Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hayat inişli çıkışlı bir dağ gibi, hepimizin süreçleri kalbinde taşıdığı yükler, anlattıkları anlatmadıkları bazen hissettikleri, korktukları sevindikleri öyle başka ki; ama günün sonunda hepimiz aynı amaç İçin burada buluyoruz birbirimizi.
Hepimizin isteği sağlıklı hayırlı bir evlat sahibi olabilmek, duam tez vakitte hepimizin evlat kokusu çekebilmesi.
Hele bi Sohrab gelsin, yeniden toparlanıp beraber devam edeceğiz yola.

Senin kalbin ne kadar güzle canım arkadaşım benim, yolun da kalbin kadar temiz olsun bundan böyle

Gelecektir eminim ama şuan için zamana ihtiyacı vardır haklı olarak yeterki iyi olsun güzelce dinlensin içi bir nebze ferahlasın biz bekleriz onu

Allah razı olsun hepimizin yolu güzel olsun inşallah sende habersiz bırakma bizi olur mu ara ara haber ver doktor ne dedi nasıl gidiyor senin için de duacıyım inşallah sen de dualarını eksik etme

Etmez olur muyum buradaki tüm arkadaşlarım dualarımda
Daha çok yeni canım sadece kese ve yolk gözüktü, biliyorsun kötü zamanlar geçirdik o yüzden rutin hayatıma devam ediyorum. Allah Sağlıkla kucağımıza aldığımız zamanlarımda nasip etsin inşallah. Haberdar ederim ederim tabi sen de haber ver bizlere

Peki 2 kaybın olduğu için doktorun bir önlem vs aldı mı, kusura bakma bunları ince ince soruyorum ki burayı üye olan olmayan bir çok insan okuyor belki aynı yollardan geçen birine fikir olur görünce diye

Etmez miyim bende ederim elbet şimdilik tatil sonuna kadar bir sürecim olmayacak olduğundan sessizim

Evet canım benim, mthrf homozigot olmasına rağmen iğne başladı. Hatta az evvel ilk iğnemi yaptım şifa niyetine. Normalde gerek yok diyordu ama 2 düşük olduğu İçin riske atmayalım dedim, yanında ayrıca bir de günlük kullanılacak corasprin verdi, onu ara ara kullanıyordum zaten. Onun haricide yarın kan ver bir bakalım dedi genel bir tahlil istedi şimdilik bu kadar.

Bu iğne olayı hala kafamı karıştırıyor aslında ama zararı yokmuş öyle söyledi doktorum, ilerde ah vah demektense kullanmanın iyi olacağını düşündüm bende.

İnan burda öğrendiklerimi hiçbir yerde öğrenmezdim dediğin gibi detayı paylaşmak lazım aslında, ama grubumuz biraz üzgün bu ara inşallah toparlanınca detaylı detaylı konuşmak devam edeceğiz

Sen şimdilik doktorunu dinle şifa olsun inşallah

Grubumuz üzgün olsa da süreci gelen doktora giden yeni şey öğrenen yazsın bence eminim Sohrab da olsa böyle ister çünkü burası diğer başlıklar gibi değil kayıp yaşayan o an telaş ile burayı görünce üye olan da olmayan da buraya hiç yazmadan takip edip okuyan bir çok kişi var. Biz gibi onlara da bir fayda oldukça eminim bu topiği açıp bir çok kişiye hayrı olan canım arkadaşımız Sohrab için dua eden artar

Canim coook sevindim, saglikla kucagina insallah. Bende de 2 heterozigot tek kayip var, gebe kalirsam ben de igne baslarim muhtemelen. Igneyip yapmak kolay mi? Kendin yapabildin mi?

Sohrab dan haber alan olursa yazsin lutfen, aklimiz onda.

Cok iyi olmuş cnm başladığın iğneye, hic kafanı karıştırma, ben detaylı pıhtılaşma tahlili yaptırmadım sadece plt değerim sınıra yakın diye bide bi kaybım olduğu için doktorum başlattı hemen igne, önlem alması daha iyi, bende hem igne hem ecopirin kullanıyorum

Sağlıcakla kucağına almak nasip olsun inşallah bu sefer nasipte varsa oluyor yoksa ne yapsak boş rabbim hiç bir annenin kucağını boş bırakmasın tek temennimiz bu hiç birimizin garantisi yok sağlıklı gebelik nasip etsin hepimize

Canım hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin inşallah
Folik asit nasıl kullanıyorsun en son sen fazla alıyordun galiba?
İlaç bulmakta zorlandın mı piyasada ilaç kalmamış diyorlar ,kan sulandırıcı falan çok zor bulunuyormuş

Arkadaşlar merhabalar
Bir zamanlar bende buraya yazıyordum o zamanlar 2 kaybım vardı(İlkini 22 haftalık su gelişiyle ikincisini 7 haftalık kalp durması ile kaybettim)

Sonra tüp bebek ile hamile kaldım (bir tane yumurta toplanmıştı)
ilk kaybıma rahim ağzı yetmezliği dediler
3. Gebeliğimin 12. Haftasında planlı serklaj oldum Serklajdan 2 gün sonra kanamalarım başladı hastane ev arasında 3 haftam geçti 15 haftalık su gelişi ile kaybettim

Sonrasında başka doktorlarada gittim başka sağlık sorunlarım çıktı haftaya İstanbul’a iyi bir doktora gidecektim kayıplarımın nedenini tam anlamak için ama kardan dolayı ertelemek zorunda kaldım

İlk adetimde tekrar tüp bebek tedavisine başlayacağım
Banada dualarınızda yer verirseniz sevinirim

Ara ara giriyordum buraya uzaktan izledim sizleri güzel haberlerinizi okuyordum
Hafta sonu sohrabın yazdıklarını okudum çok üzüldüm biraz aynı yollardan geçtik Sohrab la dua ediyorum bol bol rabbim yardımcısı olsun

Kızlar gruba girmeye elim varmıyordu. Kaybımız beni çok etkiledi. Burada yazacağım her kelime kifayetsiz. Canım sohrabın acısını hangi kelime ifade eder, teselli eder ki?

Tadım yok benim de çok üzgünüm. Eşime anlattım birlikte üzüldük dua ettik bundan sonrası için. Rabbim bir gün evlat hasretini son bulduracak inanıyorum ben.

Her kaybımızda aslında bir bebeğin dünyaya gelmesinin mucize olduğunu bir kez daha anlıyorum. Rabbimin emaneti olduğunun daha da idrakına varıyorum. Korkum kat be kat artıyor. İnşallah bundan sonra ortak olduğumuz duygu hep mutluluk olur

Merhaba canım ben de kan sulandırıcı iğne oksapar kullanıyorum ve gerçekten iğneyi bulmak çok zor. Ciddi bir sıkıntı var piyasada. İlaç depolarında dahi yok deniyor.

Belki forumda aratan olursa diye yazmak istedim. Ben doktoruma durumu anlattığımda. Doğum yapan ve doktoruma iğne bırakanlar olduğunu öğrendim. Doktorumdan birkaç kutu temin ettim. Tabiki acil ihtiyacı olabilecek kişileri de düşünerek doktorun elinde de bırakarak.

Eğer elinde kalmayan varsa ve gerçekten ulaşamadıysa bu şekilde doktorlara da sorabilir. Bana da doğum nasip olur ve elimde kalırsa bu şekilde oraya vereceğim. Çok güzel bir yardımlaşma.

Ah canım ya ne denir ki. İleri hafta kayıpların olmuş çok ama çok üzüldüm. Serklaja rağmen kayıp yaşamışsın. Umarım sebebi bulunur en Kısa sürede. Bundan sonraki hamileliğinde sağlıkla kucağına almak nasip olur inşallah

Merhaba kızlar, ara ara girip okuyorum, ama yazamıyorum, okudukça aglama krizlerim geliyor, durduramıyorum, beni merak ediyorsunuz biliyorum..

Bu gece evimdeyim, ıcerıde parca kalmıs, doktorum rahım duvarını ınceltmesınden endışe ettıgı ıcın kürtaj yapmak istemedi, tüp bebek doktorumla da görüştüm o da sakın kürtaj olma dedı, kürtaj son çaredir, toparlamak zor olur dedı, tekrar gebelık dusuneveksın dıyorlar ama düşünemiyorum, benım ıcın bu dogum dönüm noktası oldu..

1 hafta ilac tedavisi olacak, kanamalarım cok fazla, enfeksiyon olursa diye korkuyorum, cok halsizim pazartesi kontrol var, insallah parcalar atılmıs olur. Kürtaja gerek kalmaz

Hepinizden Allah razı olsun, benım ıcın endişeleniyorsunuz, dua edıyorsunuz, üzüntümü paylasıyorsunuz, benı tanıyan, tanımayan insanların dua ettıgını gördüm burda,Rabbım de hepinizin yuzunu güldürsün, gebe arkadslarıma saglıklı dogumlar bu yolda cabalayan arkadslarıma da saglıklı gebelikler diliyorum..

Rabbım benım ıcın de boylesini hayırlı gördü, yavrularımı cennetine aldı, yasadıkalrımız hep bir imtihan, isyan etmiyorum asla.. Şu son 1 hafta ıcınde yasadıkalrımızı kelimelerle anlatamam ama boylesı hayırlıymıs bızım için, bugun hastaneden cıkar cıkmaz mezara gittim, o kucucuk mezarın içine ben de girmek istedim ısıtayım onalrı diye, dayanamıyorum..

Sohrab kalbi güzel arkadaşım..
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, acılar kıyaslanmaz tabiki; bunu çok iyi biliyorum ama bizim yaşadığımız kayıplar çok küçük haftalar olmasına rağmen hep burda birbirimizle teselli bulduk.

İsyan etmek değil ama lütfen acını yaşa, ailem eşim üzülür bir an önce toparlanmalıyım diye düşünme sakın. Acını yaşa, gözyaşlarını dışarı akıt ki o o yaşlar içindeki umutları filizlendirip tekrar yeşertsin.

Sen şimdi güçlü ya da iyi olmak zorunda değilsin, sen şuan acını sonuna kadar yaşamak ve yola böyle devam etmek zorundasın. İyi olacaksın, burda sayısız dostun olmuş; seni tanımayan onlarca insan senin için gruplar kurmuş bu öyle kıymetli ki..
Okuyup denk gelince hala böyle ilişkilerin kuruluyor olabilmesine hayret ettim.

Senin kalbin niyetin çok güzel; iyi olacak, yaralarını saracaksın ama biraz zamanı var. Ben tüm kalbimle inanıyorum ki bu sınavı geçtikten sonra çok kısa bir sürede kendiliğinden olacak, Allah nasip etsin hepimize bu duyguyu.

Biz seni çok sevdik, hep dualarımızdasın. Acını hafifletmeyiz belki ama acına ortağız. Allahım sana gönül ferahlığı versin bir an evvel

Benim güzel arkadaşım keşke yakın çevrelerde olsak da yüz yüze de destek verebilsek, doktorun ilk seçenek olarak kürtajı görmemesi ne iyi..

Şuan yaşadıkların çok yeni bunun üstüne çocuk düşünmemen çok normal zaten odaklanman gereken şimdi bu değil. Önce beden sağlığın sonra ruhun biraz iyi olsun bi kendine gel. Evet bu sızı hep seninle olacak ama toparlayacağın günler de gelecek o zamana kadar kendini sıkma, acını mı yaşamak istiyorsun yaşa, ağlamamak mı içinden geldi ağla bak çok şükür bunun bir imtihan olduğunun farkındasın sabır gösteriyorsun isyan etmiyorsun inşallah da hep böyle olursun ama tüm bunlar olurken de kendini şartlama bir daha asla denenem diye onu zaman gösterir sen iyi olmaya odaklan arkadaşım önce senin her anlamda sağlığın...

Unutma biz hep buradayız yanında olup sana yüz yüze destek veremesek tam olarak ne hissediyorsun bilemesek de buradayız ve senin için hep dua edeceğiz
Emin ol iyi olduğun günler gelecek bu zorlukların arkasından güzellikler de gelecek ama sadece zaman lazım biraz sabır arkadaşım yeterki önce Rabbim gönlünü bi ferahlatsın sağlığın bi tam anlamı ile düzelsin

Arkadaş çok doğru söylüyor canım Sohrab sakın acını içine atma, geçiştirme, sonuna kadar yaşa, hislerini paylaş istediklerinle. Allah sana ferahlık ve sabır verecek günden güne. Şu anda güçlü olmaya çalışma, güçlü olmak zorunda değilsin. Doya doya ağla, yaşa acını. Yoksa sonra toparlanmak çok daha zor oluyor. Güzel günler gelecek arkadaşım. O zaman da mutluluğunu paylaşacağız bak buraya yazıyorum bunu da hatırlatacağım. Bol bol dua et, Allah’a sığın. Beni bir tek dua ferahlatabilmişti.

Günaydın,
Allah’ım sabır ve güç versin size
Tüm işleriniz rast gitsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…