Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba, çok geçmiş olsun. Bebeğimizi kaybettiğimizde sanırım hepimiz aynı psikolojiyi yaşıyoruz, bu acıyı bastırabilmek için hemen yerini yeni bir bebekle doldurmak istiyoruz ama aslında hata yapıyoruz çünkü hem fiziksel hem ruhsal olarak iyileşerek daha sağlıklı bir şekilde gebe kalmak en mantıklısı, sonrasında yeniden bir kayıp yaşamamak için, gerçi kaderde varsa engel olunamaz ama… Tabii sizin kararınız önemli.

Gebelik öncesi yapılması gerekenler:

• Folic asit kullanımı
  • Demir eksikliği tedavisi
  • Jinekolojik muayene
  • Diş tedavisi
  • Tam muayene,tam kan ve tam idrar tahlilleri
  • Smear testi
  • Rutin biyokimya(Açlık kan şekeri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri)
  • TSH Guatr testi
  • Kanama profili
  • Torch testleri
  • Grip aşısı
  • Pelvik ultrasonagrafi
  • Genetik Test

Bu arada kedi beslemiyorsanız torch testlerini yaptırmanıza gerek yok.

Sohrab bugün gittim doktora dosyaya önceki yaptıklarına baktı geçen ay olmadı aşılama demiştim ama gerek yok dedi çünkü sen şuan kendini kürtaj sonrası 2.deneme olarak düşün ondan öncekileri sayma rahim duvarın inceydi artık toparlandıktan sonraki kısmı sayalım boşuna gerilme dedi.

Şimdi yine 5 gün femara cumartesi yumurta ölçümü yapacak ama 2 ay önce yapmışız bu ay bir kez daha bu salı rahim içine leucostım yapalım dedi bu kez çatlatma iğnesi de yapcak tabi rahim kalınlığı takibi yine devam durumlar bu

Benim kedim var hiç bir doktor demedi bu torcj testini. O ne. Toksoplamza mi
Evet, içeriğinde birkaç test var. Aslında çok gerekli değil ama kedilerin dışkılarında bulunan bir hastalık, annede ve bebekte enfeksiyona neden olabiliyor bir şekilde temas edilirse, tedbir açısından yaptıracağım ben.

Ben de sormuştum bunu doktoruma, benım de kedim var, aşıları tamsa eger sorun olmaz demisti. Kum temizlerken eldiven kullanıyorum hep, dıkkat ediyorum yıne de

Yaa, asılama olmuyorsunuz o zaman, yumurta takıbı yapıcaksa biyer gitmiyorsun çatlatma ıgnesi verdiği iyi olmus

Yaa, asılama olmuyorsunuz o zaman, yumurta takıbı yapıcaksa biyer gitmiyorsun çatlatma ıgnesi verdiği iyi olmus
Yok bu daha 2. Denemen olarak düşün 6 ay böyle gidecek rahim kalınlığı iyi olduğu sürece dedi aslında haklı ters rahim olmayı kafaya takmayacağım artık bir kez oldu sonuçta olacaksa yine olur, işte sadece yine leucostım verdi farklı olarak femara bitmişti önü pazar ilaç bulamazsın diye ilacı da kendi verdi sen sonra bana geri getirirsin şimdi arama diye

Valla bayrama da denk gelse deneme işleri bitip bekleme süreci gelinceye evdeyim sonra 2 hafta adet beklerken gideceğim değiştirmedim planı

Ne tatlı doktormus o oyle insallah senın ıcın hayırlı olur canım, doktorun da vesıle olur

Kalbi durmuştu 6 haftalıkken kürtaj oldum doktora sormuştum hatta onunla bi alakası yok demişti

Kızlar ben de kontrolden geldim, pazartesi yumurta toplama Olcak 9.30 da, bugun Covid testi de yaptırdık eşimle, ilk kez yaptırdık ikimizde bi çıktık gözler aglamaklı o cubuk neydi öyle incecik, ama aglatmaya yetti
Hayırlı olsun cnm, kac yumurta görünüyor peki suan? İns hepsi dolu cikar, hepsi döllenip mucizelerin olur

Kızlar ben de kontrolden geldim, pazartesi yumurta toplama Olcak 9.30 da, bugun Covid testi de yaptırdık eşimle, ilk kez yaptırdık ikimizde bi çıktık gözler aglamaklı o cubuk neydi öyle incecik, ama aglatmaya yetti
Ayy ben çok korkuyorum o çubuktan benim birde burnum az yana eğri çocukken çarpışıp hasar almıştı yapsalar geçmez herhalde Ayyy bak benim kafa bir milyon o gün girmeden beni etiketle haber ver ben kuran okuyacağım tamam mı bunu toplamada transferde yapalım herşey dua ile sonuçta, ilkinde kaç tane gözüküyordu şimdi kaç tane oldu

Hayırlı olsun canım ❤ benim 6 kere yaptırmışlığım var

Kalbi durmuştu 6 haftalıkken kürtaj oldum doktora sormuştum hatta onunla bi alakası yok demişti
Çok üzüldüm.. Zamanını bekliyor meleklerimiz
Hadi hayırlısıyla o yumoşların hepsini toplat gel o çubuğu hiç tecrübe edinmedim ama tahmin edebiliyorum geçmiş olsun

Benim de hsg çekildiğim ay gebelik oldu ama düşük oldu onunla bir ilgisi olabilir miymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…