- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #11.861
Amin canım. Benimde kanamam 4 gün önce bitti çok şükür. Adetimizide zamanında normal şekilde olalım inşallah. Sonrası aydınlık :) ama 3 ay beklemeyi düşünüyorum, doktorun önerisiyle. Rahmin kendisini toparlaması gerekiyormuş. Buradan birbirimize hamilelik haberlerimizi vereceğimiz günü yaşayalım inşallah
Günaydın canım,dün yumurtladım mı ne anlayamadım yumurtlarken gelen şeffaf akıntı oluyo ya ondan geldi böyle uzayan yumurta akı gibi
eşime diyorum ki ben yumurtluyorum galiba.nası yani hemen mi olsun diyo
dedim yok 2 ay var daha,ama hala yumurtlayabiliyorum sanırım
kafayı bozdum iyi mi..
çabuk geçsin şu 3 ay :26:
canım aynı durumdayız :) benimde dün değil önceki gün bi akıntım oldu, az. sanırım yumurtladım dedim :)) inşallah düzenimiz hiç bozulmadan devam edicez yolumuza :)
İnşallah kuzum hiç normale dönmicekmişim gibi geliyodu geçen hafta.
Valla etrafımda da bu günlerde çok duydum hiç korunmadan hamile kalıp doğuran.
Hatta biri kürtajdan sonra hiç korunmamış yaşı ilerledi diye,geçen ay nurtopu gibi kızı oldu maşallah.
işyerimde bi arkadaşın eşi de çok üzülmüş bebek düşürünce diyoki hemen diğerini yaptık doğdu
darısı başımıza inşallah.
kızlar, hiç korkmayın hiç aklınıza takmayın içinizi ferah tutun bende ocak ayında düşük yaptım ilk bebeğimdi, kürtaj olmak zorunda kaldım sadece 2 ay korundum haziranda hamile kaldım şimdi çok şükür 15 haftalık hamileyim ve allahıma şükürler bi sıkıntım yok.
kızlar, hiç korkmayın hiç aklınıza takmayın içinizi ferah tutun bende ocak ayında düşük yaptım ilk bebeğimdi, kürtaj olmak zorunda kaldım sadece 2 ay korundum haziranda hamile kaldım şimdi çok şükür 15 haftalık hamileyim ve allahıma şükürler bi sıkıntım yok.
saol cnm amin inş...
aslında kendimizi çok ektiliyoruz psikolojik olarak çok fazla düşünmemeye çalış ben kürtaj olduktan sonra her ay günüm geçiyodu 5-6 gün hep hamilemiyim diye düşünüyodum haziranda hamile olduğumu duyunca kalp atışlarını duyana kadar kimseye söylemedim ve çok fazla sevinmedim sanki ilk yaşadığım olayı tekrar yaşıyacakmışım gibi geldi.Allahıma çok şükür herşey yolunda.Bol bol dua et ve kesinlikle kafana birşey takma stres ve sıkıntı çok etkiliyor böyle durumlarda
Düşünmemeye çalışıyorum yani aklıma geliyo tabi de en azından ağlamıyorum stres yapmıyorum artık dua ediyorum bol bol.
Ben de kalp atışı duyana kadar sölemicem bundan sonra hem nazardan korkuyorum hem de insanlar kötü bişey olduğunda sana üzülür gözle bakınca bi acaip oluyosun.Şimdi geçmiş olsun diyen herkesle yeniden üzüntümü hatırlıyorum,ama onlarda teselli ediyorlar sonuçta suç bulmuyorum tabi.
Yine de herşeyin yolunda gittiğini öğrendiğimde sölicem.Şu an en korktuğum şey hamileliğimin yine kahverengi akıntılarla kabusa dönmesi canım
canım ben doktoruma sordum normalde 4-5 ay geçmesi gerekiyormuş sağlıklı bir hamilelik için. Ama şimdiki gençler acele ediyor o yüzden en az 1,5 ay ilişki önermiyorum 3 ayda hamileliği önermiyorum dedi. Ama tabi çevremizde 7. haftasında hamile kalıp doğuranlarıda gördüm.Doktorunla görüşmende fayda var.
aynı sıkıntıyı bende çektim fakat kürtaj olduğumu kimseye söylemedim ailem dışında sonradan duyanlar aradılar geçmiş olsun çok üzüldük falan diye bende ben üzülmedim herşey Allahtan kısmet değilmiş sizde üzülmeyin diyodum insanlara acınası gözle bakmaları benim daha çok morelimi bozuyodu hiç kimseye aldırma sen.
Bende nazara çok inanırım insanların gözünden korkarım doktora git sağlıklı sıhatli olduğunu öğren ondan sonra bilmesi gereken kişiler bilir. Ama insan hamile olduğunu duyunca tüm dünyaya haykırası geliyo :)
hepimiz Allaha emanet yaşıyoruz bu dünyada her başımıza gelende vardır bir hayır Allahın izniyle hiç bir sıkıntı çekmessin korkma içini ferah tut ilki öyle oldu diye bi daha olucak diye bir şey yok sonuçta, olumlu düşün olumlu olsun herşey :)
ben kalp atislarinida duymustum ama bu defa 3 ay dolmadan kimseye söylemicem birde ayin 25 de kontrolum var dr hersey uygun derse hemen baslicam hic beklemek istemyiorum cok istiyorum
inşallah canım kafam allak bullak oldu yine aynı şeyleri yaşar mıyım diye aklıma geliyo maalesef ama dediğin gibi çoğu kişi düşükten sonra bebeğini kucağına alıyo inşallah ben de o şanslılardan olurum.
benim bebeğim de 2 aylıktı canım kalp atışları falan güzeldi ama kahverengi akıntım vardı.Sonra kanamam oldu ve kalp atışları yavaşladı.Çoğu kişi yeni öğrenmişti hamile olduğumu hatta hayırlı olsun demek için arayan bazıları düşük yaptığımı o an öğrendiler.
Şimdi tekrar hamile kalırsam iş yerinde söylemem gereken tek kişi yöneticim,ne olur ne olmaz bilsin.Bi de annemlere söylerim.
3 ay olsun dediğin gibi.
Ben kürtajsız düşük yaptım doktor rahim tertemiz dedi adam şaşırdı nadir görülen bişeydir dedi,ama korun veya korunma demedi.Tekrar kontrole de gel demedi.Ben de o telaşla sormayı unuttum tabi.
1,5 hafta oldu düşük yapalı.Şimdi adet görmeyi bekliyorum.Adetim bitince gitçem kontrole.Beklemene gerek yok derse hemen başlarım.Aslında aklımdaki 2 adet dönemi beklemekti ama gün geçtikçe daha da zor oluyor alışması.O yüzden beklemek istemiyorum ben de
bence iki ay beklemene gerekecek hic bir sey yok sen birde kurtaj olmamissin bende ilk adetten sonra baslayacam allahin izniyle bir sey olmazsa hata bugun kadin dr umu aradim herkes bana diyor 3 ay beklemem gerektigini söyliyorlar bende diyorum evet beklicem masustan dr um dedi beklemene gerek bir sey yok ilk adetini ol sonra basla dedi bana istersen bende adetimi bekliyorum hayirlisiyla kendini hazir hisediyorsan bence basla bende baslayacamya cok sabirsizim herkes cocuk yapsin isteyen herkes birde tablet alyiorum bebek icin hadi hakkimizda hayirlisi olur insallah
geçmiş olsun arkadaşlar ben de geçen bayramda 20 ağustosta düşük yaptım, 7 haftalıktım. Hala psikolojimi tam toparlayamadım. İlk hamileliğimdi, kendiliğinden düştü, kürtaja girmedim, 15 gün sonra muayenemde de rahmimin temiz olduğunu söyledi dr. Sormak istediğim 2-3 haftadır bende koyu sarı kokusuz akıntı var. Bunu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Normal mi sizce? Bu arada ben 3-4 ay sonra tekrar hamilelik düşünüyorum dediğimde doktorum folbiol isimli folik asit verdi bana, sarı akıntı bu hapla ilgili olabilir mi? Kullanan var mı?
geçmiş olsun arkadaşlar ben de geçen bayramda 20 ağustosta düşük yaptım, 7 haftalıktım. Hala psikolojimi tam toparlayamadım. İlk hamileliğimdi, kendiliğinden düştü, kürtaja girmedim, 15 gün sonra muayenemde de rahmimin temiz olduğunu söyledi dr. Sormak istediğim 2-3 haftadır bende koyu sarı kokusuz akıntı var. Bunu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Normal mi sizce? Bu arada ben 3-4 ay sonra tekrar hamilelik düşünüyorum dediğimde doktorum folbiol isimli folik asit verdi bana, sarı akıntı bu hapla ilgili olabilir mi? Kullanan var mı?
merhaba arkadaşlar. ne yazıkki bende 5 aylık bebeğimi kaybettim kalbi durmuştu.zaten başından beri problemliydi. 2 aylıkken kahverengi lekelenmem oldu. bu devam ederken 2.5 aylıkken şiddetli bir kanamayla acile gittim ama bebeğim yaşıyordu. ve bu kanama bebeğim ölmeden bir hafta öncesine kadar devam ediyordu. içeride bebekle aynı büyüklükte pıhtı vardı. doktorlar zaten bebeğin yaşadığına şaşırıyorlardı. hangi doktora gittiysem ilk defa bu kadar büyük bir pıhtı gördüklerini söylediler. ama bebeğimin gelişimi çok iyiydi hatta hep normalden daha uzun çıkıyodu ama meğer olması gerekenden zayıfmış.bunu doğunca anladım.ölmeden bir hafta önce doktor pıhtının çok küçülmüş olduğunu artık normal hayatıma dönebileceğimi söylemişti bebeğimde çok sağlıklıydı. zaten bütün testlerim çok iyi çıkmıştı. ama ben yine de dikkatliydim sonra bebeğim öldü . düşürmem için hap verdiler 10 saat sancı çektikten sonra bebeği normal doğumla doğurdum ama plasenta içeride kalmış meğer apar topar kürtaja aldılar uyutmadan uyuşturmadan içimdeki parçaları aldılar . ben böyle acı görmedim Allah kimsenin başına vermesin gerçekten çok acı çektim. şimdi korunma sürecindeyim artık doktora gitmeye korkar oldum ve bu yaşadıklarımdan sonra bir daha ne zaman bebek isterim bilmiyorum.çünkü bu benim ilk hamileliğimdi ve benim için çok kötü bi tecrübe oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?