Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Merhaba gucci
Mesajlarini dun okumustum. Burada konustugumuz konulara, yontemlere cok sicak bakmiyorsun sanirim:)
Ufakca fikrimi soylemek istiyorum. Olumlu dusunmenin ya da olmus gibi dusunmenin zarari yok gibi geliyor bana. Tabii cok basarili oldugum soylenemez Psikologum soyle soylemisti henuz gerceklesmemis bir olay icin olumsuz dusunme. Olumlu sonuclanirsa bosuna kendini uzmus olursun. Olumsuz sonuclanirsa da onu o zaman dusunursun
Bilincaltinin gucu ve rezonans kanunu kitaplarindan sonra diger kisisel gelisim kitaplari benim de cok hosuma gitmedi. Daha dogrusu ara ara bolumleri guzel ama butununde aman ne cok yazmislar dedim hatta en son hala en cok satanlarda olan "Ustalik gerektiren kafaya takmama sanati" kitabini aldim. Heralde alanlar birbirine kitabin iceriginden cok bahsetmedigi icin bu kadar satti diye dusundum gelelim seninle ilgili dusundugum kisma. Dun basladigim kitapta icerik senin dusunce yapina benzer gibi geldi:) hemen buraya yazayim dedim. Belki okumak istersin. "Pembe Fili Dusunme" Zeynep Selvili Carmikli nin kitabi. Kisisel deneyimlerini aktariyor. Dusunceleri sana yakin gibi.
(Bana bakin 2 mesajindan tum dusuncelerini biliyormusum gibi davraniyorum)

Simdi de benimle ilgili olan kismi. 2.bolum beni cok etkiledi. Bir seminere gidiyor. Orda kendileri ile ilgili kimsenin bilmedigi ve hosnut olmadiklari ozellikleri bir kagida yazmalari isteniyor. Sonra bu yazdiklari kagit vucutlarinda bir yere yapistirilip odanin icinde dolastiriliyorlar. Orda kusursuz gordugu insanlarin kendilerinde begenmedikleri, sevmedikleri ozellikleri gorunce cok sasiriyor.
Ben de biraz oyleyim. Karsimdakinin de benim gibi kusurlari olan bir insan olabilecegini dusunmeyip onu gozumde buyutup kendimi kucultuyorum... Sonrada yanlis dusunceler ve yanlis davranislar...

Kitabi okumaya devam ediyorum. Basit, anlasilir bir dili var. Sanirim cabuk bitecek. Tum topikcanlara tavsiye ediyorum. Belki birinin isine yarar:)
 
canım bence ustalık gerektiren kafaya takmama kitabı da farklı bir açıdan yaklaşmış olaya ama aynı sonuca çıkıyor. tamamını okumadım ama o kitapta mantıklı geldi bana.
 
canım bence ustalık gerektiren kafaya takmama kitabı da farklı bir açıdan yaklaşmış olaya ama aynı sonuca çıkıyor. tamamını okumadım ama o kitapta mantıklı geldi bana.
Ordan da genel olarak cikardigim basiniza bir sey gelmesinde suclu siz degilsiniz ama basiniza geldikten sonra sorumlusu sizsiniz:)
 
canım bence ustalık gerektiren kafaya takmama kitabı da farklı bir açıdan yaklaşmış olaya ama aynı sonuca çıkıyor. tamamını okumadım ama o kitapta mantıklı geldi bana.
Ordan da genel olarak cikardigim basiniza bir sey gelmesinde suclu siz degilsiniz ama basiniza geldikten sonra sorumlusu sizsiniz:)
O zaman final sorusu kızlar okumak için pembe fili düşünme mi kafaya takmama sanatını mı önerirsiniz :))
Birde hayatdevamedecek Seninle başlamadı diye bir kitap önermişti onu da okumak istiyorum
Zaten şubat ayında kitapları hep yarim bıraktım okuduğum sarmadı yaa
 
Ben pembe fil i daha cok begendim:) ama bazen kitap tarzlarimiz tutmayabiliyor. Mesela ben Tugce Isinsu yu da cok sevmiyorum. Ama sevip okuyanlar da var. Favori kitaplarim bilincaltinin gucu ve rezonans kanunu. Buna gore secim yapabilirsin.

Bu arada seninle baslamadi kitabi da hep karsima cikiyor. Okursaniz fikirlerinizi beklerim:)

Bir de ikigia kitabi var elimde. Buyuk bir gazla 3 kisisel gelisim kitabi almistim onu okuyan var mi?
 
Benimde favorim o ikisi yaa bizim topigin en leri oldular zaten hastasıyız o ikili kitapların
Bende Tuğçe Işınsuya cok ısınamadım seven okuyanlara saygım var tabi.
Yok ikigai yi okumadım. Seninle başlamadı güzel mi hayatdevamedecek ?
 
ben Pembe fili düşünme kitabını okumadım.
kafaya takmama sanatını da bitirmedim henüz, yarım, Bilinçaltının Gücü ne başladım, bu sıra bende de var bu yarım bırakma olayı, 3-4 tane başlı kitabım var. kafaya takmama sanatını pdfkitapindir programında bulabilirsin Sahra- , ikigai de var orda, hatta onu da indirmiştim, birkaç sayfa okudum. ama telefondan kitap okumak pek bana göre değil, dokunmak, görmek lazım benim için.
 
Günaydınlar topikcanlarım;
Kitaplardan bahsetmişsiniz. Okuduğum hemen hemen her kitap gerçekten bir öz gibi kişinin kendi yaşamından yoğrulmuş şekilde,kendi bakış açısıyla doğuyor Her birinden yepyeni bir bilgi, yepyeni bir teknik öğreniyorum. Mesela Louise L. Hayy ın Pozitif Gücün Büyüsüne başladım.Şüphe ile ilgili çok ilginç bir alan açtı bilincimde. Bu yeni ilginç alanımdan önce şüpheye karşı nasıl bir enerjide olduğumun farkında bile değildim, çok istediğim bir konuda şüphe kısmına girince negatif alana geçip -tabi geçmişteki deneyimlerimin de ikna gücüyle (öğrenilmiş çaresizlik gibi) - negatif mıknatıs etkisine girebiliyor, pozitif durum bile gerçekleşse negatifle yorumlayabiliyordum. İlk üniversite dönemimin vize final dönemlerinde iyi çalışmama rağmen sınav döneminde şüphe enerjisine girdiğimde amaaan 50 60 alsam da geçerim zaten modunda girerdim veee sonuç olarak iyi çalışmama rağmen 50 filan alırdım. Şimdiki geliştirdiğim alanda "şüphe" benim katalizörüm, enerjimin sıçrama seviyesinde olduğunu hatırlatan pozitif bir araç artık.Bana hadi kaldır poponu, bu kadar mı istiyorsun yani diyen gazlayıcı Artık soruyorum neler vardı bu eski "şüphe" enerjimden kaynaklanıp kendi potansiyelimi hafife aldığım, enerjimi düşürdüğüm;hangi harika enerjilerin kapılarını kapadım, neleri elimin tersiyle ittim. Şimdi tam da şu anda her birini pozitifleyip, olumluyorum şu anki ilginç bakış açımla coşkuyla,neşeyle
 
Pozitif gucun buyusu de evde var

Burda sıklıkla adini gordum. Kitaba basladim mi hatirlayaniyorum:) buttrfly sen supheden bahsedince bakasim geldi kitaba

Bu arada pembe fili dusunme kitabinin dili o kadar kolay ki dun basladim, bugun bitiriyorum
 

o kitap nası acaba ben de görmüştüm.

selam kızlar beni hatırlamazsınız muhtemelen topice ara ara geliyorum eski nickim drsheldoncooper :)

ben de bu ara olumlu sözcükler etkili sonuçlar- hal urban adlı kitaba başladım. daha bikaç kitap aldım isimleri hatrımda değil şu an okudukça yazarım. bu tür kitapları okumayı seviyorum çünkü bir bakmışım hayatıma o kitabın bir parçasını özümsemişim ve yeni bir zorlukta uygulayıp rahatlıkla kurtulmuşum o durumdan. analitik düşünce sorunları çözüyor ama insan faktörü işin içine girince her şey motomot olmuyor ve etrafımızda çeşit çeşit insanlar var kimilerini haytımızdan çıkaramıyoruz ne yazık ki. onların negatif etkilerinden kurtulmanın yollarını bulabilmeliyiz bence.
 
Seninle Baslamadi biraz agir bir kitap. Cozumlemeleri yapmak icin konsantre olmak gerekiyor. Uygulamali calismalar var. Ben okurken yatili misafir vardi, merakimdan hizli hizli okudum. Bir ara ozel zaman ayirip , bu kitabin isiginda kendimi irdeleyecegim.
Aileyle, gecmis yasantilarin kaderimizdeki etkileriyle ilgili Meltem Guner' in you tube da cok faydali atolye calismalari var. Ben kanala abone oldum. Haftasonu burda paylasmak istedim , bizim kizlarla fikir alisverisi yapariz dedim ama siteye giremedim.
 
buttrfly kuzuumm nasılssıınn

Çok şükür canım her şey olması gerektiği gibi neşeyle,coşkuyla,keyifle geliyor Keşke karşımda olsan (olsanız) yaşadığım güzellikleri, mucizeleri teker teker anlatabilseydim. Çünkü başkası için ne var bunda diyebileceği pek çok şeyi bir tek siz anlayabilirsiniz; hangi harika güzel enerjinin nelere aracı olduğunu, sadece sevgi dolu küçücük bir niyetle nelere sebep olduğumuza Malesef artık detaylı şekilde anlatamıyorum, deşifre olmaya gerek yok

Buraya da elimden,dilimden geldiğince bir şeyler karalamaya çalışıyorum, bir kişinin de olsa enerjisinde kıpırdatmaya neden olabilirsem ne mutlu bana Sık sık gel kuzum sen de, enerjileri coşturalım
 
ooh harikasınn bebeğimm :)

ben de cumadan beri dualarıma başladım, en küçük bi kıpırtıda hemen yazacağım buraya
dualar olumlamalar sayesinde hayatımı düzelttim
ama bu ara biraz durgun gerginim inşallah atlatacağım
seviliyorsunn
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…