Düşük, kürtaj, fare, iç dökme…

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.583
470
43
Geçen hafta 2 kez evde fare çıktı diye konu açmıştım. Hamileydim. Bebeğimi düşürdüm kızlar. Hep kendimi suçluyorum fareden o kadar korktum ondan oldu diyorum içimdeki sesi susturamıyorum kendimi bir türlü affedemiyorum.. Ne zaman kendime gelirim bilmiyorum.. Kanamam oldu kürtaj oldum anestezisiz hemde bunun acısını unutamıyorum. Bir daha hamile kalsam sevineceğimi düşünmüyorum…
Psikoloğa gitsem mi sizce bana bir faydası olur mu hiç gitmedim. Evimde de zor uyuyorum hatta hiç uyuyamıyorum gün doğana kadar, fare korkusundan yine çıkacak diye.. Her gün 2 kez evi kontrol ediyorum, fare boku var mı bir yerlerde diye.. Gerçekten çok sıkıldım her şeyden. Daha kötü şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi, diyorum insanların evi yok, sokakta çadırda türlü türlü hayvanlarla kalan insanlar var.. Kadir azabında türlü türlü hayvanlarla karşılaşacaksın belki bu kadar korkma diyorum.. Senden küçük minicik bir hayvan korkma diyorum.. Tatil planları yapıyoruz onları düşünüyorum kafamı oyalayacak şeyler bulmaya çalışıyorum.. Ama gece olunca tüm korkular geri geliyor elimde değil.. Bebeğimi belki bu yüzden kaybettim. Sizide bıktırdım biliyorum ama çok üzgünüm içimi dökmek istedim

Geçen hafta 2 kez evde fare çıktı diye konu açmıştım. Hamileydim. Bebeğimi düşürdüm kızlar. Hep kendimi suçluyorum fareden o kadar korktum ondan oldu diyorum içimdeki sesi susturamıyorum kendimi bir türlü affedemiyorum.. Ne zaman kendime gelirim bilmiyorum.. Kanamam oldu kürtaj oldum anestezisiz hemde bunun acısını unutamıyorum. Bir daha hamile kalsam sevineceğimi düşünmüyorum…
Psikoloğa gitsem mi sizce bana bir faydası olur mu hiç gitmedim. Evimde de zor uyuyorum hatta hiç uyuyamıyorum gün doğana kadar, fare korkusundan yine çıkacak diye.. Her gün 2 kez evi kontrol ediyorum, fare boku var mı bir yerlerde diye.. Gerçekten çok sıkıldım her şeyden. Daha kötü şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi, diyorum insanların evi yok, sokakta çadırda türlü türlü hayvanlarla kalan insanlar var.. Kadir azabında türlü türlü hayvanlarla karşılaşacaksın belki bu kadar korkma diyorum.. Senden küçük minicik bir hayvan korkma diyorum.. Tatil planları yapıyoruz onları düşünüyorum kafamı oyalayacak şeyler bulmaya çalışıyorum.. Ama gece olunca tüm korkular geri geliyor elimde değil.. Bebeğimi belki bu yüzden kaybettim. Sizide bıktırdım biliyorum ama çok üzgünüm içimi dökmek istedim
Herşey olacağına varır kötü düşünme senin suçun değil hemile iken ne kazalar yaşayanlar var gidecek olduktan sonra durmuyor karnında belkide sağlıklı değildi belkide bundan sonra daha iyi olacak öyle düşün yeniden olur belki evden taşınman seni rahatlatır

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Çok üzgünsün ama kendini bence boşuna suçluyorsun. Dediğin gibi olsa bile, bile isteye kendini korkutmadın. Ben bu konularda kaderciyim, kuzenim hep düşük yapar çok üzülürdü, annem yiyecek rızkı varsa bu dünyada ne yapar ne eder gelir derdi. Ben de öyle düşünüyorum. Hiç hamile kalmadım ama çevremdeki kadınların çoğu ilk hamileliğinde düşük yapıyor. Çok anormal çok tuhaf bi durum değil yani. Demek ki hamile kalabiliyorsun. Vücudun psikolojin toparlansın gene kalırsın. Fare için de bir sürü çözüm var zaten.

Kendinizi suçlamayın sağlıklız olan gebeliklerde düşük gerçekleşir yani çok aksi bir durum dışında düşük yapmakta o kadar kolay değil olacağı varmış Rabb'im tekrar sağlıkla kolaylıkla nasip etsin size 🙏
Fare konusuna gelince evi değişme şansınız yok mu

Herşey olacağına varır kötü düşünme senin suçun değil hemile iken ne kazalar yaşayanlar var gidecek olduktan sonra durmuyor karnında belkide sağlıklı değildi belkide bundan sonra daha iyi olacak öyle düşün yeniden olur belki evden taşınman seni rahatlatır
Keşke taşınsak. Ama kendi evimiz, kiraya çıkmak hele ki sadece fare sebebi ile kiraya çıkmak eşimi ikna edici olmuyor.. İmar yok adresimizde satılma durumu da çok zor olur yani, zaten kaynanam aşağımızda yaşıyor, oda bunu istemez.. Taşınmak maalesef imkansız anlayacağınız..
ya bir yerden girdi tüm girişleri kapadık vs yakalandı da ama ben hala korkusunu atlatamadım.. banyoda gördük geçen hafta çok korktum ondan 2-3 gün sonra düşürdüm bebeğimi.. Elimde olsa korkarmıydım pamuklara sarardım kollardım onu..

Çok geçmiş olsun, kendini suçlama lütfen. İnsanlar hamile kaldığını bilmeden neler neler yapıyor, hız trenine binen mi dersin, alkol alan mı, sabahlara kadar bara gidip topuklu ayakkabıyla eğlenen de var, kocasından dayak yiyen de. Eğer bir gebelik sonlanıyorsa sağlıklı bir gebelik olmadığındandır bunu unutma ki daha yeni öğrenmiştin gebe olduğunu. Mutlaka sağlıksız bir embriyoydu.

Patolojiye gönderdiler mi? Sebebinin ne olduğu belli mi?

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Çok üzgünsün ama kendini bence boşuna suçluyorsun. Dediğin gibi olsa bile, bile isteye kendini korkutmadın. Ben bu konularda kaderciyim, kuzenim hep düşük yapar çok üzülürdü, annem yiyecek rızkı varsa bu dünyada ne yapar ne eder gelir derdi. Ben de öyle düşünüyorum. Hiç hamile kalmadım ama çevremdeki kadınların çoğu ilk hamileliğinde düşük yapıyor. Çok anormal çok tuhaf bi durum değil yani. Demek ki hamile kalabiliyorsun. Vücudun psikolojin toparlansın gene kalırsın. Fare için de bir sürü çözüm var zaten.
Doktorum da dedi bebeğin daha yeni oluşuyordu bu aşamada düşük bebekten kaynaklıdır anneden değil dedi. Kendini suçlama dedi. Ama elimde olmuyor, fare yakalandı bu arada ne kapana geldi ne bişeye üzgünüm yapıskana geldi ve öldü maalesef ben bunuda istemezdim ama tek çözümümüz buydu. Sonrasında banyoda gördüm ondan 2-3 gün sonra düşük yaptım.. fare için en azından banyodan bir yerden geldiğini öğrenmiş olduk. Kapısını hep kapalı tutuyoruz. Ama bu bile geceleri rahat uyumamı sağlamıyor. Vicdan mahkemesi yapıyorum hep.

Geçmiş olsun.. Düşük konusunda senin suçun değil.
Fare konusunda bu kadar takıntınız varsa tatildeyken bile seni etkiliyorsa terapi almanız en doğrusu olur.
Tatilde değilim ağustosta çıkacağız izne onu planlıyoruz demek istedim. Yani kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama yine de dağılmıyor demek istedim..

Kendinizi suçlamayın sağlıklız olan gebeliklerde düşük gerçekleşir yani çok aksi bir durum dışında düşük yapmakta o kadar kolay değil olacağı varmış Rabb'im tekrar sağlıkla kolaylıkla nasip etsin size 🙏
Fare konusuna gelince evi değişme şansınız yok mu
Maalesef, üst yorumlarda sebebini anlattım.
Teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun, kendini suçlama lütfen. İnsanlar hamile kaldığını bilmeden neler neler yapıyor, hız trenine binen mi dersin, alkol alan mı, sabahlara kadar bara gidip topuklu ayakkabıyla eğlenen de var, kocasından dayak yiyen de. Eğer bir gebelik sonlanıyorsa sağlıklı bir gebelik olmadığındandır bunu unutma ki daha yeni öğrenmiştin gebe olduğunu. Mutlaka sağlıksız bir embriyoydu.

Patolojiye gönderdiler mi? Sebebinin ne olduğu belli mi?
Hayır bilgi vermediler bir şey demediler bana. Ama doktorum sağlıksızdır o yüzden düşmüştür seninle alakalı bir şey yok bunu kafana takma dedi. Elimde olmuyor.. İlk bebeğimizdi çok sevinmiştik heveslenmiştik.. şimdi herkes diyor düşükten sonra hemen olur. Ama bende ne istek ne bişey kaldı

Doktorum da dedi bebeğin daha yeni oluşuyordu bu aşamada düşük bebekten kaynaklıdır anneden değil dedi. Kendini suçlama dedi. Ama elimde olmuyor, fare yakalandı bu arada ne kapana geldi ne bişeye üzgünüm yapıskana geldi ve öldü maalesef ben bunuda istemezdim ama tek çözümümüz buydu. Sonrasında banyoda gördüm ondan 2-3 gün sonra düşük yaptım.. fare için en azından banyodan bir yerden geldiğini öğrenmiş olduk. Kapısını hep kapalı tutuyoruz. Ama bu bile geceleri rahat uyumamı sağlamıyor. Vicdan mahkemesi yapıyorum hep.

Kendini telkin et sürekli. Olay çok yeni, zaman geçtikçe rahatlayacaksın. Şu an hormonların alt üst durumda bunu da aklında tut.

Hayır bilgi vermediler bir şey demediler bana. Ama doktorum sağlıksızdır o yüzden düşmüştür seninle alakalı bir şey yok bunu kafana takma dedi. Elimde olmuyor.. İlk bebeğimizdi çok sevinmiştik heveslenmiştik.. şimdi herkes diyor düşükten sonra hemen olur. Ama bende ne istek ne bişey kaldı
Bu herkesin başına gelebilecek bir şey. Şükret ki hamile kalabiliyorsun. Bak ben doğal yollarla hamile kalamadım ve bundan sonra da asla kalamayacağım mesela. Tüp bebekle anne oldum ve bir daha çocuk istersem yine tüp bebek yapmak zorundayım. Benim gibi neler neler var ama hiçbir zaman senin gibi umutsuz olmadım. Biraz zaman geçsin, elbet toparlanırsın. Anne olmak gibi anne olmayı istemek de değerli. Sen de istediğine göre, bu düşünceleri bir kenara bırakmalısın.

Bu herkesin başına gelebilecek bir şey. Şükret ki hamile kalabiliyorsun. Bak ben doğal yollarla hamile kalamadım ve bundan sonra da asla kalamayacağım mesela. Tüp bebekle anne oldum ve bir daha çocuk istersem yine tüp bebek yapmak zorundayım. Benim gibi neler neler var ama hiçbir zaman senin gibi umutsuz olmadım. Biraz zaman geçsin, elbet toparlanırsın. Anne olmak gibi anne olmayı istemek de değerli. Sen de istediğine göre, bu düşünceleri bir kenara bırakmalısın.
Haklısınız bende biliyorum belki şımarıklık belki şükürsüzlük yapıyorum. Ama hep böyleyim en ufak şeyi bile dünyamın sonuymuş gibi düşünebiliyorum..

Dogru soylemis cano, bebek saglikliysa oyle ya da boyle tutunuyor. Araba kazasi gecirip saglikla doguran kadin taniyorum :KK51: kendini suclama artik, birak gitsin.

Haklısınız. Ne yapmam gerektiğini biliyorum, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum..

Ben ne zaman daralsam, sıkışsam, bunalsam bırakıyorum öylece.
Böyle hissetmekten kaçmıyorum. Korkuysa korku, öfkeyse öfke, üzüntüyse üzüntü...
Kalsın benle bi süre. Ne kafamı dağıtmaya çalışıyorum ne de duygumu görmezden geliyorum.
Oturup öyle o duyguyla yaşıyorum. Sonra geçiyor. Çünkü klişe olacak ama geçmeyen hiçbi duygu durumu yok.
Senin durumda hormonlar alt üst olmuş. Regl döneminde bile içimizden canavarlar çıkan varlıklarız biz değil mi? E sen hamile kalmışsın bir sürü hormon salgılamışsın sonra beklenmedik bi şekilde düşük, e herhalde dengen bozulacak. Bi de işin psikolojik yönleri var. Kafan hallaç pamuğu gibi. E bi izin ver de kendine üzül, sarsıl. Ama bi yere kadar. Kendini suçlama ama. Bu var olan duygularını ağırlaştırmaktan başka bi işe yaramaz.

Çok geçmiş olsun, bence kendinize bu kadar yüklenmeyin. Arkadaşlarda belirtmiş olacağı varmış olmuş. Sebep dayandırmak sizi daha çok üzmekten başka bi işe yaramaz.
Bir hekim bile bu yüzden olmuş diyemez. Bazen önüne geçemeyeceğimiz şeyler oluyor diyip devam etmeniz gerek.
Evinizi ilaçlatabilirsiniz. Böyle korkularınız çok yoğunsa destek de alabilirsiniz. Fare için değil hayattaki sorunlarınıza da iyi gelir. Trajik bi durum yaşamışsınız destek almanız kadar doğal ne olabilir.
Düşük yapmanızdan bağımsız gündelik yaşamınızı olumsuz etkileyen bir korku bu.
Bir daha hamile kalırsam sevinemem demişsiniz, zaten böyle bi travmadan sonra böyle hissetmeniz de çok normal. Kendinizi böyle yiyip bitirmeyin lütfen gidin bi psikologla konuşun eminim iyi gelicektir.

Tıp hekimi değilim fakat diş hekimiyim, gerçekten sizi rahatlatmak için söylememiş. Bu doğru
Bir sendroma sahipse down gibi ya da hastalığa sahipse bebek tutunamayıp düşüyor.

Peki nedem anestezi olmadan kürtaj oldunuz en büyük travmanız da bu olmuş 😔
Fare konusunda çok haklısınız herkes korkar fareden kendinizi üzmeyin zaten dünyada ömrü olsaydı gerekirse ip atlasanız da bir şey olmazdı sizin elinizde olan bir durum değil ki o an yine yaşansa yine korkardınız bazen elimizde olmayan şeyler olur hayatta o da bunlardan biridir umarım yeniden müjdeli haber alıp mutlu olursunuz

Back
X