Adetin 2.gunu sayim da benim 6 çıktı. Tup bebek tedavisinde 6 Dan fazla yumurta mi veririm bu durumdafsh ne kadar yanıltıcı olabiliyor tek başına. benim fsh değerim 11 civarı oluyor genelde. bu fsh ile, amh nin 0.6 civarı olması gerekirmiş normalde ve adetin 3. günü yapılan usg de görülen yumurta sayısı normalden az olurmuş.
benim amh 3.73 antral folikül sayım da 14 çıkmasına rağmen fsh 11 civarı. o yüzden sadece fsh ile yumurta rezervinizi değerlendirmeyin mutlaka adetin 3. günü yapılan sayım ile karar verilsin düşük over rezervine.
yok 6 tane olan yumurtalar 8-10 mm çapında olan ve o siklusta atılacak olan yumurtaların. tedaviye yanıt veren yumurta sayısı ise yaklaşık bu civarda oluyor. bazen daha fazla da olabiliyor. daha küçük yumurtalar daha hızlı ilerleyip onlar da diğerlerini yakalayabiliyor bazen de 6 tane olan yumurtalar gelişim göstermiyor 3-4 tanesi gelişiyor. ama bu antral folikül sayısı kabaca bir fikir veriyor.Adetin 2.gunu sayim da benim 6 çıktı. Tup bebek tedavisinde 6 Dan fazla yumurta mi veririm bu durumda
Anladım peki sizce umut var miyok 6 tane olan yumurtalar 8-10 mm çapında olan ve o siklusta atılacak olan yumurtaların. tedaviye yanıt veren yumurta sayısı ise yaklaşık bu civarda oluyor. bazen daha fazla da olabiliyor. daha küçük yumurtalar daha hızlı ilerleyip onlar da diğerlerini yakalayabiliyor bazen de 6 tane olan yumurtalar gelişim göstermiyor 3-4 tanesi gelişiyor. ama bu antral folikül sayısı kabaca bir fikir veriyor.
umut her zaman var tatlım neden olmasın. 6 yumurta fena bi rakam değil. ama bu bir süreç biliyorsun ve biraz da şans işi. çünkü üreme sistemi hala gizemini koruyor. tıbbın açıklayamadığı bir sürü parametre var. senin durumunu umutsuz vaka olarak görmüyorum şahsen doktor değilim ama fikrim bu yönde. sen de umudunu kaybetme.Anladım peki sizce umut var mi
Haklisiniz daha onceki tup bebek denemende muayenede 4 yumurta sayildi bense tedavide 8 yumurta verdim. Aradan, 6 ay gecti..beslenmemi duzene soktum kilo verdim. Vitamin ilaclari kullaniyorum. Bu kez doktor muayenede 6 yumurta gordu.artmis yumurtalar. Gelecek ay ki tup bebek tedavimde umarim cok fazla yumurtam olur. Tsk Ederim ayrica moral verdiginiz icinumut her zaman var tatlım neden olmasın. 6 yumurta fena bi rakam değil. ama bu bir süreç biliyorsun ve biraz da şans işi. çünkü üreme sistemi hala gizemini koruyor. tıbbın açıklayamadığı bir sürü parametre var. senin durumunu umutsuz vaka olarak görmüyorum şahsen doktor değilim ama fikrim bu yönde. sen de umudunu kaybetme.
moral verebildinğim için ben de sevindim:) ama bunun yanında embriyolog, kliniğin teknolojik altyapısı ve lab. çok çok önemli. en iyi kliniği seçmeye çalışın arkadaşım.Haklisiniz daha onceki tup bebek denemende muayenede 4 yumurta sayildi bense tedavide 8 yumurta verdim. Aradan, 6 ay gecti..beslenmemi duzene soktum kilo verdim. Vitamin ilaclari kullaniyorum. Bu kez doktor muayenede 6 yumurta gordu.artmis yumurtalar. Gelecek ay ki tup bebek tedavimde umarim cok fazla yumurtam olur. Tsk Ederim ayrica moral verdiginiz icin
Haklisiniz tsk ederjm Allah hepimizin yardımcısı olsunmoral verebildinğim için ben de sevindim:) ama bunun yanında embriyolog, kliniğin teknolojik altyapısı ve lab. çok çok önemli. en iyi kliniği seçmeye çalışın arkadaşım.
fsh ın 12 nin altında olduğu bir adet döngünüzde başlıyorlar tedaviye diye biliyorum. doktorunuz size yardımcı olacak bi tedavi verebilir.Benim de fsh 18.81 olmuş. Geçen yıl 10 du. AMH zaten düşük 0.36. Gecen aralıkta tup bebek tedavisinden olumsuz sonuç aldım. Şimdi 2.ye başlama istiyorum doktorla 2. Görüşmeye gidiyorum ama cok umutsuzluğa düştüm 18 fsh yi görünce.
Fsh en yuksek kactiBen yüksek fsh ve düşğk amh ile anne oldum. İlk öğrendiğinimde hemen tüp bebek yaptırfık 6 yumurta oluştu 3 tanesi 3. Güne kadar geldi ama tutmadı. Sonra 3 kez kendiliğinden hamike kaldım ama hepsi düşükle sonuçlandı. Sonra yeniden tüp bebek yaptırdım 2 yumurta oluştu ve biri tuttu. Şu an da bi oğlum var. Amh değerim 0.24 dü fsh da değişiyordu. Zor oldu ama oldu çok şükür umudumuzu kaybetmeyin
Hamilesiniz galiba tüp bebek mi bi de Yaşınız kaçBenim fsh 8.79 ama amh değerim düşük 0.04 tüp bebekten başka çare yok dediler ama bu değerlerde mümkün bilemiyorum
Merhabalar canım, yüksek dozla ilaca cevap vermeme durumunu açar mısın?Ne hissettiğini biliyorum ben de yaşadım amh düşüklerde doğal yoldan bile var hiç tutunma düşük falan dediklerine inanma. Yüksek doz ilaç kullandıysan ilaca cevap vermemiş olabilir aslında başlangıç folikül sayın iyi umutsuz olmak Yok pes etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?