Sağlıklı yaşam özellikle yürüyüş çok iyi geliyor gerçekten bana düşen bunları yapabilmek galıbaBence de en önemli şey düzenli beslenme ve hazır gıdadan uzak durmak. Ben doktor yasakladı diye kürtaj sonrası abur cubur hazır gıda bıraktım, 3lt günlük su, bol yürüyüş+spor, sağlıklı beslendim. Henüz korunsam da meraktan ovulasyon yapıyorum artık pik yapan günler çizgi önceki yaptıklarımdan daha koyu
Ay içim pır pır etti...MaşaAllah, çok sevindim.Sağlıkla ilerlesin inşaAllah.Bi küçük hanımefendi geliyor bence.☺ ❤
Benim dondurulmuş 5.gün embriyosu 5.gün embriyoları pgt'ye gönderebilirmişim ama tüp bebek doktorum gerek yok dedi prof.drlar embriyolara pgt yaptırmayacaksan tüp bebek yaptırma dedi, tüp bebek doktorum 30 yıldır yaptığım iş bu sizinki genetiklik bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi ama yine sen bilirsin dedi ne yapacağımı şaşırdım. Canım sende kan pıhtılaşma sorunu varmıydı?3 tüpçüyle görüştüm birisi önerdi(pgt a önerdi) ikisi önermedi, genetik uzmanlarıyla görüştüm sonuçlara göre önermediler, ben kararımı vermedim embriyo durumuna göre karar verecek gibiyim,5. gün olması gerekiyormuş onun için
Canım benım bildiklerimi soyluyorum sadeceYaaa ne güzel motive ediyorsun canımmm senRabbim güzel gönlüne göre versin herşeyi
İnşallah canım benim bakalım testte ne çıkıcak görcez birlikteCanım benım bildiklerimi soyluyorum sadecesen hosuna üzülüyorsun erkenden
Bende bende illaki çayın yanına birşey yapma istegı oluyorZaten şimdi gebelik öncesi ve sonrası yaşadığımız bütün sıkıntılar doğal yaşamdan uzaklaşmamız değil mi? Yoğurdumu bile kendim mayalıyorum. Mümkün olduğunca hazır gıda tüketmem zaten, sevmem. Tek sıkıntı hamur işi
Şükürler olsunCanlarım
Rabbim ol deyince oluyor, büyük bi heyecanla gittim bugün.
Kalp atışını duyduk... ömrümde böyle güzel bi an yaşamadım. İlk bebeğimde hiç duyamamıştım. Bugün psikolojik bi eşikti benim için. Sukurler olsun iyiyiz. Biraz sıkı takip edilecek, haftaya yine kontrol var. 6 haftalık olmuş
Burdaki herkese nasip etsin, misler gibi anne olacağız hepimizailem gibi destek oluyosunuz hakkınızı ödeyemem...iyi ki varsınız.
Valla sonuçta bütün karar dönüp dolaşıp bizde bitiyor, çok can sıkıcı bir durumBenim dondurulmuş 5.gün embriyosu 5.gün embriyoları pgt'ye gönderebilirmişim ama tüp bebek doktorum gerek yok dedi prof.drlar embriyolara pgt yaptırmayacaksan tüp bebek yaptırma dedi, tüp bebek doktorum 30 yıldır yaptığım iş bu sizinki genetiklik bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi ama yine sen bilirsin dedi ne yapacağımı şaşırdım. Canım sende kan pıhtılaşma sorunu varmıydı?
Ben de bu pıhtılaşma sonucunu Facebook da bir grup varmış oraya sorayım dedim acaba ne kullanmışlar diye, grup aktif diyorlar ama hala kabul etmediler üyeliğiValla sonuçta bütün karar dönüp dolaşıp bizde bitiyor, çok can sıkıcı bir durumpıhtılaşma için çok hafif eğilim dediler, mthfr c677t ve pai genim heterozigot. Ama homosistein düzeyim normal. Yine de gebelik olursa iğne kullanacağım tüpte zaten çoğu doktor veriyor galiba, en azından ileri yaşa. Benim yaşım 35oldu.Sende var mı pıhtılaşma
Ngs ile 46 kromzoma bakılıyomuş bnmde 1 düşüğüm var ngs ile yapsaydım boşuna transfer olmazdım diye dusunuyorum. Evet 5. Gun emb olması şart3 tüpçüyle görüştüm birisi önerdi(pgt a önerdi) ikisi önermedi, genetik uzmanlarıyla görüştüm sonuçlara göre önermediler, ben kararımı vermedim embriyo durumuna göre karar verecek gibiyim,5. gün olması gerekiyormuş onun için
Evet o ihtimal maalesef var genetik inceleme yapılmayan her transferdeNgs ile 46 kromzoma bakılıyomuş bnmde 1 düşüğüm var ngs ile yapsaydım boşuna transfer olmazdım diye dusunuyorum. Evet 5. Gun emb olması şart
Benımde karyotipim normal ama doktor onerdi yapalım da demedi yapmayalım da sadce yapsak iyi olur dedi. Düşüğün büyük nedeni sağlıksız embrıyo ise buna gorurum en azından dıyorumBenim dondurulmuş 5.gün embriyosu 5.gün embriyoları pgt'ye gönderebilirmişim ama tüp bebek doktorum gerek yok dedi prof.drlar embriyolara pgt yaptırmayacaksan tüp bebek yaptırma dedi, tüp bebek doktorum 30 yıldır yaptığım iş bu sizinki genetiklik bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi ama yine sen bilirsin dedi ne yapacağımı şaşırdım. Canım sende kan pıhtılaşma sorunu varmıydı?
Ben yaşadıklarımdan yola çıkarak artık bu fikrimde biraz daha esneklik oluştu.Hazır gıda pek tüketmeyen, cola hazir meyve sulari eve almayan biriydim.Şu anda da yoğurt mayaliyorum.Paket sütü bıraktım sayılır. Ama gelgelelim hamilelikte Ben dikkat ettiğim halde oğlumun tüm yaşıtlari ondan daha erken konuştu daha erken yürüdü filan doğduğunda boynunu hiç tutamiyordu mesela.Arkadaşlar tam tersi idi.Zaten şimdi gebelik öncesi ve sonrası yaşadığımız bütün sıkıntılar doğal yaşamdan uzaklaşmamız değil mi? Yoğurdumu bile kendim mayalıyorum. Mümkün olduğunca hazır gıda tüketmem zaten, sevmem. Tek sıkıntı hamur işi
Embrıyom var evet bi daha yumurta toplatcam 2 3 tane emb gondercem. Ngs li emb %80 tutunma başarısı ki normal yolla gebe kalmak her ay %10-15 gbi düşünürsek ngs cok yuksek başarı. Valla bazı kişilerin bebekleri kromzom olarak daha fazla bozuk olabılıyomuş burda konuştgm bazı kişiler saglıklı embrıyolarının 4. Denemede bulmuşEvet o ihtimal maalesef var genetik inceleme yapılmayan her transferdesanırım göze alamayacak gibiyim o ihtimali ama bir yanım da sürekli aynı tesadüf beni bulur mu diyor...kararsızım...embriyonuz var mı peki geride
Bi kaç gune kabul edıyorlar canımBen de bu pıhtılaşma sonucunu Facebook da bir grup varmış oraya sorayım dedim acaba ne kullanmışlar diye, grup aktif diyorlar ama hala kabul etmediler üyeliğicidden ne karışık süreçler bir sürü bakılması gerekn şey var bakılacak
Ben facebook kulmanmıyorum.Ama senin sorabilmen çok iyi olurdu.Pıhtılasma ile ilgili hep soru işaretleri var ben de.Ben de bu pıhtılaşma sonucunu Facebook da bir grup varmış oraya sorayım dedim acaba ne kullanmışlar diye, grup aktif diyorlar ama hala kabul etmediler üyeliğicidden ne karışık süreçler bir sürü bakılması gerekn şey var bakılacak
Bakalım şu hsg işinden önce genetik sonucum çıkmasa da bizzat gidip trombofoli sonucumu alacağım doktor belki net açıklarBen facebook kulmanmıyorum.Ama senin sorabilmen çok iyi olurdu.Pıhtılasma ile ilgili hep soru işaretleri var ben de.???
Kız çocuğu o kadar da sıkma sevdiği seylerde yedirt haftada 1 2 defa çocuktur yaşıtlarını görüyor özeniyordur belki ,ama sen annesisin en iyisini dusunensin bilensinBen yaşadıklarımdan yola çıkarak artık bu fikrimde biraz daha esneklik oluştu.Hazır gıda pek tüketmeyen, cola hazir meyve sulari eve almayan biriydim.Şu anda da yoğurt mayaliyorum.Paket sütü bıraktım sayılır. Ama gelgelelim hamilelikte Ben dikkat ettiğim halde oğlumun tüm yaşıtlari ondan daha erken konuştu daha erken yürüdü filan doğduğunda boynunu hiç tutamiyordu mesela.Arkadaşlar tam tersi idi.Kağan Kocatepe den de geçen dinledim.Haftada bi hamburger yemenin, bi cips yemenin öyle büyük bi sıkıntıları olmaz diyordu.☺
Benim c677 homozigot ve protein s düşük çıkmıştı. Rahmimde de hafif şekil bozukluğu varmış onun için geçen sene şubatta histeroskopi olmuştum. Histeroskopiden 3 ay sonra hamile kalmıştım oksapar 0.4 coraspin 100 mg kullanmıştım ama 10 haftalıkken kalbi durdu o yüzden pgt yaptır dediler prof.doktorlar ama eşimle kromozom testimizde sorun yok. Tüp bebek doktorum düşüklerimin sebebini rahim şekline ve kan pıhtılaşmasına bağlı olduğunu söyledi embriyolarını rahminde uygun yere yerleştirirsek sorun çıkacağını sanmıyorum dedi ne bileyim kafam karıştı açıkçası Rabbim hakkımızda hayırlısını etsinValla sonuçta bütün karar dönüp dolaşıp bizde bitiyor, çok can sıkıcı bir durumpıhtılaşma için çok hafif eğilim dediler, mthfr c677t ve pai genim heterozigot. Ama homosistein düzeyim normal. Yine de gebelik olursa iğne kullanacağım tüpte zaten çoğu doktor veriyor galiba, en azından ileri yaşa. Benim yaşım 35oldu.Sende var mı pıhtılaşma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?