Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet mhfr için araştırdığım kadarıyla folik asit ve b12 9 ay boyunca kullanılmalı diyor. Hatta gebelk öncesi başlanmalı falan yazıyor

Kuzum ınsallah toparlancaksın yıne, bişey dedi mi doktorun genetıgı gonderelim gibisinden?

Geçmiş olsun inşallah sağlıkla sihhatle gebe kalirsiniz

Kızlar trombofili paneli sonucum çıkmış yorumlayabilecek olan varsa çok sevinirim :)
Bizim sonuçlarımız aynı Mthfr c677t geninde ve Pai geninde heterozigot mutasyon var.Homosistein diye bir test var o seviyen normalse anlamlı birşey değil diyorlar.Mthfr için folik asit ve B12 takviyesi önemliymiş, düzenli kullanmak lazım

Canım sen benim testi de yorumlamıştın .Benim doktor iğne dedi ve 3 tane daha tahlil yaptı bunlarda biraz zaman alıcak dedi.5 gün sonra çıkacak zaten.Homosistein testi miydi acaba? Söyleyemedim doktora.Folik asit başlamak gerekir mi yada başka bi vitamin hayır dedi

Bir de benimkini yorumlarısınız bende e nabizda sadece bu şekilde yazıyor

Eklentiler

• 20210204_143038.webp
    3 KB · Görüntüleme: 24
Cevabın için çok teşekkür ederim tatlım. Yani bu durumda hamile kalınca kan sulandırıcı iğne kullanmama gerek yok mu? Sadece folik ve b12 devamlı kullanım yeterli mi? Ayy ne hissedeceğimi bilemedim 2 aydır bu sonucu bekliyorum şimdi de doktordan randevu alamadım kusura bakma ne olur

Folik asit niye önermedi anlamadım valla ben şok testler çıkınca atarsın neler istemiş ben de merak ettim
Bir de benimkini yorumlarısınız bende e nabizda sadece bu şekilde yazıyor
Emin değilim ama bizimkisine benziyor gibi, mthfr a1298c heterozigot, ama pai geni homozigot sanırım, doktorun ne zaman bakacak ne diyecek bakalım Bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor
Rica ederim Genelde öyle diyorlar canım ama bazı doktorlar risk almamak için bir de zararı yok diye düşük doz iğne veriyor. Ben de sanırım iğne isteyeceğim zararı yok diye.Ama bazıları da ısrarla iğne vermiyormuş Benim doktorum öyle değil verecek ama öncelikle gebe kalmam lazım bilin bakalım ne eksik

Folik asit için, hayır gerek yok dedi.Valla bende anlamadım.Bi cocuğum olduğunu söyledim ama 2 düşük olduğu için iğne dedi kadın doğumcunla konuşulur o zaman dedi.Hayırlısı Valla artık.

Cidden çok karışık bu işler yaçok teşekkür ederim

İnşallahh yakın zamanda olcak saglıcakla devam edıcek

Folik asit için, hayır gerek yok dedi.Valla bende anlamadım.Bi cocuğum olduğunu söyledim ama 2 düşük olduğu için iğne dedi kadın doğumcunla konuşulur o zaman dedi.Hayırlısı Valla artık.
İlginc gercekten, folık asıt gebelık dusunen herkese 3 ay onceden kullanmaya baslayın derler halbukı.. Sen kullan bosver onu

Canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm Allahım yardım etsin bir an önce toparlan inşallah canım

embriyolarin kalitesi iyi elh ama tutunamiyorlar :) bakalim sirada dondurulmus var dr transfer yapalim demeden kilo verme derdindeyim

embriyolarin kalitesi iyi elh ama tutunamiyorlar :) bakalim sirada dondurulmus var dr transfer yapalim demeden kilo verme derdindeyim
Artık emb kalitesınede guvenmıyorum. Burdan tanıstgm bi arkadasımın 4 defa pgt den sağlıklı gelen emb tutmamış memorialda doktorlar başka şeylerden süphelrnıyomuş. Bana gore en kolay sey emb sağlıksız olup tutunamaması vucutsal bir problem olmasında Kilo engel dıyolar 130 kilo ile bile hamıle kalanı gordum ne bılım canım neye inanacagımı şaşırdım

Kürtaj i dün akşam olmak zorunda kaldım kızlar ilaç verip kanama beklediler akşama kadar her hangi bir sorun olmadı iyi geçti ama hepiniz çok sağolun haber vermek istedim
Bana tekrarlama ihtimali ne karşı ilaç falan vermemislerdi birşey kullanmiyordum canım burcusami
Sohrab bebeği gönderdiler canım 15 gün sonra sonuç gelecek dediler bu 3 olunca biraz daha ciddiye alabildiler sanirim bizim için de konya ya sevk yazacak kontrol e gittigimde kesinlikle bı sorun vardir dedi hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…