• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

O kadar sempatik o kadar tatlı geldin ki şu yazınla canım ya.Hayatımızdaki her şey olması gerektiği gibi tatlım,aksilik yok aslında; şu anki titreşimlerimizle bu yaşadıkladırımızı yaşıyoruz. "Utangacüşengeç" nickinden titreşimini yorumluyorum mesela kendine çok haksızlık ediyorsun sanki.Negatif enerjiler barındırıyor,hele bir de gerçekten öyle olduğunu düşünüyorsun mesela;bu tamamen senin yorumlamandır emin ol.Çünkü küçükken deneyim sonucu edinmiş olduğun utangaçlık enerjisini hayatının değişik aşamalarında uyandırıp uyandırıp başka şekillerde karşına çıktılar belki de.Ama farklı insanlar olsalardı ya da sen farklı enerjilerde olsaydın o utangaçlık kaynağın senin sempatiklik kaynağın olurdu, beni çok seviyorlar onları neşelendiriyorum diye bile düşünebilirdin.Hayatında utangaçlığa yer olmazdı, ileriki hayatında da sana vayyy be ne harika kendisiyle barışık,özgüvenli insan olarak anılırdın çevrence.İşte utangaçlık hissinin illüzyon hali.İsterseniz diğer hisleri de böyle böyle değiştirebilirsiniz küçüklükten kalma,çünkü onların farklı formlarını hayatımıza çekip çekip deneyimliyoruz.

Öncelikle güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim..:KK36:
Herşeyin kendi kafamızda olup bittiğini yenii yeni idrak ediyorum. Eskiden beri insanlara karşı çenkingen ve mesafeli bir tarafım var sanırım bu yüzden de fazla arkadaşım yok fakat son zamanlarda bazı şeyleri değitirmeye çabalıyorum :) mesela durduk yerde gidip yaşıtlarımla tanışabiliyorum ya da artık sınıfa girerken herkesle göz teması kurup selam verebiliyorum bu gerçekten çok huzur verici birşey :D

Alakasız olucak belki ama aksilik derken neyi kast ettiğimi de anlatayım:
Bu perşembe üniversitede mezuniyet törenim vardı. Küçüklüğümden beri hep üniverste yıllarımı ve mezuniyetimi hayal ederdim. Sahneye çıktık diploma töreni gerçekleşti ve bizi tekrar kulise aldılar ve ben o sırada arkadaşlarımı kaybettim hem onlara bakınmak için hem de salonda ailemin yanına gitmek için kulisten çıktım. Osırada tam salonun kapısına gelmiştim ki 10-9-8 diye geriye saydıklarını gördüm sahnedeki arkadaşlarımın:KK61:. Artık geriye dönseydim de yetişemezdim :( Hani bir şeyi çok isteyince olmaz ya böylece en büyük hayalimi metrelerce uzaktan seyrettim. İşin kötüsü ailem ben o kalabalığın içindeyim diye de kamera kaydına almışlar..:kızgın:..
:silah:

Mevlana der ki;

1. Kendini küçük görmeyi bırak. Sen yürüyen evrensin.
Büyük bir potansiyelle doğdun. İdeallerin, hayallerin, gerçekleştirmek istediklerin var. Kanatların var. Sürünmek için değil, uçmak ve yaşamak için doğdun. Elinde ipin var olduğunu bilirken ne diye kuyunun dibinde durmaya devam edersin? Evren senin dışında değil, evren senin içinde.

2. Yapman gereken şey, senin için anlamlı olan bir hayat sürmektir, başkalarına değil.
İnsanların ne düşündüğünün gerçekten bir önemi yok. Sadece, kalbine ve aklına yatan hayatı yaşamakla sorumlusun.

3. Kendine dair umutlarından asla vazgeçme.
Zor bir zaman geçiriyor olabilirsin. Herşey sana karşıymış gibi gözükebilir. Bir dakika bile sabrın kalmamış olabilir. İşte o nokta, herşeyin değişeceği noktadır. Hüzünler, sevince hazırlanman içindir. Hüzün, evini temizler, yeniye ve sevince yer açar. Hüzün, kalbindeki sararmış yaprakları temizler. Böylece artık yeni yeşil otlar açabilir. Hüzün kalbini kapladığı zaman rahat ol, yakında çok feraha ereceksin demektir.

4. Cehalet hapishanedir.
Cehalet seni hapishaneye sokar. Bilmek ise Allah’ın sarayıdır. Bilmek lütuftur, bilginin kıymeti yüksektir.

5. Dışarıdaki zenginlikler, içindeki zenginliklerle kıyas bile edilemez
Zaten boynunda var olan elmas gerdanlığa sahip olmak için oradan oraya koşturursun. Eğer kendini bir kaç dakikalığına hakikat penceresinden görebilseydin şaşar kalırdın. Sevinç ve güzelliklerle dolu evine geri dön. Kendine geri dön. İçindeki hazineye geri dön. Evrendeki herşey senin içinde. İçinde sonsuz bir kaynak mevcutken, elinde boş bir kova ile sokaklarda dilencilik yapma.

6. Olduğun kişiyi bırakabilirsen, asıl varlığına uyanırsın.
Güvende olma ihtiyacını bırak. Korktuğun şeylerin üzerine git. Şan, şöhret, görüntü ve sahte kimlikleri bir kenara koy. İnsanların anlattığı sınırlayıcı hikayelere inanma. Kendi hikayeni yarat. Kendi ateşini kendin yak. Kendi ateşiyle eriyen kar gibi ol. Kendini kendinden uzaklaştır, kendini yıka. Sonra yeniden doğ.

7. Dünyadaki herkesten daha iyi yaptığın birşey mutlaka vardır.
Herkesin dünyaya yapmak için geldiği, en iyi yaptığı en az birşey vardır. Ve bunu yapmak için gerekli olan istek herkesin kalbine yerleştirilmiştir.

8. Merdivenin tümünü görmek zorunda değilsin, sadece ilk adımı at.
Yolu yürümeye başla. Başladıktan sonra yolun devamı görünecektir.

9. Bir işi yaparken onu tüm kalbinle yap.
Yarım akılla, yarım kalple Yaradan’a ulaşmaya çalışmak nafile bir çabadır. Yola çıkıyorsun ama yolun yarısında vazgeçip pes ediyorsun. O zaman niye yola çıkarsın? Ruhtan/kalpten gelen istekle yaptığın her iş sevince dönüşür. Eğer istek kalbinden gelmiyorsa, o sevinç yok olur. Her ne yapıyorsan ve her kimsen, kalple yap, kalple ol.

10. İyi şeyler son bulur, böylece daha iyi şeylere yer açılır.
Üzülme. Hüzünlenme. Kaybettiğin herşey başka bir formda sana geri döner.

11. Yaraların, ışığın içeri girdiği yerdir.
Seni acıtan, üzen, yara açan herşey seni aynı zamanda kutsar. Karanlık, senin aydınlatıcı mumundur. Yıkımın olduğu yerde hazine bulunur. Yaralarından kaçma. Yaraların, ışığın içine nüfuz edeceği yerdir. Hüzünlerin olduğu zaman şefkatin artar. Yeter ki açık kalpli ol. Acının, şefkate dönüşmesine izin ver.

12. Sevdiğin işi yap ve onu sevgiyle yap.
Sakince, sevdiğin şeyi yapmaya doğru çekilmene izin ver. Direnme. Gerçekten değer verdiğin şeylerle meşgul ol.

13. Daha az düşün, daha çok hisset.
Söz konusu olan sevgiyse, onun sebeplerinin anlamı yoktur. Düşüncelerini unut. Düşüncelerinin, kalbinin üstüne geçmesine izin verme. Düşünmeyi bırak… Kalbinde yanmayı bekleyen bir mum var. İçinde dolmayı bekleyen bir boşluk var. Hissediyor musun? Endişe etmeyi bırak. Düşünmeyi bırak ve hissetmeye geç.

14. Sevgi için herşeye değer.
Hakiki insan, sevgi için herşeyi kaybetmeyi göze alabilir. Eğer sen o değilsen, bu işe hiç girme. Bırak sevgilin deli olsun. Sevgi için herşeye değer.

15. Hayatındaki iyiye ve kötüye – herşeye eşit şekilde şükret.
Her kim geliyorsa karşına, ona şükran duy. Hepsi sana öte alemden bir hediye ile gelmiştir. Eğer kötü’den dolayı sinirlerin bozuluyorsa da şükret, bu sayede kendini yenileme fırsatın olacak.

16. Kendini değiştir, dünya kendiliğinden değişir.
Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istiyordum. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.

17. Bizler sevgiden yapıldık ve sevmek için yaratıldık.
Sevgi bizim hammaddemizdir. Sevgiyi aramak yanlıştır. Sevgiyi arama. Sevmene engel olan bariyerlerini ara, onları bul. Sevgi sayesinde tüm acı azalır, bakır altına, hüzün sevince dönüşür.

18. Ruhun bu dünyadan değildir ama bedenin bu dünyadandır.
Tüm gün düşünürüm bazen, nereden geldim, nereye gidiyorum diye. Bil ki ruh bu dünyadan değildir. Ancak bilirim ki beden bu dünyadandır.

19. Ruh mertebesinde hepimiz biriz.
Güneşin duvarın bir tarafına vuruşu ile diğer tarafına vuruşu farklı sonuçlar doğurur. Ancak güneş tek ve birdir. Doğu ya da Batı.. Kuzey ya da Güney. Fark etmez. Ruh mertebesinde ayrım yoktur.

20. Ruhunuz herşeyden daha kıymetlidir.
Elle tutulur, maddi şeylere fazla önem verme. Kendi ruhunun kıymetini bildiğin zaman, onların ne kadar değersiz olduğunu anlarsın.

21. Eşini bilgece seç.
Aranda rekabet olmayan, daha zengin olma peşinde koşmayan, kaybetmekten korkmayan, benliğine tutunmayan birisini eş olarak seç.

22. Gerçek sevgi madde dünyasını dönüştürür. Bedenleriniz ayrı kalsa bile ruhlarınız her daim birliktedir.
Ayrılıklar sadece gözleri ile görenler içindir. Sevenlerde ayrılık yoktur. Ruh mertebesine ayrılık yoktur.

23. Kelimelerinin gücünü yükselt, sesini değil.
Sesini yükseltmek fayda etmez. Kelimelerinin gücünü arttır. Çiçekleri büyüten şey yağmurdur, fırtına değil.

24. Sessizlik, Yaradan’ın sesidir.
Sessizlik Yaradan’ın sesidir. Diğer seslerin hepsi basit birer çeviri denemesidir. Kelimeler yüzeydedir. İnsanlar, kelimelerin ötesi ile iletişime geçerler. Kelimelerle savrulmayı bırak. Sessizliğe teslim ol, bırak herşey o şekilde açığa çıksın.

25. Hayatta olmak yaşamak demek değildir.
Sadece nefes aldığın için yaşadığını mı sanıyorsun? Bu hayat, hayat değildir. Bu hayat sınırlarla doludur. Sevgiye teslim ol ve gerçekten yaşa. Sevgiye teslim ol ve sonsuza dek yaşa.

1
Ben dogal elma sirkesi kullaniyorum cok az suruyorum zaten,sadece ilk gun biraz yakmisti ama sonrasinda gecti...
Canim cildin hasass olabilir senin,o zaman ufak bir kabin icinde gunluk kullanacagin sekilde cok az su ile karistirabilirsin..

arkadasım ne yapıyor bu sirke? yüze biraz suyla karıstırıp sırke mı sürüp bekletıyoruz? benım cildim de sarktı böyle kuru kuru oldu yaş da geçiyor tabı o da etkılı de. sirke mı sürüyoruzbu sekılde*

Daha önce buraya yazdım mı hatırlamıyorum ama dönüp dolaşıp bu sayfada buluyorum kendimi daha öncede parça parçada olsa okudum ama baştan sona aralıksız okumadım o yüzden nerden başlasam nasıl yapsam bilmiyorum ama bu yöndeki değişinleriniz beni hayerete düşürdü ve bende olumlu hayatı seçmeye karar verdim. Peki nerden başlamalayım ? Hangi kitabı okumalıyım yoksa forumumu mu okumalıyım baştan sona? Yol gösteririseniz çok mutlu olurum..

Bu gece 21 gunluk olumlamamin 19.gunu olacak son gunu merakla ve heyecanla bekliyorum. Herseyin daha iyi olacagina olan inancim gerceklesecek gibi hissediyorum. Hayatimda aksilikler negatiflikler hala mevcut :KK43: bunlari zaten bir çırpıda yok edecegimi sanmiyorum. Sabirla ve zamanla olacak insAllah..

Olumlamayı tam olarak nasıl yapıyorsunuz ?

Daha önce buraya yazdım mı hatırlamıyorum ama dönüp dolaşıp bu sayfada buluyorum kendimi daha öncede parça parçada olsa okudum ama baştan sona aralıksız okumadım o yüzden nerden başlasam nasıl yapsam bilmiyorum ama bu yöndeki değişinleriniz beni hayerete düşürdü ve bende olumlu hayatı seçmeye karar verdim. Peki nerden başlamalayım ? Hangi kitabı okumalıyım yoksa forumumu mu okumalıyım baştan sona? Yol gösteririseniz çok mutlu olurum..

Aynı şeyi ben de merak ediyorum
Nereden nasıl başlamalı
Nasıl yol almalıyım ?

Cevaplarsanız sevinirim

Olumlamayı tam olarak nasıl yapıyorsunuz ?

Aslına bakarsiniz dediginiz gibi kitaplardan baslamak daha mantikli.olur ama benim bi aralar okulum cok yogun oldugu icin ilginelemiyorum. Eger sizinde vaktiniz sinirliysa youtube den olumlama videolari ni oneririm. Oradaki videolari aksatmadan izleyerek ve o cumleleri gn icinde kendi kendinize tekrar ederek bilinc altiniza yerlestiriyorsunuz.
Oncelikle bu konunun hic degilse ilk sayfalarini da okumanızı tavsiye ederim.

Güzel bir kişisel gelişim kitabı ile başlamanızi tavsiye ederim. mesela evrenden torpilim var. aykut Oğur gibi. daha sonra farkındalık gruplarına katılabilirsiniz eğitmen eşliğinde devam edebilirsiniz. Kişisel fikrim 2 gün suren work shoplarin etkili olmadığını düşünüyorum. onun yerine sürekli derslere katilmak daha mantıklı.

Arkadaşlar merhabalar,
Tavsiye istenmesi üzerine sessizliğimi bozuyorum:) ilk sayfadan itibaren önerilen kitapları listelemiştim. Ekleme/çıkarma veya düzeltme yapmak isteyen olursa lütfen bildirsin.

1-Kuantum Düşünce (Sandra Anna Taylor)
2-Bilinçaltının Gücü (Joseph Murphy)
3-Sınırsız Güç (Antony Robbins)
4-İçindeki Devi Uyandır (aynı yazar)
5-Rezonans Kanunu (Pierre Franckh)
6-Beynin Gizli Güçleri (Amargi Hillier)
7-Düşüncenin İyileştirici Gücü (Louise L.Hay)
8-Pozitif Gücün Büyüsü (aynı yazar)
9-Evrenden Torpilim Var (Aykut Oğut)
10-Olumlu Düşünmenin Gücü (Norman Vincent Peale)
11-Büyük Düşünmenin Büyüsü (David J.Schwartz)
12-Var Olmanın Gücü (Eckhart Tolle)
13-Ferrarisini Satan Bilge (Robin Sharma)
14-Simyacı (Paulo Coelho)
15-Bir Çift Yürek (Marlo Morgan)

Arkadaşlar merhabalar,
Tavsiye istenmesi üzerine sessizliğimi bozuyorum:) ilk sayfadan itibaren önerilen kitapları listelemiştim. Ekleme/çıkarma veya düzeltme yapmak isteyen olursa lütfen bildirsin.

Çok süper olmuş canım, ellerine sağlık, hemen kayıt ediyorum ben de.

1

arkadasım ne yapıyor bu sirke? yüze biraz suyla karıstırıp sırke mı sürüp bekletıyoruz? benım cildim de sarktı böyle kuru kuru oldu yaş da geçiyor tabı o da etkılı de. sirke mı sürüyoruzbu sekılde*
Aynen sirkeyle temizliyoruz:)
Ben sade sirkeyi birazcik pamukla suruyorum,cildiniz cok hassassa sayet biraz sulandirin ardindan da gul suyu suruyorsunuz...
Zamanla cildi lekelerden temizliyor ve berraklik veriyor cilde:)

Öncelikle güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim..:KK36:
Herşeyin kendi kafamızda olup bittiğini yenii yeni idrak ediyorum. Eskiden beri insanlara karşı çenkingen ve mesafeli bir tarafım var sanırım bu yüzden de fazla arkadaşım yok fakat son zamanlarda bazı şeyleri değitirmeye çabalıyorum :) mesela durduk yerde gidip yaşıtlarımla tanışabiliyorum ya da artık sınıfa girerken herkesle göz teması kurup selam verebiliyorum bu gerçekten çok huzur verici birşey :KK70:

Alakasız olucak belki ama aksilik derken neyi kast ettiğimi de anlatayım:
Bu perşembe üniversitede mezuniyet törenim vardı. Küçüklüğümden beri hep üniverste yıllarımı ve mezuniyetimi hayal ederdim. Sahneye çıktık diploma töreni gerçekleşti ve bizi tekrar kulise aldılar ve ben o sırada arkadaşlarımı kaybettim hem onlara bakınmak için hem de salonda ailemin yanına gitmek için kulisten çıktım. Osırada tam salonun kapısına gelmiştim ki 10-9-8 diye geriye saydıklarını gördüm sahnedeki arkadaşlarımın:KK61:. Artık geriye dönseydim de yetişemezdim :KK43: Hani bir şeyi çok isteyince olmaz ya böylece en büyük hayalimi metrelerce uzaktan seyrettim. İşin kötüsü ailem ben o kalabalığın içindeyim diye de kamera kaydına almışlar..:kızgın:..
:silah:

Çok geçmiş olsun canım.Mezuniyet törenine benim düğünüm gibi o kadar çok anlam yüklemişsin ki canım herşey kusursuz olsun istemişsin.Belki de yaşadığın en küçük aksilik gözünde devleşti. Veeeee ardı arkası gelmedi,olabilecek en kötü şey oldu yine senin gözünde en kötü tabi.Bak ben de sana düğünümden örnek vereyim.Benim saçlar süper şekil alır,asla da bozulmaz kolay kolay,Yani düğünüm haricinde :) Saçlarım maşalıydı ve açıktı düğünümde salona girmeden saçlarımın maşası açıldı.Ne kuaförle ne de başka bir şeyle ilgili tamamen yüklediğim enerjilerle ilgiliydi.İçinde başka anlamlarda vardı çünkü.Neyseki düğün anında amaaaan deyip hiç önemsemedim,ama sonrasında baya bir takıldım nasıl olur ya diye diye, taaa 7sene önce bu olay tabi.Ama artık durumu idrak ettiğim için önemsizleşti,o zaman öyle olması gerekiyormuş deyip geçiyorum,Aksi halde düğünümü saçımın enerjisiyle özdeştirip harika bir olayı,çok keyifli günümü sonradan sonraya kötü hatırlayacam.O yüzden sana tavsiyem, diploma törenindeki sahneyi esas alman.Diğeri yine senin anlam yüklemen,farzet ki içinden geldi ve tekrar kulise çıkmak istemedin bu kadar yeter dedin.O zaman bu kötü hislere sahip olmayacaktın değil mi? O değil de, kötü hislerinin enerjilerinin hayatının başka seferlerinde yine ortaya çıkabilme potansiyelini arttırmış olursun tekrar tekrar hatırlayarak.O yüzden nötr le ,hatta gurur duygunla eşleştir,mezun oldun ve ailen seninle gurur duyuyorlardı o an.Bu kadar yani,başka da bir hisse ihtiyacın yok

Arkadaşlar merhabalar,

Ellerine sağlık tatlım çok güzel ❤️

Geçmiş geleceği etkiliyor, evet anılarımızdaki hislerimizle etkiliyor; çünkü onları tekrar tekrar kafamızda canlandırıp duyguların enerjilerini ortaya çıkartıyor.Onlar da bize aynı enerjilerle benzer hisleri yaşatan olayları sunuyor.

Peki ya biz kendi bilinçli halimizle geleceğimizi etkileyebiliyor muyuz ? Eveeet çok güzel etkiliyebiliyoruz : ) İmajinasyonlarla oluşturduğumuz suni enerjileri görüntüler gerçek olarak işleniyor ve süreç çalışmaya başlıyor.Ne kadar net olunursa, ne kadar gerçek hissi kaydedilirse sonuç da o kadar gerçek oluyor.Aslında ne oluyor biliyor musunuz? Geleceğimiz geçmişimizi etkilemiş oluyor ❤️

Aynı şeyi ben de merak ediyorum
Nereden nasıl başlamalı
Nasıl yol almalıyım ?

Cevaplarsanız sevinirim

Kitaplardan da başlayabilirsiniz, çok çeşitli bloglar var google dan rastgele girip okuyabilirsiniz,ben hala öyle yapıyorum.Canım bir şeyler okumak istediğinde hemen öyle yapıyorum.Ben sizin yerinizde olsam topiği baştan sona okurdum,çok güzel çok kapsamlı enerjik paylaşımlarımız var.Paylaştığımız deneyimlerimiz,sorunlarımız hep genel hayattan;her birinde kendinizi rahatlıkla bulabilirsiniz.Hatta anlam veremediğiniz kısır döngülere de çözüm bulabilirsiniz buradan.Bir de ben secret in belgesel i var onu mutlaka seyretmenizi tavsiye ediyorum.

Etki tepki yasası gibi değişimler gelişimler; etki davranışımız,düşüncelerimiz tepki de sonuçları,yaşadığımız olaylar ve yapmayı seçtiklerimiz. Bizim hedefimiz düşüncelerimizi yönlendirmek,kontrolü ele almak.Diyelim ki ben bugün bebeğim gece uyumamasından dolayı çok uykusuz ve gerginim,üzerine tam işe giderken bebeğim üzerime tüm yediklerini çıkardı.Çok geç kaldım,hıncımı eşimden de çıkardım o da sinir krizi geçiriyor.Yolda giderken dikkatsizliği ile aşırı sinirden yani gitti arabayla çarptı filan.Neyse onu da halletti bir şekilde işe gitti.Suratı bin karış, o gün de önemli bir toplantısı var, sunum filan yapacak.Enerjisi de düşük zaten korkusu da tavan yapmış ya bu da kötü giderse diye.Sunumu eline yüzüne bulaştırıyor ve malesef toplantı başarısız geçtiği gibi kendisi gibi kötü gününde olan patronunun da gazabına uğruyor ve işinden de oluyor.Bu eşin bir günde yaşayabileceği değişim, hayret verici değil mi ? Bunların tam tersi de gerçekleşebilir.Anne milyon kere uyandı,sabah oldu nihayet.Kuş seslerini duydu cıvıl cıvıl sesler,hemen Rabbin onlar için sunduğu güzel yiyecekleri yediklerini düşündü bebeğini emzirirken.Şükürler olsun diye içinden geçirdi,o muhteşem güven enerjisiyle Ya Fettah Ya Rezzak diyerek.Gayet neşeyle keyifle hazırlandı, eş de eşin ve çocuğun huzuruyla huzurlu,o huzurla işine gider.Anne tam çıkacakken bebek yine çıkartmış olsun, (çıkartacağını sanmıyorum : ))) çünkü aksilikten eser yok) her annenin başına gelebilecek bir şey diye yorumluyor, neyse hemen çok takılmadan üzerini değiştirip yola çıkıyor.Eş huzur ve mutluluk içinde sakin sakin yola devam ediyor.Çarpışma filan olmuyor çünkü çok sakin gidiyor.Toplantısına da tam konsantre giriyor hatta olumlamalar filan da yapıyor,alacağından gayet emin. Toplantı bitiyor,tebrik ediliyor daha iyisi olamazdı deniliyor filan...Bunlar normal günlük hayattan,yaşadığımız milyonlarca olasılıktan biri.
Ama bizimkiler daha da güzeli imajinasyonlar var,olumlamalar var,enerji yükseltme faliyetleri var...Eee tabi sonuçlar da şaşırtıcı değil.Bir de topiğe yazanları görüyorsunuz siz,özelden de çok mesaj alıyorum sağolsunlar; yaşadıkları değişimleri içtenlikle sıcaklıkla paylaşıyorlar. O kadar keyifli ki,gücümüzün farkına varıp ipleri elimize almak:KK200:

Son düzenleme:
Hepinize ilginiz alakanız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim Verdiğiniz önerileri dikkate alarak forumu baştan sona notlar alarak okumaya karar verdim. Daha uygun fiyata denk geldiği için kitaplarımı toplu almaya karar vedim(tekrar kitaplarla arkadaş olmayada yeni karar verdim) Bu nedenle önceliğim fotum ve forumda paylaşılan internet siteleri olucak. Umarım bende hayata hep güzel yönleriyle görmeyi basaran ve her daim şükreden bir insan olabilir

Back
X