Bu yazdıklarınızdan dolayı sizi kınıyorum. İncitici, ayrıştırıcı, ötekileştirici...Genelde bu tarz insanlar malum partili olduğundan aynen dediğin gibi oluyor. Onlar kendilerine acımıyor, ben mi acıyacağım. En az 3 cocuk o da yetmez 5 çocuk ama onlara da biz yardım edelim. Yeteri kadar salak durumuna konmadık çünkü
bütün yorumlarda böyle bir dip not mutlaka oluyorBu yazdıklarınızdan dolayı sizi kınıyorum. İncitici, ayrıştırıcı, ötekileştirici...
Ayrıca bu konu ile siyasetin ne alakası var...
Söylemlerinizde saygıya dikkat edin.
Belki de aldım dediklerimizi ama daha fazla ne yapabilirim diye düşündüm belki de durumun yoktu bu şekilde aracı olup verebilecek birinden isteyerek yardımcı olabilecegimi düşündüm. Bunları bosverirsek deli denmesinin asiri denmesinin sebebi kıyafet istemem değil uzulmem. Üzülmek delilik aşırılık midir sorum da bu? Zaten dokunan ağlama sebebin de üzülmesin aşırılık olarak değerlendirmesi yani insanlığın geldiği nokta.Bu kadar uzulduysen. Bi tisort, sort, sandalet alabilirsin. Niye adamin basinda agliyorsun ki?
Insanligin ne hale geldigini ilk kez o zaman mi gordun yani...
Yardim etmek istemeniz dogal ama tepkileriniz abarti.
Başka zaman olsa derdim de ilk defa sustum kaldım desem nolacak ki insanlık ölmüşSeninle aynı fikirde değilim ağabey kusura bakma derdim.
Ayakkabısı olmayan bir çocuğa üzüldüğümü söylediğimde karşıdaki aşırı deyince deli deyince bende film koptu.niye aglamamak gerekiyor. Ağlamak, duygulanmak kötü bisey mi?Acımanız, üzülmeniz, yardım etmeye çalışmanız normal. Ağlamanız normal değil. Muhtemelen üzülmenize değil, ağlamanıza tepki göstermiş. Özellikle iş yerinde mümkün mertebe ağlamamak lazım. Bence o abiye de çok güvenmeyin ve yanında ağlamayın.
Derdimi anlatabildigim icin cok sevindim. anladiginiz için teşekkür ederimbilmem bana gayet akli basinda geldi, onun aglamasi vicdanina güvendigi abisinin ona deli muamalesi yapmasi yüzünden, yardim edin diye agalamamis, sadece durum zoruna gitmis.
Demek ki kendimi ifade edebilmisim. Derdimi anlatabilmisim. Anladiginiz için teşekkür ederim"Biz de kıyafet yok" deyip geçebilirdi.
"Ne acıyorsun bunlara!" demek nedenki
Hayra vesile olmak da güzeldir ki kimseyi z orlamadim nazimin geçeceğini düşündüğüm birine bir kerecik sordum. Zira gördüğüm çocuktan biraz büyük oğlu var. Ayrıca burda niye duyar kasiyim ki kk bana aaa ne iyi dese nolacak. Beni bilen tanıyan biri bile yok burda.Yardımınızı kendi imkanlarınız ile yapın. Burda bile duyar kalmışsınız gibi hissettim.
ustune giyecek kıyafeti olmayan ayakkabısı olmayAn magdur bir çocuğa üzülmek delilik ve aşırılık oyle mi? Benim icin insanligin geldigi nokta açısından onemliÇok acıdıysanız 2 parça şey alabilirdiniz. Başkasının ne düşündüğünün önemi yok. İster aptallık desin,ister harika bulsun. Nolacak ki..
Olması gereken olmuyorsa gözümüzü mu kapatalım. Sahile vuran deniz yıldızlarını denize atan adamın hikayesini bilir misiniz?Yardim konusunu ikiyuzlu buluyorum. Sokaklarda binlerce yardima muhtac var , hepsine yardim edebilirmiyiz. Tabiki hayir. Peki o yardim ettigimizin digerlerinden farki ustunlugu ne ? Bu tarz seylerin devlet eliyle yapilmasi gerektigini dusunuorum. Cunku ideal devlet bircok seyi hesaplar. Az parayla en ihtiyaci olana ulasmak, imkanlarini daha dogru, yansiz kullanmak gibi.. Hic unutmadigim kartal bebek vakasi var. 1 bucuk milyondu sanirim para toplandi. Cok dusundum baska kalp nakli bekleyen bir cocuk annesi neden benim bebegim deil de o demez mi? O yardim toplanacagina organ nakli yasallassin die kampanya yapilsaydi yuzlerce insan kurtulurdu. Ama kucuk tatli bir cocuk kurtuldu ve biz yine unuttuk dierlerini. Cocugu goz gore gore olen yuzlerce anne var. Acaba yasayacak olani , ayakkabi giyecek olani secmek bize iyi ve onemli mi hissettiriyor? Bu yardimlar olmasa fakir veya zor durumdaki insanlar kendi haklarini dusunur bi nebze. Toplum vicdani da bireyi deil butunu duzeltmeye ugrasirsa dogru bisey yapmis olur.
Çocuğun ve annesinin kim olduklarına göre değişir. Bildiğimiz kapı komşumuz gibi insanlar miydi yoksa dilenci gibi mi. Çünkü ikinci durumda yapılan her yardım onlar için teşvik. O yüzden dilenen çocuklara para vermem, selpak satin almam ya da baska yardimda bulunmam.Dün metroyla ise geldim metroda bir cocuk gördüm annesinin yaninda üstünde kiyafet yok ayağında ayakkabi yok. elinde üstünde bir fastfood zincirinin amblemi olan balon onunla oynuyor çok icerledim çok üzüldüm. Bi kackez annesine rastladım bizim is yerimize yakın metro durağının orda duruyor..neyse is yerinde oturup sohbet ettigim dost bildiğim dertlestigim bir abi var yanına gittim onun o yaşlarda oğlu var çocuğunun eski kıyafetleri var mi diye sordum vermek için ve çok üzüldüğümü söyledim. Adam yüzüme baktı ve ne uzuluyorsun ki bunlara üzülmek aşırı ve abarti dedi. Bunu değer verdiğim dertlestigim iyi bildiğim abi dediğim kişi söyleyince çok sarsildim bi an düşündüm ve artık garibana üzülmek aşırılık olmuş ha dedim ve yaninda ağladım insanlık bu hale gelmiş dedim. Neyse bugün o kişi bana alaycı ve küçümseyen bi tavırla sen delisin dedi. Ben de mi anormallik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?