Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sen de hosgeldin canımm tebrik ederim ayrıca da, ben gıdınce hamislerle dolmus burası bat ı yazarsan tabloya eklerim seni de

Kuzu hosgeldin evet regl oldum dun. Sanirim 3. Asi ara kanama yapti. Ben de onu yerlesme sandim ama degilmis hamilelik nasil gidiyor bakalim? Ikili test falan yaklasti mi?

Şurdan ansızın gitmeyin yaaa

Kuzum hoşgeldin seni burada görmek güzel

Her şey yolunda değil mi? 11 hafta mı olmuş maşallah. Ben de her şey stabil şuan olumsuz yönde

Kuzu hosgeldin evet regl oldum dun. Sanirim 3. Asi ara kanama yapti. Ben de onu yerlesme sandim ama degilmis hamilelik nasil gidiyor bakalim? Ikili test falan yaklasti mi?

Her şey yolunda değil mi? 11 hafta mı olmuş maşallah. Ben de her şey stabil şuan olumsuz yönde
Herşey yolunda kızlar çok şükür. Sadece hala algılayamadım yani belirti yok kasıklarım çok ağrıyor çok minicik göbek oldu ama ultrasonda görünce diyorum ki hamileyim gerçekten. İkili test yaklaştı 17sine randevu aldım şimdiden. Devlette yaptırmaya karar verdim. Bir kaç gelişme yaşadım kızlar şimdi onları da sizinle paylaşayım hem yorum yapabileceğiniz hem de işinize yarayacak şeyler öğrendim.
L Lalalala1 kızzz olumsuz demeee anaa dikkatimden kaçmadı sen de kendini biraz kapatmışsın sessiz kalmışsın.

Sen hele şu laflara bak yine olumsuz diye yarabbim bunlar nasıl laflar acabası

Şimdiiii kızlar uzun bir yazı olacak. Önce size genetik kan sonucumu tekrar ekliyorum. Gebelikte ilk muayeneye gittiğimde doktor kanama alanı var vs. olumsuz konuşmuştu, kan sonucuma bakarak 2 de düşük yaptığım için ve düşük riski gördüğü için progestan ve oksapar iğne vermişti. Farklı doktora gittiğimde ben olsam vermem ama verildiyse durdurmayalım devam edelim dedi ve kullanmaya devam ettim. Oksapar için rapor çıkarmaya uğraştığım için sürekli farklı hastanelerden doktorlardan yorumlarını dinledim. Sonuncusu bana ''perinatoloji'' bölümüne gitmemi söyledi ve dün gittim. Bu bölüm sadece riskli gebeliklere bakıyor. İçeriye girmeden kapıda sordular neden geldin riskli misin vs. diye. Yeterince risk görülmeyen hastaları muayene bile etmediler. Beni de etmeyeceklerdi çok riskliymişim kanama alanım varmış diye diye attım kendimi. Ultrasonla baktılar herşey normal, yolunda. Genetik kan sonuçlarımı gösterim ve kullandığım ilaçları söyledim doktor dedi ki aslında bunları kullanmana gerek yoktu şuan devam etmeyebilirsin. Nasıl yani? Ama sonuçlarım bunlar ve 2 düşüğüm var. Bu genetik testler güncel değil eskide kaldı Bu ilaçlar düşüğün önüne de geçmez, pıhtılaşma için de kesin sonuç vermez. Düşüğün sebebi pıhtılaşma değil kromozomların birleşmemesidir dedi. Doktor sana verecek ilaç bulamamış önlem olur diye bunları vermiş dedi. Buraya 22 düşükle gelenler var. Sen kalp atışını duymadığın için düşük yapmışsın bu daha da iyi bir şey. Eğer bu da olmazsa bir sonraki daha da iyi olacak diye düşünmelisin dedi. Rahimde problem olmadığı sürece doğal yollarla bir şekilde olur ve düşük olsa bile tekrar gebe kalınır dedi. Ama ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum o yüzden riske atamam şuan ilaçları birden bırakmam benim için cesaret işi dedim. Benim güvenmediğimi görünce pıhtılaşma için farklı testler istedi. ''Lupus Antikaogülan, Anti Kardiyoloji, Anti Beta 2, bir tane daha vardı adını unuttum'' Düşüklerden sonra kan sulandırıcı vermek için bu testler yapılıyor dedi. Yarın bunlar için kan vericem. Bu testler hakkında bilginiz var mı? Yani doktorun söyledikleri kafamı karıştırdı. Benim değerlere yakın olanlarınız vardı Homozigot çıkanlar. Bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum.

Canım doktorun yaklaşımı bana oldukça doğru geldi.
Tek bir faktör sen de homozigot o da folik asit takviyesi ile çözülen bir şey.
Oluşmayan gebelik ve ilk sekiz haftada oluşan düşükler kromozom dizilimindeki yanlışlar ile ilişkili. Bunu tüm net doktorlar bu şekilde ifade ediyor.
Son önerdiği testler de makul olanları bence de, düşük olmadığı için yaptırmadım ama benim de aklımda.
Senin bebişler sağlıkla gelsin inşallah lütfen kaygılanma

Ya anlatacak bir gelişme yok ki kuzum ondan öylr oldu.
Hadi ben neyse sen aldın güzel haber öyle gittin o neden
Sen hele şu laflara bak yine olumsuz diye yarabbim bunlar nasıl laflar acabası
Yok ya bakma takılıyorum yoksa umudum var

Canım gel sarılalım, seninle aynı genim homozigot benim.

Ama benim 4lü yapıldı; alttaki son 2 gene bakılmadı. Kafa karışıklığı olmasın diye detaylı bir şekilde yazacağım aklına takılan açıklayamadığı bir şey olursa söylersin.

İlk kürtajdan sonra ben başka bir doktor ile devam etmiştim sonuçlarımı gösterdiğimde evet hamilelik durumunda iğne başlayacağız şimdilik corasprin kullanabilirsin dedi. Corasprin başladım.

Ama sonra bu ikinci kürtaj mevzundan sonra ilk gittiğim doktoruma devam etme kararı aldım, yine tüm evraklar tüm test sonuçlarımı alıp gittiğimde bu gen önemli bir gen değil sulandırıcı kullanmaya gerek yok dedi bana, ben bununlar ilgili bir video izlemiştim oradaki doktor da senin yazdığında paralel şekilde yurtdışında bizim homozigot çıkan değerimize bakılmadığını çünkü önemli bir gen olmadığını verilen iğnelerimin genelde boşa verildiğini söyledi. Gittiğim doktor profesör ve naçizane 2 kürtaj tecrübemde de bileğilerinin doğruluğunu teyit etme imkanım oldu, yönlendirmeleri hep doğru çıktı.

İlk kaybıma kadar da zaten çok memnundum ama işte o süreci bana hatırlattığı İçin bırakmıştım onu, neyseki tekrar döndüm ve onunla devam ediyorum.

Burada bizimle aynı gende bozukluğu olup iğne kullanan arkadaşlar okudum, hamile kalabilirsen belki önlem amaçlı ben de kullanırım doktorumun da onayıyla şuan o kafada olmadığım İçin çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim. Bekara karı boşamak kolay lafı cuk oturur buraya.

Şimdi senden de böyle bir bilgi aldığım İçin doktorumun söyledikleri daha çok kafama yattı. Ama dediğim gibi hamilelik süreci çok başka bir şey. Özellikle biz gibi kayıp yaşayanlar hiçbir şeyi atlamamak istiyor doğal olarak.

Ekleme: corasprini de aklıma geldikçe 3-5 günde bir alıyorum onu da sordum doktoruma zararı yok dedi.

Ekleme 2: ejce yazınca aklıma geldi, doktorum bana senin yüksek doz folik asit kullanman lazım dedi 1 tablet elenetal 2 tablet Diafol kullanıyorum: ama sanırım fiboildi ismi aklımda yanlış kalmadıysa bi onu soracağım onun mg daha yüksekmiş.

Çıktı mı tatlım sonuçlarınız
Canım benim bugün eğitimim vardı, eşim salı günü tekrar vermem gerekiyor diye mesaj atmış. Tam konuşamadık, örnek miktarı az mı geldi ne oldu öyle bir sorun var diye düşündüm bende ama çok baskı yapmak istemedim ortamı bilmiyorum çünkü akşam detaylı konuşunca öğrenicem.

Haftaya da sıra bizde
4 ay arayla ikinciyi vericek.. haftaya bugün diye konuştuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…