Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

*** Gülümseyiniz / Dale Carnegie ***

Öyle sıcak ve samimi olun ki her sıktığınız ele ruhunuzu da katın...
Düşmanlarınızı düşünüp de zaman kaybetmeyin...
Korkuya kapılıp hedef değiştirmeyin....
Aklınızı hedefinizle yoğunlaştırın...
Güçlü ve faydalı olma düşüncesini zihninizde yaşattıkça gerçekten öyle olmaya başladığınızı göreceksiniz...
Siz ısrar ettikçe fırsatlar çıkacaktır....
Fikir imanla bağlanırsa kudret haline gelir...
İmanla bağlanın.
Cesur açıkgöz ve samimi olun...
Kalbiniz neye bağlanırsa varlığınız onun mahiyetine bürünür.
Bürüneceğiniz mahiyeti doğru tespit edin...
Bir gülümsemenin insana hiç bir masrafı yoktur.
Bu kadar basit bir sermaye ile elde edeceğiniz kazançlar ise büyük olabilir...
Kısacık bir ana sığan gülümseme bir hafızada ömür boyu yaşayabilir...
Hiç kimse gülümsemenin meydana getireceği faydaları reddedecek kadar zengin değildir.
Hiç kimsede gülümsediği için fakir düşmez...
Gülümseme korkaklara güç,
kederlilere neşe, hastalara sıhhat verir.
Gülümseme yorgunları dinlendirir.
Onu satın alamazsın; onu dilenemezsin, onu çalamazsın.
Onu birisi size ancak gönül rızasıyla verir.
İçten gelmeyen bir gülümsemenin de Kimseye bir faydası yoktur...
Size gülümsemeyen bir insanla karşılaşırsanız siz yine de gülümseyin..
Gülümsemeyi onlardan esirgemeyin.
Çünkü gülümsemeye en çok ihtiyacı olanlar gülümseyemeyenlerdir...
Gülümseyiniz...
Yalnız fotoğraf çektirirken değil, fotoğraf çekerken de
Gülümseyiniz...
....

Bir yakınınız ya da tanıdığınız ani bir biçimde vefat etse,siz de, ölümün sevdiklerinizin etrafında dolaştığı hissine kapılır mısınız?

Bir yakınınız ya da tanıdığınız ani bir biçimde vefat etse,siz de, ölümün sevdiklerinizin etrafında dolaştığı hissine kapılır mısınız?

Hayır canım kapilmam..
Çünkü herkesin vadesi farklıdır...
Hani ölüm bulaşıcı bir hastalık değildir ya..
Senin de kapilmaman lazım.
Kim vefat ettiyse Rabbim rahmet etsin..
Ailesine sevdiklerine sabır versin.

Hayır canım kapilmam..
Çünkü herkesin vadesi farklıdır...
Hani ölüm bulaşıcı bir hastalık değildir ya..
Senin de kapilmaman lazım.
Kim vefat ettiyse Rabbim rahmet etsin..
Ailesine sevdiklerine sabır versin.
Amin canım,çok sağol...

Ben korkarım yaa o his bir iki gün tedirgin eder beni biraz duygusal olmamdan kaynaklı yengeç burcuyum. Ama bilirim ki hepimizin bir kaderi nefes sayısı var. Allahım herşeyin hayırlısını versin sevdiklerimizi bize bağışlasın diye dua eder yaşama umudumu sevincimi sıcak tutmaya devam ederim..
Başınız sağolsun canım Allahım kalanlara sağlık sıhhat versin.

BU HAFTA İÇİN ÖNERİLENÇALIŞMA

Bu haftanın enerjisine uygun olarak hazırladığım niyeti her gün odaklanarak en az 7 kere okumanız önerilir..

Niyetiniz;

"Hayatımda neleri korumam gerektiğinden ve neleri değiştirmem gerektiğinden net bir şekilde emin olmayı seçiyorum. Korumam gerekenleri kolaylıkla korumaya ve değiştirmem gerekenleri nazikçe değiştirmeye niyet ediyorum. Dünyada güvenle köklenecek ve aynı zamanda zerafetle yol alacak şekilde yaşamayı şimdi ve burada tamamen kabul ediyorum."

- Gulız Ozkan-

HAFTANIN OLUMLAMASI

Bir hafta boyunca " Düşüncelerimi, enerjimi ve gerçekliğimi değiştirmek için gerekli güce sahibim." olumlaması ile her gün çalışmanızı öneririm.

HAFTANIN SORUSU

Soruların da kendine özel bir enerjisi vardır ve bir soruyu sorar, yanıt aramadan beklerseniz yanıtı yaşam içinde karşınıza çıkacaktır. Bu hafta her sabah uyandığınız zaman kendinize "Daha mutlu ve doyumlu bir yaşam sürdürmem için hayatımda hangi yenilikler nasıl en kolay şekilde gerçekleşir ? "diye sorun. Bir yanıt aramayın ve akışta kalmaya odaklanarak gününüze sevgiyle başlayın.

- Gulız Ozkan -

5 yıl önceki ben olsa kolay kolay atlatamazdım cidden, aklıma tüm sevdiklerimin ölümü gelir geceleri uykum kaçardı.Ama artık öyle olmadığımı çok sevdiğim bir yakınım vefat edince anladım.Hepimiz zaten bir şekilde ölecez.Ölüm kötü bir olay değil artık gözümde.Bakis acimi degistirince onceki uzulmem,yersiz endiselerim hep bosa cikti.

Allah rahmet eylesin. Öyle düşünürsen hayat cehennem olur, kendimden biliyorum. Bizim yapmamız gereken kabullenip, hayatımızı en iyi şekilde devam ettirmek.

Saflaşmış düşünceler ve kalpte sevgi
( Ruhsal Güçleri Geliştirme - Amona )

Mabede zihin ve beden temizliği olmadan girilmez. Saflaşmış düşünceler ve kalpte sevgi olmadan bu diğer odaya girilmez. Temiz bir beden derken zehirlenmemiş bir bedeni kastediyoruz. Şöyle bir kozmik kural var mabed temiz olmalı, ya da siz ona küçük bir çocuk gibi yaklaşmalısınız. Bunun üzerinde dikkatle düşünün zira sonuna kadar bu kural caridir.

Sizi geri çeken gerek fiziki, gerekse ruhsal kötü alışkanlıklar, gelişme göstermeden yok edilmelidir. Bu yıkıcı alışkanlıkları beslemeyiniz. Bahçedeki bu yabancı otları sulamayın, koparıp atın. Bir çürük elma, sandıktaki bütün elmaları çürütür. Bu yüzden ortaya koymaya çalıştığınız herhangi iyi bir alışkanlık bir tek kötü tarafından zarar görecektir.

Kötü alışkanlıklar, zayıf dış zihinlerin mahsülüdür. Bir tek kötü alışkanlık bile mabedinizi kirletmeye yetecektir. Böylelerini hemen yapıcı tabiatlı yüksek düşüncelerle değiştirin.

Her gün yatarken ve kalkarken şuuraltına yapacağınız telkinlerle alışkanlıkların bu mukavemetini kırabilirsiniz. Bu alışkanlıkları istemeyin, zihin ve bedeniniz kuvvetlidir, bu yüzden bunlara ihtiyacınız yoktur. Ve bu müsbet arzunuzu şuur altına aksettirebilirsiniz, o size bir çok güçlüklerinizi yenmekte yardım edecektir. Şuuraltı şuurdan binlerce defa daha güçlüdür. O kadar ki, fizik bedendeki her hücre onun emirlerine itaat etmek zorundadır. Hücreler gayri şuurun emirlerine karşı gelemezler. Siz arzularınızı temizleyin ve Hayri şuur bunu nazari dikkate alacaktır.
....

Üst zihine ulaşmanın neden bu kadar önemli olduğunun sebepleri vardır. İçe dalın ve bulana kadar onu arayın, onu niçin dışarılarda arıyorsunuz, bir çok dini kitap bunu size söylemiyor mu? Fakat çoğu bunu anlamamaktadır, bu yüzden de dış zihinle uğraşmazlar. Büyük zihin fizik beynin idrak edemeyeceği bilgiye sahiptir,
....

Arayın bulursunuz, size kapalı olan kapıları çalın. Küçücük bir çocuk gibi üst zihne (overmind) yaklaşın işte dinlerde bahsedilen büyük mabet budur içinizdeki cennet de budur. Ona yaklaşmak için bir insan zihnen ve bedenen temiz olmalıdır, zira mabet kirletilmez.

Bütün mucitler, müzisyenler ve bir sanat eseri yaratan herkes bu yüksek zihnin büyük sırlarını keşfetmiş kimselerdir. Bu bir kere keşfedildi mi hayatın rengi tamamen değişir. Büyük zihin büyük bir sükunet içinde uyumaktadır. Dış şuuru yüksek zihin üzerine getirmek suretiyle uyandırmak gerekir. Ondan sonra bırakın o, hayatınızı yönetsin. İşte o zaman gerçekten şuurlanacağınız bir şeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız.
....

Unutmayın ki, büyük bilgi hiçbir zaman dışarılarda değildir, fakat gizli odalarda saklanmış vaziyettedir. Bu odayı aydınlatmak için ruhun ona yönelmesi gerekir.
....
Alıntı.

Tanrı eziyet ettiği kulunu sever, zira zulümde bilgi vardır
( Ruhsal Güçleri Geliştirme - Amona )

Tanrı eziyet ettiği kulunu sever, zira zulümde bilgi vardır. Bunu dikkatle düşünün, çünkü bu, zayıf zamanlarınızda işe yarayacaktır. Ondan sonra bütün yetersizlikler kalkacak ve etrafına kuvvet neşreden serbest bir ruh ortaya çıkacaktır.
....

Yolunuz boyunca daima yardımcılarınız vardır.

Fakat onları kendinize ancak siz çekebilirsiniz.

Tartışma zihni genişletir. Fakat tartışma esnasında sinirlenmemelidir. Tartışma sizi düşündüren, düşündükçe de geliştiren bir mantal jimnastiktir. Etrafın güzelliği içinizdeki adam için bir dürtüdür. Bekleyin, asla doldurmayın. Onu akort ederken bir yandan da Tanrıya size yeni yollar açması için dua edin. Bu size tahmin edemeyeceğiniz şeyler kazandıracaktır. Fizik zihni daha fazla gevşek bırakın.
....

Endişe ve korku karanlığın aydınlığın kapsadığı gibi bu kapıları kapar.
Bütün bunları yüksek (müsbet) düşünceyle değiştirin.
....

Yüksek bilgilerle yüklendikçe, kendinize daha fazla hakim duruma geleceksiniz.
Yüksek güçlere doğru yaklaştıkça, karanlık güçler yavaş yavaş sizi terk etmeye başlayacaktır.
....

Şahsi 'ben' den ne kadar çabuk kurtulabilirseniz, gelişiminize yardım edebilecek şeyler de o kadar çabuk elde edebilirsiniz. Bu gelişme size yardımcı kuvvetleri üzerinize çekebilme gücüne sahip olduğunuzun bir delili olacaktır.
....

Kendi kendinin öğretmeni ol. O zaman gelmesi muhtemel her kötü akıma muhatap (açık) olmayabilirsin.
Zaman geçtikçe güçleriniz artacak. Zaman geçtikçe temizleneceksiniz.
....

En sonunda GERÇEK i anladığınız zaman gerçek olmayanın sizinle beraber bulunamayacağını idrak edersiniz. Daima yüksek bilgi ihtiva eden kitaplar okuyun. Şunu kabul etmelisiniz ki, bu kitaplar size önceden öğrendiklerinizi, şimdi ihtiyacınız olan şeyleri ve içsel zihninizi etkileyecek bilgileri ihtiva ederler. Bunun böyle olduğunu iç şuurunuzda anlayacaksınız. Zaten durumunuz bu yükseltici bilgiyi almaya elverişli hale geldiği zaman, gelişmeniz için lüzumlu olan eserler elinize gelecektir.
....

Şunu unutmayın: ışık ışığı, karanlık karanlığı çeker. Bu çekim kanununun anlaşılması size hürriyet, barış ve tekamül sağlayacaktır.
....

bu dünyadaki hayatınızın sonuna kadar sizlere daima yardım edilir. Pek çoğunuz, gerek bu dünya hayatı, gerekse diğer hayatlar boyunca devamlı olarak bu yardımla beslendiğinin farkında bile değildir.
....

Bu güç hayatınız boyunca vardı ve dünyadan ayrılırken de size yardım etmektedir. Eğer felsefeler şimdiye kadar insanlara bunu öğretseydi, şimdi ölüm korkusu diye bir şey olmazdı. Fakat ihtiyacınız olduğu zaman siz yine de bu gücü yardıma çağırın. Nasıl olsa ayrılma zamanı geldiği zaman sizi kimse durduramayacaktır. Çünkü herkes yüksek emirlerin itaati altındadır. Ölüm diye bir şey yoktur. Sadece başka bir şuur alemine geçiş vardır. Bütün hayat devamlı hareket halindedir. Hayatın ne başlangıcı var, ne de sonu. Bu yüksek gücün sizinle beraber olduğunu daima hatırlayın. Hatta o bazen sizi korur. Bu gerçeğin anlaşılması size yeni ufuklar açacaktır. Tanrı başlı başına bir güç, güzellik ve müziktir. Her şeyi veren O’dur.
....
Alıntı.

Eğer felsefeler şimdiye kadar insanlara bunu öğretseydi, şimdi ölüm korkusu diye bir şey olmazdı. Fakat ihtiyacınız olduğu zaman siz yine de bu gücü yardıma çağırın. Nasıl olsa ayrılma zamanı geldiği zaman sizi kimse durduramayacaktır. Çünkü herkes yüksek emirlerin itaati altındadır. Ölüm diye bir şey yoktur. Sadece başka bir şuur alemine geçiş vardır. Bütün hayat devamlı hareket halindedir. Hayatın ne başlangıcı var, ne de sonu. Bu yüksek gücün sizinle beraber olduğunu daima hatırlayın. Hatta o bazen sizi korur. Bu gerçeğin anlaşılması size yeni ufuklar açacaktır. Tanrı başlı başına bir güç, güzellik ve müziktir. Her şeyi veren O’dur.]

Tam da olum uzerine konusmusken...Iste ben de aynen boyle dusunuyorum artik.Sagol canim cok guzel bir paylasim

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Bir annenin evladını kaybedişine şahit olmak beni fazlasıyla üzdü.İnsan ister istemez empati yapıyor.Bu da insanın enerjisini yerle bir ediyor.Ne diyeyim,Allah,ölümü en güzel şekilde idrak edebilmeyi nasip etsin...

Bir annenin evladını kaybedişine şahit olmak beni fazlasıyla üzdü.İnsan ister istemez empati yapıyor.Bu da insanın enerjisini yerle bir ediyor.Ne diyeyim,Allah,ölümü en güzel şekilde idrak edebilmeyi nasip etsin...

Basin sagolsun canim evlat kaybi cok cok cok zordur gercekten.Bol bol sabir dililyorum.O kisiye bol bol umut dolu dualar et canim.Herkes aciyarak,empati duyarak negatif enerji gonderiyor olabilir o kisiye hakli olarak.Ama sen lutfen bol bol pozitif enerji gonder hissedecektir.Belki bu aci ona cok cok cok buyuk guzelliklere vesile kildiracaktir hem cocuguna hem de kendine en onemlisi tum insanliga cok guzel enerjiler gidecektir.Ahh ahhh nelerde ne hayirlar olur da ruhumuz bile duymaz, her kosulda guzel dusunmek lazim bea

Allah’ım rahmet eylesin ailesine sabırlar versin çok üzüldüm :(

Basin sagolsun canim evlat kaybi cok cok cok zordur gercekten.Bol bol sabir dililyorum.O kisiye bol bol umut dolu dualar et canim.Herkes aciyarak,empati duyarak negatif enerji gonderiyor olabilir o kisiye hakli olarak.Ama sen lutfen bol bol pozitif enerji gonder hissedecektir.Belki bu aci ona cok cok cok buyuk guzelliklere vesile kildiracaktir hem cocuguna hem de kendine en onemlisi tum insanliga cok guzel enerjiler gidecektir.Ahh ahhh nelerde ne hayirlar olur da ruhumuz bile duymaz, her kosulda guzel dusunmek lazim bea
Çok sağol canım.O annenin pozitif enerjiye gerçekten o kadar çok ihtiyacı var ki...Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim,hayatımda gördüğüm en metanetli anneydi.Ağlarken bile "Allah verdi,Allah aldı" diyebiliyordu.Ben dün onun için çok üzgündüm ama bugün senin tavsiyenle ona karşı pozitif hislerimi göndermeye çalışacağım,çünkü yüreğinin ferahlamaya çok ihtiyacı var...

Back
X