- 19 Aralık 2020
- 8.246
- 35.405
- 498
- 31
Dünyada yaşanabilecek en kötü şeylerden biri evlat acısıdır.Benim 1 gebeliğimde kahverengi lekelenme ile gittiğimde bebeğin kalp atışının muhtemelen durduğunu söyledi Dr. 2. de ise hafif kalp atışını duyduk ama lekelenme vardı bi sonra ki kontrolde kalbi durmuştu maalesef.Sırf kanama konusunda inş.önemsizdir içini ferah tut dememin sebebi buydu bu konuya çok girmemiş olmamın. Bahsedip de senin stresini artırmamak içindi.Tabi benim böyle bir şey yaşamam herkesin yaşayacağı anlamına gelmiyor.Anlayacağınızı düşünerek dedim zaten anlamazsınız diye düşünsem söylemem. Ben ille bulantım olsun diye dua etmedim ki ona da razıyım dedim laf arasında. Neredeyse herkes yaşıyor sonuçta bulantı çok yaygın sanki dünyanın en korkunç şeyi gibi aman başıma gelmesin dememi bekliyorsunuz ama bana doğal geliyor bunu göze almıştım hamileliği düşünürken. Size de şuan yaşadığınız için en kötü şey bu gibi geliyor doğal olarak anlıyorum yani. Herkes kendince haklı… Ben de yorum yapmıcam ikinizi de çok seviyorum allah yüzünüzü hep güldürsün
Benimki hiç çekmiyor ya aramalar geliyor ama net sıfırİnsallah kuzum, bazı agac diplerinde falan cekme durumu yok mu
Ay hadi inşallahSohrab haberlerini bekliyoruz kuzum PembeAnkaKusu inşallah kanaman olmaz canım benim, Rabbim yardımcın olsun, bazen yerleşirken de kanama olabiliyor benim iki gebeliğimde de vardı ama kan dışarı çıkmamıştı, progestan kullanmıştım senin gibi. Doktora gidince bize de haber ver inşallah, Ha-ri inşallah bu ayın talihlisi sen olursun seviniriz, ben bu ay saldım biraz bakalım kısmet
Ben de bire bir aynısını yaşadım daha önce anlatmıştım kalp atışı azdı dinletmemişti bile kanama olmuştu sonra da durdu bir daha yaşayacağım diye korkuyorum bulantı olsa ona da razıyım dememin sebebi o. Ay bulantım olsun diye dua etmiyorum tabii ki. Ben yaşadım diyorum zaten başkalarında da olmuştur illa ki tıp bilimi bu yani inşallah olmaz ama olma ihtimali artıyor.Dünyada yaşanabilecek en kötü şeylerden biri evlat acısıdır.Benim 1 gebeliğimde kahverengi lekelenme ile gittiğimde bebeğin kalp atışının muhtemelen durduğunu söyledi Dr. 2. de ise hafif kalp atışını duyduk ama lekelenme vardı bi sonra ki kontrolde kalbi durmuştu maalesef.Sırf kanama konusunda inş.önemsizdir içini ferah tut dememin sebebi buydu bu konuya çok girmemiş olmamın. Bahsedip de senin stresini artırmamak içindi.Tabi benim böyle bir şey yaşamam herkesin yaşayacağı anlamına gelmiyor.
İnşallah kuzum çok sağ olSohrab haberlerini bekliyoruz kuzum PembeAnkaKusu inşallah kanaman olmaz canım benim, Rabbim yardımcın olsun, bazen yerleşirken de kanama olabiliyor benim iki gebeliğimde de vardı ama kan dışarı çıkmamıştı, progestan kullanmıştım senin gibi. Doktora gidince bize de haber ver inşallah, Ha-ri inşallah bu ayın talihlisi sen olursun seviniriz, ben bu ay saldım biraz bakalım kısmet
Sohrab ben leucostım yaptırıp geldim evde yat bugün dedi, aşı işini sordum ilk dozu şimdi ol bu ay tutmazsa 2.dozu da olursun çoğu doktor gebelik öncesi olunabilse daha iyi görüşünde çünkü şu yeni türleri vs onlar hamilelikte iyice riskli ve aşıdan da kötü yan etkileri kalabiliyor dedi arada kaldım
Yukarıdaki gibi benim durumlar
Yok canım, 4 gıbı beklıyorum
Şimdi olman etkılemıcek mı 1 hafta sonra yumurtlaman Olcak amaSohrab ben leucostım yaptırıp geldim evde yat bugün dedi, aşı işini sordum ilk dozu şimdi ol bu ay tutmazsa 2.dozu da olursun çoğu doktor gebelik öncesi olunabilse daha iyi görüşünde çünkü şu yeni türleri vs onlar hamilelikte iyice riskli ve aşıdan da kötü yan etkileri kalabiliyor dedi arada kaldım
Benim doktor adetten sonra gel dedi. belki de hormanların düzene girmesini istemiştir. tam da bilgim yok ama :/ ben de beklemek istemiyorum hemen yapılsın bitsin istiyorum ama bekle dediler bekliyoruz mecbur.bu pıhtılaşma testleri ilk adet sonra mı oluyor. iki kez doktora sordum ben kürtajdan 10 gün sonra yaptırdım doktorlar alakası yok dediler. pıhtılaşma çıktı bende de bu arada daha doktora göstermedim
Herkes birbirine der ya "seni çok iyi anlıyorum" diye. Genelde sözde kalır, destek olmak için söylenen sözlerdir. Ama bu konu altındaki " seni anlıyorum" diyen herkes gerçekten de anlıyor. Çünkü acı aynı ve ancak yaşayan biliyor. Sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.Merhaba, yorumlarınızı az çok okudum ve yazmak istedim. Ben de 1 mayısta 9. Haftada rutin kontrole gittiğimde bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim ve malesef kürtaj oldum. Aradan 2.5 ay geçti, acısı hala aynı ama insan alışıyor. Benim de ilk gebeliğimdi ve hem ruhen hem de bedenen bu zor geçen bir süreçti.
Anladığım kadarıyla size de ben gibi biraz detaycısınız. Doktorlar ilk düşükleri malesef ‘sıradan’ düşükler olarak nitelendiriyorlar ve bizim üzerinde durduğumuz kadar üzerinde durmuyorlar. Ama ben de siz gibi kan pıhtılaşma ve genetik testleri yaptırdım. Eşim ve benim genetik test sonucumuz şuan için çıkmadı. Kanımda ufak bir pıhtılaşma çıktı ama doktor bunun çok önemli bir pıhtılaşma bozukluğu olmadığını söyledi. Yine de eğer Allah nasip eder de gebelik olursa bi aspirin başlayacağız. Biz kürtaj sonrası bebekten alınan parçayı da ayrıca patolojik incelemeye gönderdik ve bebekte trizomi 22 denen bir genetik bozuklu çıktı. Yani yaşamla bağdaşmayacak derecede genetik bozukluk. İlk etapta bende kabullenmekte güçlük çektim ve bu olayın sadece benim başıma geldiğini düşünüp kahroldum. Oysa öyle çok ki.. sadece bunlar mahrem konular olarak değerlendirildiğinden kimse birbiri ile paylaşmıyor. Burası bana iyi geldi, kendimi yalnız hissetmem gerektiğini gösterdi. Sizin en büyük şansınız da hamile kalabiliyor olmanız. Allah sizi evlatla sınamamak için sağlıksız olan bebeği aldı sizden, ben üzüldüğümde bu şekilde düşünüyorum ve iyi hissediyorum. Allah kalbinize gönlünüze ferahlık versin, yazdıklarınızı okuyunca sizi kendime yakın hissedip yazmak istedim. Umarım tez vakitte güzel sonuçlar alırız. Bir de son olarak ilk adetten sonra ilişkide herhangi bir sorun olmadığını söyledi doktorum bana, her şey gönlünüzce olsun.
Ooo çok varmış dahaYok canım, 4 gıbı beklıyorum
Şimdi olman etkılemıcek mı 1 hafta sonra yumurtlaman Olcak ama
Ben kararımı verdim olmıcam canım, cevremde cocuk dusunmeyıp olmayan da cok, herkes ikilemde..
Zaten 4 e kadar beklerim, 16.10 da ben ararım hastaneyiOoo çok varmış daha
Bunun net bi cevabı yok gerçekten aşı olmak mı şazım olmamak mı kafalar karışık ama daha önce söyleseydi bari yumurtlamaya az kaldı kuzumSohrab ben leucostım yaptırıp geldim evde yat bugün dedi, aşı işini sordum ilk dozu şimdi ol bu ay tutmazsa 2.dozu da olursun çoğu doktor gebelik öncesi olunabilse daha iyi görüşünde çünkü şu yeni türleri vs onlar hamilelikte iyice riskli ve aşıdan da kötü yan etkileri kalabiliyor dedi arada kaldım
Terazi oluyor ama tam sınırda bir iki gün erken doğsa başak olur
Şimdi doktor sezeryen dedi 39+0 tam 24 Eylül olur
Ara kuzum belli olur heralde yaZaten 4 e kadar beklerim, 16.10 da ben ararım hastaneyi
Onu da aradıklarında sorucamAra kuzum belli olur heralde yane zaman donduracaklar belli oldu mu?
Ooo herkes farklı burçtan canımŞimdi doktor sezeryen dedi 39+0 tam 24 Eylül olurbilemiyorum doktor daha mı erken yapar yoksagec mi göreceğiz o zaman kızım da 10 Eylül de doğdu başak terazi olsun bakalım terazi nasıl ki ben balık ,baba kova ,büyük kız başak , küçük kız koç terazi de olsa ne olur bilmiyorum
Amin canım. Ama şunu anladım kova balık anlaşamıyorOoo herkes farklı burçtan canımbuna yorum yapamıcam valla boşver en hayırlısı neyse o denk gelsin diyelim
4de mi haber verecekler yoksa sen gidecek misin orayaYok canım, 4 gıbı beklıyorum
Şimdi olman etkılemıcek mı 1 hafta sonra yumurtlaman Olcak ama
Ben kararımı verdim olmıcam canım, cevremde cocuk dusunmeyıp olmayan da cok, herkes ikilemde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?