Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dur bakalım hemen pes etmek yok. İlki olumsuz oldu diye (regl oldun mu bilmiyorum) umudu kaybetmek yok. Önümüz bahar..

Hayal kırıklığını tahmin etmek hiç zor değil canım, insan kendini ne kadar olumsuza hazırlasa da derinlerde bir yerde hep umut ediyor..
Eşinin sperm sonuçlarındaki morf değeriyle mi alakalı olduğunu düşünüyorsun peki?

Ben de senin için bu yönden çok mutluyum; eğer kurcalayıp deşmeseydin belki bu sürece sil baştan başlayacaktın.
Günler hepimiz için güneşli olsun

Ne ile alakalı tamamen bilemiyorum sanırım bunu doktorlarda bilmiyor nasip kısmet olarak bakacaklar onlar da…

Yani eşimin normal morf e sahip toplam 10k spermi var hesaplamalara göre çünkü total milyon 300 ün üstünde ileti harekete göre hesaplanan normal morf ise bu orana göre 10k insanların toplam 5 milyon spermi oluyor yeterli diyorlar bu yüzden ne yeterli ne değil yorum yapamıyorum tıbben yeterli ama işlevsel olarak ben sonuç alamadım böyle açıklayabilirim sanırım

Benim yumurtalarımın mükemmel ya da döllenebilecek olmadığını düşünüyorum sonuç olarak, bu da ihtimal..

Ya da rahim problemli İnan bilinmez bir süreç bu

Dur bakalım cnm hemen umutsuz olma mutlaka vardır bi sebebi yoksa da doğru zaman gelmemiştir henüz

Acıklanamayan infertilite belası bu ıste canım, nasıp dıyıp bekleyeceğiz, sevindirici tarafından bakmak lazım ki hamıle kalabiliyoruz zor olsa da.. Yumurta ve sperm kalitesi ıcın elimizden geleni yapıp gerisini Rabbime bırakıcaz..

Merhaba kızlar, bugun yumurtlama sancısı ile beraberim, şaka gibi bugun o kadar uzak geliyordu ki.. sanırım 14 gun sonra adet olurum.. 2 hafta once estrofem bıtınce sancı ve kanama olmustu sanırım az gelen adet kanaması ydı o.. Insallah bundan sonra bu sekılde doöngüm düzenli devam eder..

Ne yazık ki bilimsel olarak açıklanmayan infertilite yok aslında canım,

Nasip demekten başka bir şey yok ben henüz hamile kalıp kalamadığımı bile bilmiyorum

Tüm neden sperm ile ilişkili değildir sonuçta yumurtanın yapamadığı bir çok şey var gibi ben de Bilemiyorum ne desem..

Bı sebep var ve o sebebı bılemedıkelrı ıcın Acıklanamayan dıyorlar.. Rahım fılmı cektırdıgım doktor 40 sebep sayarım sıze demistı, ama kac tanesı inceleniyor neden olmuyor dıye.. Bilindik sebepler arasrırılıyor sadece.. Sonra biz de nasip diyoruz işte.. Hayırlısı olsun ınsallah.. O tekviyeleri kullanın bakalım ınsallah vesile olur..

İlk aydan beri benim kullandığım vitaminler var canım, İdil Bozkurt un önerdiği pek çöm şeyi de ben bebek istemeden rutinimde yapıyordum.

Evet eşimin sperm testinde bazı sorunlar çıktı ama hepsi bu değil kanımca bende de var problem bulamadığım.
Çikolata kisti olabilir polip olabilir Yumurta kalitesi olabilir

Kontrollerde gorunurdu ama kist polip? Histerekopı yapıldı mı sana?

Kontrollerde gorunurdu ama kist polip? Histerekopı yapıldı mı sana?
Yok yapılmadı bana canım bu zamana kadar, solda 3 ay önce 1.5 cm çikolata kisti olabilir dendi, ama bu sağdan yumurta kalitesine etki etmez dendi

Bu ay gene gideceğim doktora polip gören ise hiç olmadı

ejce cim ben de bu durumlarda mutlaka bir sebep olduğuna inanıyorum ama sonra yıllarca deneyip tüp bebek ile hamile kalanların bir sonraki gebeliklerinde doğal yoldan gebe kalma gerçeği çıkıyor karşıma. Bu süreç çok karışık çok bilinmeyenli ve bir noktada da zaman ve nasip olgusuna inanmak gerekiyor sanırım. Bu bekleyiş çok zor olsa da.

Sürecin başından beri bilgili ve temkinli ilerleyişini çok beğeniyorum. Sadece zamana bırakmamak elden geleni de yapmak gerekiyor aynı zamanda.
Sonrası doğru zamanı bekleyiş..

Sanırım naçizane ben olsam ne yapardım dersem sana histeroskopi yapardım diyebilirim. Polip ve çikolata kisti konusunda belirsizlikler vardı hem bunlar netleşir hem de başka bir sorun varsa görülmüş olur.

Güzel haberle geleceğin güne şahit olacağımızı biliyorum ben, bunu hissedebiliyorum. Umarım hayırlısıyla tez vakitte olur canım benim

Yok yapılmadı bana canım bu zamana kadar, solda 3 ay önce 1.5 cm çikolata kisti olabilir dendi, ama bu sağdan yumurta kalitesine etki etmez dendi

Bu ay gene gideceğim doktora polip gören ise hiç olmadı
İyi bir tüp merkezinde muayene olmanı tavsıye ederım, hıstereskopı ye yonlendirırlerbelkı, hatta hep diyorum burada aşılamayı da tüp bebek doktorlarına yaptırın dıye..daha detaylı inceleme yapıyorlar.. Cunku artık son caremız orası ymıs gıbı daha fazla ilgileniyorlar gıbı gelıyorlar.. Ben 2 sene kendım denedim devlet hastanesinde baktıkları sadece hormonlar ve yumjrtlaıgın karından görünümü.. Git kendin dene dedıler hep.

Ben bu zamana kadar 10 tane doktora gittim ve bunların en az altı tanesi özel ve bulunduğum şehir de iyi olarak nitelendiriliyor.
Osman beye gittim, bahçeci ile görüştüm..
En son devlette de aşılama oldum ve çikolata kistini bana üni hastanesi söyledi.. bu süreçte üni hastanesinden memnun kaldım aslında.
Acıbadem tüp bebek merkezinde muayene oldum detaylı tüm süreci anlatım..
Pazartesi gene doktora gideceğim özelde yoğunlukla histereskopi yapan bir doktor, Orhan Orhan. Çok fazla bu işlemi yapıyor.
Onunla telefonda görüştüğümde histereskopi detaylı 4G ultrasondan sonra gerekli ise yapılır dedi bana pazartesi de ona gideceğim açıkçası.

Hıcbırı tüp bebek önermedi mi peki? 2 asılama şartı ıcın mı yapıldı asılama cnm?

Hıcbırı tüp bebek önermedi mi peki? 2 asılama şartı ıcın mı yapıldı asılama cnm?
Zaten şöyle Acıbadem de olan doktor hem yaş faktörlü hem de ona göre açıklanmayan olduğu için 6 ay içinde tüp bebek önerdi.

Osman bey biraz daha doğal deneyebilirsiniz demişti.
Ben artık tüp bebeğe gideceksek en azından raporum olsun diye üniye başvurdum Ve orda şartlarımız doğrudan tüp bebek için uygun değil bize önce iki aşılama şartı var birini yaptım ve gördüm

Hiç bir doktor tüp bebek demiyor doğrudan ama zamana bakınca bazıları tüp bebek yapın diyor ama özel merkezler de para tuzağına çeken doktorda var ne yazık ki..
Biliyorsun ki bu garip bir sektör ne yazık ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…