Zaten çokta erkeklerde baskı oluşturmamak gerekiyor bu konuda daha farklı bir psikoloji içindeler ne yazık ki..Canım benim bugün eğitimim vardı, eşim salı günü tekrar vermem gerekiyor diye mesaj atmış. Tam konuşamadık, örnek miktarı az mı geldi ne oldu öyle bir sorun var diye düşündüm bende ama çok baskı yapmak istemedim ortamı bilmiyorum çünkü akşam detaylı konuşunca öğrenicem.
Evet canım çünkü biz gibi gidip kontrol edilmiyorlar - hoş o da ayrı bir travma her seferinde ama- onların süreci daha farklı, ha deyince otomatik olarak olacak da bir şey değil bu. Salı gününe kadar belki biz çizgi görürüz de gitmeyizHaftaya da sıra bizde
4 ay arayla ikinciyi vericek.. haftaya bugün diye konuştuk
Zaten çokta erkeklerde baskı oluşturmamak gerekiyor bu konuda daha farklı bir psikoloji içindeler ne yazık ki..
Baskı altında oldukları kesin kolay bişey değil ama keşke yapacağımız tek şey sperm testi vermek olsaydı ben böyle düşünüyorumEvet canım çünkü biz gibi gidip kontrol edilmiyorlar - hoş o da ayrı bir travma her seferimde ama- onların süreci daha farklı, ha deyince otomatik olarak olacak da bir şey değil bu. Salı gününe kadar belki biz çizgi görürüz de gitmeyiz
Sen Osman hocaya ayın kaçında gidiyordun onu tutamamışım aklımda.
Ben de aynı fikirdeyim.Baskı altında oldukları kesin kolay bişey değil ama keşke yapacağımız tek şey sperm testi vermek olsaydı ben böyle düşünüyorum
Kadınlar için her seferinde kontrole girmek hsg kürtaj doğum ne bilim ya o kadarını yapsınlar da diyorum valla yalan yok
Regl gelirse 2. Gün gel dediEvet canım çünkü biz gibi gidip kontrol edilmiyorlar - hoş o da ayrı bir travma her seferimde ama- onların süreci daha farklı, ha deyince otomatik olarak olacak da bir şey değil bu. Salı gününe kadar belki biz çizgi görürüz de gitmeyiz
Evet orası cidden öyle, hayatım boyunca hiç gitmediğim kadar doktora gittim 3 kez o masaya oturdum. Sayısız kez vajinal muayene oldum ah ahBaskı altında oldukları kesin kolay bişey değil ama keşke yapacağımız tek şey sperm testi vermek olsaydı ben böyle düşünüyorum
Kadınlar için her seferinde kontrole girmek hsg kürtaj doğum ne bilim ya o kadarını yapsınlar da diyorum valla yalan yok
İnşallah gelmez amin amin aminRegl gelirse 2. Gün gel dedi
Eki Görüntüle 2984162 Şimdiiii kızlar uzun bir yazı olacak. Önce size genetik kan sonucumu tekrar ekliyorum. Gebelikte ilk muayeneye gittiğimde doktor kanama alanı var vs. olumsuz konuşmuştu, kan sonucuma bakarak 2 de düşük yaptığım için ve düşük riski gördüğü için progestan ve oksapar iğne vermişti. Farklı doktora gittiğimde ben olsam vermem ama verildiyse durdurmayalım devam edelim dedi ve kullanmaya devam ettim. Oksapar için rapor çıkarmaya uğraştığım için sürekli farklı hastanelerden doktorlardan yorumlarını dinledim. Sonuncusu bana ''perinatoloji'' bölümüne gitmemi söyledi ve dün gittim. Bu bölüm sadece riskli gebeliklere bakıyor. İçeriye girmeden kapıda sordular neden geldin riskli misin vs. diye. Yeterince risk görülmeyen hastaları muayene bile etmediler. Beni de etmeyeceklerdi çok riskliymişim kanama alanım varmış diye diye attım kendimi. Ultrasonla baktılar herşey normal, yolunda. Genetik kan sonuçlarımı gösterim ve kullandığım ilaçları söyledim doktor dedi ki aslında bunları kullanmana gerek yoktu şuan devam etmeyebilirsin. Nasıl yani? Ama sonuçlarım bunlar ve 2 düşüğüm var. Bu genetik testler güncel değil eskide kaldıBu ilaçlar düşüğün önüne de geçmez, pıhtılaşma için de kesin sonuç vermez. Düşüğün sebebi pıhtılaşma değil kromozomların birleşmemesidir dedi. Doktor sana verecek ilaç bulamamış önlem olur diye bunları vermiş dedi. Buraya 22 düşükle gelenler var. Sen kalp atışını duymadığın için düşük yapmışsın bu daha da iyi bir şey. Eğer bu da olmazsa bir sonraki daha da iyi olacak diye düşünmelisin dedi. Rahimde problem olmadığı sürece doğal yollarla bir şekilde olur ve düşük olsa bile tekrar gebe kalınır dedi. Ama ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum o yüzden riske atamam şuan ilaçları birden bırakmam benim için cesaret işi dedim. Benim güvenmediğimi görünce pıhtılaşma için farklı testler istedi. ''Lupus Antikaogülan, Anti Kardiyoloji, Anti Beta 2, bir tane daha vardı adını unuttum'' Düşüklerden sonra kan sulandırıcı vermek için bu testler yapılıyor dedi. Yarın bunlar için kan vericem. Bu testler hakkında bilginiz var mı? Yani doktorun söyledikleri kafamı karıştırdı. Benim değerlere yakın olanlarınız vardı Homozigot çıkanlar. Bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum.
Hoşgeldin canımCanım doktorun yaklaşımı bana oldukça doğru geldi.
Tek bir faktör sen de homozigot o da folik asit takviyesi ile çözülen bir şey.
Oluşmayan gebelik ve ilk sekiz haftada oluşan düşükler kromozom dizilimindeki yanlışlar ile ilişkili. Bunu tüm net doktorlar bu şekilde ifade ediyor.
Son önerdiği testler de makul olanları bence de, düşük olmadığı için yaptırmadım ama benim de aklımda.
Senin bebişler sağlıkla gelsin inşallah lütfen kaygılanma
Ben de aynı fikirdeyim.
Sadece üstüne üstüne gidip sormak sanırım şu gelmiyor
Ay sakın üstlerine gitmeyin sormayın da kızlar biz bize konuşalım fikrimizi o bize yeterEvet orası cidden öyle, hayatım boyunca hiç gitmediğim kadar doktora gittim 3 kez o masaya oturdum. Sayısız kez vajinal muayene oldum ah ah
Zafer giden yolda çekilen çile kutsaldır diyelim devam edelim elden ne gelir
Yok kuzucum 2021 bitti artık 2022den umutluyum, bide dün halıcı hesabı hesap makinesinde yaptığım hesap beni kendime getirdi. 17 ay diye karalar bağlamama kızdım, hoş 17 ay da olabilir bu süre ne yapalım ki? Elimden daha fazlası gelmiyor şuan için. Bekliyorum
İlk gebeliklerde çok fazla düşük olduğunu biliyorum canım ama sebep bundan mıdır vücudun bebeği ve hamilelik sürecini farklı bir şey olarak algılamasından mı emin değil tabi bilimsel bir bilgim yok.Ya kızlar ben bide şey düşünüyorum belkide ilk gebelik vücut ne olduğunu şaşırdı birden değer artınca eledi bebeği belkide ilklerin düşük olması vücudun kendini alıştırma surecisir diyorum çünkü ben geneldede hassas bir bünyeyim. Bi ilaç içerim hemen etkisini hissederim bünye hassas olunca farklılığı kaldıramadı mı diyorum varmı böyle düşünen hassas bünyeli olan
İlk gebelikte düşük yapan çok kadın var. Artık ne sebepten bilmiyorum valla canım. Ama erken haftalardakiler çok yüksek ihtimal kromozomsal oluyor buna ikna oldum ben artıkYa kızlar ben bide şey düşünüyorum belkide ilk gebelik vücut ne olduğunu şaşırdı birden değer artınca eledi bebeği belkide ilklerin düşük olması vücudun kendini alıştırma surecisir diyorum çünkü ben geneldede hassas bir bünyeyim. Bi ilaç içerim hemen etkisini hissederim bünye hassas olunca farklılığı kaldıramadı mı diyorum varmı böyle düşünen hassas bünyeli olan
Adamlara giren çıkan bir şey yok en azından, en rahat kısmındalar, hiç konuşmasınlar. Bütün çileyi biz çekelim, ama en çok onlar alınsın. Hadi ordanEvet canım çünkü biz gibi gidip kontrol edilmiyorlar - hoş o da ayrı bir travma her seferinde ama- onların süreci daha farklı, ha deyince otomatik olarak olacak da bir şey değil bu. Salı gününe kadar belki biz çizgi görürüz de gitmeyiz
Adamlara giren çıkan bir şey yok en azından, en rahat kısmındalar, hiç konuşmasınlar. Bütün çileyi biz çekelim, ama en çok onlar alınsın. Hadi ordan
Daha net ifade edilemezdiAdamlara giren çıkan bir şey yok en azından, en rahat kısmındalar, hiç konuşmasınlar. Bütün çileyi biz çekelim, ama en çok onlar alınsın. Hadi ordan
Böyle bir testlerden yeni haberim oldu şuan iğneyi kullanıyorum ve eğer iğnenin faydası yoksa bırakayım bunun için de testleri yaptırayım içim rahat etsin. Eğer düşük haricinde de yapılıyorsa yaptırın siz de çünkü genetikteki kan testinin eskide kaldığını ve pıhtılaşma için yeterli olmadığını söyledi. Üstelik genetik testimi de aynı hastanede yaptırdım.Canım doktorun yaklaşımı bana oldukça doğru geldi.
Tek bir faktör sen de homozigot o da folik asit takviyesi ile çözülen bir şey.
Oluşmayan gebelik ve ilk sekiz haftada oluşan düşükler kromozom dizilimindeki yanlışlar ile ilişkili. Bunu tüm net doktorlar bu şekilde ifade ediyor.
Son önerdiği testler de makul olanları bence de, düşük olmadığı için yaptırmadım ama benim de aklımda.
Senin bebişler sağlıkla gelsin inşallah lütfen kaygılanma
Sarılalım canımCanım gel sarılalım, seninle aynı genim homozigot benim.
Ama benim 4lü yapıldı; alttaki son 2 gene bakılmadı. Kafa karışıklığı olmasın diye detaylı bir şekilde yazacağım aklına takılan açıklayamadığı bir şey olursa söylersin.
İlk kürtajdan sonra ben başka bir doktor ile devam etmiştim sonuçlarımı gösterdiğimde evet hamilelik durumunda iğne başlayacağız şimdilik corasprin kullanabilirsin dedi. Corasprin başladım.
Ama sonra bu ikinci kürtaj mevzundan sonra ilk gittiğim doktoruma devam etme kararı aldım, yine tüm evraklar tüm test sonuçlarımı alıp gittiğimde bu gen önemli bir gen değil sulandırıcı kullanmaya gerek yok dedi bana, ben bununlar ilgili bir video izlemiştim oradaki doktor da senin yazdığında paralel şekilde yurtdışında bizim homozigot çıkan değerimize bakılmadığını çünkü önemli bir gen olmadığını verilen iğnelerimin genelde boşa verildiğini söyledi. Gittiğim doktor profesör ve naçizane 2 kürtaj tecrübemde de bileğilerinin doğruluğunu teyit etme imkanım oldu, yönlendirmeleri hep doğru çıktı.
İlk kaybıma kadar da zaten çok memnundum ama işte o süreci bana hatırlattığı İçin bırakmıştım onu, neyseki tekrar döndüm ve onunla devam ediyorum.
Burada bizimle aynı gende bozukluğu olup iğne kullanan arkadaşlar okudum, hamile kalabilirsen belki önlem amaçlı ben de kullanırım doktorumun da onayıyla şuan o kafada olmadığım İçin çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim. Bekara karı boşamak kolay lafı cuk oturur buraya.
Şimdi senden de böyle bir bilgi aldığım İçin doktorumun söyledikleri daha çok kafama yattı. Ama dediğim gibi hamilelik süreci çok başka bir şey. Özellikle biz gibi kayıp yaşayanlar hiçbir şeyi atlamamak istiyor doğal olarak.
Ekleme: corasprini de aklıma geldikçe 3-5 günde bir alıyorum onu da sordum doktoruma zararı yok dedi.
Ekleme 2:ejce yazınca aklıma geldi, doktorum bana senin yüksek doz folik asit kullanman lazım dedi 1 tablet elenetal 2 tablet Diafol kullanıyorum: ama sanırım fiboildi ismi aklımda yanlış kalmadıysa bi onu soracağım onun mg daha yüksekmiş.
Evet canım yokluğumda almışsın sonuçlarını gördüm aklında olsun diye bana söylenenleri de paylaşmak istedim. Kan tahlilinden sonra da tecrübelerimi yazarım.Hoşgeldin canımsenistiyorruj
Benimde aynısı mfr667 homozigot gerisi normal.
Ve benimde 6. Hafta düşük kalp atışı olmadan...
Doktorun dedikleri içimi rahatlattı benim çünkü dediği duruma bende uyuyorum ay inşallah dediği gibi normal biseydir çünkü iğneden vs korkuyorum gebelik oluşursa versin istemiyorum demekki sağlıksız dizilim kendini vücut eledi...
Evet gördüm ben de bu haberi çok üzücü. 5 aylık bebek hayata tutunuyor ama hastane hatasından ölüyor belki de..Kızlar az önce haberlerde ne izledim. Sanada bir kadının bebeği 5 aylık doğmuş, ölü diye kefenleyip vermişler. Adam tam gömecekken ağlamaya başlamış. Hemen hastaneye götümüş küveze almışlar. 6 gün yaşamış. Ölmüş.
Ayy en baştan direk küveze alsalar yaşardı Belki ya, ben olsam hastaneyi ayağa kaldırırdımtiplerde gariban tipler kıyamam
SB soruşturma başlattı zaten. Ama bence soruşturma kapatılacak. Sonuçta 5 aylık doğum olmuş. Yani bebek zaten erken doğum her türlü komplikasyon yaşanmıştır. Kaldı ki muayne etmiş gibi anemnez de hazırlanmıştır.Kızlar az önce haberlerde ne izledim. Sanada bir kadının bebeği 5 aylık doğmuş, ölü diye kefenleyip vermişler. Adam tam gömecekken ağlamaya başlamış. Hemen hastaneye götümüş küveze almışlar. 6 gün yaşamış. Ölmüş.
Ayy en baştan direk küveze alsalar yaşardı Belki ya, ben olsam hastaneyi ayağa kaldırırdımtiplerde gariban tipler kıyamam
Canım yok yine ne yazık ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?