Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Merhabaaa güzel insanlar Umarım herkes iyidir. Forumda değildim, burayı özledim Tatil kaçamakları yapmıştım dinlenmek için. Bir kez daha fark ettiğim şeylerden birisi de nereye gidersen git ister yakın ister uzak yolun sonunda insan yine kendisiyle kalıyormuş. Uzaklaşmak tek başına sorunları çözmüyor. En yakınımız kendimizsek o zaman önce kendimize saygı ve sevgi göstermeliyiz :) Başkalarının bizi nasıl gördüğünden çok önce acaba kendimizi nasıl görüyoruz, tanımlıyoruz. Sonra fikrine güvendiğimiz kişilere de sorabiliriz :) Sizlere güzel bir Ağustos ayı diliyorum :)

Alıntı: Dalai Lama ve Howard C. Cutler/ Mutluluk Sanatı adlı kitaptan

Bazı acılardan kaçış olmamasına rağmen, bazılarını da kendimiz yaratırız. Acıyı hayatın doğal bir parçası olarak kabul etmeyi reddetmenin kişiyi sürekli bir kurban olarak görmesine ve sorunları nedeniyle başkalarını suçlamaya götürmesini buna örnek olarak gösterebiliriz.
Fakat çektiğimiz acıları başka yollarla da artırırız. Sık sık bize acı veren şeyleri zihnimizde tekrar çevirerek uğradığımız haksızlığı büyüterek acımızı sürekli kılar onu canlı tutarız. Belki de bunun durumu değiştireceği -ki bu asla olmaz- hakkındaki bilinçsiz bir istekle acı dolu anılarımızı tekrar yaşayıp dururuz.
Duyduğumuz zihinsel huzursuzluk ve acıya pek çok yolla katkıda bulunmaktayız. Her ne kadar zihinsel ve duygusal dertlerin olması doğal olsa da bu olumsuz duyguları bu kadar kötü hale getiren de genellikle bizim bu duruma katkıda bulunmamızdır.

Herkese merhaba Negatif enerjiler günden güne dört bir yanımı sarıyor, son zamanlarda iyice boğulmuş, sıkılmış, sıkışmış, bunalmış... hissediyorum. Bu hisler beni günden güne eritiyor, hergeçen gün biraz daha kilo veriyorum. Fiziksel olarak da bozulduğumu farkediyorum, Eridiğimi hissediyorum... belli bir sebebi yok ama genel olarak hayatımda yolunda gitmeyen şeyler var. Dönüp de geriye baktığımda tek bir mutlu an bile bulamıyorum... off ne bileyim denk geldi yazayım dedim.

Selaaaaaam :)
Herkese iyi bayramlar. Bir suredir buraya ugrayamadim. Kendi kendime halletmeye calistim yasadiklarimi. Buranin faydasini hep gordugumu soyluyordum. Bu sefer de istedigim kisiyi hayatima cekmek icin yapilmasi gerken seyleri yaptim. Hatta surece cogunuz tanik oldunuz. Sonuc o kisi simdi hayatimda Ancak ben buyuk bir hayal kirikligina ugradim. Evet hayalini kurdugum ozellikleri var ama kalan ozellikleri benim cok da hosuma giden seyler degil. Nasil anlatsam bilemedim. Ben cektim hayatima. Muhtemelen agzimdan cikan kelimelerle. Evet ben bunu istiyorum dedim. Allah da (kimine gore evren) verdi. Simdiye kadar ne istediysem Oldu cok sukur. Ancak yanlis isteklermis gibi geldi. Ben de artik soyle dua etmeye karar verdim; Allahim, Benim kiminle iyi anlasacagimi, mutlu olacagimi benden daha iyi biliyorsun. En uygun olanini sen karsima hayirlisiysa cikarirsin. Tam teslimiyet. Ancak bu da pozitif dusunce, kuantum, cekim yasasi felsefesini uygun mu bilemedim. Ama su an zihinsel olarak cok rahatim.

Butimar- A azurmavisi nin bu mesaji anlatiyor senin icin cozumu. Aslinda sadece senin icin degil hepimiz icin cozum. Bir de nickinin de ters etkisi olabilir daha pozitif bir seyler secebilirsin

Öncelikle teşekkürler kendi kendimi bir kalıpta sıkıştırdığımın farkındayım ki yıllar önce seçmiştim bu nicki ve bugün açmış olsam yine aynı olurdu ismim herhalde :) içimdeki bu sıkıntının sevgisizlikten geldiğinin farkındayım. Ve ne yazıkki kendi kendimi telkin edecek kadar da güçlü bir psikolojim yok.

Sevgisizlikten geldiğinin farkındayım demişsiniz. Acaba geçmişte dışarıdan yeterli sevgiyi göremediniz mi? Hayatınızdaki bazı çöküşleri kabullenip onları birer kalıp, sert duvar mı yaptınız ki duvarı yıkmak için gücünüz yok? Herkesin burada birer hikayesi var, hayat yolu gibi :) Bizler de yeri geldi zorlandık ama burada hepberaberiz ve paylaştıkça güçleniyoruz :) Belki başlangıçta çok zorlanacaksınız ki kolay değildir birden değişmek ancak kendinizi ne kadar kapana kısılmış hissederseniz çözüm o kadar uzaklaşır. Küçük de olsa bir yerlerden başlayın. Büyük şeyler her zaman küçük adımlardan doğar

Son düzenleme:
HayallerimGercekOldu
Aslında bir yandan güzel bir şey çekim yasası işliyor, görüyoruz :) Sanırım kafandakiyle tam anlamıyla uyuşmayınca bu kadar hayal kırıklığına uğradın. Benim de hayal kırıklığı yaşadığım anlar olmuştu. Şöyle bir düşündüğüm de ben de neredeyse küçük büyük bazı şeyleri hayatıma çekmiştim ama sonrasın da bazıları için bana uygun olmadığını fark etmiştim. Demek ki hala tam anlamıyla kendimi tanımıyorum ne istediğimi bilmiyorum dedim ya da bazı şeylerden vaz geçmek daha kolay geldi uğraşmaktansa. Ancak çok iyi anladım ki iki ölçüp bir biçmek gerek. Yoksa hayatta her şey bol şükür :) İç rahatlık daha önemli. Ben de yine isterim ama gönlümdekileri bana hayırlı kıl diyerek ya da hayır getirecek şeyleri gönlüme işle diyerek dua da ederim. Aslında pozitif düşünce, çekim yasası da bir nevi inandığın şeye teslimiyet değil midir? Yani ona inanıp olumlama yapıyoruz (tabii bu benim düşüncem :) )

kafandakiyle tam anlamıyla uyuşmayınca bu kadar hayal kırıklığına uğradın.
Tam olarak bu oldu:)

Cok haklisin. Ne istedigimi bilemiyormusum. Bu da kolayina kacmak gibi aslinda:))) Allahim ben yapamadim, sen yap.

Bu arada sadece gonul isleri konusunda hayirlisi diyecegim. Yoksa diger konularda cekim yasasi tam gaz:)

Tam olarak bu oldu:)

Cok haklisin. Ne istedigimi bilemiyormusum. Bu da kolayina kacmak gibi aslinda:))) Allahim ben yapamadim, sen yap.

Bu arada sadece gonul isleri konusunda hayirlisi diyecegim. Yoksa diger konularda cekim yasasi tam gaz:)

İnsan bazen kolayına kaçıyor, doğru. Aynen çekim yasasına devam, bilerek istemeye olumlamaya devam

A azurmavisi HayallerimGercekOldu küçük adımlar atarak başlamam gerektiğinin farkındayım ama bunu nasıl yapacağımı ve de nerden başlayacağımı bilemiyorum :s mesela çekim yasası demişsiniz, ben daha hayatıma neyi çekmek istediğime bile karar veremedim.
Size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum sammimiyetinize güvenerek :) geçenlerde sanal bir ortamda çoğusu da benim yaşıtım olan insanlarla tanıştım o kadar güzeldi ki herşey, 'demekki içimde ki bu duygusal boşluğun sebebi etrafımda paylaşımda bulunacağım insanın olmamasıymış' dedim.. farklı sebeplerden dolayı çıkmak zorunda kaldım zira olaylar hiç ummadığım noktalara varıyordu herneyse fazla vaktinizi almadan noktalayayım, dediğiniz gibi insan paylaştıkça güçleniyor ya da aynı mantıkla paylaşamadıkça zayıflıyor; günden güne eriyor ... :)

Kendimden ornek vereyim. Yaklasik 1,5 sene oldu buraya baslayali. Once sayfalari bastan itibaren okudum. Herkese de bunu tavsiye ettik. Coguna zor geldi. Burda insanlarin paylastiklari deneyimleri okuya okuya kendi hayatimdaki cekimlerimi gordum. Kendi kendime cok sey yapmisim farkinda olarak ya da olmayarak. Tabi bunlar olumlu da olmus olumsuz da olmus. Cok farkli teknikler varmis onlari da ogrendim.

Sonra burda tavsiye edilen kitaplari okudum. Benim favorilerim "Bilincaltinin Gücü" ve "Rezonans Kanunu" onlarin da cok faydasini gordum.

Sonra okuduklarimi uygulamaya koydum. Gercekten hayatimda olumlu anlamda cok buyuk degisiklikler oldu.

Ha bu arada nickimi de degistirdim:)))

Ne güzel ya :) sorması ayıp eski nickiniz neydi ki değiştirdiniz? Elimdeki kitaplar biter bitmez hemen buradaki önerilere başlamayı düşünüyorum

Merhaba kızlar nasılsınız? Bende nickimi değiştirdim. Hayatımı değiştirmeye karar verdim tamamen, nasıl ne şekilde olacağını bilmiyorum . Çekim yasasını çok fazla leyhime kullanabildiğimi söyleyemem . Bir yerlerde yanlış yapıyorum. Bende daha önce bahsettiğim kişiyle kendi içimde tüm bağımı kopardım. Aslında hiç bana uymayacak biri çok uzun süre ilgilendiği halde ben karşılık vermemiştim. Çok kötü dönemimde ilgilenmesi hoşuma gitti sonra. Şimdi bu insan neden karşıma çıktı, benim kendi içimde neyi değiştirmem lazım bunları bulmaya çalışıyorum.
buttrfly en kuvvetli çekimim eşim diyordu. Bizede nasıl yaptığını anlatırsa ne güzel olur

Selam pozitif kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun umarım herkes sağlıklı huzurlu bir bayram geçirmiştir. Bizde bayramda şehir dışındaki ailelerimizi gördük döndük sağ selamet şükürler olsun, dilerim herkes güvenli bir şekilde yuvasına ulaşsın. Çok bir paylaşım yapamadım yaz ayından dolayı topikde sessizdi. Kendimden birşey yazayım naçizane...
Bayramdan önce uzun süredir yapamadığımız bir tatili yaptık aniden bir boşluk oldu sürpriz gibi çok heyecanlı çok istekli gidince fazla enerji yükledik galiba önce eşim grip oldu bana da bulaşınca az yorucu bol peçeteli komik bir tatil oldu ama olsun ortam değişikliği iyi geldi bize. Sonra bayram tatili memlekete git dön yılda bir kez gördüğün akraba, eş, dostun (n’aptınız nettiniz) mülakatlarını da başarıyla geçtikten sonra buralardayım artık neyse tatlı yorgunluk bunlar diyelim...
Topikden beni bilen arkadaşlar var, burayı takip edeli 3 yıl oluyor (ortalama 4 yıl aslında ben artık değişmek istiyorum kararını alalı )ne kadar olumlu yol kat ettiğimi birmezmiş daha fark ettim. Hayır demeyi öğrenmek, ben değişince eşimin, ailemin, çevremin değiştini görmek, bir hedefe karar verince o niyetin maddede anında hokus pokus oluşmadığını ama zamanı gelince hayatımda belireceğini bilmenin teslimiyeti, hayal ettiğim merdivenleri yavaş yavaş tırmanmak herşey çok kolay olmadı tabi mehter marşı gibi iki ileri bir geri de olsa yılmadan yoluma devam etmek, istediğim birşey olmuyorsa ya benim için hayırlı değildir ya da daha iyisi hayırlısı olacağını bilerek umut ipine sıkıca tutunmak .... yazacak çok şey varda aslında ... kısaca Aferin Sahra dedim kendime korkup kaçmadın bir sürü şey başardın gurur duydum kendimle ailelerimden arkadaşlarımdan çevreden hissettiğim enerji ile de bunu iyice anladım ( bizim ülkede başarıyı, azmi, iyiyi, takdir eden nadir olur en azından benim gözlemlediğim kendi annem babam hariç) süreli teşekkür ettim kendime...
Bu arada topiğe yeni gelen arkadaşlar olmuş hoş geldiniz Benim ve benden önce başlayan herkesin dönüşüm hikayesi geçmiş sayfalarda çok güzel bilgiler ve paylaşımlar var..hem güncel sayfaları takip edin hem de baştan roman gibi hergün üç beş sayfa okumanızı tavsiye ederim kitap ve int sayfa blog önerilerini inceleyin.
Sezon bitiyor buralar tekrar canlanır güzel enerjilerinizi bırakın Canlar herkese sevgiler benden :)

Bir kısa ekleme daha yapayım; bu aralar kendi hayatımda fark ettiğim en önemli şey bulunduğumuz ortamın cennetten düşme bir ada, minicik bir köy evi, lüks bir villa, dünyanın en pahalı tatili ya da en ucuz tatili, küçük tatlı salaş bir piknik fark etmez neresi olduğu, önemli olanın insanın iç huzuruymuş ... kalbte o huzurla nereye gidersen git orası cennet oluyormuş insana
Mutlu huzurlu akşamlar.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…