Dusuk sonrasi hamileler buraya

Merhaba,

Tekrar gecmis olsun. Yarinki randevunda hersey ortaya cikar. Dis gebelik olsaydi sanirim anlarlardi ultasonda. Umit edelim ki degildir, cunku cok tehlikeli. Hem hayati tehlikesi var hem de bir sonraki hamileliklerin icin tehlike arz ediyor.

Eger keseyi dusurmus olsaydin yuksek ihtimal anlardin. Oncelikle dusuk kanamasi normal adet kanamasindan daha siddetli oluyor. Ikincisi de kese dustugu zaman goreceksin. Serce parmagindan biraz daha buyuk, fasulye seklinde bir parca dusecek (biz kucuk bir kutuya koyup bahcemize gomduk, hic bir zaman unutmayacagim). YAni dusuk basladigi zaman anlayacaksin, kahverengi kanama degil cok yogun ve kirmizi renkli bir kanama olacak.

Dusugun ruhta actigi yara cok buyuk oluyor maalesef. Yalniz kalmamaya calis. Buradan insanlarla konus (bana cok yardimci oldu burada baskalari ile konusmak). Bugunlerde gececek ve cok kisa bir sure sonra tekrar hamile kalacaksin ve saglikli bir hamilelik gecireceksin.

BAna doktorum aslinda dusuk yapmak vucudunun cok saglikli oldugunu gosteriyor dedi: Oncelikle, hamile kalabilmissin. Demek ki hamile kalamama gibi bir problemin yok. Ikincisi de vucudun o kadar saglikli ki daha hamileligin ilerlemeden bebekte bir problem oldugunu anlayip red etti. Eger trizomi 13, 18 ve 21 diye internette aratirsan ne gibi bir genetik bozukluga sahip oldugun fetusun gorursun. Ve aslinda dogsa bile yasayamayacagini, yasasa bile eziyet cekerek, aci cekerek yasayacagini anlarsin. O yuzden vucudun bunu anlayip bastan redediyor.

Ancak bu dediklerim aciyi azaltmiyor tabii. Ben gunlerce, haftalarca agladim. Artik gozyasim kalmadi dedigim de bile agladim. Yeni yeni kendime geldim ve yeni yeni tekrar denemelere basliyoruz. Insallah onumuzdeki aylara hamile kalacagim ve bebegimi kucagima alacagim diye umit ediyorum. Benim ucuncu hamileligimdi, iki tane cocugum var 5 ve 3 yaslarinda. Bilmiyorum hic cocugu olmasaydi bu kadar dokunur muydu dusuk yapmak (sanki hayattaki cocuklarimdan birini kaybetmisim gibi oldum, onlara benziyor muydu, kiz miydi, erkek miydi, ablasi gibi peynir mi sevecekti abisi gibi tatliya mi duskun olacakti gibi bir suru sorular geciyor aklindan)? Ya da daha mi kotu olurdu, hic cocugum yok bunu da kaybediverdim diye. Bilmiyorum, ama her halukarda dusuk aci bir sey, cok aci.

Kendini agir bir adet kanamasina hazirla. Ondan sonraki adetinin gelmesi de normalden uzun surebilir. HAtta belki bir sonraki de. Ama sonra hersey yoluna girecek.

Ve de insallah yarin kotu degil guzel haber alacaksin.

Sevgiler,

Cok guzel yazmissin.. Bence iki tane saglikli cocugun oldugu icin cok sansilisin. Hamile kalabilmissin, saglikla dunyaya gelmis evlatlarin. Onlara sarilarak evlat hasretini biraz olsun dindirebilirsin. Onlar senin evinin nesesi. Bilmiyorum cocugum olsa bana biraz daha hafif gelirmiydi ama evde ses denen birsey yoktu. Hic anne olamayacakmisim gibi, sanki hamile kalsamda yine dusurecekmisim dusuncesi daha bugune kadar hala var. Gitmiyorda. Evde bana anne diye sarilan bir cocugun olmasi biraz olsun acimi hafifletirdi diye dusunuyorum. Allah her ne sekilde olursa olsun kimseye bu aciyi (tekrar) yasatmasin.

Bugun oglen randevum var taaaa saat 17:15 te . 4 haftadir ultrasonda gormedik bebegimizi hic sadece bi ara kalbini dinledik. Cok merak ediyorum buyumusmu. Bi yandanda korku var.. Ya yine kalbi durduysa? Ya orda oylece yatiyorsa yine? Ya bir daha haraketlerini goremezsem? Galiba bu pisikolojiyi hic atlatamayacagim.

Maalesef düşük yaptım bugün, dün kanamam arttı. Rahim temizmiş o yüzden kürtaja gerek yok dediler. Şimdi beta hcg sıfırlanmasını bekleyecekmişiz. Benim doktorum üç ay korun dedi ama zaten kürtaj bile olmadım bir ay korunsam yetmez mi? O da adet günüm belli olsun diye.

Cok gecmis olsun canim.. Insallah en kisa zamanda saglikli gebe kalirsin.

Benim hcg 8 haftada sifirlanmisti arada cok az adet kanamam olmustu. Doktorum beklemen icin bir sebep yok demisti. Bende kurtaj olmadim. Bekleme suresi daha cok psikolijik acidan bence. Ben beklemedim ama ilk 2 ay adetim duzen tutmadi sonrada hep istedim ovulasyon testleri falan kullandim olmadi. Herseyi biraktigim ay tatile gittim dondugumde hamile kalmisim :)

Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun. Sana bir onceki mesajimda soyledigim gibi en azindan hamile kalabiliyorsun ve vucudun saglikli ki hatali bir embriyoyu hemen fark edip redetti.

Oncelikle kac yasindasin? Eger kurtaj olmadiysan ve normal dusuk yaptiysan ve icerisi temiz ise bir kere beklemek kafi. Ben 38 yasindayim ve bana bir kere bekle dediler. Biz beklemedik ve denedik ancak hormonlarim karman corman oldugu icin hamilelik falan olmadi tabii. Keske bekleseymisim diyorum cunku o ay bize cok stres yapti denemek. Bir de adetin normalden cok daha uzun surede geri gelebilir ve daha uzun surebilir. O yuzden bunlari yasamis biri olarak sana tavsiyem en az bir siklus beklemen. Ondan sonra yani Subat ayinda yuksek ihtimal denemelere baslayabilirsiniz.

Eger yasin genc ise bir iki ay da ekstradan bekleyebilirsin. Benim oyle bir sansim yok. 28 yasinda olsaydim beklerdim de 38'de beklenmiyor artik.

Tekrar gecmis olsun,

Ya benim de ikinci siklus bu ve duzenli olmadi benim de. Ne kadar benziyor bizim dusuk ve iyilesme surecimiz. Insallah ben de en kisa zamanda hamile kalabilirim. Bu ay umarim :)

Girdin mi ultrasona? Hersey yolundadir umarim!

Hareketlerini hissetmeye basladin mi? Bu senin ilk hamileligin degil mi dusukten once ve sonra? Ilk hamilelikte biraz gec hisseder annenler bebeklerinin hareketlerini ama nasil bir his biliyor musun? Icinde misir patlatiyorlarmis gibi bir his. Boyle pit pit pit. Buyudukce degisecek tabii bu his ama baslarda boyle misr patliyormus gibi bir his. Zaten bunu hergun hissediyorsan sorun yoktur :) Hissettin mi hic oyle?

Ilerleyen aylarda hergun bebegim hareket ediyor mu diye kontrol edeceksin. Eger 24 saat icinde hissetmez ise doktora gitmen lazim.

Evet canim. Dusukten once hamile kalmadim hic. Yani ilk kez bu haftalara geldim. Daha haraketlerini hissetmiyorum. Hissetsem biraz daha rahatlarim sanki cunku 12 haftayi gectikten sonra kendimi pek hamile hissetmiyorum artik enerjim falan yavas yavas yerine geldi.

Simdi boyle dedin ya dun cok tuhaf bi his oldu karnimda. Icimde bi pitirti oldu bi kac saniye sonrada bir daha hissetmedim. Bi an aklimdan gecti acaba bebek mi diye ama anlam veremedim . Icimde sanki kucuk baloncuklar patliyor gibi hissettim ama dedigin gibi misir patlamasi diyede tarif edebilirim. Aksam koltuga uzaninca oldu. Merakla bekliyorum bir daha olacak mi :)))

Evet iste o kucuk baloncuk patlamalari senin kucuk bebegin. Hareket ediyor :) Bundan sonra hep takipte ol, boylece icin rahat eder. Her gun hareket ediyor mu diye dinle.

O pit pitlar, kucuk baloncuk patlamalari, sanki boyle misir patliyormus gibi hisler 6.aydan sonra baya tekmelere donusecek. O zaman kontrolu daha da kolay. Biraz karnini ittireceksin, ya tekme ile cevap verecek (bizim oglan) ya da kacacak (bizim kiz).

12. haftadan sonra hamile hissetmemen normal. Keyfini cikar. Bebek de hareketli :) Hic canini sikma, bugun ultrasonda goreceksin pitir pitir kalp atislarini ve hareketlerini

Su baloncugu gibi de diyebiliriz. Su baloncugu, misir patlamasi, hava kabarcigi gibi bir his.

Gittin mi doktora? Merak ediyorum, insallah hersey iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…