Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hayırlı olsun canım, mavi kalbi de ekledim saglıcakla gelsin oğlumuz

Yaaa bugün güzel haberler günü mü sağlıkla gelsin beyefendi

Benim de aynı doktora gittiğimiz yakın arkadaşım tüp bebek sürecindeydi eşinden kaynaklı baya uğraştırıcı bir tedavi sonrası şükür bugün pozitifi gördü bizde onu kutluyorduk

Süper, darısı sana ınsallah

Bir iki güne adet gelir şuraya tekrar bat vereceğim için bile heyecanlıyım o kadar uzaktı ki bana sanki bu günler buna bile şükürler olsun
Zaman nasıl da geçiyor geçmez sanıp sabırsız davransak da dimi
Hayırlısıyla inşallah en kısa zamanda güzel haberlerini alırız canım

Kızlar sonuçlar çıktı, karyotip normal çıktı.

Trombofili testi aşağıda hafif pıhtılaşma var dedi. Doktorun sulandırıcı başlayabilir başlamayadabilir dedi. Bir baksanıza

Sağol cnm inşallah, sen başlıcak misin okula
Yok canım, dogum iznini kullanıyorum, eylulde ancak, belkı hazıran seminerinde görünürüm bir.
Bir iki güne adet gelir şuraya tekrar bat vereceğim için bile heyecanlıyım o kadar uzaktı ki bana sanki bu günler buna bile şükürler olsun
Zaman herseyin ılacı, ınsallah önümüzdeki ay guzel haber de vereceksin canım benım

Kızlar merhaba , uzun zamandır buralarda yoktum ama sizi uzaktan takip ettim bazılarınızın sevinciyle sevindim dua ettim bazılarımız için şifa diledim sabır diledim. Ama yazmak istemedim açıkçası ne yazılsa ne söylense hepimizin kalbi de dili de aynı şey için atıyor söylüyor biliyorum . İnşallah üzüntüleri olanlar en kısa zamanda sevinir sevincini yaşayanlar da kucağına yavrusunu alarak sevinci daha da katlar rabbim bize de nasip etsin inşallah.
Aklımda bir soru işareti var ve ne yapacağımı kime soracağımı bilemedim çünkü çevremde benim gibi gebelik sorunu yaşayan kimse yok br danışamıyorum size sormak istedim.
Benim bir buçuk yıllık gebe kalma isteğim var 1 kimyasal 1 sağlıksız gebelik 1 dış gebelik ve en son bugün de dış gebelik tanısal amacıyla kürtaj oldum rahim kalın gebelik kesesi görüşemedi değerim en fazl 730 a çıktı doktor düşmezse iğne de yapacak yarın . Umarım kürtaj ile sonuçlanır sağlıksız gebelik olma ihtimali sebebiyle önce bunu denemek istedi doktorum. Sorum şu her şey normal gen testi mhftr çift heterozigot ki bu kan sulandırıcı kullanılabilir kullanılmayacak bilir diyordu sperm DNA hasarı testi hsg kan değerleri testi endokrin testler vs . Doktor takviye olarak orzac mehtly balance verdi folik asit eşim opstravent kullanıyordu vitamin takviyesi propolis vs alıyorduk . Ağustos ayından sonraki ilk denemem de de kürtaj olunca pgt tüp bebek dedi doktor . Ben de acaba diyorum bit kez daha mı denesek kendimiz diyorum eşim sigara kullanıyordu benim bu son durum olunca sigarayı da bıraktı ben psikolojik destek de alacağım fazla kaygı ve stres yaşadığım için belki hatırlarsınız bir ara ağustosta da baya bi kötü etkilenmiştim çünkü . Çok uzun oldu biliyorum ama
Sizce son kez daha denesek mi yoksa tüp bebek mi ? Bunu düşünme sebebim de aslında ufak Doğu ilindeyim memleketim Denizli ve oraya gidip gelme durumum olmaz diye düşünüyorum kafam çok karışık yardımcı olur musunuz

Bana hafif düzey pıhtılaşma dendi canım bu hamilelik dönemimi öğrenince başladım ama sağlıkla ilerlemedi dış gebelik mi sağlıksız mı tam de bilinemedi. Büyük bir ilde isen iyi bir tıbbı genetik uzmanına yine de göster istersen sen de kafanda soru işareti olmasın inşallah şifa olsun

Merhaba. Benim ilk mtfrh heterozigot, ve pai 4g/5g. Sadece yüksek dozda folik asit kullanıyorum. Şu an sağlıklı bir gebelik yaşıyorum, 17. hafta bitmek üzere,önceden de iki kimyasalım var.
Doktorum bunların pıhtılaşma olmadığını, yok yere kan sulandırıcı kullanmamam gerektiğini söyledi. Bebek güzel gelişiyor. İnşallah sorunsuzca kucağıma almak nasip olur.
Boş kalınca hep acaba kan sulandırıcı kullansa mıydım diye doktoru darlıyorum İkili taramada(12+2de) bebeğin gelişimi çok iyi çıktı, o süreye kadar hiç kan sulandırıcı almadım, yine de ısrar ettim. Sonra bir aspirin al madem için rahat olacaksa dedi. 3 hafta kadar kullandım(12-15 hafta arası), doktor bebek normal gelişiyor işte, aspirin almadan da bu böyleydi, bence bırak artık dedi. 3 haftada rahatladın mı dedi Artık onu da bıraktım.
Doktora güvenmekten başka yapacağım şey kalmadı. Genetikçi de pıhtılaşma yok demişti. Aspirin alınca sırtımda yük kalkmış gibi hissediyorum. Sanki var da benden gizliyorlar sanıyordum dediğim gibi sadece 3 hafta psikolojimi rahatlatmak için kullandım. Artık yok, yola devam

Canım benim pıhtılaşma sonucum da aynen böyle.
Başlarda yüksek doz folik asit kullandım, sonra normale döndük.
Kanamaların bitmesini bile beklemeden Oksapar’a da başladık.
Kullanmama rağmen kan testlerinde PLT üst sınıra yakın çıkıyo.

Bu kan sulandırıcı senin değerlerine ve hikayene bağlı biraz da, sadece pıhtılaşma bozukluğu ile alakalı değil sanırım.

.

Anladım canım, ben folik kullanmayı bırakmıştım, başlayayım tekrar o zaman

Merhaba yuksek doz derken ne kadar yuksek doz kullandiniz gunluk

Merhaba yuksek doz derken ne kadar yuksek doz kullandiniz gunluk

İlk başta Decavit kullanıyordum, ondaki folik asit yeterli demişti doktorum.

Sonra sonuç çıkınca Folbiol’e başladım. 400 olması gerekirken onda 5000 mikrogram diye biliyorum canım.

1 ay onu kullandıktan sonra iMom’a geçtik. Hala devam ediyorum buna.

.

Merhaba kızlar
Aşılamadan sonra sperm sonuçlarını aldık, ve durum çok iyi değil eşimin morf 3 baş anomalisi 95 çıktı.. bu zor bir durum şu an her şeyi bildiğim için hazırım sürece. İlk aşılama tamamlandı. Bizim ilk testimizde ise morf 8 gelmişti aslında düşmedi bu durum lab farkından ne yazık ki.. sanırım hep 3 tü.. diyeceğim o ki 6 aydan sonra oluşmayan gebeliklerin büyük bir nedeni var ve sebepsiz değil.. bunu yola çıktığınızda göreceksiniz.. en az 3 sperm testi gerekli bana kalırsa ve gidilmiş bir çok doktor gerekiyor tanıya.. bir yıl bekleyip zamanı heba etmeyin derim ben
Umarım 2022 hepimize güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…