Dusuk sonrasi hamileler buraya

Canım perşembe gittim yine artmış değerim. İğne vurulacaktı. Cuma çağırdı doktor test yaptı. İlk kez az da olsa değerimde düşme var. Ağrım ve kanamam da azaldı. Doktor pazartesiyi bekleyelim belki kendiliğinden gider dedi.

Dualarım sizinle. Önümüzdeki ay güzel değerlendirirsiniz. Aile huzurunuzu kaybetmeyin, o daha önemli.

İnşallah kendiliğinden düşer de kürtaja gerek kalmaz. Hayırlısı diyelim

Kismet degilmis bu aya.. Seninde esininde bir sucu yok. Eger kismetinizde bir kez daha anne baba olmak varsa olur yoksada 10 yil once baslasanda olmayinca yine olmaz. Boyle dusun ve bol cikolata ye :)

Kismet degilmis bu aya.. Seninde esininde bir sucu yok. Eger kismetinizde bir kez daha anne baba olmak varsa olur yoksada 10 yil once baslasanda olmayinca yine olmaz. Boyle dusun ve bol cikolata ye :)

Benim adetim hala sokulmedi. Lekelenme olarak geliyor. Dusuk yaptigim hamileligimde de boyle oldu. 3 gun lekelenme geldi, sonra kesildi. Test yaptim, pozitif cikti. Bir ay sonra da dusuk yaptim. O yuzden simdi cok korkuyorum. Inan adet gormeyi tercih ederim su anda.

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım

Kızlar 234 ten 110 düşmüş 3 gün sonra değerim. Doktor şu an için herhangi bir işleme gerek yok 1 hafta sonra tekrar kan ver dedi.

Peki teşhis neydi? Dış gebelik mi kimyasal gebelik mi? Bir doktor dış, diğeri kimyasal diyor bana.
Bana da çok şey söylediler ama usg de keseyi görmüşlerdi. o yüzden dış gebelik olmadığı kesinleşmişti. oluşmayan gebelik dendi. kese vardı ancak bebek gelişememişti

Anladım o zaman doktorun dediğini yapacaksın. hayırlısı olsun. çok teşekkür ederim. allah tüm isteyenlere nasip etsin

Ağustos’ta düşğk yaptm şimdi 7+4günlüğüm bende ne bebeği ne kalp atışını duyduk gittiğimzde 8de gidicem bakalm

Yerlesme kanamasi olabilir mi?

Yerlesme kanamasi olabilir mi?

Yok canım. Başladı bugün adetim. Ama yemin ederim sevindim. Çok korkmuştum hamileyim ama kanama ve lekelenme var diye. Şimdi temiz temiz önümüzdeki yumurtlama döneminde deneyeceğiz :)

Bir de hesapladım, bu ay hamile kalırsam benim doğum günümde doğuyor. Bana ne güzel bir doğumgünü hediyesi olur :)

Rahatlamana sevindim insan. Insallah canim, dualarim seninle :) Kafana takip stres yapma ve olsun olsun diye dusunme. Akisina birak.. Esinle biraz ozel vakit gecirin. Belcikada prive saunalar var oralara gidin gezin tozun rahat rahat olsun hersey..

Arkadaşlar ben 6-7 haftalık hamileyim günlerdir kahverengi kanamam var doktor düşük riskin var dedi kalp atışlarını duyarsak progestan verecek yarın. Ama ben günlerdir bazen kahverengi bazen koyu kırmızı kanama yaşıyorum. Düşükte muhakkak parça gelir mi? Yani parça gelememişse çocuk düşmemiştir diyebilir miyiz ?

Merhaba,

Oncelikle cok gecmis olsun. Dusuk kanama ile baslar, bir sure sonra da keseyi dusurursun. Ama kesenin dusmesi bir iki gunu alir. Kanama olmasi dusugun basladigi anlamina gelebilir. Yani dusuk baslamistir ama ancak kese dustukten sonra tamamlanir.

Eger HcG degerlerin yukseliyorsa o zaman progesteron ise yarar. Ama eger fetus kromozomal olarak hataliysa, maalesef progesteron da dusugu engelleyemeyecektir. Cunku fetus hatali bicimde kodlanmistir ve yasayamayacaktir. Ben doktor degilim ama hem kendim ayni bicimde 6-7 haftalikken dusuk yaptigim icin hem de ilgim oldugi icin biliyorum. Yine de tabii ki doktorun cok daha iyi bilir.

Kanama olmasi dusuk oldugu anlamina da gelmez. Eger HcG yukseliyorsa ve kalp atislari da varsa sorun yok demektir. Ve insallah oyle de olur. Ancak HcG dusuyorsa maalesef hamilelik saglikli degil demektir. Sen pozitif olmaya calis ancak en kotusune kendini yine de hazirla. Istedigin zaman bana yazabilirsin. Ben dusuk yapali iki ayi gecti, hala etkisini uzerimden atamadim. Seve seve yardimci olurum.

Sevgiler,

Çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel yazmışsınız. Benim ilk gebeliğim, çok da erken öğrendiğim için haftalardır kötü durumdayım maalesef. Önce hcg az az arttı ilk doktor kimyasal gebelik dedi bir haftaya kanama başlamazsa gel dedi. O ara kahve kanamam oldu hep. Bir hafta sonra başka doktora gittim iki gün önceki değerim 332 den 610 a çıktı yani ilk defa ikiye katlamıştı. Doktor dış gebelik olabilir dedi ben de ondan korkuyordum zaten, vajinal ultrasonda baktı şimdilik dış gebelik şüphesi yok dedi ufak kese gibi bir şey gördü rahimde haftaya gel bebek varsa progestan veririm düşük tehlikesi var dedi yolladı. Şu bir hafta bana aylar gibi geldi, dış gebelikse ya doktor fark etmediyse diye kokuyorum hep. Veya kanamam olduğu için bebeği düşürdüm belki de diyorum. Randevum yarın umarım artık hayırlısıyla iyi bir haber alırım çünkü çok yoruldum gerçekten.

Size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…