Düşük amh ve yüksek fsh ile tüp bebek

Adetin 2.gunu sayim da benim 6 çıktı. Tup bebek tedavisinde 6 Dan fazla yumurta mi veririm bu durumda

Adetin 2.gunu sayim da benim 6 çıktı. Tup bebek tedavisinde 6 Dan fazla yumurta mi veririm bu durumda
yok 6 tane olan yumurtalar 8-10 mm çapında olan ve o siklusta atılacak olan yumurtaların. tedaviye yanıt veren yumurta sayısı ise yaklaşık bu civarda oluyor. bazen daha fazla da olabiliyor. daha küçük yumurtalar daha hızlı ilerleyip onlar da diğerlerini yakalayabiliyor bazen de 6 tane olan yumurtalar gelişim göstermiyor 3-4 tanesi gelişiyor. ama bu antral folikül sayısı kabaca bir fikir veriyor.

Anladım peki sizce umut var mi

Anladım peki sizce umut var mi
umut her zaman var tatlım neden olmasın. 6 yumurta fena bi rakam değil. ama bu bir süreç biliyorsun ve biraz da şans işi. çünkü üreme sistemi hala gizemini koruyor. tıbbın açıklayamadığı bir sürü parametre var. senin durumunu umutsuz vaka olarak görmüyorum şahsen doktor değilim ama fikrim bu yönde. sen de umudunu kaybetme.

Haklisiniz daha onceki tup bebek denemende muayenede 4 yumurta sayildi bense tedavide 8 yumurta verdim. Aradan, 6 ay gecti..beslenmemi duzene soktum kilo verdim. Vitamin ilaclari kullaniyorum. Bu kez doktor muayenede 6 yumurta gordu.artmis yumurtalar. Gelecek ay ki tup bebek tedavimde umarim cok fazla yumurtam olur. Tsk Ederim ayrica moral verdiginiz icin

moral verebildinğim için ben de sevindim:) ama bunun yanında embriyolog, kliniğin teknolojik altyapısı ve lab. çok çok önemli. en iyi kliniği seçmeye çalışın arkadaşım.

Benim de fsh 18.81 olmuş. Geçen yıl 10 du. AMH zaten düşük 0.36. Gecen aralıkta tup bebek tedavisinden olumsuz sonuç aldım. Şimdi 2.ye başlama istiyorum doktorla 2. Görüşmeye gidiyorum ama cok umutsuzluğa düştüm 18 fsh yi görünce.

fsh ın 12 nin altında olduğu bir adet döngünüzde başlıyorlar tedaviye diye biliyorum. doktorunuz size yardımcı olacak bi tedavi verebilir.

Doktor bana da yumurtlama döneminde fsh lh E2 baktırmıştı bu ay. Yumurta toplamadan 2 gün önce filandı. Fsh 10,75 çıkmış korktum bi. Ama adetli olmayınca yanıltır herhalde bu değer

Ben yüksek fsh ve düşğk amh ile anne oldum. İlk öğrendiğinimde hemen tüp bebek yaptırfık 6 yumurta oluştu 3 tanesi 3. Güne kadar geldi ama tutmadı. Sonra 3 kez kendiliğinden hamike kaldım ama hepsi düşükle sonuçlandı. Sonra yeniden tüp bebek yaptırdım 2 yumurta oluştu ve biri tuttu. Şu an da bi oğlum var. Amh değerim 0.24 dü fsh da değişiyordu. Zor oldu ama oldu çok şükür umudumuzu kaybetmeyin

Benim de amh 0.36 fsh 18. 2. Tup bebek tedavim sürüyor. Nasip bakalım artik

Fsh en yuksek kacti

Merhabalar, yeni üye oldum . Bu aşamaya gelirsem yazacağım mutlaka demiştim . Sürekli bu sayfaları takip ediyordum . 39 yaşındayım. 5.5 yaşında bir kızım var. Normal yollarla ilk denemede hamile kalmıştım kızıma . kızım 3 yaşına geldiğinde kardeş yapma isteği ile jinekolojik kontrole gitmiştim ki o an duyduklarım ile şok oldum. Yumurtalıklarımın çok küçüldüğü söylendi . Yapılan testlerde de amh 0.06 , fsh 10.5 çıktı. Ataşehir Memorial hastanesindeki doktor tüp bebek yapmam gerekebileceğini söyledi . Değerleri alıp hemen tüp bebek merkezinin başındaki Cem bey e gittim. Kendisi gayet negatif bir şekilde bu değerlerle tüp bebek şansımın da çok az olduğunu 7-8 ay normal yollarla denememi olmazsa belki bir kez tüp bebek denenebileceğini söyledi. Çok moralim bozulmuştu. Değerlerimi bir de kendi doktorum ( kızımı doğurtan ) Bülent Kars bey e götürdüm. Değerlerin düşük olduğunu ancak çokda olumsuz olmadığını bir süre normal yolla deneyip olmazsa aşılama yapılabileceğini o da olmazsa tüp bebek deneyebileceğimizi söyledi . 6 ay normal yolla denedik olmadı . Sonra 2 kez aşılama denedik o da olmadı . Böylece 1 sene geçmiş oldu zaten . Tüp bebeğe de eşim de ben de çok sıcak bakmıyorduk aslında . Sonuçta bir tane sağlıklı bir kızımız vardı çok şükür . O yüzden tekrar kendi haline bırakmaya karar verdik . 1 sene de öyle gecti . Kızım oldu 5 yaşında ve yoğun bir şekilde kardeş istemeye başladı . Sürekli ağlıyor , geceleri kalkıp dua ediyordu ( İnanın hiç abartmıyorum ) onu öyle gördükçe içim parçalanıyordu . Ve sonunda tüp bebek denemeye karar verdik . Tekrar testlerim yapıldı, amh 0.15 ( 0.06 dan 0.15 e nasıl çıktı 2 senede hiçbir bilgim yok , test sonuçlarından biri yanlış olabilirdi ) fsh 18.9 olmuştu . Doktorum hemen deneyelim , daha fazla zaman kaybetmeyelim dedi. İlk denemeyi Temmuz ayında yaptık. 5 folikül görülmüştü, iğneleri vurulmaya başladıktan sonra 2 si yok oldu . 3 tanesi gelişti . Toplamada 3 ü de toplandı. 1 i boş, 1 i işlem görebilecek gibi değil , 1 i de çok iyi durumda değildi ama genede işlem yapıldı . Ertesi gün aradıklarında döllenme olmadığını söylediler . Şaşırmadım aslında . Doktorum 2 ay ara vermemiz gerektiğini söyledi , Eylül de tekrar deneyecektik . O arada 2 ay boyunca kadın Doğum hapı kullanmamı istedi ( bu arada ben 1 yıldır ımpryl ve biestron kullanıyordum zaten ). Onları kullanmaya devam ederken kadınlar kulübünden ögrendiğim sabah akşam hayır-civanperçemi çayı içmeye başladım . Hergün aynı saatlerde içemedim ama 2 kez içtim mutlaka . Bir de her sabah 1 kaşık bal-arısütü -polen-propolis karışımı yedim ( organikciden almıştım ) 2 ay boyunca bunları düzenli yaptım ve kadın doğum hapı kullandım. Eylül reglimden sonra tekrar tüp bebek tedavisine başladık , bu sefer doktorum iğne ( gonalf ve menapur) dozlarını biraz değiştirdi ve 5 günlük klomen de kullandırttı. 4 folikül vardı bu sefer , 4 ü de aynı oranda gelişti. 4 ü de toplandı , 3 ü dolu çıktı, 2 si döllendi ve 3. Gün 1. kalite 2 empriyo transfer edildi . 1 Ekim test günüm , inşallah hayırlı haberler alırım , bu aşamaya gelmek bile çok güzeldi . Nolur hiç umutsuzluğa kapılmayın

Merhaba.Benim de amh degerim 0,01 ve fsh 18,82 doktor tüp bebek tedavisi dedi.Tüp bebek için gittiğim doktor yumurta varsa tüp bebek yoksa malesef bebek sahibi olamazsınız dedi.O an çok kötü hissettim.Ama muayene de 2 yumurtamın olduğu ortaya çıktı.Çok şükür tüp bebek tedavisi uygulanabilecek.İnşallah ilk deneme de tutar.Rabbim bir an önce istediğinizi gönlünüze göre versin.

Benim fsh 8.79 ama amh değerim düşük 0.04 tüp bebekten başka çare yok dediler ama bu değerlerde mümkün bilemiyorum

Merhabalar canım, yüksek dozla ilaca cevap vermeme durumunu açar mısın?
Yumurta takibi yaptırmıştım günlük 300 ml gonolf olumsuz olmuştuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…