Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Şöyle söylim kimse annesini atamaz benim gibi olamıyor tabi ama artık çok kırgın.Pek iletişim halinde değil.Yoğun çalışıyor zaten.Ama yakın oturunca çok kötü cidden.

Merhaba hanımlar,

İlk kaybımı 2020 Ocakta yaşadım, kalp atışı yoktu 8 haftalık, kürtaj oldum.
İkinci kaybımı geçtiğimiz nisan sonunda yaşadım. Yine kalp atışı yoktu, 8 haftalık, kürtaj oldum.

İlk kayıpta normal dediler, ilk gebeliklerde olur bu, çok sık karşılaşılan bir durum.
Fakat artık genetik ve pıhtılaşma testlerini yaptırmam gerekiyor. Kürtajdan sonra daha bugün adet olabildim. Çok şükür ki oldum.

Üniversite hastanesinde yaptirmami söyledi doktorum bu testleri. Genetik bölümünden mi randevu alacağım yoksa kadın doğumdan mı emin değilim. Doktorum kadın doğuma gidip iki kaybın olduğunu söylersen yaparlar dedi ama süreç uzar mı böyle? Yani kadın doğum genetiğe yönlendirir zaman alır falan mı? Hiç bilmiyorum bu işleri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bir de hem eşime hem bana yapılması gerekiyor genetik testlerin. İkimize de randevu almak gerekir mi yoksa benim için aldığımızda eşime de yaparlar mı test?

Adetim bitince yaptırmayı planlıyorum ama doktorum üç ay sonra yaptır demişti. Üç ay beklemek gerekiyor mu gerçekten genetik test için? Yani tamam üç ay hamile kalmam ama sonuçta ilk adetten sonra yaptirmamin bir sakıncası var mı?

Bir sürü soru sordum biliyorum ama bilgisi olanlar yardım edebilirlerse sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Hmm maalesef ben yakınım eşim en küçük çocukları.Ötekilerde biraz uzak ama çok kıymetliler bana ve onlara karşı tutumu çok çok farklı.Yani büyük konuşmamayım ama mezarıma dahi gelmesin.Bu saatten sonra hiç konuşmayacağım.Çünkü her seferinde affetim.Varsın kötü küskün gelin olayım.

Sen de uzak olsan kıymetli olurdun aaah ah işte seni her gün görüyor oğluyla mutlusun güzel bi yuva kurmuşsun ya kıskançlığı depreşiyor demek… Boşver canım millet kötü gelin bilse ne olur senin vicdanın rahat onun söylediklerini düşmanıma söylemem ben çok ayıp yaptığı

Maalesef çoğu böyle, karşısındakini ana doğurmamış gibi davranıyorlar. Üzülür mü kırılır mı demiyorlar. En başta mesafe koyup hayır demeyi bilmek gerekiyor sanırım ama bir çoğumuz yapamıyoruz. Seninki bazı şeylerin acısını çıkarma çabasında gibi ama senin kişiliğinle alakalı değil bence. Sadece yakın olduğun için olabilir. Uzakta olsan belki daha farklı davranırdı. Bu dünyada kimse için kendini üzme, bir şey söylerse saygını bozmadan cevabını ver. Öylesi daha çok hoşuna gider de vazgeçer belki huyundan.

Çok geçmiş olsun Aynen benim de bu şekilde oldu bir kaybım var 8 haftalık kalbi durdu 2.ye olur dediler henüz bebiş yok. Olursa da düşecek mi tekrar korkusu mahvediyor. Testleri yaptırmanızda fayda var neden 3 ay bekle dedi anlamadım zaten çoğu yerde sonuçlar geç çıkıyormuş… Siz neredesiniz bilmiyorum ama ben izmirdeyim burada randevu bulamayınca manisa şehir hastanesinden genetik bölümüne eşim ve ben için ard arda 2 randevu aldım birlikte girdik. Tek düşük olduğu halde 2 dedim hiç sorgulamadı testleri yaptı. Benim gittiğim hastane dış laba verdiği için sonuç hızlı çıkıyormuş. 1 ay dediler. Gittiğinizde muhakkak sorarsınız ne kadar sürede çıktığını kimisi 3-4 ayda çıkarıyormuş yoğunluğa göre sanırım. İnşallah en hayırlı zamanda sağlıkla gelir bebişiniz

Çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. İnşallah bundan sonra sağlıklı gebeliklerimiz olur.

Ben doğuda bir şehirdeyim. O kadar önemsiz ki burada her şey, anlatamam. Kürtaj sonrası kırk gün olup da adet olmayınca bir doktora sordurdum, üç aya kadar adet görmemek normal dedi. Hiç öyle bir şey duymamıştım mesela bu güne kadar. Benim bildiğim 6 haftaya kadar adet görülmezse nedeni araştırılmalı. Neyse ki oldum bugün de rahatladım.
Diğer konu devlette kürtajı uyutmadan yapıyorlar, özelde oldum o yüzden. Parası olmayan insanlar mecbur yaptırıyorlardır. Düşününce ne kadar üzüldüm, ne büyük travma. Neyse ya çenem düştü benim.

İnşallah her şey güzel olur bundan sonrasında, isteyen ve bekleyen herkes için.

Ay olur mu canım anlat tabii… Evet ben de inanamadım uyutmadan kürtaj yapıldığını duyunca çok büyük bir travma zaten bir de öyle olsa ne yapardım bilemiyorum… Ben randevuları enabızdan almıştım bu arada bak istersen, en yakına göre aramıştım çevre iller de çıkıyor öyle

6 yıl oluyor herhalde değişirdi.Huylu huyundan vazgeçmez.Benim veya ailemin konuşma tarzı,uslübu çok farklı.Karşısında çocuk var sanki bu insanlar bu şekilde konuşuyor.Ben asla saygısızlık yapmam bugüne kadar dönüp cevap dahi vermiyordum içime atıyordum.Ama artık cevabını veriyorum.O benimle tartışamaz zaten alt edebilirim ama ben bu tip biri değilim. Kendime yakıştırmıyorum. Kişiliğimle çok alakalı canım.Ben kendi kendime yaşamaya çalışan biriyim onlar tam tersi bağımlı gibi.Herşeyi anlatmayan biriyim onlar tam tersi böyle olunca.Beni alt etmeye bastırmaya ezmeye çalışıyor.

Çok teşekkür ederim. ❤ Bakayım bir.

Canım üniversite hastanesinde bi tane kadın doğumcu hocaya randevu al. O seni yönlendiriyor zaten. Hıcte surec uzamiyir. Ekstra zaten kendi isteyecegı testlerde oluyor bağısıkliķ için vs.

Canım yaa, çok üzüldüm inan,şuan düşünmen gerek en önemli şey karnındaki bebeğin, farkındayım takmadan olmuyor, hele ki anneliği sorgulanınca bir annenin bundan kötü birşey yok, biliyorum şuan hamileliğin vermemiş olduğu duygusallık bir yandan da dolmuşluk hissi, çok şükür bak eşinle güzel anlaşıyor bebişlerinizle huzurlu yuvanıza olacak, hiç ben kötü bir anneyim diye de sorgulama kendini, sen çok iyi bir annesin tabi ki, evladını kaybetmiş evlatlarının kıymetini bilen bir annesin, büyük oğlum da stresten sütüm kesilmişti, herkese benim bıraktırdığımı söylemişti kv, günlerce ağladım bunun için, ama değmiyor gerçekten değmiyor sonra da üzüleceksin kendini üzdüğün için. Karnındaki yavrunu düşün, yanındaki yavrunu düşün sen çok iyi bir annesin

Teşekkür ederim canımkimse kusursuz değildir elbet benim de eksiklerim vardır.Ama doluyorum işte bazen halbuki sinirlerimi çok iyi kontrol edebilen biriyken tam tersine döndürüyor beni.Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor.İlahi adalet denen bir şey var zaten.Bebeğimi hissetsem daha iyi olacağım canım ama bikaç gündür kafamda bu da var acaba bebek iyimi diye.Karnım pek yok.Bel ağrım çok olunca ben de kuruntu yapıyorum işte.Rabbime emanet.

Canım üniversite hastanesinde bi tane kadın doğumcu hocaya randevu al. O seni yönlendiriyor zaten. Hıcte surec uzamiyir. Ekstra zaten kendi isteyecegı testlerde oluyor bağısıkliķ için vs.
Bilmiyordum öyle de kolay oluyorsa yapılabilir. Genetiğe randevu almana gerek kalmıyor mu ordan oraya direkt geçebiliyor musun canım?

Canım benim bu halinle seninle tartışabiliyorsa onun anneliğini sorgulamak lazım.. Hem kimse mükemmel anne değildir.. Zır cahil insanlar anca moral bozarlar. Lütfen umursamamaya çalış. Sağlıklıysa evladın kime ne ki yani kilosundan hem bunu başkaları da çok yapıyor malesef, kilolu çocuk doğuran ufak bebek doğurana, yok ufakmış yok bilmem ne sanki onun mahareti, benim kızımda ufak minyon yani yapısı bu doktor öyle söyledi ve aslında kilosu boyu bana göre gayet normal. Hem kilo sağlıklı birşey değil ki..

Ohaa taşıyıcı anne mi bulalım dedi, kız Bi tane vuracaksın ağzının üstüne, bunlar insanı zıvanadan çıkarır. Dertleri ne yaa bu kadar Allah aşkına

Ay üst katında oturması çok kötü canım aynen mesafeli ol bari

Ay ben bunu atlamışım bu ne cesaret ya inanamıyorum Sözün bittiği yer gerçekten… Taşıyıcı anne bulcam desen ona da bir şey der. Laf olsun diye konuşmuş resmen öfff nasıl insanlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…