Lab farkı, ben de de olmustu, amh artmaz, her adet oldıgımızda azalıyor.Evet sonrasında o diğer ay hemen düşmüştü.
Usg görüntüsünde de hiç pco gören olmadı amh neden 5 kusur gelirtedirgin oldum ben ya lab farkı ya değişik bir durum var..
Ben anlamadım bunu devlet lab bu şekilde çıktı.. yani femarada zaten çok yumurta oluşturdu benim yumurtalıklar toplam sağlı sollu 5 adet oldu ama çatlamada vs sorun olmamıştı.Tüp bebekte beraber tedaviye başladıgımız kıza bende bu değeri görüp pko demiştim. Yok demişti. Sonra yumurta toplandıktan sonra doktor pko ydun ama ohss olmadın demiş..
Ama amh değeri laboratuvar ölçümlerine göre çok değişken o yüzden bi daha 3.17 aynı hastanelerden biri ile baktırsan daha iyi olur..
Ama geçen aylarda yumurta takibi yaptın çatlamaları gördün, progestron seviyen iyi çıkmıştı ve yumurta kalitende iyi..
Bana da doktor inci gibi dizilmişler pko yatkınlığı var dedi.. Ama tüp bebek doktoru pko böyle değil dedi..
Bence 3.17 gördüğün yerde bi daha yaptır.. O değer saçma geldi..
Bu değer ile şimdiye kadar çoktan anlaşılması lazımdı…
Ama pkos olmadığın sürece adette gecikme kıllanma ağrılar yaşamazsın..
Yaptım 1 civarında geliyor di miAmh artmaz canımm, menapoz kadar azalarak devam edıcek..
İnsülin direnci.. Aclık glikoz ve Aclık ınsulın degerıni carpıp 405 e boleceksın.. Sonuc 2.5 üstünde ise direncin vardır.
Pkodan eser yok canımYaptım 1 civarında geliyor di mi
Sen matematikçi olarak daha pratiksindir
Ya o sadece fsh ve lh a göre söylediPkodan eser yok canımsen pko sun diyen doktora bu hesaplamayı anlat, utansın
Neden yumurtanın kalitesiz oldugunu dusunuyorsun kı, ben de bunu anlayamadım. Fsh degerın ıyı estradiol iyi.Ya o sadece fsh ve lh a göre söyledi
Zaten ben ona sadece tahlil olsun diye gitmiştim usg sonuca göre demedi, bugun amh beni şaşırttı…
Haftaya ben Osman develioğluna gideyim de yüzüme yumurtan kalitesiz damgasını yiyim birneyse gideceğim varsa göreceğim vardır
Osman develioğlu öyle diyor çünkü sebepsiz infertilite yumurta kalitesizliğindendir diyorNeden yumurtanın kalitesiz oldugunu dusunuyorsun kı, ben de bunu anlayamadım. Fsh degerın ıyı estradiol iyi.
Ne alaka ya, benım de sebepsız infertilite, ama toplanan yumurtalarımın nerdeyse hepsı 5.gune gıttı, 5aa kalitesindeydı. Bence sacmalamıs.Osman develioğlu öyle diyor çünkü sebepsiz infertilite yumurta kalitesizliğindendir diyorz ama arttırmak için sanırım bir şey de yapamam senelerdir düzenli yoga yaparım spor yaparım şeker tüketmem
Ne kadar kötü olabilir onu da bilmiyorum sonprogesteron değerlerim 15 ve 24 civarında geldi.. ahSohrab bu işin içinde bi çıkamadım.. nasip
Haftaya görüşeceğim detayları anlatırımNe alaka ya, benım de sebepsız infertilite, ama toplanan yumurtalarımın nerdeyse hepsı 5.gune gıttı, 5aa kalitesindeydı. Bence sacmalamıs.
Aslında sebepsiz infertilite direkt olarak yumurta kalitesizliğindendir demiyor. Sebepsiz değil sebebi bulunamayan infertilite var, tüp bebek sürecine girmeden yumurta kalitesi anlaşılamadığı için belki de sebep bu diyor.Haftaya görüşeceğim detayları anlatırım
Zamanın için çok sağ olasın
Estagfurullah canım, tamam ısım yapmıs bırı olabılır ama, her dedıgıne körü körüne inanacak deılsın, kafanı karıstırmasın, ben sebepsız infertilite ornegıyım ama toplanan yumurtalar kalıtelıydı ıkı toplamada da.. Yumurta kalitesiz olabılır evet o zaman sebepsız infertilite olmaz..Haftaya görüşeceğim detayları anlatırım
Zamanın için çok sağ olasın
Evet durum sebepsiz değil de açıklanamayan.Aslında sebepsiz infertilite direkt olarak yumurta kalitesizliğindendir demiyor. Sebepsiz değil sebebi bulunamayan infertilite var, tüp bebek sürecine girmeden yumurta kalitesi anlaşılamadığı için belki de sebep bu diyor.
Osman hocaya gittikten sonra yaz buraya. Ben yorumlarına kıymet veriyorum.
Ben görene kadar..Eveeettt
Kızlar size garip bir detay ile geldimbana biraz bomba oldu
Sohrab karaca3443 L Lalalala1 burcusami @senistiyorruj MaviSasa234 diğer canımlar,
Ben ünide pazartesi kan testleri hormon testi vs verdim amh tabi olmazsa olmaz
Eylülde özelde verdiğim test sonucu 3.17 ünide 5.24 yani ben pco muyum ?
Bu zamana kadar 7 doktor gördüm hiç biri böyle bir şey demedi bana ben şok oldum..
Haftaya Osman develioğluna gidiyorum her birini göstereceğim
Benim adetlerimde sekme olmaz kilolu değilim vs insülin direnci yok bu ne böyle
Hatta bu zamana kadar usg görüntüleri vardı ama attım geçen hafta
Ne diyorsunuz
Bilmediğim için soruyorum ne oluyor yumurta büyük olunca?Kuzum ben ilgileniyorum aslında ama ilk düşükten sonra şöyle bir şey oldu bende. İlk kontrolde doktor sen takviye falan mı kullandın yumurtan 45 mm olmuş dedi. Biliyorsun bu husus bende tam bir travma.
Ödüm kopuyor incir bile yesem.
Acaba diyorum bunlar da çok büyütmesin benim yumurtaları. Ama kalitesi yönünden de faydalı olduğunu biliyorum aslında.
Sen ne dersin ?
ejce senin fikrini de merak ettim.
Bildiğim ve doktorumun söylediği kadarıyla yumurta eğer kendi gelişiyorsa 20-25 mm arasında çatlarmış canım, ama bazı aylar çatlamayıp folükül kisti dediğimiz basit kiste çevirip adet döneminde atılıyor benim bir çok kez böyle oldu.Bilmediğim için soruyorum ne oluyor yumurta büyük olunca?
Ultrason bulgusu önemli diye biliyorum cnm ben pkoda, bakalim Osman hoca ne dicek merak ettim, sen tüp bebek on görüşmesi için mi aldın randevu? On görüşmede benle ilgilenmemisti al randevu bakayım demişti yani ver parayıEveeettt
Kızlar size garip bir detay ile geldimbana biraz bomba oldu
Sohrab karaca3443 L Lalalala1 burcusami @senistiyorruj MaviSasa234 diğer canımlar,
Ben ünide pazartesi kan testleri hormon testi vs verdim amh tabi olmazsa olmaz
Eylülde özelde verdiğim test sonucu 3.17 ünide 5.24 yani ben pco muyum ?
Bu zamana kadar 7 doktor gördüm hiç biri böyle bir şey demedi bana ben şok oldum..
Haftaya Osman develioğluna gidiyorum her birini göstereceğim
Benim adetlerimde sekme olmaz kilolu değilim vs insülin direnci yok bu ne böyle
Hatta bu zamana kadar usg görüntüleri vardı ama attım geçen hafta
Ne diyorsunuz
Hayır ben randevu alıp jinekolojik muayene için gideceğim. Artık bu son olacak diye düşünüyorum çokça doktora gittim, sonrası kısmetUltrason bulgusu önemli diye biliyorum cnm ben pkoda, bakalim Osman hoca ne dicek merak ettim, sen tüp bebek on görüşmesi için mi aldın randevu? On görüşmede benle ilgilenmemisti al randevu bakayım demişti yani ver parayı
Hadi bakalım o ne dicek merak ettim..Hayır ben randevu alıp jinekolojik muayene için gideceğim. Artık bu son olacak diye düşünüyorum çokça doktora gittim, sonrası kısmet
Ne alaka ya, benım de sebepsız infertilite, ama toplanan yumurtalarımın nerdeyse hepsı 5.gune gıttı, 5aa kalitesindeydı. Bence sacmalamıs.
Ben görene kadar..
Kızlar yine acil durum müdahale ekibi gibi yetişmiş yardıma. Olumsuz bir durum olmamasına çok sevindim canım kızlar diyorsa ben çok güveniyorum onların fikir ve tecrübelerine.
Belki bu ay kendiliğinden olur bir şeyler neden olmasın
Ya kafaya takmayın olur olayına da yüzde yüz itimat edemiyorum, burada iğne ve takiple hamile kalan bisüru arkadaş var maşallahejce artık kendince sebep olabiliceği için kafaya takmaz ve olur bencede
Ben burada okudum amh değeri oynak.. Hatta yeni biri yazmıştı yorum yapmıştım.. Amh ile orantılı yumurtam yok demişti..
Zaten devlet hastanesi de karar almadan önce tekrarlatıyor diye okumuştum. Çok takılma bence…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?