Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

arkadaşlar merhaba ben siteye yeni üye oldum. Çok takıntı yaptığımı düşünüp kendime kızıyordum ama görüyorum ki herkes benim gibi Rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin. kızlar ben 4 şubatta 5 haftalık düşük yaptım bu ay da sağ göğsüm acayip şişti ve içinde bişey var gibi doktorada gitmedim hamileysem ilaç kullanmayayım diye şimdi de sol göğsüm şişmeye başladı ve acayip derecede belim ağrıyor düşük yapıncada böyle çok belim ağrımıştı şimdi korkuyorum ya yine hamileysem ve düşerse diye sizce düşükten sonra bu kadar kısa zamanda hamile kalmış olabilirmiyim lütfen yardım edin bana çok korkuyorum...

canim benim bir arkadasim dusukten sonra hic regl olmadan hamile kaldi, korunmadiysan olur mu olur. tekrar hamile kalman o da dusecek anlamina gelmiyor ayrica,stres yapma bi test yapiver bence

canim benim bir arkadasim dusukten sonra hic regl olmadan hamile kaldi, korunmadiysan olur mu olur. tekrar hamile kalman o da dusecek anlamina gelmiyor ayrica,stres yapma bi test yapiver bence

tabiki öyle Rabbim bir daha yaşatmasın ama bir kere yaşayınca ister istemez korkuyorum adetime 5 gün var yapsam çıkarmı acaba pazartesi beta hcg yaptırdım 1.20 çıktı doktor çok erken çıkmaz varsa bile dedi. önceki hamileliğimde aadet günümde öğrenmiştim. Bilemedim şimdi yarın bi test yapsam mı ki...

arkadaşlar merhaba ben siteye yeni üye oldum. Çok takıntı yaptığımı düşünüp kendime kızıyordum ama görüyorum ki herkes benim gibi Rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin. kızlar ben 4 şubatta 5 haftalık düşük yaptım bu ay da sağ göğsüm acayip şişti ve içinde bişey var gibi doktorada gitmedim hamileysem ilaç kullanmayayım diye şimdi de sol göğsüm şişmeye başladı ve acayip derecede belim ağrıyor düşük yapıncada böyle çok belim ağrımıştı şimdi korkuyorum ya yine hamileysem ve düşerse diye sizce düşükten sonra bu kadar kısa zamanda hamile kalmış olabilirmiyim lütfen yardım edin bana çok korkuyorum...

merhaba cnm,bncede ilaç felan kullanma tabi,kafanda soru yapıcana yap bi test varsa çıkar tabi cnm,en azından emin olursun,

canim kusura bakma,haklisin,hem ben sizden 7 saat geriyim bazen cok gec goruyorum ya da cok mesaj birikmis oluyor okuyabiliyorum basta sadece,bir de is yetistirmeye calisiyorum pazar gecesine,bahane degil tabii bunlar,ozur dileriz tekrardan.

ayy çok mahcup oldum,ne özürü cnm,cvplar gelince seve seve okuyom,gelmeyincede öyle yazıverdim..alışınca kendimi bi an yalnız hissettim sadece...

mrb canım yarın yapayım bari... annem test yapıp boşuna canını sıkma diyor o yüzden bekliyordum... hayırlısı

ah cnm ah bnde düşük yaptım 3 ay oldu geçicek bile,korunmadık her ay bndede gebelik belirtileri vardı,her ay bnde test yaptım,sonuç tek çizgi,hep aklımda ya hamileysem deyip kendimi kaptırıyodum,bncede hiç bekleme yarın sabah ilk idrarında yap ben ilk gebeliğimi daha adetime 10 gün kala yapmıştım varsa ztn çıkıyo,beklemek daha zor günler geçmiyomuş gibi oluyo....

ayy çok mahcup oldum,ne özürü cnm,cvplar gelince seve seve okuyom,gelmeyincede öyle yazıverdim..alışınca kendimi bi an yalnız hissettim sadece...

haklisin canim benim,ben de bilirim soru sorup her dakika cevap var mi diye baktigimi,bir sey oldugumu size soruyorum baska kime soracagim.
yarin doktora gidiyormussun,benim de oyle olmustu doktora gitmistim,git icin rahatlar. bende elle muayene etmisti sadece,dusukten sonra ilk bir kac ay olur bunlar,rahmin asagida dusukten dolayi bebek istemiyorsan korun demisti hatta korunma yollarini gosteririm demisti. ben de yok yok istiyorum demistim, o zaman bol sans demisti :)
elle sanki vajinal ultrason gibi sokup muayene edip karin ve rahmime bastirmisti oralara bakmisti.

Gurbet güzeli yazdığın cevabı yeni gördüm sağol canım... şu an adetimin 2.günü adaçayı kanı kesermiş... adetten sonra mı içeyim şimdi mi ? soğan kürü de öyle.. ne zamn canım ?

haklisin canim benim,ben de bilirim soru sorup her dakika cevap var mi diye baktigimi,bir sey oldugumu size soruyorum baska kime soracagim.
yarin doktora gidiyormussun,benim de oyle olmustu doktora gitmistim,git icin rahatlar. bende elle muayene etmisti sadece,dusukten sonra ilk bir kac ay olur bunlar,rahmin asagida dusukten dolayi bebek istemiyorsan korun demisti hatta korunma yollarini gosteririm demisti. ben de yok yok istiyorum demistim, o zaman bol sans demisti :)
elle sanki vajinal ultrason gibi sokup muayene edip karin ve rahmime bastirmisti oralara bakmisti.

aynen cnm bnde öyle,eşim anlamaz nasıl anlasın nette araştırdım bnm gibi olanlara bi sürü şey yazıyo,kafam daha çok karıştı,düşükten sonra ilk defa gidicem dra,geç bile kaldım bi baksın ne dicekler,ayyy neslecim bnde tam bunu sormak için girmiştimki,sorumun cvbını fazlasıyla aldım(alttanmı bakıyolar diye sorucaktım)ama sen düşükten hemen sonra gitmişin ondan bakmıştır alttan bnm 3 oldu geçiyo bile düşük yapalı ayyy korkuyom en son düşükte bakmıştı aşağı kendimi çok kastım diye kadıncaz uyarıyodu'böle yaparsan bakamam diye'neyse iyi olsunda baktırcaz artık,sorunum korunmamıza rağmen gebelik olmuyo diye deil cnm bu ay çok ağrım oldu ondan en azından kesin belli olur neyim var diye bide 'bebiş istiyoz'onuda söleyim dimi cnm....

Anammm ne guzel bir haber yaa canim Allahim insallah bu sefer sag salim kucagina almayi nasip etsin. Darisi bizlere insallah off benim daha 1 hafta var adetime bekle bekle gecmek bilmiyor hehe :) cok sevindim canim senin adina inan bu topikte hamis kalan kizlarla sanki bende hamileymisim gibi seviniyorum :)

sağol canım aminnn
inş senin de güzel haberlerini alcaz...

hadi cnm gözün aydın,ah o korkular kimde yok ki,ne güzel sırayla hamile haberleri almak,bizlerde senin için duacıyız,ama çok düşünme akışına bırak,rahat ol ve iyi düşün kendinede iyi en kısa zamanda da dr git cnm...

tşkler ewpatım, akışına bırakmak istiyorum ama aklımda aynı şeyler dönüyo :111:

istemezmiyim çok istiyorum ...düşükten sonra 1 kere adet gördüm bu 2. olacak ki inşallah olmaz korkmamın sebebide bel ağrım geçen seferde belim ağrımıştı ya yine düşerse diye korkuyorum. hakkımızda hayırlısı...

hmm anladım canım, ama yanlış düşünüyosun bel ağrısı her zaman düşük habercisi değildir ki
sonucu öğrenince bize de bildir...

yaaa cok sevindim canim insallah Allah tamamina erdirir,ben simdi mesajlarin gerisini daha okumadim belki yazmissindir da kana mi gideceksiniz ne yapacaksiniz? masallah...

sağol canım benim inş... Allahım sağlıkla tamamına erdirsin hepimizinkini.......(amin)
ya sorma şuan yurtdışındayız burda öyle bi testle öğrenebildim ama haftasonu gidiyoruz evimize
gider gitmez bi test daha yaparım evde, pazartesi ilk iş sabah sağlıkocağına kan vermeye
o kan testini görsek daha bi rahatlicas...
nesleecim havaalanında x-rayden geçmek istemicem bi sorun çıkarmazlar dimi?

bende elle muayene etmisti sadece,dusukten sonra ilk bir kac ay olur bunlar,rahmin asagida dusukten dolayi bebek istemiyorsan korun demisti hatta korunma yollarini gosteririm demisti. ben de yok yok istiyorum demistim, o zaman bol sans demisti :)

korunma yollarını gösteririm ne demek :27:
birdeee gebelikte alttan ultrason bakıldı mı canım

gurbetgüzeli sana da soruyom kuşum?

Son düzenleme:
aynen cnm bnde öyle,eşim anlamaz nasıl anlasın nette araştırdım bnm gibi olanlara bi sürü şey yazıyo,kafam daha çok karıştı,düşükten sonra ilk defa gidicem dra,geç bile kaldım bi baksın ne dicekler,ayyy neslecim bnde tam bunu sormak için girmiştimki,sorumun cvbını fazlasıyla aldım(alttanmı bakıyolar diye sorucaktım)ama sen düşükten hemen sonra gitmişin ondan bakmıştır alttan bnm 3 oldu geçiyo bile düşük yapalı ayyy korkuyom en son düşükte bakmıştı aşağı kendimi çok kastım diye kadıncaz uyarıyodu'böle yaparsan bakamam diye'neyse iyi olsunda baktırcaz artık,sorunum korunmamıza rağmen gebelik olmuyo diye deil cnm bu ay çok ağrım oldu ondan en azından kesin belli olur neyim var diye bide 'bebiş istiyoz'onuda söleyim dimi cnm....

tabii soyle..ben de ultrason yapacak sanmistim boyle eline eldiveni gecirince kucuk capta soka ugramistim :p her doktorun tarzi farkli tabii. ben de agrim oldu ve arada kanamam oldu diye gitmistim. dusukten sonra ilk bir kac ay normal, usutmemeye dikkat et demisti. kotu renk akinti ya da ates ve asiri kramp yoksa merak etme demisti.

sağol canım aminnn
inş senin de güzel haberlerini alcaz...

tşkler ewpatım, akışına bırakmak istiyorum ama aklımda aynı şeyler dönüyo :111:

hmm anladım canım, ama yanlış düşünüyosun bel ağrısı her zaman düşük habercisi değildir ki
sonucu öğrenince bize de bildir...

sağol canım benim inş... Allahım sağlıkla tamamına erdirsin hepimizinkini.......(amin)
ya sorma şuan yurtdışındayız burda öyle bi testle öğrenebildim ama haftasonu gidiyoruz evimize
gider gitmez bi test daha yaparım evde, pazartesi ilk iş sabah sağlıkocağına kan vermeye
o kan testini görsek daha bi rahatlicas...
nesleecim havaalanında x-rayden geçmek istemicem bi sorun çıkarmazlar dimi?

korunma yollarını gösteririm ne demek :27:
birdeee gebelikte alttan ultrason bakıldı mı canım

gurbetgüzeli sana da soruyom kuşum?

canim ben x-rayden gecmek istemiyorum hamileyim dedim,elle aramislardi beni.

herhalde dogum kontrol hapi falan yazacakti istemiyorsam ben de dedim yokkk yokkk :p
ben bir kere gittim daha doktora direk vajinal yapti haftama bakip, simdi haftaya gidecegim bakalim vajinal mi yapacak abdominal mi.. nefret ediyorum vajinalden :p belli bir haftadan sonra karindan bakiyormus. karindan gozukmezse vajinal yaparlar canim,ben biraz gobekliyim ondan korkuyorum simdi gene vajinal mi yapar diye. ama ilk randevuda 5+6yiz diye sormadan direk vajinal yapti.

kızlar bende corpus luteum adı verilen küçük kistler vardı ya.şimdi onla iligli bir yazı buldum.iyi mi i kötü mü anlamadım :26:

Normalde her yumurtlamadan sonra yumurta hücresinin atıldığı yer farklılaşarak "korpus luteum" adı verilen dokuya dönüşür.

Korpus luteumun ana görevi, ortaya çıkabilecek bir gebelikte düşük olmadan gebeliğin rahime yerleşmesini sağlayan ve "progesteron" adı verilen bir hormonu plasentanın işlevsel hale gelene kadar üretilmesidir. Progesteron yeni oluşan bir gebeliğin rahim tarafından yabancı bir doku olarak algılanarak atılmasına engel olur.

Kist içine kanama olursa kasıklarda ağrı görülebilir. Bazen patlayıp karın içine kanamaya yol açabilir. Bu durumda sıklıkla dış gebelik ile karıştırılabilir.

kızlar bende corpus luteum adı verilen küçük kistler vardı ya.şimdi onla iligli bir yazı buldum.iyi mi i kötü mü anlamadım :26:

Normalde her yumurtlamadan sonra yumurta hücresinin atıldığı yer farklılaşarak "korpus luteum" adı verilen dokuya dönüşür.

Korpus luteumun ana görevi, ortaya çıkabilecek bir gebelikte düşük olmadan gebeliğin rahime yerleşmesini sağlayan ve "progesteron" adı verilen bir hormonu plasentanın işlevsel hale gelene kadar üretilmesidir. Progesteron yeni oluşan bir gebeliğin rahim tarafından yabancı bir doku olarak algılanarak atılmasına engel olur.

Kist içine kanama olursa kasıklarda ağrı görülebilir. Bazen patlayıp karın içine kanamaya yol açabilir. Bu durumda sıklıkla dış gebelik ile karıştırılabilir.

Canim korkulcak bisey yok kesinlikle, bu kistler hepimizde mevcut, bu olmadan zaten hamile kalmamizda imkansiz gibi bisey.. Hormon salgiliyor yani iyi bir kist :)

Kist icine kanama olsa agridan duramazsin, eger dis gebelik riskin yoksa patlamasi soz konusu bile degil..
Benimde mesela yumurtlamadan adet donemine kadar hep agri yapar yumurtladagim bolgede ama adete dogru gecer.

Canim korkulcak bisey yok kesinlikle, bu kistler hepimizde mevcut, bu olmadan zaten hamile kalmamizda imkansiz gibi bisey.. Hormon salgiliyor yani iyi bir kist :)

Kist icine kanama olsa agridan duramazsin, eger dis gebelik riskin yoksa patlamasi soz konusu bile degil..
Benimde mesela yumurtlamadan adet donemine kadar hep agri yapar yumurtladagim bolgede ama adete dogru gecer.

kaç kez muayeneye gittim farklı iki dr.a..ama ilk deefa bu dr.um söyledi ... evet ynen senin dediklerini de söylemişti :1:

iyi bakalım hayırlsı...

Canım çok teşekkür ederim,amin.Senle ben aynıyız.Bende de yumurtlama sorunu var.Ben incir kürü yaparak hamile kaldım.Tedavi olmadan önce bitkileri deneyeyeim olmazsa son çare tedavi olurum dedim ama çok şükür hamile kalabildim.
Kürtaj meselesine gelince,henüz kalbi atmamış ve oluşmamış bebek için kürtaj olmak istemedim.Doktorlar biraz işin kolayına kaçıp hemen kürtaj yapıyorlar ve rahmin şeklini bozuyorlar.Uzman doktorlar 8 haftadan az olan düşüklerde kürtajı fazla önermiyorlar.İğne ve ilaçla düşüremezsek en son çare kürtaj yapıyorlar.Ben beklemeyi seçtim ve çok şükür düşürdüm hatta kanamam bitti sayılır.Rabbim bir daha yaşatmasın hiçbirimize,amin.

sendede mi var yumurtlama sorunu canım puff çok kötü bunun yüzünden adetlerim düzensiz benim hep 40 günü geçince oluyordu hep ilaçla düzene soktuk ve klomen kullanmıştım ben ama o bile 1 kere büyüttü yumurtamı 20 mm olmuştu ama çatlamadı maleseffff son hamile kaldığım ayda 11 mm olmuştu hamile kalamassın demişti doktor ama olmuştu ilaçta bende pek etki etmedi zaten benim tek yumurtalık üretiyor sağ yumurtalığım solda tık yok üretmiyor valla hayıt suyu varmış o adetleri düzene sokuyormuş ona başladım bakalım 2 gün oldu bi yandanda inofolic diye bi hap vermişti onu içiyorum inşallah bi yan etki yapmaz inciri bende mi denesem önümüzdeki ay yapanlar hep memnun...
valla işin kolayına mı kaçtı ne yaptı bilemem doktorlara bile güven yok artık benim sata göre 9 haftalıktı ama geç döllenme olabilir demişti 7 haftalıktı inşallah bizde bir zarar çıkmaz... amin canım birdaha o durumu yaşatmasın allah ım çok çok zor

dün lekeler azalınca ve reglim başlamayınca akşam test aldık kızlar
veeeee silik te olsa ikinci çizgi göründü :16:
geçenki gibi göğüslerde dolgunluk falan ya da uyku hali de yoktu
şaşırdım ve çok sevindim tabi ama malum korkular da var
eşimle de testten önce olumlu olursa çok kaptırmicaz, olumsuzsa da üzülmeyelim, hayırlısı olsun gibi bişeyler konuşuyorduk ama kaptırmamak ta elde değil!
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin, bu mesajı okuyan ve okumayan gönlünde evlat isteği olan herkeslere haklarında en hayırlı ve tez zamanda bebişine kavuşmayı nasibetsin rabbim
hepiniz tek tek aklımdasınız, testten sonra daha da çıkmıyosunuz ordan. hepimiz için dua edicem...

çooooookkkk çokkkk sevindim bi hamilelik haberi allah ım inşallah bebeğini korusun birdaha aynı acıyı yaşatmasın rabbim hayırlı uğurlu olsun analı babalı sağlıklı bir bebek olsun inşalllaahhhh... rabbim cümlemize nasip etsin

kızlar bi sorunum var galiba enfeksiyon kaptım yaaaa okadar dikkat etmiştim ama yinede kaptım galiba çünkü su gibi bi akıntı geliyor işemiş gibi napcam ben yaaa doktorum izindeymiş gidemedimde meraktan çatlayacam gerçi koku kaşıntı ne yok sadece ilişkiye girerken kasıklarımda ağrı oluyor okadar bide sağ kasığım ağrıyor kesin enfeksiyon napcam ben :18::18::18:okadarda su içtim...
böyle su gibi gelen akıntı yaşayan oldumu acep

kızlar bi sorunum var galiba enfeksiyon kaptım yaaaa okadar dikkat etmiştim ama yinede kaptım galiba çünkü su gibi bi akıntı geliyor işemiş gibi napcam ben yaaa doktorum izindeymiş gidemedimde meraktan çatlayacam gerçi koku kaşıntı ne yok sadece ilişkiye girerken kasıklarımda ağrı oluyor okadar bide sağ kasığım ağrıyor kesin enfeksiyon napcam ben :18::18::18:okadarda su içtim...
böyle su gibi gelen akıntı yaşayan oldumu acep

akinti su gibiyse yani renksiz ve kokusuzsa enfeksiyon olmamasi lazim.

akinti su gibiyse yani renksiz ve kokusuzsa enfeksiyon olmamasi lazim.

ayy inşallah canım olmaz enfeksiyon çok korkuyorum su gibi geliyor akıyor renksiz kokusuz allah a şükür.. ilişkiye girince kasıklarımda ağrıyınca kaptım heralde dedim kesilmezse doktora gitcem oda izindeymiş

Back
X