- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #11.521
bende tam 19 gün evvel 21+2 haftalıkken kaybettim minik oğlumu doktor 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi ama ben ocağı bekleyecem
Benim hamileliğimde 30 Temmuzdu sonlandı.. Fakat kürtaj ile alındı bebeğim. İlk bir haftayı hatırlıyorum da durmaksızın ağlamıştım, cep telefonumu kapatmıştım kimse ile görüşmek istememiştim hele ki yeni bir bebek fikri asla! asla! diyordum.. Zaman ilerledi şimdi neden olmasınki diyorum.. Doktorum, yaşın genç 3 ay sabret dinlensin rahmin demişti.. Bekliyorum ve bu süreci biraz kilo vermek ile geçirmeye çalışıyorum.. Nasılsa Allah nasib ederse tekrar hamile kalırsam alıcam kilo, bari kalmadan önce kurtulabildiğim kadarından kurtulayım ve daha hafif bir hamilelik geçireyim dedim..
Rabbimin bize verdiği her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır bunu öğredim..
geçmiş olsun canım. ben üç hafta önce kürtaj oldum çok istediğim ve ilk gebeliğimdi.8haftalıktı 6 haftada kalbi durmuştu. bir hfat önceparça kaldı diye tekrar oldum diğerini atlatamadan. sanıırm 3 ay beklemem gerekiyormuş. çok fazla içime attım sanırım. ara ara geliyor bana da.bazen diyorumağla bağız dağıt kır dök. ama henüz yapamadım. rabbim hayırlısı versin. daha çok da sa bır versin inşallah.
Aynı şeyleri yaşıyoruz hep hayatım.. Her işte vardır bir hayır diyorum.. Şimdi kendime daha çok yöneldim.. Kendime bakmaya karar verdim. Rejim yapıp kilo kaybediyorum. Kilo kaybettikçe daha mutlu oluyorum. Evimiz yok henüz, ev almak için daha çok yatırım yapıyoruz eşimle beraber.. Öyle ya da böyle yaşadığım bu olaydan çok büyük dersler çıkarttım..
arkadaşlar bende 3 gün önce düşürdüm bebeğimi. çok çok çok zordu geçen üç gün ağlama krizleri felan daha yeni yeni topluyorum kendimi. düşük nadir bir durummuş ve ilk üç ay olabilirmiş. bunları duyunca nadir bir durumun neden beni bulduğunu okadar sorguladım ki.çok arayanlarım oldu teselli edenlerim sonra baktımki benim gibi bu durumu yaşayan bisürü kadın var. sonuç olarak tek olmadığımı anladım ve sizlerle paylaşmak istedim. Bir daha bebek istemediğimi hatta tutunamadı diye ona, kendime, kadere kızdığımı hatırlıyorum o krizler içerisinde . insan üzülünce ne düşüneceğini belirleyemiyo ve ağzından çıkan kelimeleri seçemiyor. eşime kızdım bağırdım... okadar anlayışlı ki bana asla kötü bir laf etmedi. bu yüzden ona şükran borçluyum. bütün bu duygular içerisinde bugün saatler itibari ile neden birdaha denemiyim ki diye düşündüm. yani bebeğim olsun çok istiyorum. ama sağlıklı ve hayırlı bir bebek tabiki. bu yüzden karar verdim tekrar deniycem. yanlız merak ettiğim bişe var. Nezaman tekrar denemeye başlayabilirim. kaç ay sonra.. çünkü ben kürtaj olmadım tamamı (çok küçük olduğundan... 4 haftalık....) kendiliğinden düştü.
Dilerim burada önümüzdeki haftalarda müjdeli haberlerimizi paylaşırız...
merhabalar ben sizlere bişey sormak istiyorum düşük kanamasının başlangıcı adetin ilk günü gibi sayılabilirmi?[/QUO
hayır düşük yaptığın gün değil kürtaj olduğun gün adet başlangıcı sayılıyor arkadaşım hatta kürtajdan 15 gün sonra bile tekrar adet olabiliyosun...
arkadaşlar bende 3 gün önce düşürdüm bebeğimi. çok çok çok zordu geçen üç gün ağlama krizleri felan daha yeni yeni topluyorum kendimi. düşük nadir bir durummuş ve ilk üç ay olabilirmiş. bunları duyunca nadir bir durumun neden beni bulduğunu okadar sorguladım ki.çok arayanlarım oldu teselli edenlerim sonra baktımki benim gibi bu durumu yaşayan bisürü kadın var. sonuç olarak tek olmadığımı anladım ve sizlerle paylaşmak istedim. Bir daha bebek istemediğimi hatta tutunamadı diye ona, kendime, kadere kızdığımı hatırlıyorum o krizler içerisinde . insan üzülünce ne düşüneceğini belirleyemiyo ve ağzından çıkan kelimeleri seçemiyor. eşime kızdım bağırdım... okadar anlayışlı ki bana asla kötü bir laf etmedi. bu yüzden ona şükran borçluyum. bütün bu duygular içerisinde bugün saatler itibari ile neden birdaha denemiyim ki diye düşündüm. yani bebeğim olsun çok istiyorum. ama sağlıklı ve hayırlı bir bebek tabiki. bu yüzden karar verdim tekrar deniycem. yanlız merak ettiğim bişe var. Nezaman tekrar denemeye başlayabilirim. kaç ay sonra.. çünkü ben kürtaj olmadım tamamı (çok küçük olduğundan... 4 haftalık....) kendiliğinden düştü.
Dilerim burada önümüzdeki haftalarda müjdeli haberlerimizi paylaşırız...
kızlar, ben de bu bebeğimden önce bir düşük yaşadım. 5 haftalıktı. kimyasal gebelik falan bir sürü yorumlar oldu...
diyeceğim başka şey. demin bir tv programında doktor açıkladı. düşükten sonra bekleme süresi diye bir şey yokmuş. o bahsedilen 2-3-6 ay var ya, annenin kendini psikolojik olarak yeni bir gebeliğe hazırlaması içinmiş. fizksel olarak vücudumuz kendini hemen ertesi ay gebeliğe hazırlıyormuş. ben de 28 martta düşük yaptım, aynı ay gebe kaldım çok şükür.hatta günüm bile geçmeden 24 nisanda öğrendim evde yaptığım testten.şimdi 26. haftamız bitiyor. şükür bir sorun olmadı.
çok zor bir durum, biliyorum.onunla varlığını öğrendikten sonra bir kaç gün geçirmek bile harkaydı. kaybetmek ...neden yazıyorum ki..hepimiz biliyoruz.ama umudunuzu kaybetmeyin.haberi birinci ağızdan alınca size koştum yazmaya.
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...inşallah en kısa, en hayırlı zamanda tekrar gebe kalırsınız.
kendinize iyi bakın.
ben de düşük yaptım hatta 3 sefer kürtaj olmuş oldum bir tanesi kalbi durdu diğer 2 sini aldırmıştım ve kürtajlarımdan sonra korunmamı en son yaşadığım gebeliktede 3 ay korunmamı tavsiye etmişlerdi ben çok önemsemedim ve arkasından tekrar hamile kalmışım kimyasal gebelik olmuştu ve arkasından hiç kanamalarım durmadı bi gece aşırı kanamadan dolayı acillik oldum hemen ameliyat olmam gerektiği sölendi ve ben ölümlerden döndüm 45 dk ameliyat 5.buçuk saat sürdü ve ameliyattan aylar sonra toparlana bildim ameliyat sebebine gelince kalbi duran bebeğimden sonra yerleştiği yerde malesef damarsallaşmış bir kitle oluşmuş yani bebeğin büyüyüp kesesinin yerinde demem oki buradan anca bu kadar açıklanıp yazılıyo kürtajdan sonra bir müddet matıkende rahmin kendisini toplaması ve hem fiziken hem ruhsal olarak hamilelik perhizi vermeleri bir müddet çok normal herkesin durumu farlı şu var kimsayal gebeliği çoğu insan yeni duyuyo veya başına gelmeden anlıyamıyo dölleniyo ama sadece o kadarla kalıyo belki senin dinlediğin dr buna demiştir veya farklı durumlar için sölemiş olduğuna eminim ben 7 gebelik yaşayan biri olarak tecrübemle bunu yazmak istedim KÜRTAJ OLAN BİR ANNE MUHAKKAK GEBELİK PERHİZİ BİR MÜDDET YAPMALI....
ben de düşük yaptım hatta 3 sefer kürtaj olmuş oldum bir tanesi kalbi durdu diğer 2 sini aldırmıştım ve kürtajlarımdan sonra korunmamı en son yaşadığım gebeliktede 3 ay korunmamı tavsiye etmişlerdi ben çok önemsemedim ve arkasından tekrar hamile kalmışım kimyasal gebelik olmuştu ve arkasından hiç kanamalarım durmadı bi gece aşırı kanamadan dolayı acillik oldum hemen ameliyat olmam gerektiği sölendi ve ben ölümlerden döndüm 45 dk ameliyat 5.buçuk saat sürdü ve ameliyattan aylar sonra toparlana bildim ameliyat sebebine gelince kalbi duran bebeğimden sonra yerleştiği yerde malesef damarsallaşmış bir kitle oluşmuş yani bebeğin büyüyüp kesesinin yerinde demem oki buradan anca bu kadar açıklanıp yazılıyo kürtajdan sonra bir müddet matıkende rahmin kendisini toplaması ve hem fiziken hem ruhsal olarak hamilelik perhizi vermeleri bir müddet çok normal herkesin durumu farlı şu var kimsayal gebeliği çoğu insan yeni duyuyo veya başına gelmeden anlıyamıyo dölleniyo ama sadece o kadarla kalıyo belki senin dinlediğin dr buna demiştir veya farklı durumlar için sölemiş olduğuna eminim ben 7 gebelik yaşayan biri olarak tecrübemle bunu yazmak istedim KÜRTAJ OLAN BİR ANNE MUHAKKAK GEBELİK PERHİZİ BİR MÜDDET YAPMALI....
selam kızlar bende bir hafta önce düşük nedeniyle kürtaj oldum
bugün kontrole gittim ve doktorum iki ay korunmamı bebek yapmamamı söledi yani iki ay yasakladı ama ben bitane daha olsun istiyorum bu iki ay içinde hamile kalmam risklimi sizce çok aklıma takıldı bu durum bana yardımcı olurmusunuz kızlar
bende 23 ağustosta 21+2 haftalık oğlumu kaybettim...rabbime çok şükür 4 yaşında bir oğlum var allah ona ömür versin ama 2.bebiş çok istemiştik rahimde yapışıklık çıkmıştı operasyon geçirmiştim bebişim olsun diye oldu da ama malesef kaybettik....doktor 1 ay ilişki yasak 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi 1 ayımız gitti 2 ay kaldı bgün tam 35 gün oldu bende 5-6 ay beklerim diyordum ama bekleyemeyecem sanırsam etrafımda çok arkadaşım hamile genelde de 2.bebişleri onları görünce üzülüyorum içim gidiyor yaşımda 34 en fazla ocağa kadar beklerim herhalde aslında bana kalsa hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama aynı acıları bir daha yaşamak ta istemiyorum
cnm Allah sabır versin. Tekrar yaşatmasın. İnşallah en kısa ve en hayırlı zamanda kavuşursun bebeğine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?