Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

İşte geldim buradayım, şaşırdım adımı zikretmene, enerji geldi demek ki zaten konuyu da takipteyim uzun süredir:)

Somut bir faydam olmuşsa ne mutlu bana:)

Evetttt dua topiginden:)))) Yapma yaaa gerçekten o enerjiyi göndermişsin ki hemen damladim:) Tam bana göre :)))
Iste bu istee ; ))) coook uzun zamandir bu topik var ama sen ilk defa yaziyorsun.Daha gecen haftaydi dusundugum de bea.Ileride iletisimin yerini telepati alacak :)))))

Canimsiniz hepiniz o sizin harika kalbinize ait harika dusunceler.Cok sukur Rabbime cok guzel bir topik coooook.

Hosbulduk canım, evet ben zaten inanç konusunda da öyleydim dua topiklerinde de konusuyorduk ama sanırım bu kadar derinlere inip düşünmüyorduk. Dua edilip olumluyu düşünüp olmazsa da hayırlısı buymuş deyip hiç olumsuz bakmıyorduk. Yani kendi acımdan hep böyleydi. Olumlu düşününce beyin o seyi yapmanı sağlıyor ama olumsuz düşünce olunca kendin de inanmadığın birseyi neden beynin düşünüp uygulasın ve ondan olumlu bir sonuç alsın ki? En başta sen inanmıyorsun neden vücudun inanmadığın bir şeye çabalasın?

En basit örnek vereyim, Ben bir ay önce yaklaşık işten çıktım. Isyerindeki herkes yapma etme is bulmadan işten çıkılır mı, uzun sure işsiz kalırsın vs demeye başladı. Ama ben inanıyordum doğrusunun bu olduğuna. Çünkü yıpranıyordum ve bu benim önümdeki bütün is hayatım boyunca böyle devam edecekti. Ben de istemiyorum dedim bunyem kaldırmıyor burda çalışmayı evet is de bulmadım ama verdiğim en mükemmel karar hiç de pişman olmayacağım dedim. Ve ayrıldıktan sonra da bir tek olumsuzluk hissi belirmedi. Mutluyum, sağlıklıyım, ailem yanımda, düşüncelerim temiz berrak ve en basiti düşünmeye sevmeye mutlu olmaya zamanım var. O çalışırken sanki 24 saatimin tamamını ise harciyormus gibiydim düşüncelerimde bile is vardı. Şükürler olsun ki beynime o sinyal geldi ve aniden işten çıkmam gerektiğini anladım.
Bana böyle sinyaller geliyor bu arada bazen. Artık geldiği zaman kendimi bastırıp kararsız kalmak yerine uyguluyorum direk

Yeter ki gercekten ve "kalpten" iste ve birak :)

"Peter Russell ise, bize ait maddesel dünyanın sadece bilincin ürettiği bir şey olduğunu söyler:

Bildiğimiz her şeyin, "dışarıda" olarak algıladığımız tüm maddesel dünyanın, bu hadisenin bir parçası, bilinçte oluşturulan bir görüntü olduğunu anladığımızda, gerçeğin, bizim günlük görüntümüzün tamamen tersi olduğunu anlarız. Bildiğimiz kadarıyla madde, bilincin ürettiği bir şeydir... Bu nedenle gerçekliğin doğası, bilinçtir. Mekan, zaman, madde, enerji –bizim duyularımızla oluşan katı dünya– bilincin içinde oluşmaktadır. Bu olağan dışı dünyanın temeli, madde değil, bilinçtir.102

Bizim gerçeklik olarak tanımlamaya çalıştığımız şey, aslında bilinç temellidir. Renk, ses, koku, tat, zaman, madde, kısacası dünyada algıladığımız her özellik, bilincin içindeki bir şekil ve özelliktir. Bilincimiz sayesinde evrendeki her şeyi kavrayabiliriz. Ama bilinci, dış dünyada gözlemleyemeyiz. Peter Russell, bunun nedenini şu şekilde açıklar:

Bilinci gözlemlediğimiz dünyada göremememizin sebebi, bilincin, zihnimizde meydana gelen görüntünün bir parçası olmamasıdır.103"

ALINTIDIR...

Iste canlar imajinasyonda "rengini gorelim,tadini alalim,kokusunu alalim,dokusunu hissedelim,sesini duyalim" diyoruz ;kirmizi renkli yaziya istinaden biz bilincaltina bak bunu yasiyorum zaten ve sukrediyorum diye uyarilar gonderiyoruz.Bilincalti bunun gercek olup olmadigini algilamiyor ve gercekten de bilincte yasandigini saniyor.Algilari bu olay ve insanlara yonlendiriyor,onlari da bize tabiki.Sonrasi zaten kaderin ağları oluyor.Bu da kuantum fizigi iste...
Sadece hayallerimiz icin degil korkularimiz icin de gecerli tabiki.Ilahi örgü muhtesemmmmm

Ben almam gerekeni alıyorum ve bilincaltima gore kaydetiyorum o evren der,Tanri der ben Allah derim... Steve Jobs ateist diye iphone kullanmayayim mi. isime yarar kismini alirim.Bu saatten sonra benim kaliplarimla oynayacaksa zaten o kaliplarda zaten sıkıntı var diye düşünürüm.
Malesef cogu yazarin ben nabza gore serbet verdigini düşünüyorum,cünkü biraz topluma aykiri düşse hemen yargilaniyor.Bak sen de yargiliyorsun, o boyle dusunuyor ben bunu okumam.Bizim yazarlar da hakli tabiki, kilifina uyduracak

Sanirim ben bilincalti kaliplari konusunda senin kadar profesyonellesemedim canım.Eminim benim gibi profesyonellesemeyen yüzlerce kişi vardır. Aslında mesajimin temelinde bahsettigim Müslüman kişisel gelişimcilerin bu alanı bos bıraktığı ya da teknik anlaminda kendilerini hiç geliştirmeyip çok yüzeysel yazdıklarıydı.Cunku dinimizin ogretileri zaten insanin kendini kesfetmesi ve surekli gelistirmesi uzerine.Ama sen sadece Nil Gun ' le ilgili yorumumu dikkate almissin:)) Daha once de ifade ettigim gibi, Nil Gün'ün ateist olmasıyla bir sorunum yok.Onun Islami bazı değerlerle ilgili tavrıyla sorunum var.Eger kişilerin ateist veya gayri muslim olmasiyla ilgilenseydim şu ana kadar okuduklarımin hiç birini okumazdım.Hassas değerlerimle ilgili kimin saygisizlik yaptığını dusunsem okumaktan vazgeçerim.Bu yargılamak değil kutsala saygıdır benim nazarımda. Nil Gun sadece bir örnekti.

Neyse canım ikimizde kendi bildiğimiz yoldan devam edelim:)

ne güzel bir bakış bayıldım yazdıklarınıza aradığım da tam böyle şeyler sır sizdeymiş...iyiki varsınız...

slm kızlar,
ben de yaklaşık sanırım 2 yıldır bu topiği okuyorum ve sıkıntılı-stresli olan işimi bıraktım. Allah a binlerce kez şükürler olsun, şunu farkettimki kendimi çok yıpratmışım. şu an o kadar mutlu ve huzurluyum ki anlatamam. inşallah bundan sonra da hayatımda hep güzelliklerle dolu bir ömür sürerim.
Butterfly ve Pofu ve diğer herkese teşekkür ediyorum, burda buluşmak, güzel yazılarınızla enerji dolmak bana apayrı bir yaşam sevinci katıyor.
Rabbim hepimizi bu dünyada da ahirette de huzura eriştirsin inşallah, şu anımıza binlerce kez şükürler olsun.
Darda olan tüm kullarını feraha çıkarsın Allahım. Evsizlere ev, işsizlere iş, aşsızlara aş nasip etsin inşallah.
Sevgiyle kalın, esenlikler diliyorum.

cnm benim zikirlere devam ediyor musun...

bembeyaz bir kar var lapa lapa yağıyor...Çocukluğumun en büyük keyfiydi. hala keyif verir...
elleriniz yüzünüz bedeniniz üşür soğuğu iliklerinize kadar hissedersiniz ama o bembeyaz saflık ve her bir kar tanesini bir meleğin indirdiğini bilmek içinizi ısıtır...
hayatta böyle aslında zorlukların içinde olumlu bakışınla içini ısıtırsın huzur kaplar yüreğini...hadi hep olumlu düşünüp huzur karları yağdıralım yüreğimize...sevgiyle kalın... Bu topiğe girince huzur buluyorum...iyiki varsınız...

Yaaa pofu cum ben sana tesekkur ederim topigini kendimin gibi kullaniyorum.Kendim acsam topigi asiri sorumlulugun verdigi sıkıcı baski enerjisiyle boyle guzel paylasimlar cikaramazdim emin ol

rica ederim tatlım..siz olmasanız bende olamazdım :)

ne güzel bir bakış bayıldım yazdıklarınıza aradığım da tam böyle şeyler sır sizdeymiş...iyiki varsınız...

ooo bunlar daha başlangıç..neler neler yaşadık yazdık :)

cnm benim zikirlere devam ediyor musun...

ara ara evet
bu sıra ŞÜKREDİYORUM ..aklıma her geldiğinde '' Allah'ım sana şükürler olsun'' diyorum :)
inan bana hayatım 180 derece değişti :) çok huzurlu ve rahatım..tabiki yine sıkıntılar var ama onlarında gelip geçici olduğunu biliyorum..çünkü imajinelerim kendiliğinden istediğim şekilde canlanıyor :) her değişimde sizinle paylaşıcağımı bilin

ne düşünürseniz aslında siz osunuz
ne isterseniz aslında yaşayacağınız şey odur
onun için düşüncelerinize, isteklerinize ve kendinize dikkat edin..
boşuna dememiş mevlana '' Kardeşim sen düşünceden ibaretsin. Geri kalan et ve kemik. Gül düşünürsen gülistan olursun. Diken düşünürsen dikenlik olursun'' diye :)

Ben hayatımda kararsizligimdan kaybettim her zaman.
Hep iki seçenek arasında kaldım. Hep erteledim, kaçtım,sürüncemede biraktim.
Yine ayni kafadayim.
Üstelik bu huyumun o kadar cok zararını gördüm.
Olof of.
Mecbur bir yolu seciyorum, aklim hrp obur secendkte kaliyor.acaba o yola girsem daha mi iyi olurdu.
Bunun için nasıl bir çalışma yapılır acaba.
Bana bir yol gösterin nolur.

öncelikle ertelemenizin kaçışlarınızın arkasında yatan nedene bakmalıyız. başarısızlık korkusumu mükemmelliyetçilik mi yoksa yetersizlik duygusu mu...
mutlaka bunlar tetikliyordur sizi..bende aynı durumları yaşadım mükemmelliyetçilik beni kaçındırıyor birçok şeyden bunun farkına varıp üzerine gitmelisiniz benim düşüncem bu yönde...arkadaşların tavsiyelerini ve sizinde yazdıklarım konusunda görüşünüzü merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…