- 5 Mayıs 2021
- 2.638
- 4.651
- 53
- 35
Biraz karışık olmuş dimi canım, haklısın.Mesajı ilk okuduğumda anlayamadım, çatlatma iğnesi, eşinin testi falan...
Ovulasyonda çıktı, değerlendireceksiniz sandım.
Çok sevindim canım, inşallah bu sefer sağlıklı bir bebiş geliyordur.
Duamız seninle.
Tekrarlayacak mısın testi?
.
Canım benim en iyi sen bilirsin ama reglim kesin 4 gün geçince bir test daha yap, sonra bir haftasında doktora gidersin çok da ertelemeBiraz karışık olmuş dimi canım, haklısın.
Doğru ifade edememiş olabilirim belki, biliyorsun biraz temkinliyim bu konuda.
Şimdilik düşünmüyorum sonuçta çok erken daha. Haftaya direkt doktora gideyim diye düşündüm.
En belirleyici şey adet olmamak gebelikte, gelen giden bir şey de yok çok şükür ki.
Testin pozitif çıkması tek başına yeterli olmayabiliyor bunu yaşayarak tecrübe ettim o yüzden de zamana bırakmak istedim, az buçuk biliyorum artık ne zaman kese gözükür ne zaman bebek gözükür ona göre bir tarihte gideyim diye düşündüm bakalım Allah izim verirse
Neden 4 gün geçince kuzum?Canım benim en iyi sen bilirsin ama reglim kesin 4 gün geçince bir test daha yap, sonra bir haftasında doktora gidersin çok da erteleme
Bu sefer ilginç bir şekilde cinsiyet isteğim yok eskiden kız olsun şöyle olsun böyle olsun diyordum şuan tek odaklandigim sağlıklı olsun cinsiyet ne olursa artikSohrab yalnız ne kadar erkek ağırlıklı bir tablo oldu fark ettin mi maviler açık ara önde bakalım @senistiyorruj ile D Doktoraliguru nun karşısında hangi renkler olacak
İyiyim bulantılarım hayatımı bitirmiş durumda doktor ilaç verdi ama devam ediyor geçmedi. Bugün de enteresan bir biçimde azaldı bulantı. İnşallah kötü bir şey değildir. Bu iş öyle birşey mi bulanmadiginda niye bulanmiyor kötü bir şey var mı acaba bulansa zaten günlük işlerim dahi iptal hayat çekilmez bir hal alıyor
Benzer şeyleri yaşadım bir doktor iğne yapalım diğeri hiç gerek yok bunlar eskide kaldı gibi soylemler. Beni hematoloji yonlendirdiler. Heyet ile görüş bildirdiler. Hatta ilk gittiğimde çıkmamışti aslında gerek yokmuş ama ikiz olunca iyice araştırıp öyle karar vereceklermis. Ankara şehir hastanesi hematoloji bölümüne bakan bölüm başkanı hoca bizzat kendisi incelemiş araştırmış sormuş diğer doktorun dediğine göre.O testlerin daha fazlası bana da yapıldı 39 tetkik vardı hematoloji istemişti hepsi normal çıkınca iğneye gerek yok denildi.bendr faktör v pai 4g 4 g mthrc olan vardı. Bana zaten gittiğim perinatolog direk aynı şeyi söylemişti yurtdışında böyle iğne falan olayı yok bizde de önlem amaçlı yapılıyor. Ama gerek yok dedi. Bende hematoloji ve perinatolog tavsiyesi ile şuan iğne kullanmıyorum. Zaten o tetkiklerde birşey çıkarsa doktor değerlendirir iğne meselesini. Bu arada ikiz ve yaşımin 37 olması nedeniyle 28. Haftadan itibaren önlem amaçlı 0.4 oksopar önerdik fakat doktorunuz kullandirmayadabilir onun kararıdır gereklidir demiyoruz dediler hematoloji bölümüEki Görüntüle 2984162 Şimdiiii kızlar uzun bir yazı olacak. Önce size genetik kan sonucumu tekrar ekliyorum. Gebelikte ilk muayeneye gittiğimde doktor kanama alanı var vs. olumsuz konuşmuştu, kan sonucuma bakarak 2 de düşük yaptığım için ve düşük riski gördüğü için progestan ve oksapar iğne vermişti. Farklı doktora gittiğimde ben olsam vermem ama verildiyse durdurmayalım devam edelim dedi ve kullanmaya devam ettim. Oksapar için rapor çıkarmaya uğraştığım için sürekli farklı hastanelerden doktorlardan yorumlarını dinledim. Sonuncusu bana ''perinatoloji'' bölümüne gitmemi söyledi ve dün gittim. Bu bölüm sadece riskli gebeliklere bakıyor. İçeriye girmeden kapıda sordular neden geldin riskli misin vs. diye. Yeterince risk görülmeyen hastaları muayene bile etmediler. Beni de etmeyeceklerdi çok riskliymişim kanama alanım varmış diye diye attım kendimi. Ultrasonla baktılar herşey normal, yolunda. Genetik kan sonuçlarımı gösterim ve kullandığım ilaçları söyledim doktor dedi ki aslında bunları kullanmana gerek yoktu şuan devam etmeyebilirsin. Nasıl yani? Ama sonuçlarım bunlar ve 2 düşüğüm var. Bu genetik testler güncel değil eskide kaldıBu ilaçlar düşüğün önüne de geçmez, pıhtılaşma için de kesin sonuç vermez. Düşüğün sebebi pıhtılaşma değil kromozomların birleşmemesidir dedi. Doktor sana verecek ilaç bulamamış önlem olur diye bunları vermiş dedi. Buraya 22 düşükle gelenler var. Sen kalp atışını duymadığın için düşük yapmışsın bu daha da iyi bir şey. Eğer bu da olmazsa bir sonraki daha da iyi olacak diye düşünmelisin dedi. Rahimde problem olmadığı sürece doğal yollarla bir şekilde olur ve düşük olsa bile tekrar gebe kalınır dedi. Ama ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum o yüzden riske atamam şuan ilaçları birden bırakmam benim için cesaret işi dedim. Benim güvenmediğimi görünce pıhtılaşma için farklı testler istedi. ''Lupus Antikaogülan, Anti Kardiyoloji, Anti Beta 2, bir tane daha vardı adını unuttum'' Düşüklerden sonra kan sulandırıcı vermek için bu testler yapılıyor dedi. Yarın bunlar için kan vericem. Bu testler hakkında bilginiz var mı? Yani doktorun söyledikleri kafamı karıştırdı. Benim değerlere yakın olanlarınız vardı Homozigot çıkanlar. Bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum.
İnşallah istediğiniz gibi olur bu seferBiraz karışık olmuş dimi canım, haklısın.
Doğru ifade edememiş olabilirim belki, biliyorsun biraz temkinliyim bu konuda.
Şimdilik düşünmüyorum sonuçta çok erken daha. Haftaya direkt doktora gideyim diye düşündüm.
En belirleyici şey adet olmamak gebelikte, gelen giden bir şey de yok çok şükür ki.
Testin pozitif çıkması tek başına yeterli olmayabiliyor bunu yaşayarak tecrübe ettim o yüzden de zamana bırakmak istedim, az buçuk biliyorum artık ne zaman kese gözükür ne zaman bebek gözükür ona göre bir tarihte gideyim diye düşündüm bakalım Allah izim verirse
Sende nasıl gidiyor 16 haftalık olmuş bile
Ayy maşallah ne güzel bi haber çok sevindim çook inşallah kucağına almak nasip olur... zaten ne yapman gerektiğini cok iyi biliyorsunSohrab cım nasılsın? Daha iyi misin?
Kızlar benim bugün çatlatma iğnenin 14. Günü. Eşimin ctesi vereceği sperm testinde sıkıntı oldu, yarın verecekti ben de ne olur ne olmaz diye test yapmak istedim aşağıdaki şekilde çıktı.
Şükürler olsun çok mutluyum tabi ama temkinli bir mutluluk bu. Allah’ın izniyle bu sefer benim için ve hepimiz için her şey çok ama çok güzel olsun. Doktora falan gitmeyi düşünmüyorum hele biraz zaman geçsin bir test daha yapayım haftaya giderim tamamsa tamam devamsa devam derim diye düşündüm, sizlerle paylaşmak istedim
Evet sonrab umarım iyisinizdir
Bana devlette doktor regl 4-5 gün kesin geçsin test yapmayın ya da kan vermeyin demişti onu referans aldımNeden 4 gün geçince kuzum?
Yok yok gidicem ama daha bugün 28. Günüm. O yüzden hani en azından 5 haftalık olunca giderim dedim, şuan doktorun yapacağı şey de beta tabiki usg de bir şey gözükmeyecek diye düşündüm.
Oh çok güzel inşallah daha iyi olacaksnzGunaydın kızlar, alıntı yapamadım kusuruma bakmayınn
Kasılmam azaldı, dun gobeğim taş gibiydı, bugun epey yumusadı, yarın bakıcak rahım agzı uzunluguna, pessarı takmam ıcın bana alan gerek dedı, yarın uzunluga bakıp karar verecek.. Bı kac gun daha buradayız, dualarınızı esirgemeyin ne olur
Canım sohrab, pessar müthiş bi olay, baya son haftalara kadar taşıyor hamileliği, senin için en uygunu ne ise o olsun. Kızlar içerde rahat etsin, annesini üzmesinGunaydın kızlar, alıntı yapamadım kusuruma bakmayınn
Kasılmam azaldı, dun gobeğim taş gibiydı, bugun epey yumusadı, yarın bakıcak rahım agzı uzunluguna, pessarı takmam ıcın bana alan gerek dedı, yarın uzunluga bakıp karar verecek.. Bı kac gun daha buradayız, dualarınızı esirgemeyin ne olur
Çok şükür en azından bak iyiye giden bişeyler var sankiGunaydın kızlar, alıntı yapamadım kusuruma bakmayınn
İyi gidiyor şu an canım. Cuma randevum var yine stres bastıSende nasıl gidiyor 16 haftalık olmuş bilekarın artık kendini belli etmeye başlamıştır
Bizi konuşuyoruz seni es geçiyoruz bazen tatlım.İyi gidiyor şu an canım. Cuma randevum var yine stres bastı
Evet göbek belli olmaya başladı
Bu arada ilk 3 ayda benim de bulantım çok oldu. Bazen bıçak gibi kesiliyordu dediğin gibi neden kesildi diye korkuyordum ama oluyor öyle tekrar geliyor falan. Ona takılmamaya çalış olur mu?
Bence de yapılmamalıBana devlette doktor regl 4-5 gün kesin geçsin test yapmayın ya da kan vermeyin demişti onu referans aldım
Oh şükürler olsun, dualarımız seninle güzel anne. Siz çok mücadeleci bir ekipsiniz bizi habersiz bırakmaGunaydın kızlar, alıntı yapamadım kusuruma bakmayınn
Gunaydın kızlar, alıntı yapamadım kusuruma bakmayınn
Çook geçmiş olsun dualarım seninle inşallah sağlıkla sorunsuz çıkıcaksınGunaydın kızlar, alıntı yapamadım kusuruma bakmayınn
İdare ediyorum canım ağrılar oluyor ama normal tabi. Bebişler iyiymiş şimdilik biraz kilo vermişler ama beklenen bir şeydi inşallah çabuk toparlarlarSohrab ağrın sızın yok değil mi canım? PembeAnkaKusu bebişlerden haber var mı canım, sen toparladın mı biraz? bizi de haberdar edin ara ara merakta bırakmayın bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?