- 29 Nisan 2011
- 2.765
- 12.763
- 408
Merhaba hanımlar:))
Pierrre Franckh'in "Rezonans Kanunu" kitabını okuyorum, çok hoş bir kitap, çokta sevdim aslında yalnız bir sorunum var.. Kitapta herşeyin bizim isteklerimize bağlı olduğu ve biz istersek DNA mızı bile değiştirebileceğimiz vurgulanıyor, bu düşünce yapısıyla bazen çelişkiye düşüyorum; çünkü benim dini inancıma göre ben bir şeyi ne kadar çok istersem isteyeyim Allah istemediği müddetçe olmaz...
Böyle düşünmem normal midir, ne yapmalıyım?
Birkaç gündür moralim bozuktu inancımı kaybetmiştim o yüzden olumlamalarımı da yapamadım, kendimi düzeltmek istiyorum, kendimle ve nefsimle baya bir mücadele veriyorum, daha mutsuz olmak istemiyorum(
Merhabalar tatlim,
Öncelikle hepimizin tuhaf buhranli donemleri oluyor benim dahil.Hatta bazen 180 derece donuyorum.O zaman diyorum ben de bir insanim bunlari yasamam lazim.Olumlu tarafim bomba gibi yerli yerinde diyorum.Aslinda soyle soyleyeyim kafamda dusunce dosyalari var gibi.Olumlu "ben" e ait bir dosya var,ona tum bilgileri yukluyorum.Mesela o gun olumlulukla ilgili neler okuduysam,neler ogrendiysem oraya yukluyorum.O dosya genelde de hep aciktir.
Canimin sıkkın oldugu zamanlarda ise o dosya kapali gibidir.Ama sapasaglam,guvendedir.Yani ise yaramiyor hepsini at cope diye bir islem yok yani :)
Inanc konusunda cok cok haklisin ben de tam da ergen donemlerimde o hisleri yasiyordum.Insanin en cok sucluluk hissi hissedecegi,kendini surekli sorguladigi bir donemde yani. Belki o yuzden deli gibi arastirmam,bunlarla ilgili kitap okumam;yani kendimi ikna etme cabam ve tabiki bugun ku ben...Evet Allah istemedigi surece yaprak kımıldamaz,ama ruzgar estiginde o yapragin kimildayacagini biliriz.Nerden biliyoruz; deneyimlerimizden biliyoruz.Deneyimlerimizden bilmesek o şeyi yok mu kabul edecegiz.
Ve bizim deneyimleyemecegimiz,laboratuar ortaminda yapilan milyonlarca deneyi yok sayamayiz. Atom parcalanamaz en kucuk yapitas kabul edilirken, daha sonra gelisen teknolojiyle parcalandigi anlasildi. Ama kotu insanlar hemen emellerine alet ettiler ve atom bombasi urettiler

Gelgelelim DNA ya...Bu kitaptan sonra hatta yakin zamanda DNA ile ilgili inanilmaz bilgiler elde edilmis durumda.Hatta soylenilene gore beynimizin %3 unu kullaniyoruz eger bu DNA sirlari cozulurse; %97 si icin inanilmaz ongoruler var.Bu ongoruler daha cok düsünce gucune yöneliyor.Cok urkutucu degil mi : ) Ama niye urkeyim ki bunlar aciga ciktikca Rabbimizin uzerimizdeki o harika ilmik ilmik sanati aciga cikacak.Yani benim sunlari dusunerek yaziyor olmam Allahin bir nimeti ve izni.Ben bunlari cok degil 15 sene once boyle bir ortamda yazsam bana deli filan derlerdi.40 yil once desem aman baska bir dunyadan geldigimi bile dusunurlerdi.Artik bizler de acigiz bu konulara,konusabiliyoruz;idrak edebiliyoruz en onemlisi.Bunlarda zaten gelecegin isaretleri aslinda.
Insanlik surekli degisim surecine giriyor ozellikle bilinc anlaminda.Biz su anda yasadigimiz icin olup biteni fark edemiyoruz.Teknolojinin de bunda cok cok etkisi var .Teknolojinin hiziyla bizim degisim surecimiz aslinda dogru orantili es zamanli zaten.Bizler tarih oldugumuzda 2000 yilindan sonraki degisimler inanilmaz gelecegini dusunuyorum inceleyenlere.
Neyse cok dagitiyorum konulari : )Sunu da soyleyeyim birbirinden farkli iki medeniyetin ayni donemlerde ayni icatlari bulmasi tesaduf eseri degil; DNA larin etkilesimi oldugunu okudugumda vayyy canina demistim.Aslinda wifi,telefon,uydu... gibi alici vericilerin icadindaki ilhamin insan beyni oldugunu biliyor muyuz; yani bunlar yapay,sahte olanlar.Allah yapimi olan esas alici verici olan beynimizdeki yapilardan bir haberiz,orjinalinde neler vardir bizim bilmedigimiz ama isin icindekilerin yillarca bildikleri ve neler icin kullandiklari...Yani DNA yi düsüncelerimizle degistirebilecegimiz gercegi belki ileride yapabildigimiz cok klasik bir eylem olsa ya da bunu terapilerle,ilaclar degistirebilseler Allahi sorgulamamiza mi neden olacak.Hayir asla bunlar Allah a daha da yaklastiracak ve cogu seyi daha da onemsizlestirecek gercekler olabilir bence...
Offff ne uzun yazdim.Neler yazarim aslinda daha da uzar da gider :) Rabbim nelere kadirdir,ne kudretleri vardir; ancak Rabbimin neleri bilmemize izin verdigi kadar biliyoruz.Alemlerin Yuce Yaradani aklimdan neler geciyor potansiyellerimize dair; bize neler bahsettigi,ucacak gibi oluyorum şükürden Es Sekur Ya Latif Ya Kuddus...
Son düzenleme: