Ay doğuma kadar süren oluyomus ins olmaz benimki hatta kimsenin sürmesin ya cidden süründürüyor.. Cok hemde İnanılmaz halsizim, evin içinde zor dolasiyorum, doktor kontrollerine zor gidiyorum, doktorumun muayanesi de uzak bide trafik var mahvoluyorum vallaYaa geçecektir inş. canım,biraz daha sabır muhakkak azalacaktır. Benim 17 haftalıktan itibaren hızla azaldı kritik haftaymış zaten 16 dan sonra azalırsa geçiyormuş yoksa doğuma kadar sürebiliyomuş.Şu an maşallah diyim toparladım sivilcelerim azaldı eski görüntüme kavuştum. Bulantı çok fazla iştahsızlık yapıyor renkte solgunluk falan oluyor.Bi gün az kalsın ben de artık ağlayacaktım o kadar kötüydüm artık.Sonra sabır dedim ki normalde ben cidden sabırlıyımdır canım tatlı değildir, bulantı süründürüyor azıcık.
Herkese kendi derdi zor gelir tabi ama en azından riski yok diye ben onu tercih ederim dedim kızlar kanama direk düşükle bağlantılı her an artacak mı bir şey mi oldu telaşı çok daha kötü geliyor bana bulantı bebişten oluyor ve neredeyse herkeste oluyor ikisi birden olsun istemem tabiKesinlikle sana katılıyorum cnm ben dua ederken bulantıya bile razıyım dedim, bazi günler hic bisey yiyemiyorum yemeyince daha kötü oluyorum, valla ağladığımı biliyorum, gerçekten cok zor bulanti..
Amin canım..Ay doğuma kadar süren oluyomus ins olmaz benimki hatta kimsenin sürmesin ya cidden süründürüyor.. Cok hemde İnanılmaz halsizim, evin içinde zor dolasiyorum, doktor kontrollerine zor gidiyorum, doktorumun muayanesi de uzak bide trafik var mahvoluyorum valla
Ne güzel cnm enerji gelmiştir sana darısı başıma
Yok ben yanlış anlamadım onu da nereden çıkardın.Galiba biraz kanama korkusuyla stresli olabilirsin anlıyorum seni canım. Düşük korkusu hepimizde fazlaca var zaten.@burcusami şu an ilk tremester de olduğu için bu konuyu konuşmuş olduk sadece bu kadar.Herkese kendi derdi zor gelir tabi ama en azından riski yok diye ben onu tercih ederim dedim kızlar kanama direk düşükle bağlantılı her an artacak mı bir şey mi oldu telaşı çok daha kötü geliyor bana bulantı bebişten oluyor ve neredeyse herkeste oluyor ikisi birden olsun istemem tabiSiz üstünüze mi alındınız anlamadım kolay demedim zaten ben razıyım yeter ki sağlıklı olsunlar dedim. Bulantının nasıl bir şey olduğunu biliyorum gebelikten olmasa da hiç bir şey yemediğim su bile içemediğim mide özsuyuma kadar kustuğum günler olmuştu serum yemiştim çok ağlamıştım ben de. Biliyorum yani nasıl zor bir şey olduğunu ama ilk gebeliğimde de böyle olduğu için çok daha kötü geliyor yine aynı şeyleri yaşamayı kaldıramam. Biri fiziksel biri psikolojik olarak zor birinin sonu var biri ömür boyu peşini bırakmıyor… Hala acısını atlamadım. Size bir şey demek istemedim yani kusura bakmayın öyle anladıysanız.
Burasını bu yüzden seviyorum işte..yazdıklarımdan tedirginliğimi görüp kendimi yalnız hissetmemem için uzun uzun tecrübenizi paylaşmanızMerhaba, yorumlarınızı az çok okudum ve yazmak istedim. Ben de 1 mayısta 9. Haftada rutin kontrole gittiğimde bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim ve malesef kürtaj oldum. Aradan 2.5 ay geçti, acısı hala aynı ama insan alışıyor. Benim de ilk gebeliğimdi ve hem ruhen hem de bedenen bu zor geçen bir süreçti.
Anladığım kadarıyla size de ben gibi biraz detaycısınız. Doktorlar ilk düşükleri malesef ‘sıradan’ düşükler olarak nitelendiriyorlar ve bizim üzerinde durduğumuz kadar üzerinde durmuyorlar. Ama ben de siz gibi kan pıhtılaşma ve genetik testleri yaptırdım. Eşim ve benim genetik test sonucumuz şuan için çıkmadı. Kanımda ufak bir pıhtılaşma çıktı ama doktor bunun çok önemli bir pıhtılaşma bozukluğu olmadığını söyledi. Yine de eğer Allah nasip eder de gebelik olursa bi aspirin başlayacağız. Biz kürtaj sonrası bebekten alınan parçayı da ayrıca patolojik incelemeye gönderdik ve bebekte trizomi 22 denen bir genetik bozuklu çıktı. Yani yaşamla bağdaşmayacak derecede genetik bozukluk. İlk etapta bende kabullenmekte güçlük çektim ve bu olayın sadece benim başıma geldiğini düşünüp kahroldum. Oysa öyle çok ki.. sadece bunlar mahrem konular olarak değerlendirildiğinden kimse birbiri ile paylaşmıyor. Burası bana iyi geldi, kendimi yalnız hissetmem gerektiğini gösterdi. Sizin en büyük şansınız da hamile kalabiliyor olmanız. Allah sizi evlatla sınamamak için sağlıksız olan bebeği aldı sizden, ben üzüldüğümde bu şekilde düşünüyorum ve iyi hissediyorum. Allah kalbinize gönlünüze ferahlık versin, yazdıklarınızı okuyunca sizi kendime yakın hissedip yazmak istedim. Umarım tez vakitte güzel sonuçlar alırız. Bir de son olarak ilk adetten sonra ilişkide herhangi bir sorun olmadığını söyledi doktorum bana, her şey gönlünüzce olsun.
Üstüme alinmakla alakası yok ben 4 buçuk aylık kızımı kaybettim bilirim kaybetme korkusunu, ben dua ederken sadece dikkatli olunmasi lazim diye uyardım o kadar.. Ayrıca gebelikteki bulantı diğer bulantilar gibi değil malesef, umarım yaşamazsın.Herkese kendi derdi zor gelir tabi ama en azından riski yok diye ben onu tercih ederim dedim kızlar kanama direk düşükle bağlantılı her an artacak mı bir şey mi oldu telaşı çok daha kötü geliyor bana bulantı bebişten oluyor ve neredeyse herkeste oluyor ikisi birden olsun istemem tabiSiz üstünüze mi alındınız anlamadım kolay demedim zaten ben razıyım yeter ki sağlıklı olsunlar dedim. Bulantının nasıl bir şey olduğunu biliyorum gebelikten olmasa da hiç bir şey yemediğim su bile içemediğim mide özsuyuma kadar kustuğum günler olmuştu serum yemiştim çok ağlamıştım ben de. Biliyorum yani nasıl zor bir şey olduğunu ama ilk gebeliğimde de böyle olduğu için çok daha kötü geliyor yine aynı şeyleri yaşamayı kaldıramam. Biri fiziksel biri psikolojik olarak zor birinin sonu var biri ömür boyu peşini bırakmıyor… Hala acısını atlamadım. Size bir şey demek istemedim yani kusura bakmayın öyle anladıysanız.
Aynen cnm 3 ayin sonunda ins gecer bu sıkıntılar, en güzel dönem 3. Trimestir sanırım herkes öyle diyor,Allahın izniyle ins sağlıkla kucağımıza alalım da herşeyi unuturuzAmin canım..Benim ilk gebeliğimde öyleydim bebek zayıf derdi Dr.sonra doğuma yakın toparlayınca gayet iyi doğmuştu. Ben de hastaneden eve zor yetişiyordum.Bi ara benimde had safhadaydı halsizliğim.Bu ilk 3 ayı böyle say inş.çabuk geçiyor. Son aylar bi tık daha zor.Karnın iyice şişmesiyle uykusuzluk oluyor.
Ah sevindim öyle olmasina. Bazı yerlerde anestezisz yapılıyorda zor olur diye..Insallah canımevet anestezılı yapıyormuş o gelecek adetın 17.gunu Olcak
Benim yaşadığım bulantı çok daha beterdi evet gebelikle aynı değildi bi damla su için yalvarmıştım ama içtiğimden daha fazlasını kusuyorum diye vermemişlerdi. Yine de tercih ederim dedim sadece. Senin de kızını kaybettiğin için anlayacağını düşünmüştüm. Umarım sen de kanama yaşamazsın…Üstüme alinmakla alakası yok ben 4 buçuk aylık kızımı kaybettim bilirim kaybetme korkusunu, ben dua ederken sadece dikkatli olunmasi lazim diye uyardım o kadar.. Ayrıca gebelikteki bulantı diğer bulantilar gibi değil malesef, umarım yaşamazsın.
Ben onu ozel olarak sordum doktora anestezısız ise Baska yerde yaptırıım dıye, acı eşiğim cok düşük benımAh sevindim öyle olmasina. Bazı yerlerde anestezisz yapılıyorda zor olur diye..
Geçenkinde öğledensonra aramıslardı, ogleden sonra hazırolda beklerim yineSohrab bugün arayacaklar belli bir saat var mı bilgi vermek için
Ayy tam ben de 12 de leucostım için doktora gideceğim gittim geldim derken kesin ararlar benim de ev dışında netim yok çatlarım artıkGeçenkinde öğledensonra aramıslardı, ogleden sonra hazırolda beklerim yine
Her zaman kalbimiz seninle kuzum merakla bekliyorum 9u da kaliteli kaliteli döllensin inşallahPembeAnkaKusu burcusami seviyorum sizi rabbim miniklerinizi size bagışlasın, ikinizin de kalbi pırlanta gibi, ufak tefek yanlıs anlasılmalar oluyor.. Siz onları bi kenara bırakıp bana dua edin cocuklarım döllensinler bugun
Arife günü gel dedi inşallah hayırlı bir günde hayırlı haberler verebilirim kuzumPembeAnkaKusu sen ne zaman kontrole gideceksin yazmışsındır belki ama ben kaçırdım kesin senin için de meraktan çatlıyorum mesela
Kanama yaşamanın çok zor olduğunu biliyorum 2 defa çok yoğun kanama ile düşük yaptım hem bizler neden anlamayalım ki bu konuyu.Umarım inş. burada ki hiçbir arkadaşım bi daha asla düşük yaşamaz, bebeğini kaybetmezBenim yaşadığım bulantı çok daha beterdi evet gebelikle aynı değildi bi damla su için yalvarmıştım ama içtiğimden daha fazlasını kusuyorum diye vermemişlerdi. Yine de tercih ederim dedim sadece. Senin de kızını kaybettiğin için anlayacağını düşünmüştüm. Umarım sen de kanama yaşamazsın…
Aman benimkiler bir şekil büyüyor bana bakma önemli olan büyüyüp sonucu getirebilmeleri o da nasip ondan önce yeterki rahim kalınlığı artık hep düzgün olsunArife günü gel dedi inşallah hayırlı bir günde hayırlı haberler verebilirim kuzumben de çok merak ediyorum senin yumoşlar ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?