Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende seninle konuştuktan sorna tıbbi genetik sonucumu almaya giderken ilk defa gidiyor gibi sordum pihtilasma faktör v onemisyorlar. Doktorunuzun tarzına göre faktör v değeri için gebelikte size sulandırıcı dozunu ayarlayacaktir dedi. Sizde çıkmamış o zaten sadece birinde var o da sorun değilmiş kadın doğum ona takılma bizim için önemli değil zaten heterozigot yani baskın değil. Homozigot baskın demişti bana da. Geçmiş olsun. Benimde genetik sonucum temiz çıktı benim ve eşimin. Çok şükür

Yaa sonradan olması çok daha yıkıcı olmuştur. Benim başından beri sıkıntılıydı bekliyordum yani. Cok üzüldüm sizin için de insallah en yakın zamanda tekrar nasip olur. Etraftan hep ınsanların olmuyor düşük yapmış tüp bebekti asilamaydi duyunca ben de kendime dedim kesin sorun olcak ilk gebelikte herkes sorun yasıyor diye bazen diyorum kendin çağırdın kötüyü düşüne düşüne

Canım benimkinde de 4 değere bakıldı, ben de faktör v lerm önemli olduğunu biliyorum. Sende o değerler gayet normal. Benim de MTHRF şerden bir homozigot çıkmasına rağmen bana da önemli olmadığını söylemişti.

Çoook sevindim, ben de bir kaç gün önce aldım genetik test sonuçlarımızı. Bizim de temiz çıktı çok şükür Böyle şekiller falan var 46 dna nın hepsine bakılmış çok değişik :) Burada bu kadar uzun yeni takılıyorum mazur görün aklımda tutamamış olabilirim, sizin de ilk gebelikti değil mi?

Ben de çok üzüldüm ama çok şükür daha iyi hissediyorum artık, bunun grip gibi soğuk algınlığı gibi sıradan bir şey olduğu kabullendim sanırım:) izlediğim bir doktor daha 8-9 haftalık bebeklere bebeğim diyip de olayı daha da duygusallaştırmayın onlar daha kan pıhtısı demişti. Tam olarak bu görüşe katılmamakla birlikte zaman içerisinde hüznü ve etkisine alışıyor insan. Belki burda olmak iyi gelmiştir.

Ben de kabullenmemiştim aslında her an bir sey olur ve sonradan daha da uzulurum diye benimsememistim. Burasi benim siginagim gibi oldu cok sukur iyiki kaydolmuşum buraya. Ailem uzakta akılları kalmasın diye herkese hep iyiyim dedim. Eşim çocuk istemiyordu çok ağlayıp sızlansam kesinlikle çocuk defterini kapatırdı o yüzden acımı bile yaşayamadım hep içime attım. Buraya yazdım tanımadığım bir sürü insan dua etti bana merak etti beni. O yüzden bakiyorum sık sık. Bende yardımcı olayım cevaplayayım soruları istiyorum ama anlamiyorum genetik test rahim filmi vs den anca burdan dua edip iyi dileklerimi iletiyorum.

Ay sağol canım açıkladığın için çok teşekkür ederim. Çok sevindim genetik sonucunun temiz çıkmasına da. Darısı başıma

Kadın doğum doktoruma da sorayım haftaya. Kan sulandrıcı falan gerek görür mü acaba şu an için. Sen kullanıyor musun canım şimdi bişey

Eşinizin şuan için istememesinin özel bir sebebi var mı paylaşmak isterseniz? Bizde de eşim daha evliliğimizin tadını çıkaralım diye 2 sene boşuna korunduk, zaten hemen olmuyormuş kiii
Kadın doğum doktoruma da sorayım haftaya. Kan sulandrıcı falan gerek görür mü acaba şu an için. Sen kullanıyor musun canım şimdi bişey
Şuan için ben sadece vitamin folik asit kullanıyorum canım, gebelik durumu başlarsa o zaman kullanırız demişti. Hatta şöyle ben bir profesöre gidiyorum doktora, o sıra kendi doktorum izinde olduğu İçin diğer uzman doktora göstermiştim sonuçları. O da bana kan sulandırıcı başlayacağız gebelik durumunda pıhtılaşma var sizde demişti. Tamam dedim kapattım, sonra kendi doktoruma gidince o da bana sonuçlarda bir olumsuzluk olmadığını söyledi. Ben de onun üzerine siz böyle diyorsunuz ama eküriniz öyle demiyor dedim içimden usulünce söyledim, o da daha detaylı açıklama yaptı, işte yurtdışında bunlara bakılmıyor bişe çok önemli bir pıhtılaşma sorunu değil ama içiniz rahat edecekse ufak bir kan sulandırıcı aspirin bir şey başlarız dedi.

Sevindim insan rahatlıyor bir sonraki gebelik için hazırız çok şükür evet bana da garip geldi resimler faln.birde devlet yapmıyor başka bir özel laboratuar dan geliyor sonuçlar o da garibime gitti.evet ilk gebelikti 11+4 de (aslında 12+4) kalp durması ile karşılaştık hiç belirti yoktu. Kürtaj sürecim sıkıntılı idi benim suni sancı ilacı verdiler kolay olsun diye kürtaj. Bir hafta sonra anestezi olmadan parça aldılar sonra çok erken adet oldum gereksiz yere ilaç vermiş doktor. Sonra kist oluşmuş dediler faln filan. Şimdi 2. Adet çok şükür. İlki gibi değil Sizin de şimdi okudum 9. Hafta olmuş doktor hiç birşey demedi mi öncesinde kan sulandırıci falan. Ben dokturuma kızıyorum bana bir sürü yasak verdi ağrım ve yaş im dolayısıyla ama kan sulandırıcı vermedi. Halbuki benim yaşımdaki eltime hiç pihtilasma falan yok direk yaştan dolayı başlamışlar

Eşinizin şuan için istememesinin özel bir sebebi var mı paylaşmak isterseniz? Bizde de eşim daha evliliğimizin tadını çıkaralım diye 2 sene boşuna korunduk, zaten hemen olmuyormuş kiii
Yo rica ederim özel bir şey değil. Herkesin çocuğu olmak zorunda değilmiş. Böyle mutluymusuz şimdi düzen bozmaya ne gerek varmis falan eşim çok rahat ve keyfine düşkün. Çocuk olunca ona olan ilgim azalcak diye bi de düşüktü kanamaydı doğunca da okuldu hastalıktı dertsiz başımıza dert alacağız diyor biz de 4 sene uzaktaydık eşimle okulunu bekledik 2 yıl oldu evleneli daha yapcak edicek şeylerimiz bitmemiş gezicek gorucek çok yeri varmış baba olmaya hazır değilmiş falan. Bir dokun bin ah işit
Ben dua ediyorum sorun varsa inşallah bendedir hayatta tedavi kabul etmez uğraşmaz. Doğa urememizi istemiyor der keser atar

Canım siz bebekten alınan sonucu patolojiye gönderdiniz mi? Biz gönderdik mesela ve benim bebeğimde yaşamla bağdaşmayacak derecede bir trizomi tespit edildi. Mesela down sendromu yaşamla bağdaştığı için bebek dünyaya gelebiliyormuş ama benimki zaten o hafta olmasa 3. Ay içimde düşecekmiş, o nedenle pıhtılaşma değil benim sorunum aslında.

Ya canım çok tatlısın biz de 5 sene ayrı kalma üzerine evlendiğimiz için doğru düzgün bir şey yapamamıştık. Öyle olunca benim de ilk 2 sene eşim istemedi, fena da olmadı gezdik tozduk.aslında bazen düşünüyorum da acaba hazır değil miyim? Şimdi bikere olmadı ya insan olduğunu görmek istiyor sanırım, yani şuan sadece hamile kalmaya odaklıyım, sonrasını düşünemiyor gibiyim.Doğru kelime bu değil belki ama sanırım inada bindi bu mesele:) sosyal hayatımızda da olur ya. Bir şey olmaz olana kadar diretirsin.. Allah hayırlı zamanda versin, evladıyla sınanan da bir çok insan var.

Eklentiler

• 1627657932633.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 19
Gönderdik birşey çıkmadı ya ozaman hayirli olmuş sizin için. İleri haftalarda daha zor. Ben ölü bebeği gördüm kafası poposu elleri pihtilasma olmaması da iyi zaten faktör v yokmuş sizde iğne ilaç falan uğraşmayacaksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…