Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

İşte geldim buradayım, şaşırdım adımı zikretmene, enerji geldi demek ki zaten konuyu da takipteyim uzun süredir:)
Çokkkk şaşırdım inan kii nasıl bu kadar hızlı oldu şok oldum.
Etiketleme yapmadım dediğim gibi takip ettiğini de bilmiyordum zaten ilk duâ ettiğim için sizi unutmadim..
Yaaa çok sevindim hamdolsun işte bu diyorum o zaman...
İnşallah Saksi_Degilim_Ben de gelsinnnnnn bekliyoruzzz..
Mutlaka bir sebebi var ki sizi burda zikrettim hayırlısı.

Çok sevindim iş ile ilgili durumuna dediğin gibi zaten bilincaltinda inanç varsa yetiyor. Aslında olumsuzluklar bize gelmiyor biz onları çekiyoruz bunu iyice öğrendim burada...
Kesinlikle olumlu pozitif ve güzellikler düşünürsek biz onları yaşarız yaşatır Rabbim çok şükür ki.

Yeter ki gercekten ve "kalpten" iste ve birak :)
Ahhh nasıl içten yürekten istiyorum varya nasıl...
Yaa içime isteme düşüncesi yerlestigi andan itibaren kalp pır pır attı.
Rabbimin huzurundayim kii kabul etsede etmesede mutluyum.

Aynen aynen Mevlana ne güzel demiş...
Demiş demiş de işte anlamak inanmak özümsemiş olmak mesele..
Ne sansliyiz....
Hamdolsun farkına vardiklarimiza..

Tabletten yazıyorum. Biraz zor oluyor, kusura bakmayın.
Mukemmeliyetcilik, ya hep ya hiç bana çok engel olmuş.çok sukur bunu astım.bilinçli olarak değil. Şimdiki farkindaligimla geri dönüp bakınca bayağı şeyleri bilmedende olsa almışım.
Bilinçsiz halimle bu kadar olumsuzluğu astiysam içimdeki güç inanılmaz. Çok şükür daha fazla geç kalmadan farkinda lik geldi.
2 tane evladim var. Kendim mutsuz aile ortamında büyüdüm, sonuçlar ortada.
Yetişme şartlar ima göre su an çok iyi ilerlemisim. Kendimin hakkını yemiiim.
Işte tam olarak neye çalışmalıyım, onu bulmaya calisiyorum.
Doğru teshis koymadan tedaviye başlamak ise yaramaz.

Tabletten yazıyorum. Biraz zor oluyor, kusura bakmayın.
Mukemmeliyetcilik, ya hep ya hiç bana çok engel olmuş.çok sukur bunu astım.bilinçli olarak değil. Şimdiki farkindaligimla geri dönüp bakınca bayağı şeyleri bilmedende olsa almışım.
Bilinçsiz halimle bu kadar olumsuzluğu astiysam içimdeki güç inanılmaz. Çok şükür daha fazla geç kalmadan farkinda lik geldi.
2 tane evladim var. Kendim mutsuz aile ortamında büyüdüm, sonuçlar ortada.
Yetişme şartlar ima göre su an çok iyi ilerlemisim. Kendimin hakkını yemiiim.
Işte tam olarak neye çalışmalıyım, onu bulmaya calisiyorum.
Doğru teshis koymadan tedaviye başlamak ise yaramaz.

Sanırım özgüven eksikliği.
Degersizlik hisside çok fazla.
Ailede sevgi şevkat görmeyince böyle bir yetişkin oldum.
Annem babam benim çocuklarımı fiziksel olarak severken"beni hiç böyle sevmiyorsunuz. " diye hemen yüzlerine vuruyorum. " yooo. Biz seviyordum, sen hatırlamıyorsam diyorlar."
Sanırım Cok küçükken seçmişler.hatirlayabildigim yaşlarında sevgi sahneleri yok.
Hep sevilmeyi bekleyen aciz bir kız çocuğu geliyor gözümün önüne.
Annem büyük oğlumun bu huyumun aynı bana benzediğini söylüyor.bende onda kendi cocuklugumu görüyorum.
Çocukluk, genclik yaralarim yeniden depresiyor.
Bazen ona " sence biz mutlu bir aile miyiz ? " diye soruyorum. Azcik, miniminnacik düşünüp " Evet. " diyor.
Hiç düşünmeden bir çırpıda söylemesini isterdim.

size yorum yazmış olmam tesadüf değilmiş Rabbimin işi..
bende sizin gibi sevgisiz büyüdüm.masanın altına girip ağladığım günleri daha dün gibi hatırlıyorum. önceleri hatırladıkça öfke dolardı içim ama artık tebessüm ediyorum ben affettim sizde affedin. şöyle düşünün anne va babalarımız sevgi göstermediler ama kimseyede muhtaç etmediler.bardağın dolu tarafına bakmalıyız.gözlerini yetimhane de açan yüzlerce insan var.onları bize anne baba yapan Yaratıcımız. biz seçmedik...belkide mesaj vermiştir bize imtihandasın bu dünyada diye. sevgi görmesekte sevginin ne kadar kıymetli olduğunu belki de bu şekilde öğrendik. çocuklarınıza kendi yaşadığınız açlığı yaşatmayın diye Allah hatırlatıyordur çocukluğunuzu belki de...hayat bir sır Rahmani tarafıyla mesajları anlamaya çalışalım.hayırda şer de Allahtan Yarattığı herşey de bir güzellik vardır görmediğimiz. ..
özgüven eksikliği hepimizin yaşadığı birşey bence bakın çevrenize...çok özgüvenliyim diyen yada öyle davranan birçok kişi de ya ego vardır yada narsist bir eğilim...hayatta düşüp kalkıyoruz önemli olan düştüğünüzde kalkabiliyor musunuz...Bakın neler yaşamışsınız hala mucadele ediyorsunuz neleri başardığınızın farkındasınız bence özgüvenlisiniz.ve başardıkça özgüven de daha da artacak...

Mesajından sonra bir saat içinde gelmişim sanırım, bir de konuyu takip ettiğim halde her zaman bildirim gelmiyor ya da mesajlar çok oluyor tamamını okuyamıyorum ama senin mesajını okuyup adımı gördüm ve çok şaşırdım.
Evet Saksi_Degilim_Ben de gelir umarım kendiliğinden.
Dua topiğine yazalı bayağı oldu sanırım, senin de nick değişmiş biraz:)

[/QUOTE]
Benim en buyuk eksikligim iman esikligimmis. Cok iyi niyetli guzel ahlakli olmak yeterli olur sandim ama yetmemis demekki. Rahmani yonleri gormeyi ogrendim cok sukur.
Kendimle,hayatla, esimle, is arkadaslarimla
Kisacadi kiminle sikinti yasiyorsam mucadele etmemeyi, karsi gelmemeyi ogrendim.
Basima gelen herseyi ve herkesi oldugu gibi kabul edip, kendi kafama gore duzeltip degistirmeye calismaktan vazgecince hayatim cok kolaylasti. Cok hafifledim. Bosuna kendime is edinmisim bazi seyleri.
Ne kadar sacma bir direnc gostetmisim.
Ilahi duzene teslim olmak ruhuma, psikolojime o kadar iyi geldiki anlatamam.

hayatdevamedecek alintilayamadim kusura bakma canim-
Merhabalar durumun icin coook sey yazmayi isterim ama su an zaman olarak da kafa olarak da cok daginigim.Cok dagitirim.Ama sunu bil cozum arayisina girdiysen cözüm de seni ariyor ve rahat ol.
Lilruba demissin ki ailemizi biz secmedik Yaradan nasip etti.Biz boyle seyler duymaya hazir degiiliz,birilerine suc atmayi seviyoruz genel olarak toplum bilincimiz bu hemen kadere atariz mesela.Ben de oyleydim evet.Ama nasil kader isliyor ,peki Yaradan nasil nasip ediyor? Rastgele mi hayir tabiki.Ilahi duzeni sokuyor Rabbim, hepimiz buraya imtihan icin geldik evet bu imtihanlari belirleyen egolarimiz,kisisel ogelerimiz,fitratimiz kaynakli korkularimiz bana gore ve bunlarin kökeni ne DNA lar.DNA larla sadece organlar,hucreler mi var bence hayir huyumuz,suyumuz da var.
Egolarimizi yenersek,korkularimizi alt edersek bir ust level e geciyoruz cunku onlar bizim ayaklarimizdaki prangalar.Kimimiz sevmeyi alamiyoruz fitratimizda var evet DNA larimizda işli ailemiz de bunu cok guzel destekliyor mesela, sevgisini gosteremiyor anne baba cocuga,sonrasinda arkadaslari ve esi hatta...Cunku DNA eşleşirken enerjiyle eslesiyir ve tabiki cevresi de bu yolla olusiyor aile dahil.Bence ailemizi biz seciyoruz bir nevi DNA lar araciligi ile.Ama DNA lar degistirilebiliyor desem,iste bizim amacimizda bu zaten en iyi potansiyele ulasmak...Ama biz toplum olarak bunlara acik degiliz.Cok cok cok ilginc degil mi? Evet bence dahasi var,ama biz bilmiyoruz.Rabbim biliyor hepsini,bizi en iyimize ulastirmayi,kendimizi gerceklemeyi nasip etsin

Kızım benim hayat ögretmenim kesinlikle...Kizimin sifa aracim oldugunu hissediyorum .Cunku ben onunla cocuklugumu tekrar yasiyorum.En cok duymak istedigi seyi ogretmeninden duyamiyor halbuki duymasi gerekiyor,ama egosu isteginden daha fazla konusuyor.Duymak istegini ogretmeni arkadasina soyluyor,enerji ters yonleniyor .Ya begenmezse diye korkuyor cunku.Ve ne oluyor korkusu galip geliyor.Esim diyor ki peki sen soyleseydin ogretmene ama bu kizimin hayat dersi ben ona o an mudahale ederim peki ama o hep baskalarinda karsisina cikacak taki o ego susana kadar.Ben sadece korkusunu farketmesini saglamaliyim,o da onu farketmeli ve serbest birakmali.

Uzun zamandir icimde bir rahatlik var. Farkindaligimi hissettigimden beri.
Memlekette ahretligim var.11 yasimizdan beri birlikte buyuduk.ben evlendikten sonra senede 1 kez gorusuyoruz. En son gecen yariyil tatilinde gorustuk.
" senin cocuklugunu,genc kizligini,anneligini hepsini gordum. Bu sefer cok iyi gordum seni ." dedi.
Esimde olumlu birseyler fark efiyor bazen.
Olacak olacak.umut var bende.
Cok sukur fark ettirene.
Fark etmeme sebep olan herseye ve herkese.
Bu topigi aramam ve bulmam kesinlikle tesaduf degil.

Hâlâ şaşkınlık içindeyim...
Ahh evet Nefssems idim.
Şimdi baktım teee 2015 ekim gibi buluşmuşuz..
Ben ara ara devam ettim topikte.
Şimdi yine ediyorum.
Sevindim canım iyisindir umarım.

Maşallah nasıl güzel ifade ediyorsun somut örnekler vererek kii en iyi anlatma şeklidir...
Ben inanıyorum kii yardıma ihtiyacı olanlar okuyacak ve nasiplenecekler..

Dahaa iyi olacaksın sabırla beraber teslimiyet ohhh miss..
Bak ben dün olumlama yapmaya başladım. .
Çok istediğim bir dileğim var onu Rabbimden isteyeceğm vermiş olmuş gibi 21 gün boyunca sabah akşam hayal edip sukredecegim.
Tabii duâ da edeceğim belirledigim bir sureyi okuyacağım.
Tam teslimiyet ohhh içim rahat..
Birde yazıyorum @buttrflyin dediği gibi yazmak çok iyi geliyor farklı bir emek vermiş oluyorsun...
Topigi okudukça oturacaktir ama şüphesiz inann...

Hâlâ şaşkınlık içindeyim...
Ahh evet Nefssems idim.
Şimdi baktım teee 2015 ekim gibi buluşmuşuz..
Ben ara ara devam ettim topikte.
Şimdi yine ediyorum.
Sevindim canım iyisindir umarım.

Vay be bir yıl olmuş, benim pek vaktim yok malesef, devam edemiyorum disiplin, devam isteyen topiklere, hayırlı insan için dua ediyordum hala değişiklik yok hayatımda. Sende gelişme var mı. Allah kabul etsin.

Hangi sure canım

Tanri size istediğiniz insanlari degil, ihtiyacınız olan insanlari verir.
Oyleki bu insanlar size yardım edecek, sizi incitecek, size acı verecek, sizi terk edecek, sizi sevecek ve olmanız gereken insan olabilmeniz saglayacaktir . " Lao Tzu

Ben de biraz once tam da boyle bir sey yazacakyim sana tatlim.Ama Rabbim sana ihtiyacin olani gonderiyor zaten :)
Yasadiklarimizi belki baskasi yasasa cok cok cok farkli yasayacacak seni cok seven kisi onu terkedecek mesela, yada seni hic sevmeyen onu cok sevecek.Ama herkes olmasi gerektigi en uygun sekilde yasayacak,korkularina ya da coskusuna gore.En onemlisi sorumluluk almak korkularimizinn,endiselerimizin farkina varip onlari serbest birakmak.Sonra bir bakacaksiniz anneniz babaniz cocugunuz degismez dediginiz insanlar degismis.
Ara ara yaziyorum boluk boluk kusura bakmayin bir taraftan islerimi hallediyorum :)

Vay be bir yıl olmuş, benim pek vaktim yok, devam edemiyorum disiplin, devam isteyen topiklere, hayırlı insan için dua ediyordum hala değişiklik yok hayatımda. Sende gelişme var mı. Allah kabul etsin.
Benim durumum biraz karışık ama güzel gelişmeler oldu hamdolsun.
İşte ilk sizlerle okuduğumuz zamanlardan beri inişli çıkışlı devam ediyor.
Ben sabrı Şükrü teslimiyeti tevekkülü olumlamayi pozitif düşünmeyi ve en onemlisi bir çok duayı öğrendim..
Artık hiçbirşey bana zor gelmiyor yaşadıklarıma şükrediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…