- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #8.421
nesrinn bence de mutlaka tüm testleri yaptır.
Umarım sen de bir sorun çıkmaz ama ben de 1,5 ay önce ilk düşüğümü yaptım, herkes olabilir ilk bebekte dedi.
Ama iyi ki doktorum gerekli titizliği gösterdi, testleri yapıldı ve ben de kan pıhtılaşması çıktı maalesef
Dilerim sen de bir sorun yoktur, herşeyin normaldir. Ama gene de tedbiri elden bırakma arkadaşım.
seda1970, delf, plum12 ve mehlikameryem sizlere de çok geçmiş olsun, allah bir daha hiçbirimize yaşatmasın.
bende ilkini düşük yaptım şimdi 3 aylık hamileyim tekrar .Allah herkese versin
Plum12 başka testleri bilmiyorum ama bilgin olsun pıhtılaşma testlerini yaptırman için para ödemene gerek yok arkadaşım, devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin.
İnşallah bir sorun çıkmaz testlerinde.
Canım benim kürtajım erken dönemde oldu.
Bebeğin gelişimi 6-7 haftalık kadarmış ve kürtajımda da bir sorun yaşanmadı.
Reglim falan 40 gün geçmeden başladı.
Rahim ile de ilgili bir sorun yokmuş.
Bu nedenlerle doktorum ilk adetten sonra hamile kalmanda sorun yok ama eğer çok acele etmezsen gene de 2 ay geçsin üzerinden dedi.
Ama bu konuda ben de kararsızım kürtajım 16 Martta olmuştu.
Ben de bilemiyorum, bir yanım istiyor bir yanım da bekle diyor...
Hamile kalana kadar aspirin ve bir vitamin kullanacağım için bunu önden kullanmam gereken belli bir süre var mı henüz bilmiyorum
Bu akşam gideceğim doktoruma, yanıtları almak için ben de sabırsızlıkla mesainin bitmesini, doktoruma gitmeyi bekliyorum.
Maalesef talihsiz bir olay yaşadığımız için diğer hamilelere göre hep biraz daha fazla korkacağız sanırım.
Herkes rahat ol, stres yapma diyor ama ben buna engel olamıyorumki..Keşke olabilsem..
Aynı şeyi tekrar yaşar mıyım diye çok korkuyor insan..
Bir de ben ilk kez böyle birşey denediğim ve heme hamile kaldığım için o sevinçle herkese ilan ettim, hamileyim dedim.
Bu bana ders oldu bir daha en azından 3 ay dolana kadar özellikle aile büyüklerine bişey demeyeceğim.
Çünkü sonra herkese tek tek durumu açıklamak, bir de onların da üzüldüğünü görmek daha da kötü oluyor.
İnşallah tekrarını yaşamayız canım inşallah..
Bu arada eğer kendi doktorun devlet hastanesinde çalışmıyor ise bu testleri yaptırmek için 3 düşük falan yaptım de canım.
Benim doktorum devlet hastanesinde olduğu için sorun olmadı, kendisi yaptırdı.
Ama burada okuduklarım hep ilk düşükte araştırma yapılmadığını söylüyor o yüzden sadece bir düşük yaptığını söyleme bence.
Zaten bunu da anlayabilmiş değilim, nasıl bir sağlık sistemidir ki araştırmak için 3 düşük olamasın bekler...Yazıklar olsun bu kuralı koyanlara...
Sebepsiz düşükler olabilir tamam ama mesela benimki araştırılmasa ne oalcaktı..Hamile kalacaktım ve aynı şeyi yaşayacaktım.
Bazem kendimi bununla bile teselli ediyorum, allahtan doktorum ilgili bir insadı da yaptırdı testleri.
Sen de sakın ihmal etme canım.
Maalesef talihsiz bir olay yaşadığımız için diğer hamilelere göre hep biraz daha fazla korkacağız sanırım.
Herkes rahat ol, stres yapma diyor ama ben buna engel olamıyorumki..Keşke olabilsem..
Aynı şeyi tekrar yaşar mıyım diye çok korkuyor insan..
Bir de ben ilk kez böyle birşey denediğim ve heme hamile kaldığım için o sevinçle herkese ilan ettim, hamileyim dedim.
Bu bana ders oldu bir daha en azından 3 ay dolana kadar özellikle aile büyüklerine bişey demeyeceğim.
Çünkü sonra herkese tek tek durumu açıklamak, bir de onların da üzüldüğünü görmek daha da kötü oluyor.
İnşallah tekrarını yaşamayız canım inşallah..
Bu arada eğer kendi doktorun devlet hastanesinde çalışmıyor ise bu testleri yaptırmek için 3 düşük falan yaptım de canım.
Benim doktorum devlet hastanesinde olduğu için sorun olmadı, kendisi yaptırdı.
Ama burada okuduklarım hep ilk düşükte araştırma yapılmadığını söylüyor o yüzden sadece bir düşük yaptığını söyleme bence.
Zaten bunu da anlayabilmiş değilim, nasıl bir sağlık sistemidir ki araştırmak için 3 düşük olamasın bekler...Yazıklar olsun bu kuralı koyanlara...
Sebepsiz düşükler olabilir tamam ama mesela benimki araştırılmasa ne oalcaktı..Hamile kalacaktım ve aynı şeyi yaşayacaktım.
Bazem kendimi bununla bile teselli ediyorum, allahtan doktorum ilgili bir insadı da yaptırdı testleri.
Sen de sakın ihmal etme canım.
Aslında bu durum kadın sağlığını tehdit etmiyor mu?
Yani psikolojik etkileri koyun bi yana (ki onu aşması bile çok zor, aslında yaşadığımız çok ağır bir travma) fiziki olarak da 3 düşük yapmak çok sakıncalı.
Bence bu bi şekilde gündeme getirilmeli, bilmiyorum ama sağlık sisteminin çarpıklığı açısından haber değeri olan bir şey bu..
Çoğu insan bunu bilmiyordur, benim de başıma gelmeden önce ben de bilmiyordum.
Aslında duyurmak lazım..[/QUOT
gerçekten yaşadığımız çok ağır bir travma. yurt dışında da mı böyle acaba? araştırmak lazım
Öyle deme canım..Artık elimizden geldiğince kötü şeyler düşünmeyi de bırakmaya çalışalım hem:)
Ne kadar başarırız bilmiyorum ama kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış.
Umarım iyi şeyler düşünür, güzel şeyler yaşarsın.
Amin canım.
Ben şimdi çıkıyorum işten, doktoruma gideceğim, umarım içimi biraz olsun rahatlatacak şeyler söyler.
Herkese iyi akşamlar.
Amin canım.
Ben şimdi çıkıyorum işten, doktoruma gideceğim, umarım içimi biraz olsun rahatlatacak şeyler söyler.
Herkese iyi akşamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?