Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sohrab bugün iğnemi kendim yaptım benim için milat resmen sadece tam iğneyi vuracakken iğne ucundan bir damla ilaç aktı onu anlamadım o kadar ama artık içim rahatladı yaa doktor arama derdim bitti
Bısey olmaz kuzum, o kadar hata payını ekliyorlar ıgne ıcerısıne, gonal f de de akuyordu, hatta ıgneyı yapıp cektıkten sonra etin ıcınden bıle cıkabılıyor.. Yumurtaları harekete gecırır ıgne ınsallah, yarasın şifa olsun

İyiyim kuzum ikiz çok zormuş gerçekten bir de prematüre olunca sağlıkları konusunda da endişeleniyor insan ama çok şükür büyük bir sıkıntımız yok allah dermansız dert vermesin
Amiinn insallah bi bakmıssın evde kavgalar sac cekmeler baslamıs saglıklı uzun ömürleri olsun insallah

Amin inşallah valla nasıl içim rahat etti ama kendim yapınca belki nasip olursa kan sulandırıcı işi de aklımdan çıktı resmen

senistiyorruj @Doktoraliguru kızlar nasılsınız? Nasıl gidiyor
Teşekkürler canım benim gayet iyiyim şükür. Yazmıyorum ama ara ara uğruyorum yarın resmen 19 haftaya giriyorum zaman nasıl geçmiş geriye dönüp bakınca anlıyorum ancak. Hamilelik de gayet güzel gidiyor bebiş şuana kadar hiç yormadı beni regl olmasam hamile olduğumu anlamam birazcık da ayva göbeğim oldu sende durumlar nasıl?

Biz sadece bebeği patolojiye gönderdik . Genetik test istedik aöa ileri haftalarda yapılıyor dediler . 8 haftalıktım ben . Seninki kaç haftalıktı .
Peki sonrasında ne çıktı sende . Şuan sağlıkla ilerleyen bir gebeliğin var mı
İkisinde de kanama yaşadım . Düşük dediler ve kürtaj oldum . Çok sıkıntılı.
Genetik bölümünde bu bahsettiğim testlerime bakıldı . Adet olunca da hormonlarıma baktıracağım . Doktor gerekli görürse rahim filmi de çektireceğim. Bir de ramotolojiye gidenler de olmuş . Oraya da gidebilirim

Benim de 8. Haftalıktı canım biz gönderdik. Özel hastanede olmuştu operasyon ondan mı acaba bilemiyorum, ben gönderiliyor diye biliyorum

Bebekte trizomi tespit edildi, bizim genetik testlerimiz temiz çıktı. 6 ay sonra yeniden bir gebelik yaşadım ama beta değerim düzenli artmadı kese oluştu, rahim için sağlıksız gebelik olduğu netleşince 2. Kez kürtaj oldum. 2 ay sonra yeniden hamile olduğumu öğrendim şuan bildiğim kadarıyla yolunda bakalım

Ben de özel hastanede oldum ama buradaki doktorların iş bilmezliği . İstedik yok dediler .
Böyle 2 düşük yaşayıp gebeliği ilerleyenleri görünce o kadar mutlu oluyorum ki gözlerim doluyor . Darısı bana , benim gibi isteyenlere olsun inşallah
Çok soru soruyorum ama siz kan sulandırıcı kullandınız mı yoksa başka bir tedavi mi oldunuz . Tecrübeleriniz benim için çok kıymetli .
30 yaşındayım . 9 ay içinde ikinci düşük ikinci kürtajı yaşadım . Yaşadıklarımın büyüklüğüne dayanamıyorum resmen . Her günüm ağlamaklı ve bir şeyleri araştırmakla geçiyor .

Pıhtı testini genetik testini bekliyorum ben de . Hayırlısıyla alsaydım sonuçları . Hamile kalmak istiyorum yeniden

Ne demek çok soru soruyorum, sakın öyle düşünme lütfen. Ben de pek çok şeyi burada öğrendim, naçizane ne biliyorsam aktarmaya hazırım, buradaki herkes öyle ve birbirinden kıymetli. Birbirimizin yaralarını burda sarmaya çalışıyoruz bizler

Düşük zamanlarımız hemen hemen aynı canım. Ben gebeliğe karar verdiğim ay (Ağustos 2020) doğum kontrol hapını bıraktım, doktor 2 ay sonra gel demişti; o sırada polip olduğunu gördük usgde. Başka doktorlara da gittim alınmasını gerektiğini, bunun gebelik şansını düşürdüğünü söylediler. Hemen operasyon geçirdim Aralık 2020’de.

1 adet dönemi sonrasında hamile kaldığımı öğrendim, sevincim çok uzun sürmedi. 9. Hafta rutin kontrolde kalp atışının durduğunu öğrendim. O zamanlar hep kendimi suçluyordum tabi ama iş öyle değilmiş. Genetik testler pıhtılaşma testleri yapıldı; tabi bunların hepsi süreç ve sabır isteyen şeyler. Yazarken kolay ama atlatırken çok zor o kadar iyi anlıyorum ki ne hissettiğini..

Söylediğim şekilde bebekte sorun olduğu ortaya çıktı; o hafta olmasa bir sonraki hafta düşecekmiş zaten. Yaşamla bağdaşmayan trizomi 22 sendromu.

Aradan geçen 6 ay çok bilinçli geçmedi açıkçası, akışına bırakacağım derken fazla bıraktım sanırım. Evet ilişki vs yine düzenli oluyordu ama meğer benim yumurtalarım aşırı ve düzensiz büyüyormuş. Adetimin 7 günü 17/18 mm yumurtam oluyordu. 40 mm yumurta gördük, çatlamayıp kiste çeviriyormuş meğer. Ben sorunun bu olduğunu tespit ettim kendimce.

Ekim ayında kontrolde yumurtam yine 30 mm falan olmuştu, doktorum adet olunca gel dedi ama ben adet olmadım, o ay hamile kalmışım meğer ama bahsettiğim gibi beta düzenli artmadı küçük bir kese de oluştu ama kürtaj oldum.

Sonraki ay doktorum korunmana gerek yok rahim iyi dedi hiç korunmadık hatta arkadaşların tavsiyesi ile çatlatma iğnesi denedim o ay. Ama olmadı malesef. Diğer ay yine takip yaptırıp çatlatma iğnesi yaptım yumurtam yine çok büyümüştü gününe göre 23 mm olmuştu ama doktorum sağlıklı yumurta 25 mm’ye kadar kendiliğinden çatlar yapalım dedi, iğne vesile tabi her şey Allah’ın takdiri ama hamile olduğumu öğrendim. Çok şükür şu an her şey yolunda inşallah sağlıkla devam eder, şunu kabullendim olumlu olumsuz hiçbir şey aslında pek de bizimle alakalı değil.
Biz üzerimize düşeni yapıp bekleyeceğiz..

Pıhtılaşma olayında da Mthrf homozigot bir gen tespit edildi, şimdi sabah corasprin akşam da iğne kullanıyorum. Bu gen de çok gerek yokmuş ama doktorum senin düşük geçmişin var kullanacağız dedi.

Yardımcı olabileceğim bir şey varsa seve seve yanındayım canım, Allah gönlüne ferahlık versin senin için dileğim sadece bu olur şuan. Ben de yeniden gebe kalanları gördükçe umut doldum hep, bazen uzak kalmak iyi geldi bazen burda olmak iyi geldi. Ruh halin dalgalı olacak iyi olmaya çalışma; ben o hatayı da yaptım ve sonra yine benden çıktı sinir boşalması olarak.

Dua edeceğiz bekleyeceğiz biz bilmeyiz Allah bilir, kendime hep hatırlattığım o cümle belki sana da iyi gelir.

“ bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı İçin ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur..”

Sevindim iyi olmanıza bende de durumlar aynı çok aktif olmasam da sizleri merak edip yorumları okuyorum. Buradaki herkes aklımda ve dualarımda

Benim fıtığım olduğu için bel ağrılarım oluyor ama her türlü ağrıya razıyım yeter ki her şey yolunda olsun diyorum. Bunun dışında tedirginlik ve heyecan birlikte ilerliyor benim için.

Her geçen gün hepimiz için güzellikler getirsin inşallah

Sohrab ben bu sabah dayanamadım erken test yaptım, acaba mı diyebileceğim silik bir çizgi bile çıkmadı. Adet olduktan sonra 3 gün doktora gitmeyi düşünüyorum kürtaj sonrası kontrol harici gitmedim hormonlar vs batırmaya

Erken yaptın testi ama, Baska testın var mı?
Eger ki adet olursan 2.gün git doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…