Durumu Çok iyi Olan Aileye Yardım

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Merhaba mutlu huzurlu günleriniz olsun kk :)
Eşimin ailesinin durumu bize göre kat kat iyi şu anda. Bir villa alma derdindeler ve para biriktiriyorlar, aylık gelirleri bizimkinin üç katı kadar. Bizimse hala düğün borcu durumlarımız var, onları kapatmaya çalışıyoruz ve kendime ekstra bir şey almıyorum gerçekten sırf bu borçlardan kurtulabilmek adına. Neyse.. Eşim şu şartlar altında dahi surekli ailesine bir şeyler alıyor. Ailesi bir şey istiyor eşimden, esim alıyor ama para istemiyor, teklif etseler dahi almıyor. Bu basit bir şey de olabilir, olmaya da bilir. Param bitti diye ahlaniyor sonra. Onlardan para istemek zoruna gidiyor anlatabiliyor muyum?

Haset biri miyim ben lütfen doğruyu söyleyin eleştirilere açığım. Kendim böyle kisarken onlara yedirmek gücüme gidiyor. Durumları böyle iyiyken gidiyor açıkçası, kötü halde olsalar zaten eyvallah kendim veririm elimle. Eşimle konuştum bu konuda bana karışmani istemiyorum dedi, daha da sinirlendim. Bu konu dediği ikimizi de ilgilendiren bir şey neticede. Ne yapabilirim? Haklıysam nasıl çözebilir, haksizsam kendimi nasıl düzeltebilirim?

Bu durumda siz zora giriyorsaniz esiniz sizin hakkınıza giriyor bence. Ailemize hepimiz yardim ediyoruz. Ama bunu eşimizi zora sokarak yapmamak lazım. Eşinizi bu şekilde kullanmaya alışmış bu aile. Herseyi kendileri odeseler villa alacak para nerden çıksın
Eşimin beni zora sokması yiyecek ekmek bulamamak gibi katı bir durum değil elbet çok şükür ama ben bir şeylerden devamlı fedakarlık yaparken ve onların buna hiç ihtiyacı yokken,neden diye düşünüyorum sadece. Saçma geliyor, gereksiz geliyor. Evet anne babaları şu yaşına kadar bakmış etmiş kötülemek de istemiyorum ama bunu ödeme vaktinin şu an olduğunu sanmiyorum..

bu yastan sonra villayi napcaklar, temizlemesi zor olur. iki odali daire yeter :). bizim mahalledeki yaslilar su an hep kücük daireye göcüyorlar
Yok kardeş villa diye tutturdular inan. Ne iki odası Allah aşkına :) nerde oturacaklari beni ilgilendirmez ama şu durumda gıcık oluyorum her şeylerine o ayrı.

Villa almak için para biriktirirken neden eşinizden sürekli bişeyler istiyorlar veya eşiniz borcu varken neden ailesinin isteklerini yerine getirmeye çalışıyor

Eşimin beni zora sokması yiyecek ekmek bulamamak gibi katı bir durum değil elbet çok şükür ama ben bir şeylerden devamlı fedakarlık yaparken ve onların buna hiç ihtiyacı yokken,neden diye düşünüyorum sadece. Saçma geliyor, gereksiz geliyor. Evet anne babaları şu yaşına kadar bakmış etmiş kötülemek de istemiyorum ama bunu ödeme vaktinin şu an olduğunu sanmiyorum..

Vefa borcu başka, kendini kullandirmak baska. Bunu eşinizle açık açık konuşmanız lazım ve katı olmak şart. Sahsen bu şekilde ben evlenirken var olan tüm borçları kapattırip bir daha kredi borc işlere girilmesini engelledim. Kim ne derse desin: ailem varsa, çocuklarım varsa benim kasam ilk onlara işler. Kimse zorda değilse "yardim" da gerekmiyor

Sonuçta evlenince eve giren gelir ortak kabul edilir. Yeri gelir ailelere yardım edilir tabi ama bu süreklilik arz ederse tabiki sizi de ilgilendirr. Siz de onun ailesine verdiği kadarını kendi maasinizdan kendinize harcayın sorarsa karışma bana deyin olsun bitsin. Anlasın azıcık.ya da siz de aileme gönderdim deyin biraz göze batsın. Anlayacaktır

Erkek aileleri böyle. Siz de isteğinizden geri kalmayın. Bu konuda ciddiyim. Ne bilim yeni telefon alın. Siz biriktirip, borç kapamaya uğraşırken karşı taraf çatır çatır yiyor. Ailesidir laf etmeyin ama siz de herşeyden fedakarlık yapmayın. Tecrübe ile konuşuyorum, fedakarlık yaptıkça onlara verilecek para artıyor maalesef.

Esim ile ben de kendi ailemize karsi boyleydik, sacma sapan parasiz gezerdik de ailelerimize jest yapardik. Kiymeti oldu mu bilmiyorum, biz oyle yapmak durumunda hissediyorduk.
Kebdi cocuklarimiz olduktan sonra aklimiz basina geldi.
Konusarak kendinizi ifade etnmeye devam edin, zamanla anlayacaktir. Ancak baski yaparsaniz ters tepme ihtimali var maalesef.

Ay cok sacma ama insan disaridan bakmadikca goremiyor iste.

Anne baba neden villada oturamasın ..Yıllarin emeği var ve hala para kazanabiliyorlar ..Bu istekleri bana tuhaf gelmedi..

Eğer size sonradan borçlarını ödeyebileceklerse siz buna inanıyorsanız bu desteği verebilirsiniz .Bugün onlara yarın size..

Ayrıca anne baba her birikimini, yatırımını evlatlarını düşünerek yapar. Ne yaparlarsa yapsınlar aslında evlatları için yapıyorlar.

Ne güzel kimseye muhtaç değiller, çocuklarının üstüne kendilerini atmıyorlar, kazanıyorlar ve o kazançlarını değerlendirmek istiyorlar.

Erkek aileleri böyle. Siz de isteğinizden geri kalmayın. Bu konuda ciddiyim. Ne bilim yeni telefon alın. Siz biriktirip, borç kapamaya uğraşırken karşı taraf çatır çatır yiyor. Ailesidir laf etmeyin ama siz de herşeyden fedakarlık yapmayın. Tecrübe ile konuşuyorum, fedakarlık yaptıkça onlara verilecek para artıyor maalesef.
Kesinlikle öyle yapacagim artık bu konuda kararlıyım. Benim kendimden kistiklarimi onlar yiyor ne anlamı var ki..

Anne baba neden villada oturamasın ..Yıllarin emeği var ve hala para kazanabiliyorlar ..Bu istekleri bana tuhaf gelmedi..

Eğer size sonradan borçlarını ödeyebileceklerse siz buna inanıyorsanız bu desteği verebilirsiniz .Bugün onlara yarın size..

Ayrıca anne baba her birikimini, yatırımını evlatlarını düşünerek yapar. Ne yaparlarsa yapsınlar aslında evlatları için yapıyorlar.

Ne güzel kimseye muhtaç değiller, çocuklarının üstüne kendilerini atmıyorlar, kazanıyorlar ve o kazançlarını değerlendirmek istiyorlar.
Canım villa alması benim için sorun değil, ne yaparlarsa yapsınlar beni ilgilendirmez. Ama ortada borç diye bir durum söz konusu değil ne borcu.. Bir şeyler istiyorlar eşim alıyor bu kadar.

Esim ile ben de kendi ailemize karsi boyleydik, sacma sapan parasiz gezerdik de ailelerimize jest yapardik. Kiymeti oldu mu bilmiyorum, biz oyle yapmak durumunda hissediyorduk.
Kebdi cocuklarimiz olduktan sonra aklimiz basina geldi.
Konusarak kendinizi ifade etnmeye devam edin, zamanla anlayacaktir. Ancak baski yaparsaniz ters tepme ihtimali var maalesef.

Ay cok sacma ama insan disaridan bakmadikca goremiyor iste.
Konuşuyorum güzel dille, reddediyor almadım parasını almayacağım diyor. Sinirlenip sesimi yükseltiyorum o benim de maddiyatim diye, bu sefer inada bindiriyor bu konuda karışma diye. Yani güzel dille de olmuyor, başka türlü de.

Merhaba mutlu huzurlu günleriniz olsun kk :)
Eşimin ailesinin durumu bize göre kat kat iyi şu anda. Bir villa alma derdindeler ve para biriktiriyorlar, aylık gelirleri bizimkinin üç katı kadar. Bizimse hala düğün borcu durumlarımız var, onları kapatmaya çalışıyoruz ve kendime ekstra bir şey almıyorum gerçekten sırf bu borçlardan kurtulabilmek adına. Neyse.. Eşim şu şartlar altında dahi surekli ailesine bir şeyler alıyor. Ailesi bir şey istiyor eşimden, esim alıyor ama para istemiyor, teklif etseler dahi almıyor. Bu basit bir şey de olabilir, olmaya da bilir. Param bitti diye ahlaniyor sonra. Onlardan para istemek zoruna gidiyor anlatabiliyor muyum?

Haset biri miyim ben lütfen doğruyu söyleyin eleştirilere açığım. Kendim böyle kisarken onlara yedirmek gücüme gidiyor. Durumları böyle iyiyken gidiyor açıkçası, kötü halde olsalar zaten eyvallah kendim veririm elimle. Eşimle konuştum bu konuda bana karışmani istemiyorum dedi, daha da sinirlendim. Bu konu dediği ikimizi de ilgilendiren bir şey neticede. Ne yapabilirim? Haklıysam nasıl çözebilir, haksizsam kendimi nasıl düzeltebilirim?
Ne demek karışma, o zaman evlenmeyip bir ömür ailesine para yardımı yapsaymış. Kaldı ki ihtiyaçları olduğu durumda zaten tepki göstereceğinizi sanmıyorum, ama bu şekilde olunca yerden göğe kadar haklısınız. Ailesiyle aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama üstü kapalı bir şekilde veya samimiyet durumunuza göre açık açık onlarla paylaşın. Onlar istemeyi keserse sorun çözülür.

Şimdi eşine yapma desen yanlış anlar. Bence sen şöyle yap; paranı sonuna kadar harca; kendinden kısma. Hem sana hem ailesine baksın O zaman.

erkeklerin para konusunda aileye karsı degisik gururları oluyor.
Ama o evden cıkıp kendi ailelerini kurduklarını anlamaktada zorluk yasıyorlar.
Benim aileminde cogu seye ihtiyacı oluyor bende senin gibi düsünmeden onlara harcama yapsam sonumuz nasıl olur? diyerek bir örnekleme yapabilirsin.
Umarım yaptıgı hatayı cok cabuk anlar

Back
X