Ayy sarışın çocuklara bayılırım maş.İnsan 2.de daha çok merak ediyor nedense, bende 2. Oğlumda çok merak ederdim hep erkek kardeşime benzesin isterdim, gerçekten de onun gibi sarı renkli gözlü olduAllahım önce sağlık versin merak ediliyor
Birde yanlışlıkla açıyorum sinirim bozuluyor benimEskiden bu kadar değildi
Topik bunun için var zaten hoşgeldinizKonuya tesadüfen rastladım, şaşkınımmm geçen seneden beri buradasınız çok hoşuma gitti.ben de nisan ayında bebeğimi kaybettim, tam anlamıyla iyileştikten sonra tekrar bebek düşünüyorum ama korkuyorum, size katılabilir miyiiim?
Hoş buldumm.Topik bunun için var zaten hoşgeldinizkeşke böyle acı bir tecrübe ile bir araya gelmemiş olsak ama nasip işte korkularınız normal ama inanın tekrar hamile olsak da artık bebeğimizi kucağımıza alıncaya kadar o korku olacak iyisi mi alışıp gözümüzü karartıp yola devam etmek Rabbim hayırlı zamanda hayırlı olanı verecektir
Normal düşük mü yaşadınız yoksa kürtaj mı?
Bebekken çok tatlı oluyorlarAyy sarışın çocuklara bayılırım maş.Ben hastaneden gelirken bi eczaneye gidiyodum ilk iğnemi almak için orada bi bayan arkadaş cinsiyeti ne olursa olsun gözleri size çeksin inş.dedi. İlk duamı oradan aldım. Bakalım ne olacak merakla bekliyoruzz.
Ben de cok tıklıyorum, 2 yorumda bir çktıgı ıcınBirde yanlışlıkla açıyorum sinirim bozuluyor benim
Çok geçmiş olsun, acınız daha yeni, rabbim sabır versinKonuya tesadüfen rastladım, şaşkınımmm geçen seneden beri buradasınız çok hoşuma gitti.ben de nisan ayında bebeğimi kaybettim, tam anlamıyla iyileştikten sonra tekrar bebek düşünüyorum ama korkuyorum, size katılabilir miyiiim?
Çok teşekkür ederim, Allah hepimize sabır versin, hikayelerinizi az çok okudum. Sabrınıza, umudunuza hayran kaldım. Her birinize sağlıklı bir gebelik geçirip bebeklerinize kavuşmanız için dua edeceğim. Vakti gelince hepimize nasip olur inşallah.Çok geçmiş olsun, acınız daha yeni, rabbim sabır versinkendinizi hazır hissedince tekrar denersinz, insallah saglıkla ve hayırla hepimiz kavusuruz bebeklerimize
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bebekten alınan parçadan genetik test yapıldığında embriyoda herhangi bir bozukluk olup olmadığı belli oluyor. Biz de trizomi 22 çıktı mesela, down sendromu olursa trizomi 21 oluyormuş. Yarın tıbbi genetik bölümüne gidip daha detaylı bilgi alacağım. Kadın doğum doktorları bu konuda çok detaylı bilgi veremiyorlar malesef. O yüzden en azından genetik bir problem olup olmadığını anlamak adına. İlk gebeliğiniz miydi, kürtaj oldunuz mu? Olduysanız parça alınıp gönderildi mi?Bu arada sizlere bir soru sormak istiyorum. Kürtajdan sonra bebeği patolojiye gönderiyorlar fakat şu sebepten öldü diye sonuç çıkmaz, söylemezler dedi doktorum. O zaman ne diye inceliyorlar bebeği? Ben bebeğimin ölüm sebebini öğrenmek için herhangi bir test yaptırabilir miyim? Bir sonraki gebeliğim için yol gösterici olması açısından.
İlk gebeliğimdi.Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bebekten alınan parçadan genetik test yapıldığında embriyoda herhangi bir bozukluk olup olmadığı belli oluyor. Biz de trizomi 22 çıktı mesela, down sendromu olursa trizomi 21 oluyormuş. Yarın tıbbi genetik bölümüne gidip daha detaylı bilgi alacağım. Kadın doğum doktorları bu konuda çok detaylı bilgi veremiyorlar malesef. O yüzden en azından genetik bir problem olup olmadığını anlamak adına. İlk gebeliğiniz miydi, kürtaj oldunuz mu? Olduysanız parça alınıp gönderildi mi?
Benim de öyleydi, ilk gebeliklerde bu tarz durumlar olabiliyormuş, Tekrar deneyeceğiz.İlk gebeliğimdi.
Allah bir daha yaşatmasın.Benim de öyleydi, ilk gebeliklerde bu tarz durumlar olabiliyormuş, Tekrar deneyeceğiz.
Evet kürtajdan önce sormuşlardı bize. Bence şuan hiç kafanızı bulandırmayın, Allah bir daha yaşatmasın, ama olursa tekrar aynı şeylerle imtihan olursanız o zaman ya eşinizle siz genetik test yaptırırsınız. Babekten parça alınmasa bile sanırım eşlere bakılabiliyor. Ben kan pıhtılaşması var mı diye bir kan testi yaptıracağım, isterseniz gebelikten önce siz de yaptırın. Kalp durmasının bire sonucu da kan pıhtılaşması sebebiyle bebeğe giden damarların tıkanmasıymış. En azından bunu öğrenmiş olursunuz. İnsan ilk gebeliğinde böyle bir şeyle karşılaşınca tedirgin oluyor ne yazık ki.Evet, 2 ay önce kürtaj oldum ve bebekten parça alınıp patolojiye gönderileceğini söylemişlerdi. Şu an böyle bir şey talep etmek için çok geç sanırım.
Eşimin arkadaşı 3 bebeğini de kan pıhtılaması yüzünden kaybetmiş, çok sık duyuyorum bunu, kesinlikle yaptıracağım. Gebelikten önce yapılması gereken bir sürü test var ne yazık ki ilkinde bilinçsizdim, hepsini araştırdım bir liste oluşturdum. Salı günü doktorumla görüşeceğim, rahmimde pıhtı kalmıştı düşüremedik, ona bakacağız, daha derdi bitmedi kürtajın.Evet kürtajdan önce sormuşlardı bize. Bence şuan hiç kafanızı bulandırmayın, Allah bir daha yaşatmasın, ama olursa tekrar aynı şeylerle imtihan olursanız o zaman ya eşinizle siz genetik test yaptırırsınız. Babekten parça alınmasa bile sanırım eşlere bakılabiliyor. Ben kan pıhtılaşması var mı diye bir kan testi yaptıracağım, isterseniz gebelikten önce siz de yaptırın. Kalp durmasının bire sonucu da kan pıhtılaşması sebebiyle bebeğe giden damarların tıkanmasıymış. En azından bunu öğrenmiş olursunuz. İnsan ilk gebeliğinde böyle bir şeyle karşılaşınca tedirgin oluyor ne yazık ki.
Psikolojik olarak zorlu bir süreç, ben yeni yeni toparlanıyorum. Birde bizim ülkemizde bu konular mahrem kabul edildiği için kimse kimseye bir şey anlatmıyor, oysa o kadar çok kişinin başına gelmiş ki... Bazen çok üstünde durmayıp akışına mı bıraksam diyorum, bazen de insan tüm önlemleri almalıymışım gibi hissediyor.Eşimin arkadaşı 3 bebeğini de kan pıhtılaması yüzünden kaybetmiş, çok sık duyuyorum bunu, kesinlikle yaptıracağım. Gebelikten önce yapılması gereken bir sürü test var ne yazık ki ilkinde bilinçsizdim, hepsini araştırdım bir liste oluşturdum. Salı günü doktorumla görüşeceğim, rahmimde pıhtı kalmıştı düşüremedik, ona bakacağız, daha derdi bitmedi kürtajın.
Hem de nasıl zor. Ve bunu defalarca yaşayanlarımız var, Allah sabır versin gerçekten. Bence gereken önlemleri alıp testlerimizi yaptırıp, hem ruhen hem fiziken en iyi hissettiğimiz zamanda gebelik düşünmemiz gerek çünkü ben kendimi çok suçladım, ister istemez vicdan yaptım, 5 haftalıkken öğrendim ve sigarayı bıraktım ama günlerce o 5 hafta onu zehirledim diye ağladım.Psikolojik olarak zorlu bir süreç, ben yeni yeni toparlanıyorum. Birde bizim ülkemizde bu konular mahrem kabul edildiği için kimse kimseye bir şey anlatmıyor, oysa o kadar çok kişinin başına gelmiş ki... Bazen çok üstünde durmayıp akışına mı bıraksam diyorum, bazen de insan tüm önlemleri almalıymışım gibi hissediyor.
Belki buna vesile oldu sizin bu gebeliğinizde. Ben inanıyorum kısa süre içersinde güzel şeyler olacağına ama olmazsa da vardır bir hayır. Herkes çocuk sahibi olacak diye bir şey yok ki, bazılarının sınavı da çocuğu oluyor kimi zaman.Hem de nasıl zor. Ve bunu defalarca yaşayanlarımız var, Allah sabır versin gerçekten. Bence gereken önlemleri alıp testlerimizi yaptırıp, hem ruhen hem fiziken en iyi hissettiğimiz zamanda gebelik düşünmemiz gerek çünkü ben kendimi çok suçladım, ister istemez vicdan yaptım, 5 haftalıkken öğrendim ve sigarayı bıraktım ama günlerce o 5 hafta onu zehirledim diye ağladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?