• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

kızlarrr bugün sabah 6 da kalktık eşimle üniversiteye gittik araştırcaklarını hiç sanmıyordum ama saolsun dr um iyi biri çıktı sorulara bogmadan arastırma basladı ilk olarak smear alındı yarın tekrar vajinal ultrasonum var mayıs 14 ünde rahim içi filmim çekilecek çok şükür fazla bekletmicekler ama genetik araştırmayı kasıma verdiler özelde yaptırmayı düşünüyorum kasıma kadar beklemeyeyim dedim sizinle paylaşmak istedim ama içime bir huzur doldu sormayın birtek hsg den korkuyorum ama bebiş için deger arkadaslar canım yansın önemli degil ama yeterki kavusalım gül kokululu yavrularımıza

canım hemen seninle deneyimlerimi paylaşayım. Kasım gerçekten çok geç. Bence de özele git. HSG den ne olur korkma. İnan birşey yok. Ben internetten okuyup gitmiştim titreye titreye sonra bir baktım ki hiç korkulacak birşey yok. Tek hissettiğim ufak bir adet sancısı gibi sancı o da ilacı verirken oluyor. Hemen geçiyor. İşlem 5 dakika. Sonrasında kanaman olabilir endişelenme gayet normal. Ne zaman çekecekler hsg yi ?

kızlar ii akşamlar.doktorum banada nden dşük yaptığmla ilgli testler yapıcaz dedi.bu testlerin içinde rahim içi filmide var mı hsg dedikleri olay yani??
çok zor gibi görünüyor da:1no2:

canım hsg den hiç korkma. ama ben hamile kalmadan önce tıkanıklık var mı yok mu diye çekilmişti. 5 daskikalık bir işlem. İlaç verilirken adet sancısı gibi çok hafif bir ağrı oluyor o da ilaç içinden geçtiği için. Hiç korkma. sonrasında kanaman olabilir hiç endişelenme normal

Mehtapgülü yazını okurken aklıma geldi tahlillerini yaptırdın mı diye soracaktım ki söylemişsin. Devlet hastanesinde niye para isterler ki bu testlere ödenmiyor mu?

Ben de güya ilk adetten sonra yaptıracaktım bu testleri ama işte adet olamadan hamile kaldım yine şimdi yüreğim ağzımda. Tam da bebeğimi kaybettiğim zamanlara geldim. Stres doruklarda geziyor perşembe ya da cuma kontrolüm var o vakte kadar kalpten gitmezsem inşallah.
Ya diyorum bende de kan pıhtılaşması vardıysa ondan mı öldü acaba bebeğim. Gerçi doktor ecopirin verdi her ihtimale karşı hamileliğimi öğrendiğimden beri içiyorum ama kan pıhtılaşması olanlar iğne de vuruluyormuş.
Bilemiyorum işte duygularım çook karışık. Allahıma emanet artık ne diyeyim.

canım stres başa bela maalesef. Ama içini ferah tutmaya bak. İnşallah güzel haberler vereceksin. Eğer doktoruna güveniyorsan endişelenme. Benim arkadaşım iğne vurulmuştu 9 ay boyunca ilaç içmemişti. Sanıyorum şiddetine göre mi veriyorlar kimisine ilaç kimisine iğne çok bilgim yok açıkçası. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım

Herkese iyi akşamlar :))

Mehtapgülü parasız yaptırmak için özel bişey yapmadım o yüzden bişe diyemeyeceğim.
Ben rutin kontroller için doktorumun kliniğine gidiyorum ama kendisi aynı zamanda hastanede de çalışıyor ve testler için hep hastaneye yönlendirdi beni bugüne dek.
O yüzden sanırım doktorun aynı zamanda hastanede de çalışması önemli.

Gamzegülcüm inşallah sen de sonuna kadar gider alırsın bebeğini kucağına:)
Ama pıhtılaşma oranı kişiden kişiye değişiyor, mesela benim doktorum hamile kalmadan önce 1-2 ay aspirin ve folic plus sonrasında da iğne kullanmam gerektiğini söyledi.

Sevgili esraie uzun yazdım hep di mi, sanırım içimi rahatlıkla dökmeyi özlemişim. Aynı sorunları yaşadığımız için de rahat davranmışım :))

Ve ben nihayet rahat bi nefes aldım.
Bugün doktorumla görüştükten sonra içim rahatladı doğrusu. Değerlerimin çoğu normal sadece birinde sorun varmış. Doktorum iğne ve aspirin ile sağlıklı bir hamilelik geçireceğimi söyledi.
Hayırlısı artık inşallah tekrar üzülmeyiz hiçbirimiz.

canım çok sevindim. Güzel haberlerini bekliyoruz canımcım en kısa zamanda :)

canım hemen seninle deneyimlerimi paylaşayım. Kasım gerçekten çok geç. Bence de özele git. HSG den ne olur korkma. İnan birşey yok. Ben internetten okuyup gitmiştim titreye titreye sonra bir baktım ki hiç korkulacak birşey yok. Tek hissettiğim ufak bir adet sancısı gibi sancı o da ilacı verirken oluyor. Hemen geçiyor. İşlem 5 dakika. Sonrasında kanaman olabilir endişelenme gayet normal. Ne zaman çekecekler hsg yi ?

:):) 14 unde çekeceklermiş yazmışsın zaten. Mutlaka bildir bize :)

canım ben iki düşüğümden sonra hep 28. gunde adet oldum. Ama bildiğim kadarı ile 35-45 güne kadar çıkabiliyor bu süre ve normal sayıyorlar bu durumu canım

doktorum kürtajdan sonra eşime herşey gayet normal.Yumurtalıklar rahim gayet iyi.tüplerde bir sorun yok,tıkanıklık flan yok demiş.
böyle dedikten sonra beni hsg ye alır mı yine acaba?birde ben bir defa düşük yaptım.
ama doktorum araştıralım dedi

saol delf aslında canım kıymetli degildir dış gebelikte çektigim sancılarda anladım bugün yine gittim vajinal ultrason ve protein s protein c ve cdv die bir test Allah emeklerimizi boş çıkarmasın kucaklarımız bebeişlerle dolsun canım senin ne çıktı testler

doktorum kürtajdan sonra eşime herşey gayet normal.Yumurtalıklar rahim gayet iyi.tüplerde bir sorun yok,tıkanıklık flan yok demiş.
böyle dedikten sonra beni hsg ye alır mı yine acaba?birde ben bir defa düşük yaptım.
ama doktorum araştıralım dedi

hsg sanıyorum daha önce hiç çekmedi doktorun değil mi? kürtaj sırasında tıkanıklık olmadığını nasıl anladı acaba ? yani genelde hsg yi gebelik öncesi araştırma yaparken çekerler ama.

Merhaba arkadaşlar dün doktora gittim. Daha çok yeni bir gebelik dedi. Yaklaşık 3 kaftalık falanmış. Nokta gibi birşeydi. 15 gün sonra tekrar çağırdı. İnşallah herşey yolunda gider bu kez.

Merhaba arkadaşlar dün doktora gittim. Daha çok yeni bir gebelik dedi. Yaklaşık 3 kaftalık falanmış. Nokta gibi birşeydi. 15 gün sonra tekrar çağırdı. İnşallah herşey yolunda gider bu kez.

ayy canımmmmm çok mutlu oldum. Yarabbim inşallah sağlıkla mutlu sona ulaşıcaz hep beraber. Ne olur stres yapma olur mu?yediğine içtiğine dikkat et.

saol delf aslında canım kıymetli degildir dış gebelikte çektigim sancılarda anladım bugün yine gittim vajinal ultrason ve protein s protein c ve cdv die bir test Allah emeklerimizi boş çıkarmasın kucaklarımız bebeişlerle dolsun canım senin ne çıktı testler

canım ben hemen ufak bir özet geçeyim. Biz Kasım 2007 de artık çocuk istemeye başladık. ve ben ön bir kontrol için dr a gittim. ön bütün testler temiz çıktı ve başladık denemeye ama yaştan dolayı dr 1 senelik bekleme süresini 6 aya indirdi. ve ben 6. ayda hamile kaldım. Maalesef bende dış gebelik geçirdim. onu atlattıktan ve 3 aylık bir yasaktan sonra tekrar 2. ayımda hamile kaldım ve 12 haftalıkken kalbi durduğu için aldılar. Ve çıkan fetusu genetik incelemeye aldılar. ve Allahın sevdiği kuluymuşum ki bebek down sendromlu çıktı. ondan kalbi durmuş sonra eşimle bana bakıldı genetik olarak. çok şükür ki birşey çıkmadı tertemiz dr um tamamen kötü bir tesadüf bu yaşadıkların dedi. Kan pıhtılaşmasına da bakıldı o da temiz çıktı. 3 aylık yasak verdi ama 2. aydan sonra bir gel bakalım dedi. gittik herşey toparlamış başlayın çalışmaya dedi. bakalım ilk ay olmadı birşey , bu ay var mı hala bilmiyorum çünkü bugun 28. gundeyim ve adet görmedim (ki benim saat gibidir) inşallah görmem de güzel hayırlı haberler verebilirim canım. ( kısa özet dedim destan yazdım )

hamiş olan güzel ane adayları hepinizi tebrik ederim bende başlıyıcam buay inşallah güzel haberi bende sizlerle paylaşabilirim

kızlar herkeze slm umarım her şey yolundadır. ben daha adet olmadım dün test yaptım negatif çıktı ve ilk defa sevindim tek çizgiyi gördüğüm için.çünkü biraz üşütmüşüm bronşit başlangıcı varmış.dr bir sürü antibiyotik falan verdi kullandım açıkcası endişeliydim ya hamileysem bebeğe bişi olur diye ama şükür rahatladım.bi de adet olsaydım.düşüğüm 14 marttaydı baya bi oldu.hayırlısı bakalım.inşallah önümüzdeki ay güzel haberler veririm sizlere.

Back
X