Belki de aldım dediklerimizi ama daha fazla ne yapabilirim diye düşündüm belki de durumun yoktu bu şekilde aracı olup verebilecek birinden isteyerek yardımcı olabilecegimi düşündüm. Bunları bosverirsek deli denmesinin asiri denmesinin sebebi kıyafet istemem değil uzulmem. Üzülmek delilik aşırılık midir sorum da bu? Zaten dokunan ağlama sebebin de üzülmesin aşırılık olarak değerlendirmesi yani insanlığın geldiği nokta.
Başka bir arkadaşa da aynı cevabı verdim belki aldım ayakkabi belki de durumum yoktu verebilecek durumu olduğunu düşündüğüm herkesten değil birinden rica ettim o da vermedi vermek zorunda değil. Mesele bu değil ki vermeyebilir ancak uzulmeme delilik aşırılık demesi beni üzen sizce bu dogrumu. Aglamam aşırı demesinden sonra olan bisey ne biliyim küçük bi çocuğa üzülmek aşırılık delilik değildir ya yani öyle olmasın lutfenSefil bir çocuğa üzülüp yardım etmek istemek delilik değil ama o adamı da anlıyorum. Bazı arkadaşlar yorumuyla adamın bakış açısını da açıklamış, katılıyorum onlara.
Öte yandan, bu kadar ağlayacağınıza elinizi cebinize sokup 1 çift ayakkabı alsaydınız çocuğa o zaman. Sizinki de biraz, lafta merhametli olmak olmuş. "Ben acıyorum ama sen yardım et, etmiyorsan vay insanlığın nerede..." misali. Kendiniz niye elinizi taşın altına koymayıp başkasının insanlığına not verirsiniz anlamam. Sonuç olarak o çocuğa sizin de hayrınız dokunmadı yani.
Yapılan söylenmez hanimefendiBir sey yapmamis ki, baskasindan istemis.
Bu insan iyi bildiğim biri hergün kahve içtiğim biri o da oyle söyleyince dokunduUzulmeniz bence cok normal. Ama yanlış anlamadıysam adamn yanında aglamıssınız bu biraz fazla geldi bana
bireysel olarak birşey yapmayalım imkanları zorlamayalim yani. Insan insandan yardım istemesin yani.irAsiri dedi diye bu kadar drama yapip agladiysaniz isterkenki halinizi de asiri bulmus olabilir.
En yakinimdan (ailemden) bile bir paket mama istemedim bugune kadar. Aldigim kadar alip oldugu kadar olduruyorum. Bitti.
Yardim yapcam diye kimseden bisey istemedim, kimsenin 2. El esyasini da toplamaya ugrasmadim. Yapiyorsaniz kendiniz yapin, yapamiyorsaniz bunun icin olusturulmus topluluklardan destek isteyin veya insanlari o topluluklara yonlendirin.
Durumu olmayanlarda sayfalar acip duyurup topluyor yardimi, gonlu isteyen geliyor ediyor.
ustune giyecek kıyafeti olmayan ayakkabısı olmayAn magdur bir çocuğa üzülmek delilik ve aşırılık oyle mi? Benim icin insanligin geldigi nokta açısından onemli
bireysel olarak birşey yapmayalım imkanları zorlamayalim yani. Insan insandan yardım istemesin yani.ir
Istemeyelim tamam ben hata ettim. Küçük bir çocuğa üzülmek delilik ve aşırılık oyle mi soru bu.
Neyse ben size anlatamadim önemli değil bosverinBireysel yapin mi dedik? Bireysel yapamiyorsan bunun icin olusturulmus topluluklardan destek isteyebilir ve insanlari oralara yonlendirebilirsin. Hatta ben bu ise kendimi adadim diyorsan kendin kur boyle bir toplulugu isteyenler gelsin sadece.
Gercekten drama queen durumu bu olsa gerek.
Bir tek kendiniz dusunuyormussunuz gibi hareketler filan.
Ayakkabısı olmayan bir çocuğa üzüldüğümü söylediğimde karşıdaki aşırı deyince deli deyince bende film koptu.niye aglamamak gerekiyor. Ağlamak, duygulanmak kötü bisey mi?
Ben düşüncenizi merak ettim o yüzden sordum öyle mi diye? Oylesiniz demedim hani asil merak ettigim dert ettigim konu uzulmek asirilik mi ya o bakimdan sordum. Niye dert ettiniz nolaca ki diye sordugunuz icin de benim icin insanligin geldigi nokta acisindan onemli dedim. Yani size karsi bir fevriligim olmadı
Ben kendim acıyanlar hakkında ne düşündüğümü söylemedim.
O adamın söylediğinin bir önemi yok, söylemişse söylemiş ne olacak manasında dedim. Bu kadar fevri olmanıza gerek yok.
Bunu soyliceginizi tahmin ettim, anlattigimi anlamamissiniz malesef. Yardimdan ziyade iyi kotu olayina takilmissiniz. Yine de duzgun, gercek yerine ulasan yardimlar yapmak istiyorsaniz, facebookta ogretmenler bazen ogrencileri icin yardimlar topluyorlar, ogretmenler hangi ogrencisi ihtiyac sahibi bilir. Alper turedinin bir dilegim var grubu da guzel calisiyor.Olması gereken olmuyorsa gözümüzü mu kapatalım. Sahile vuran deniz yıldızlarını denize atan adamın hikayesini bilir misiniz?
Neyse ben size anlatamadim önemli değil bosverin
Yeni fark etmiş olamazsınız degil mi ?ustune giyecek kıyafeti olmayan ayakkabısı olmayAn magdur bir çocuğa üzülmek delilik ve aşırılık oyle mi? Benim icin insanligin geldigi nokta açısından onemli
Yuh ya bu nasil bi ofke kindir.cebimde param var cok sukur oyumu yine senin o begenmedigin kisiye verdim.bunun parayla ne ilgisi var. Bundan once ekonomimiz dort dortluktuya simdi bozuldu dimi ?? Bunu siyasete baglamak icin bundan onceki donemin cok daha iyi olmasi gerekir sorumlularin tamamen siyaseticiler olmasi gerekirEskiden ben de acıyordum artık acımıyorum. Üstüne, başına giyecek bulamayan adamlar devletin başındaki adama oy veriyo, cebinde beş kuruş parası yok onlar kazanınca mutlu oluyo koyduk oo yea falan. Bundan sonra gidin devlet versin, devletin görevi diyorum. Kimseye acırsam namerdim
Böyle düşünmesi onu kötü biri yapmaz ki zaten. Belki kötü bi tecrübesi oldu yardım ettiği birisi iyi niyetini suistimal etti falan bilemeyiz. Yine de aglamanız uygunsuz olmuşBu insan iyi bildiğim biri hergün kahve içtiğim biri o da oyle söyleyince dokundu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?