Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Derin elma hicc takılma şu yazdıklarına çünki herşey böyle başlar dr sadece sesli düşünmüş malesef bizim nekadar hassas olduğumuzu hesap etmeden konuşuveriyorlar.Bebişin daha cok küçüük regl tarihinden sayarak 5 haftalık deniyor ama geç döllenme olmuş olabilir.O yüzden de poz vermemiş size Maaşallah diyor her ikinize de sağlık diliyorum

Merhaba fulmur ben cermen bundan sonra kulanici ismim bu canım seni kaybetmek istemedim, nasılsın,soğan kürü nasıl gidiyor ben de başladım bugün ama hic sevmedim zor olacak

Mesajını okuduktan sonra aklıma bir söz geldi ""Derdim çok büyük diye dert etme,senin derdine imrenen dertler de var." ...Belki rabbim sizi koruyor herşeyin hayırlısını nasip etmek istiyor,belki de mucizeyi sizde göreceğiz tatlım hiç belli olmaz.
Tabi dertlenip üzülüyoruz elimizde mi, yalnız değilsin elinden tutup ağlayan anlayışlı bir eşin var maaşallah.Forumda evli hamile ama eşi tarafından sözle istismar edilen terkedilen dengesizliklere maruz kalan bir arkadasımız var aramızda.Cok üzücü ... Siz iyi olun da Allah sevdiklermizi bize bağışlasın Allah benim esimden de razı olsun destek çok önemli.
Sevgilerimle

Kızlar ben geldim. 1 düşük yapmış melek annesi olmuştum 22 nisanda. Yeniden bebek istiyorum 2 aydır deniyoruz henüz ama olmadı bu üçüncü ayımız. Nasıl olmalı ne yapmalıyım bilmiyorum ilk gebeliğim planlamadan olmuştu ama kürtaj olduğum için içim pek rahat değil acaba tekrar hamile kalmam ne kadar zaman alır? Kürtajdan dolayı bişey olmamıştır değil mi_? Umutla bekliyorum bu ay 26 sında regl olmalıyım. Yani aslında olmamalıyım inşallah :) Dua edin.

Hepinize hayırlı sağlıklı evlatlar ve huzur dolu bir aile hayatı dilerim.

canım benim çook teşekkür ediyorum çok güzel yazmışsın saolasın ewet bu durumdan dolayı hassas oluyoruzz ama yazdıklarınla moral buldum gerçekten çook teşekkür ederim arkadşım saolasın.. ben ilk bebeğimi temmuzda ayında kaybettim düşük yaptımm ama ağustosda tekrar hamile kalmışımmm o yüzden biraz korku var içimde şuan herşey yolunda gidiyo biraz mide bulantım hariç inşallah sağlıklı bi şekilde devam eder gebeliğim ve sağ salim kucağıma almayı nasip etsin herkese canı gönülden diliyorumm bu arada ilki düşük oldu diye ikincide düşer korkusu olmasın kimsede biz eşimle hiç korunmadık ki doktor 3 ay korunun demişti diğeride bi adetten sonra hamile kalabilirsin demişti biz hiç korunmadık rabbimm ne acılar çektiğimizi görüyo ve eğer zamanıysa hemen veriyo üzülen arkadaşlara söylüyorum hiç üzülmeyin herşeyin hayırlıısı herkese sevgiler....

Merhaba fulmur ben cermen bundan sonra kulanici ismim bu canım seni kaybetmek istemedim, nasılsın,soğan kürü nasıl gidiyor ben de başladım bugün ama hic sevmedim zor olacak

Selam arkadaşım, soğan küründe 6. günümdeyim ama bende çok sevmedim idare ediyorum. Bugün kızımın doğum gününü kutladık yuvasında, biraz moral buldum onu mutlu görünce. Birkaç gündür de doğum günü hazırlıklarıyla uğraştım kafam dağıldı iyi oldu. Şu ayın sonunu bi getirebilsem düşük sonrası ilk adet tarihim gelecek rahatlicam. İnşalla gecikmez. Sende durumlar nedir Bilana?

Nice mutlu yıllar dilerimmm, iyiki doğmuş.Tatlı yorgunluklar kuzucuklarımızın yüzü gülünce geçiyor değil mi :)
Ben de 3 gündür soğan kürü yapıyorum, tezkere bekleyen askerler gibi duvarlara çentik atasım var, ne zor içiyorum şunu bilsen.Tek kafama takılan şu; kanama kalmadı ama pedlerden kurtulamadım çünki hafif diyebileceğim akıntılar devam ediyor kürtajın üstünden 15 gün geçti, lekelenme normalmi ki bilmem.Normaldir herhalde.Soğan küründende olabilirmi bilemiyorum.Hani temizliyor diyorlarya.
Ay sonu herşey kendi düzenini gösterecek tebiki rahatlayacaksın canım hadi bakalım inşallah, neden geciksin bu kürü yapıp da öyle olursa ağlarız valla

Akıntı normal diye okumuştum ben. Şu anda bende de var aynısı. Endişelenmene gerek yok bence. İçimiz temizleniyor diye düşünüyorum bende.
Benimde bebeğimi kaybedeli bugün 3 hafta oldu. Hala içim sızlıyor, nasıl alışılır bilmem. Bebeğin genetik sonucunu aldım bugün. Hiçbi sonuç elde edilememiş. Bebekten alınan parçalarda üreme olmamış o yüzden herhangi bi sorunu olup olmadığını öğrenemedik dedi laboratuardaki kadın. Sıfıra sıfır elde var sıfırız gene Su kesesi neden yırtıldı hiçbi zaman öğrenemicem. Belki bendeki bi enfeksiyon, belki çocuktaki bi anormallik. Belirsizlik ne kötü. Gerçi öğrensem ne değişecek ki. Bundan sonraki gebeliğimde yine bi sorun yaşayıp yaşamayacağımı bilemicem. Artık daha tedbirli davranıp gerisini allaha bırakmaktan başka çaremiz yok. Umarım allah bu sefer yüzümüzü güldürür..

Canımm az önce yazdım yazdım içimi döktüm enter den sonra uçtu :))
Ne yapalım tatlımmm.Hiç unutmayacağız sadece kimse bilmeyecek.Benim de 2 hafta oldu.Bu akşam iş çıkışı yürürken, kan tahlili yaptırıp pozitif sonuç aldığım tıp merkezinin önünden geçerken içim ezildi.Kim bilecek.Beni sen seni ben anlarım ve burda aynı durumu yaşamış olanlar...
Patolojinin temiz çıkmasına sevindim.Başımıza iş almayalım.Bazı şeyleri neden olduğunu ne olacağını öğrenemiyoruz.Hatta ben sonucu almadım duruyor dursun şimdilik.Sen ilk regl döneminin 3 veye 4.gününde kontrole gidecekmisin.Benim doktorum çağırmıştıda.Sende git ultrasonla baksın temizmi.

merhaba dostlar,
ben de 15 ağustosta, 7+3'te boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum.
çok şükür ki 25. günde regl oldum. benim doktorum 6 ay korun dedi. öyle özel bir durumum da yok, sadece ufak bir kist tespit etti 2cm falan.
6 ay çok değil mi yaa ben de 2. reglimden sonra doktora gideyim eğer her şey normalse korunmayı bırakayım diyorum
sizce??:44::44:

güzelim doktorlar genelde 6 ay diyorlar ama bakma sen onlara...ben de ilk bebeğimi 6+3 de düşürdüm adet oldum ve 2 cm kist gördüler sonra ilaç bile almadım sadece dua ettim adetle atılsın diye atıldı şükür,kist felan kalmamıştı...doktora korunmak istemediğimi rahmim eğer toparlandıysa tekrar hamile kalmak istediğimi söyledim,bazı hormon testlerinden sonra sorun çıktı ve ilaç kullandım ilaçlar bitince de rabbimin izniyle hamile kaldım....Allah kucağıma almayı nasip etsin....inşallah seni de bir daha evladınla imtihan etmez..

6 AY COK bnm iki tarafli vardi kist sogan kuru ictim bide ilac ictim atildi adetle canim adetten sonra git kontrole birsey yoksa denemelere basla
cnm ya insAllah olur illa yapisiklik olacak diyede bisey yok
bni iki yil ugrastirdilar drum 7 yildir var diyordu perde alinmasi grektini solemedi ve perde alindi iki hafta once 3 kaybim var bazen dralara da guvenmeyiorum iste

Ah canım patoloji temiz çıktı mı bilemiyoruz, kadın hiçbir sonuç çıkmadı dedi. Gelen örnek ölü doku olduğu için üreme olmadı ne olumlu ne de olumsuz hiçbişey söyleyemiyoruz dedi. Peki dedim madem ölü doku neden size yollanıyor, dedi ki bazen eğer çok yeni ölüyse sonuç alabiliyoruz. Bunları konuşmak bile beni nasıl üzdü anlatamam.
Bu arada bende hamile olduğumu öğrendiğim tıp merkezinin önüne park etmek durumunda kaldım bugün yanındaki bankaya girebilmek için, içim burkuldu tıpkı senin gibi. Ne zaman geçecek ne zaman normale dönücez bilmiyorum. Her aklıma geldiğinde bundan sonraki hamileliğimi düşünmeye çalışıyorum kendimi rahatlatmak için. Galiba o zaman bir nebze iyi olucaz, tabii bu sefer de gebelik endişeleri çöreklenecek başımıza o ayrı
Benim doktorum beni ilk adetimin 3. günü çağırmadı, iki adet sonrası gel rahim toparlanmışsa embriyoları koyarız dedi. Acaba bende senin gibi gitsem mi adetin 3. günü. Uff yaa neden çağırmadı bak şimdi kafama takıldı. Ben doktoruma demiştim ki ilk adetten sonra hemen gebe kalsam olur mu o da bana rahim kendini ancak iki adetten sonra toparlar daha öncesinde gelmene gerek yok dedi. Ama gene de rahim ne durumda diye bakmak için çağırması gerekirdi, bak seni çağırmış doktorun. En iyisi ben onu dinlemiyeyim ve gideyim adetten sonra. Yaa beni doğumdan bir hafta sonra da çağırmamıştı kontrol için, ben kendim gitmiştim içimde parça kalmıştır belki diye. Benim doktor fazla rahat arkadaşım valla sinir oluyorum adama. Zaten şu embriyo transfer aşamasını bi geçeyim bi daha hiç uğramicam yanına.

ben de öyle düşünüyorum sağol ya

Doktorunun odaklandığı durum embriyo transferinin olacağı döneme endeksli, rahim toparlanmışmı biz faaliyete geçelimmi diye gitmeyeceksin ki canım arkadaşım; vakit geçmeden rahim olması gerektiği gibi, temizleniyor mu soğan suları içiyoruz ilerleme kaydediyormuyuz bilelim.Belki yapılması gereken birşey olur, boşa zaman kaybetmeyelim.Ben 3 ay bekleyeceğim.Sağlığını da düşün arkadaşım acele etme derim ben.
Git sen de git.Kontrolünü ol.Talebim yok kontrole geldim siz bir bakın de.Off ya biz de bu teknolojinin dibinde sıkıntı yaşıyorsak artık, ücra yerlerdeki kadınlara Allah yardım etsin.Senden haber almak bana iyi geliyor kendine iyi bak canımm

Merhaba fulmur, ben düşükten sonra soğan kürü uyguladım. Uyguladığım sırada ne var ne yok temizlendi. doktorum 40 gün sonra adet olursun demişti ama ben düşükten 26 gün sonra adet oldum. Doktora kontrole gittiğimde de içerde hiç bir şey kalmadığını temizlendiğini söyledi.Ben de işe yaradı açıkcası

Evet rahim ne durumda baksın istiyorum, iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Rahim toparlanmaya başlamış önümüzdeki ay transfer yaparız derse dünyalar benim olur. Sanki bu aşamayı geçersem herşey yoluna girecek gibi hissediyorum. Gerçi daha yerleştirilen embriyoların tutup tutmaması durumu var ondan sonra. Uff allahım bitmeyecek mi imtihanımız Bazen diyorum ki kafana takma herşeyi oluruna bırak olursa olur olmazsa olmaz. Bir tane çocuğun var, tek çocuklu olanlar yok mu bu hayatta. Halimize bin şükür arkadaşım. Allah olmayan herkese nasip etsin, varsın bir tane olsun.
Sen üç ay bekleyecek misin her halükarda, belki doktor beklemene gerek yok der hemen çalışmalara başlarsın. Bir yazı okumuştum nette, avrupada binlerce kadın üzerinde yapılmış araştırma, düşükten sonraki ilk altı ay içinde hamile kalan kadınların tekrar düşük yapma ihtimalleri daha azmış. Bak sana linkini vereyim sende oku:
Düşük sonrasında hamilelik için beklemeye gerek... - Hemen Sağlık

Ayy çok sevindim senin adına eleyna, umarım bende de işe yarar. Sen doktor kontrolüne düşükten bir ay sonra mı gitmiştin? Beni doktor iki ay sonra çağırdı ama ben ilk adetimi gördükten sonra gitmek istiyorum. Benim rahmim 5 aylık bi rahim olduğu için toparlanması daha uzun sürüyor belkide o yüzden iki ay sonra gel dedi benim doktorum. Ama gene de bi görünmekte fayda var belki bi sorun varsa önceden görmüş olur.

Ablacım nasılsın :) dua et ben sana hep ediyorum. Nasılsın peki nu perdenin alınması nasıl bir operasyon? Ne zaman tekrar deneyebileceksin hamile kalmayı? Dr ne dedi?

Canım sıkma canını, benim hala kürtaj olduğum hastanenin önünden geçerken gözlerim doluyor. kimse bizi anlayamaz sadece yaşayan bilir bunu. Ama umudumuzu kaybetmememiz lazım geçecek bu günler inşallah yeniden yüzümüz gülecek ve inşallah bu kez yarım kalmayacak mutluluğumuz.

Bir de benim kv seninle evlenenlerin çocuğu oldu büyüdü bile diyor. Sinirimi bozuyor. Demek k hiç hamile kalmasaydım daha neler söyleyecekti. Anlayışsızlık böyle bişey demek ki.

Ah evet sorma. İnsanlar gerçekten çok düşüncesiz. Senin kayınvalden de çok duyarsızmış. Sanki bebeği düşürmen senin suçun. Hiç umursama arkadaşım boşver. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin.
Bu arada sen kontrole gittin mi kürtajdan sonra? Rahmin ne durumda baktırman faydalı olabilir. Benim ilk kızımın doğumundan sonra içimde plasenta parçası kalmıştı, bir hafta sonra kürtajla almışlardı. O kürtaj işlemi yüzünden rahmimde yapışıklık tüplerde tıkanma olmuş, iki yıl sonra rahim filminde ortaya çıktı. Gerçi senin daha üç ay olmuş. Ayrıca illa birşey olacak diye de birşey yok. Ama gene de içinin rahat olması için bi doktoruna danış istersen. Benim doğum doktorum ikinci çocuk istediğimizi biliyordu, ama böyle bi durum olabilir diye bizi hiç uyarmadı kürtajdan sonra. Eğer söyleseydi iki yılı beklemez çok daha önce rahim filmi çektirirdim. Kürtaj rahimde enfeksiyona sebep olabiliyormuş, bu da tüplerde tıkanma ve rahimde yapışıklık yapıyormuş. Ben geç kaldığım için tüplerimden birini kaybettim ve ikinci çocuk için tüp bebek yaptırmak zorunda kaldım. Biraz karamsar bi tablo çizdim ama artık çevremdeki herkesi bu konuda uyarma ihtiyacı hissediyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…