanlış kata bastığı için hayatları kurtuluyor. Bu açıdan bakmalısın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zemin katın hiç mi kurtulma şansı yok acaba böyle durumlarda![]()
Anladım assa yukari yeri beyoglu saglam yer Allahin izniyle altı kayalik derdi eskilerimiz. Siz direk kagithane degilseniz fay hattina bakarsınız ozmn riskli olmahabilir iciniz rahatlar.MTA sitesinden bakmak istedim bu akşam ama bir türlü gostermedi fay hatlarını. Kağıthane çok büyük bir yer tabi ben direkt Kağıthane de değilim yakınım. Beyoğlu tarafındayız yukarıya doğru. Biraz daha bilgi verirsem birileri bize misafirliğe gelecek.![]()
Teşekkür ederim..İleticem dediklerinizi...Yatarak tedavi olduğu bölümdeki doktorlar ile devam etmesi daha iyi olmaz mı? Sil baştan başlayınca süreç hızlı ilerlemiyor tedavide.
Birde beslenmesinde kafein/şeker tüketimini sıfıra indirerek gül yağını alerjisi yoksa rahat şekilde koklayabilecegi bölgelere sürerek bir miktar kaygı salınımı azabilir. Yatarak tedavi olmuş hasta geçmişi için bunlar küçük çareler ama şimdikinden iyi halde olabilir.
Zemin kat direk disari kosacak cnm Allahin izniyle en şanslı onlar bence direk duyup kacarlarsaZemin katın hiç mi kurtulma şansı yok acaba böyle durumlarda![]()
Enkaz altinda uzaktan kuzenim ve esi kaldilar. Cenazelerini dun topraga verdik allah cennetiyle mukafatlandirsin. Kendimiz de cok sallandik kayseride. Ilk geceden beri evime giremedim. Gunlerdir her uyuyabildigimde ya enkazin altindayim ya enkazdan ailemi cocuklarimi esimi kurtarmaya calisiyorum. O kadar kasilmis haldeyim ki boynum tutuldu. Yani basedemiyorum. Buyuk oglum bi yanimda kucuk.oglum diger yanimda uyuyorum. Her hareket ettiklerinde yatakta bi sarsinti oluyo. Gozum uyusa icim uyumuyo hoplayip duruyorum. Ben uzaktan bu haldeysem enkazda kalan anneler babalar yavrular ne haldedir diye dusunmekten kafayi yemek uzereyim. Anksiyeteden gozum döndü. Saglikli dusunce bana ugramiyo. Bu kadar insana sebep olan o muteahhitlere binlerce beddua ediyorum.Kızlar kendimi iyi hissetmiyorum. Konuyu en azından yorumlaşıp birbirimize psikolojik anlamda destek oluruz belki diye açıyorum. Neden iyi hissetmediğimin sebebini yazmama gerek yok sanırım. İzmir'deyim, çok şükür depremlerden etkilenen akrabam, yakınım, tanıdığım vs yok. Yani olması gerekmiyor zaten hepsinin acısını içimde hissediyorum. Tanımakla alakası yok bunun. Çoğumuz aynı durumdayız psikolojik olarak, biliyorum. En ufak bi seste, titreşimde yerimden hopluyorum. Geceleri uyuyamıyorum bile sonra sabah işe geç kalıyorum. Yalnız değilim, annem ve kardeşim var ama onlara rağmen korkuyorum. Hayır bildiğiniz anksiyete gibi bişey bu. Hayatı kendime zorlaştırıyorum. Asla boşveremiyorum. Zaten resimlerden, videolardan kaçmak imkansız. Geceleri kurtarma çalışmalarını izliyorum TV'den, mutlu oluyorum onların adına. Hayatı sorgulamaya da başladım. Hayat o kadar anlık ki, küçük şeylere üzülmeyeceğim bundan sonra diyorum kendime pay çıkarıp. Ama yok yani benim için de hayat durdu. Akşam haberleri izlerken gözlerimin yaşlarına hakim olamıyorum. Yemin ederim olduğu günden beri bir saat bile şöyle rahatça oturmamışımdır. Böyle olan var mı? Nasıl baş ediyorsunuz? Ben ki hep başkalarına verdiği mantıklı tavsiyeler ile sevilirim çevremde. Evet mantıklı düşünüyorum kendim için ama hep duygusal davranıyorum son günlerde. Sizler nasılsınız? Biraz dertleşirsek destek hissederiz belki birbirimizin üzerinde...
Anladım assa yukari yeri beyoglu saglam yer Allahin izniyle altı kayalik derdi eskilerimiz. Siz direk kagithane degilseniz fay hattina bakarsınız ozmn riskli olmahabilir iciniz rahatlar.
Bundan sonra ev alırken veya kiralarken dikkt edilmesi gereken hususlar arasina alsın herkes bunu...
Teşekkür ederim..İleticem dediklerinizi...O da tek başına başa çıkamadığını farketmiş...
Allah'ım yardımcımız olsun...
Bakın ben bu konularda çok bilimsel araştırma yapan, gündem değilken bile alakalı yayınları izleyen, dinleyen biriyim. Zaman, tarih verilmesi imkansız. Zaten bunu en ünlü hocalar da söylüyor. Şöyle düşün, o kadar okul okumuş insanlar ne zaman olacağını çözmüş olsalardı şimdi bu halde olur muyduk? Bu imkansız. Dünya üzerinde bile yok yani. Yalan şeylerle kendinizi doldurmayın hiç.Ben Allah'tan evden çalışıyorum uykum sorun olmuyor ama hem uyuyamayip hem sabah ise gidenlere üzülüyorum aynı zamanda.
Dua ile zikirle meşgul oluyordum gruplarda varım zaten forumda ama bugün gücüm tükendi. Twitterdakilerin sacmalamalari bitmiyor biri subat diyor biri mart biri tutmuş mayıs diyor üç beş takipçi uğruna saçmalıyorlar yada belkide doğru söylüyorlar bilmiyorum en doğrusunu Allah bilir.
@Kristialia A -Alenss-
Bakın ben bu konularda çok bilimsel araştırma yapan, gündem değilken bile alakalı yayınları izleyen, dinleyen biriyim. Zaman, tarih verilmesi imkansız. Zaten bunu en ünlü hocalar da söylüyor. Şöyle düşün, o kadar okul okumuş insanlar ne zaman olacağını çözmüş olsalardı şimdi bu halde olur muyduk? Bu imkansız. Dünya üzerinde bile yok yani. Yalan şeylerle kendinizi doldurmayın hiç.
Beni de tiktok mahvetti. Kaldırdım sildim telefondan. Kafam biraz daha rahatladı. Lanet olsun tiktoka.
Aslında olan temelin saglamligi ve binanin saglamligi. İnsaat muhendisleride cok mesele degil. Benim yasadigim yerde cogu binalari kendileri yapti sadce temeli attirmislardir. Kendileri yaptigindan hayatlarini dusunerek saglam yapıldı . İnsaat muhendisinide bakcan etcn ne kullaniyor napıyor guven olmaz. Kendi eviniz ise Evi deprem e uygunluguna baktirmak lazım. Ama yuksek katli degilse endiselenmeyin. Cunku buyuk sorun bu depremdede goruldugu uzre 7-10-12 katli binalar.Evet annemde aynısını dedi. Burası yapılırken delmekte çok uğraştılar kayalar çok zaman aldırdı dedi.
Yeni yapı eski yapı değilmiş olay bunu çok iyi öğrendik. Ev yapılırken bir inşaat mühendisi ile çalışılmalı.
Eski oturduğum yer tepedeydi. Biraz varoştu ama kayalıktı. 2-3 blok ötemizde Pazaryeri inşaatı başladı bi dönem. O iş makinelerinin, kaya delme seslerinden baş ağrısı çektiğimi bilirim. Hatta ilk yapan firma bıraktı inşaatı. Kayaları delmek hem zor hem de maliyetliymiş. Bir süre durdu inşaat. Sonra başka firma devam etti aynı zorluklarla. Belediyeye ait bir tesisin temeli içindi bu çalışma. Kaya olduğuna eminseniz korkmanıza gerek yok.Evet annemde aynısını dedi. Burası yapılırken delmekte çok uğraştılar kayalar çok zaman aldırdı dedi.
Yeni yapı eski yapı değilmiş olay bunu çok iyi öğrendik. Ev yapılırken bir inşaat mühendisi ile çalışılmalı.
Eski oturduğum yer tepedeydi. Biraz varoştu ama kayalıktı. 2-3 blok ötemizde Pazaryeri inşaatı başladı bi dönem. O iş makinelerinin, kaya delme seslerinden baş ağrısı çektiğimi bilirim. Hatta ilk yapan firma bıraktı inşaatı. Kayaları delmek hem zor hem de maliyetliymiş. Bir süre durdu inşaat. Sonra başka firma devam etti aynı zorluklarla. Belediyeye ait bir tesisin temeli içindi bu çalışma. Kaya olduğuna eminseniz korkmanıza gerek yok.
Şu an oturduğum yerde de geçen sene bi apartman inşaatı başlamıştı, onun da temeli için kaya deldiler epey. Ben bir üst sokağındayım. Kaya olduğuna eminim yani.
Aslında olan temelin saglamligi ve binanin saglamligi. İnsaat muhendisleride cok mesele degil. Benim yasadigim yerde cogu binalari kendileri yapti sadce temeli attirmislardir. Kendileri yaptigindan hayatlarini dusunerek saglam yapıldı . İnsaat muhendisinide bakcan etcn ne kullaniyor napıyor guven olmaz. Kendi eviniz ise Evi deprem e uygunluguna baktirmak lazım. Ama yuksek katli degilse endiselenmeyin. Cunku buyuk sorun bu depremdede goruldugu uzre 7-10-12 katli binalar.
Yuksek binalar yasaklanmalı
Aslında yüksek binalar zaten sağlam olmak zorunda olduğundan daha güvenliymiş, bugün bir uzmanı izledim o dedi. Mantıklı da. Tabii burada önemli olan o yüksek binanın ne zaman yapıldığı. Ne zevk alınır o kadar yüksek binalarda oturmaktan, anlamam. Maksimum 4-5 kat yap, yeter. Nedir bu 10 kat sevdası? Komşu apartmanlar 4 katlı hep. Iki sokak aşağıda 10 katlı çift daireli bi apartman var. Öyle de çirkin duruyor ki anlatamam. Her yer 4 kat, bu 10 kat. İnsan bi iş mi var diye düşünüyor ister istemez o binada.Aslında olan temelin saglamligi ve binanin saglamligi. İnsaat muhendisleride cok mesele degil. Benim yasadigim yerde cogu binalari kendileri yapti sadce temeli attirmislardir. Kendileri yaptigindan hayatlarini dusunerek saglam yapıldı . İnsaat muhendisinide bakcan etcn ne kullaniyor napıyor guven olmaz. Kendi eviniz ise Evi deprem e uygunluguna baktirmak lazım. Ama yuksek katli degilse endiselenmeyin. Cunku buyuk sorun bu depremdede goruldugu uzre 7-10-12 katli binalar.
Yuksek binalar yasaklanmalı
Şikayet edelim hep beraber?Beni kaya temeli yada bina değilde en son olan Düzce depreminden hasar aldığını söyledikleri ve kullanima kapattıkları kırk yıllık cami korkutuyor aynı sokaktayiz ve tam karşımda evimin cephesi ile aramızda sadece bir sokak yolu var o kadarcik.
Kaç ay geçti kapattınız bari yıkın onarım yapın yok hala öyle duruyor.
Şikayet edelim hep beraber?
MTA uygulamasında diri faylari göstermedidaha doğrusu hiçbir şeyi gostermedj sadece harita ve konum bilgisini gösterdi
Ben de ayaktayım hala daha ve çok uykum varBizim evde herkes uyudu tek ben ayaktayım yatağımda oyleyece kaskatı kesildim sizlerle konuşuyorumbu hep böyle giderse güçsüzlükten bayılıp düşeceğim bir yolu olsa keşke bunun