düşük yumurta rezervi ve kalitesi, başarısız tüp bebek denemesi

Akintiyakarsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2020
47
29
88
Merhaba, yaşım 37, amh değerim 0.2. Geçen ay bir tüp bebek denemem oldu fakat yumurtalar boş çıktı. Yeniden denemek istiyorum ama aynı şeyle karşılaşmaktan korkuyorum. Ankara için doktor öneriniz var mıdır benin durumuma çare olabilir dediğiniz?

Bendede aynı sorun var canım. Benimde 1 başarısız denemem var amh düşük.
Ben baahçeci berfu hocaya gidiyorum çok başarılı tavsiye ediyorum

Mrbb vitamin ,destek vs vermedi mi doktorun?

Bendede aynı sorun var canım. Benimde 1 başarısız denemem var amh düşük.
Ben baahçeci berfu hocaya gidiyorum çok başarılı tavsiye ediyorum
Ben de gitmiştim berfuya heryerde embryolarm olup blast olurken kendilernde 0 embriyo elde etmiştim.Saçma sapan bir protokol uygulamıstı kendısı.Kimine şifa kimine zarar Maalesef.İnşallah size şifa olsun

Doktor bir takim vitaminler verdi. Daha sonrasi icin prp ve kok hucre onerdi fakat ben hocaya guvenemedigim icin orada yaptirmak istemedim.
Arkadaşımında düşük over ve kalitesiz yumurta problemi vardı.anatolia tüp bebekte trdavi gördü 1 embriyosu oldu onunlada hamıle suan.Yani nasıl bir protokol uyguladı bilmiyorum.Tedavi öncesi redostim,l-arginin ve q10 çok iyi geliyor yumurtalar için tavsıye ederım.

Merhabalar ben ankarada yaşamıyorum ancak size moral vermeye geldim. Amh 0,5 yaşım 39 ve geçen ay sadece 2 yumurta toplanabildi. Yumurtanın birisi direk çöp oldu kaldık bir yumurta ile. Ondanda açıkçası kalitesine bakınca doktorum çok moralimi bozmamak için orta konuşuyordu ama bende anlıyordum neyse dedim bakalım ya ne olacak. 5 gün embriyo gelişti ve 5 bb kalite ile donduruldu. Doktorum tabi şok geçiriyor çünkü beklemediğini itiraf etti. Transfere gittiğimde ise çözüldü bekliyoruz aşağıda doktorum normalde odasına çağırmaz eşimle beni odasına çağırdı aha dedim embriyo bozuldu mu yoksa çok korktum. Odasına girdik ve doktorum dedi ki embriyo bile oluşmasını beklemezken yumurtan çözüldükten sonra 5AA kalite oldu. Hamile kalırsan seni düşük yumurta rezervi var diye üzülen bütün hastalarıma anlatacağım dedi. Ben şuan 8. Günümdeyim transferimin tabiki kaliteli olması falan çok önemli değil bu işte Allah ol derse oluyor. Hamile kalırım kalmam tabiki daha belli değil ancak benim içim bir mucize idi bu. Bu durumumu benim gibi bekleyen herkese anlatıyorum ki umut yüzde yüz devam etsin

Ne güzel bi hikaye gerçekten çok ilginç ne yaşayacağımızı hiç bilemiyoruz her şey o kadar anlık gelişiyor ki bu süreçte bi sonrakinde ne olur bilemiyoruz. Bence stresin asıl sebebi bu. Belirsizlik. Benim de o 1 yumurtam 3. Gün şu an beni bekliyor. İsmi Umut olucak eğer bizi seçip bizle kalırsa...

İnşaAllah hayırla kolaylıkla sağlıkla afiyetle umudunuzu kucağınıza alırsınız

Nasıl bi protokol uyguladı ya çok şaşırdım
Büyüme hormonu verdi ve çatlamasını önlemek için iğne yerine duphaston hap verdi.Bütün tedavi çöp oldu.ve bu protokolle başka çöp olanlarda okudum burada.Hapın yumurta kalitesini bozmus olabileceği açıklamadı yapılmıs kendıne.Büyüme hormonu yumurta büyürken sorun yaşayan vakalarda veriliyorken bana verilmesi anlamsızmıs.Bunuda başka bir prf dr söyledi bana.50bin çöp oldu gitti yani.Ve benim amh 2,88 yumurtam var kalite sorunm yok .Diper merkezlerde başarılı denemelrm oldu ,başka sebeplerden kaybettim.Ama bahçecide 11yumurtadan 0 kalınca şok olmuştum.Şimdi baska yerdeyım blast embriyolarm oldu transfer olamıyorum bu seferdeKürtajdan dolayı endometrium zor kalınlaşıyor.

Yani duymadım hiç adlarını ama sanırım opudan önce kullandığınız şeylerdi bu haplar? Her şey bazen çok değişken oluyo anlayamıyoruz geçmiş olsun

Ben de 35 yaşındayım sizinle aynı amh değerine sahiptim brüksel tüp bebek merkezi Prof De Sabri Cavkaytar öneririm ben de 2 olgun yumurta buldu ve tam yumurta biriktirmesi yapalım dedik rahim filmine gönderdi rahim dinlendirme yapalım dedi o ay filmden sonra bebek kendi oldu. Film içinde echomar Cevat hoca kesinlikle öneriyorum. İnş sizinde olur ben 2 embiryoyu da dondurdum.

Evet bahcecide,oncekilerde mutlaka iyi kalite 3.gun embriyom oluyordu,tedaviden önce estrofem kullandirdilar,normalde o transferden önce kullanılır, 10 gün kullanınca adet olup tedaviye başladım,300 gonal f ve 75 fostimon,klomen kullandirdilar,ilk gün 9tane yumurta var demişlerdi ,çok sevinmiştim,ama elde var sıfır,giden paraya mı yanayım,iki günde bir 8 saatlik yol gittigimemi,yoksa yıkılan umutlarıma mi?

Merhabalar, hikayeniz gerçekten çok umut verici. Allah tamamına erdirsin inşallah

Çok teşekkür ediyorum yanıtınız için bu isimleri not aldım. Iyi dileklerim sizinle.

Üzücü aynı şeyi yaşamışız.;(orda 0 embryo oldu 2 ay sonra devlet hastanesi tüp bebeğe gittim blast embriyolarm oldu(herhangi bir destek vitamin ilaç kullanmadan) Bazı yerler fazla abartılmıs onu anladım.Kimisine iyi gelmiştir bişe diemem.Ama gittiğim dr bile o tedavinin benm için uygun olmadıgını söylemişti.Tekrar tedaviye başlayacakmısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…