Düşünceleriniz benim için önemli

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.323
1.583
133
34
Merhabalar arkadaşlar,benim derdim şu yıllardır sabit bir kiloda olmadım.Hep yemek yemeyi seven toplu bir insandım.Şimdi buraya neden yazdın diyeceksiniz?Çünkü benim sorunum diyet yapmak değil.Yemekl yemekle aramdaki duygusal ilişkiye bir son vermek.
Öncelikle kendimde beğenmediğim bölgelerim var.açıkçası vücudumla barışık değilim.Ama diyet yapmaktan ve verdiğim kiloları geri almaktan yoruldum.
Normal bir yemek yeme stilim yok.Ya diyet,ya da bir anda kilo alacak kadar yemekle geçti hayatım.Normal bir düzende yemek bana çok tuhaf geliyor. Atıştırmasız bir gün bana anlamsız geliyor.Cips kolasız film izleyemiyorum.Kremalı ,şekerlikahveleri sade içmek beni acayip bir girdaba sürüklüyor.Sanki çok sevdiğim biri beni terketmiş gibi geliyor. Hatta açlık hissetmediğimde kkorkuyorum.İştahımın kesilmesi beni tedirgin ediyor.Mideme çok yükleniyorum ama bıl sebzeli proteinli yemekler bana çok anlamsız geliyor.
15 kilo versem çok güzel olacak ama sonrası geri alıcam biliyorum.Sürekli diyet yapıp,geri kilo almaktan da yoruldum.Bu arada kendi kafama göre yapmam.Diyetisyene giderim.Ama benim sorunum diyet yapma değil,yaşam tarzımı değiştirme.Yaşam tarzımı sağlıklı bir şekilde değiştirmek isterim ama depresyona girmekten de korkuyorum.Var mı bunun psikolojik bir açıklaması ve çözümü?Çünkü işin sonu iyi yerlere gitmiyor..

Ben de yemek yemeye bayılırım ve her an kilo almaya müsait indir, dikkatli olmam gerekir. Öncelikle beslenme alışkanlığına sebzeyi de meyveyi de proteini de eklemek ve alışmak zorundasın. Sana tavsiyem madem abur cuburu seviyorsun, hafta içi sağlıklı hafta sonu sağlıksız (abartmamak kaydıyla) takıl. Hafta içi sporunu da yaparsan haftasonu kaçamağına rağmen vücudun daha sağlıklı olabilir.

Duygusal açlık aynen adı. Ben mesela strese girersen yiyemem ama mutluysan yerim genelde de şükür mutlu olduğum için camış gibi oldum.
Aralıklı oruç yapıyorum. İnşallah içimde ki aç gider
kaç kilosun sen ayol?yoksa bende mi camış gibiyim?

Kolay kilo alan insanlarda( bende öyleyim) diyet işe yaramıyor tek çözüm sağlıklı beslenmeye geçmek ve ölene dekk öyle devam etmek minnak bir çıkolata bile bu bünyelerde 5 kilo çikolata yemiş gibi algılanıyor

Kesinlikle,o kadar ağırlaşıyorum ki anlatamam.

Kesinlikle. En son düğünüm için okkalı bir diyet yaptım sonra balayında tekrar aldım ve diyeti bıraktım. Yemek tarzımı komple değiştirdim. Çünkü al ve al ver gına geldi. Kalori hesabı yapmıyorum ama ölçülü yiyorum. Temmuzdan beri de aynı kilodayım. Akşam tatlı yiyeceksem kahvaltıda süt gevrek yiyorum. Böyle böyle maalesef.

Şu anki hayatınız nasıl?Sağlıklı beslenerek de mutlu olunuyor mu?
Mutlulugun zirvesindeyim desem .. genç kizligim 80 kilolarda geçti hep .. yeri geldi ceremesini çektim .. özgüvenim yoktu .. kilolu olduğumu sürekli birileri vurdu yüzüme.. sırf bunlar yüzünden verdim .. hamilelik de girince işin içine .. 90 a kadar çıktım.. bu arada boyum 175 ama yine de boyun kaldiriyo deseler de cıkkk kaldırmıyordu t-shirt bile giydiğini bilmem doğru düzgün tunik gömlek cnku hiçbir şey yakışmıyordu .. sağlıklı beslenmenin s sini yapmiyordum rast food ..sporsuz yaşam..
Karar aldım .. sadece sağlıklı beslenerek dikkat ederek spor artı yürüyüşle 57 e indim .. millet bu sefer ölü gibisin çok çirkin oldun demeye başladı .. kimseye hiçbir şekilde yaranilmiyo .. bu arada kendim için verdim iyi ki vermişim diyorum .. spor yapamiyorum şu aralar bakıyorum almaya başladım .. iki gün dikkat edeyim veriyorum tekrar

Bu sevgiyi sebze meyve et balik vs yonlendirin mesele paketli gidalari siz onu degil degil o sizi yiyor gibi yaklasin kuzum

Şu anki hayatınız nasıl?Sağlıklı beslenerek de mutlu olunuyor mu?

Çok güldümtabi ki olunuyor hatta daha mutlu ve sağlıklı olunuyor. Bugün öğlende fırın balık, yanında sos, az biraz haşlanmış patates ve salata yedim gayet iyiydi.

Ben genel olarak sağlıklı beslenen biriyim, bedenim hafif, sağlıklı ve mutlu. Çikolata kek de yerim tabi ki ama ölçülü bir şekilde. 80-20 kuralını uyguluyorum, %80 sağlıklı yiyorum, %20 ne istersem onu. Genellikle haftaiçi sağlıklı besleniyorumi haftasonu 1 gğn de pizza, burger artık ne istersem onu yiyorum. Hafta içleri de normal şeyler yiyorum, sağlıklı beslenmek öyle öcü böcü mutsuz edici bir şey değil ki

1- Şekeri bırakın!! Öyle çaya falan atmayı değil içerisinde glikoz şurubu, rafine şeker içeren hiç bir şey tüketmeyin. Kısır bir açlık döngüsüne sebep olan budur. Rafine şeker bittiği an gerekmedikçe acıkmazsınız.

2- Paketli, abur cubur diye tabir ettiğimiz şeyleri bırakın!! Bunlar da rafine şeker içerse de içermese de aynı glisemik indekse sahip sürekli yalancı açlık döngüsü yaratacak şeyler.

3- Hayat boyu bırakmam diyeceğiniz, yaparken gerçekten keyif alacağınız bir spor ya da egzersiz bulun. En az haftada 3 yapın!

4- Yürüyün, her fırsatta yürüyün ala kardiyo yok.

5- Bir şeyler yemeyi seviyorum diyorsunuz. Tatlı bir şeyler mi canınız istedi, meyve yiyin. Daha mı tatlı olmalı kuru meyve yiyin. Mideniz kazındı
tatlı olmayan atıştırmalık mı lazım, çiğ kuruyemiş hem uzun süreli tok tutar ve lezzetli.

6- En önemli kısımlardan birisi de ana öğünlerinizi karbonhidrat ağırlıklı gıdalar ve fast food yerine içerisinde elbette karbonhidrat da olan (yani ekmek, makarna, pilav, hatta evet pizza bile) ama toplam yeri 1/3’ü geçmeyen kalanı da protein ve sebzeden oluşan tabaklardan oluşturun.

Bunları yaptığınızda saçma yeme dürtünüz azalacak. Saydığım şeyleri de öyle aman aman çok tüketmeyeceksiniz.

Ayrıca haftanın bir günü bir öğününüzde canınız ne istiyorsa sakınmadan yiyin. Sürdürülebilirliğe katkısı muazzam olacaktır.

Bu şekilde hızlı kilo elbette veremeyeceksiniz. Ama yavaş yavaş sarkmadan incelip, hayat boyu devam ettirebileceğiniz diyet değil beslenme düzeni elde edeceksiniz.

Sizinki biraz da öğrenilmiş çaresizlik olmuş nasıl olsa alacağım diye düşünüyorsunuz.

Bakın ben insani boyutlarda yiyen birisi değilim ciddi anlamda değilim. Yani sabah kalkıp 6 7 dilim baklava yiyip zerre rahatsız olmayan bir bünye benimkisi. İlk doğumdan sonra 85 kilodan 58 kiloya düşüp epeyce de korumuş biriyim. 2.oğlan 21 aylık oldu ben hala diyetteyim

Size onu kes bunu bırak sakın yeme diyemem sizin daha sürdürülebilir bir değişime ihtiyacınız var.

Öncelikle az da olsa evde de olsa mutlaka hayatınıza egzersiz ekleyin. Kilonuzu koruma sürecinde düzenli yapacağınız egzersizin çok faydasını göreceksiniz. Ve şahsi kanaatim bana en iyi gelen akşam yememek.

Cips kolasız film izleyemiyorsanız bir süre film izlemeyi bırakın. Şekersiz kahve içemiyorsanız kahveyi bırakın. Çikolata yerine temelde kakaoyla yapılmış tatlıları deneyebilirsiniz mesela. Ya da bitter çikolata deneyebilirsiniz daha masum.

Siz kendi damak tadınıza ve yaşam şeklinize göre şekillendirmelisiniz.

Hayatım boyunca asla diyet yaptığını yediğine dikkat ettiğini görmediğim 57 yaşındaki annem bir anlık e hadi gideyim diyip diyetisyene gitti sadece ilk listeyi aldı ve 25 kilo verdi daha 1 yıl olmadı harika şekilde de koruyor.

Ben yaptıysam o yaptıysa bu yaptıysa herkes yapar siz de yaparsınız.

Bende bu şekilde 1 yılda 20 kilo verdim uzun vadede veriliyor ama diyet olmadığından daha sağlıklı ama şimdi yine alıyorummmmmmmm

öncelikle kolayı bırakmalısın.
krem şantili şuntulu, nescafe vs ibi şeyler yerine türk kahvesi, filre kahve ,çay ve maden suyu tercih.
ekmek kesemiyorsan tam buğdaylıya geç
dışarıda hamburger yerine evde yapabilirsin.
illa dışarıdan yıceksen lahmacun tercih et.
cips haftada birle sınırlandır.
cips yerine patlak mısır.
yemekten önce mutlaka bir bardak su.
birde ev yapımı yemeklerden kısma. makarna, bulgur yanına yoğurt turşu ye çekinme. vücudun Enerji için karbon hidrata ihtiyacı var. makarna varsa çorbanın yanında ekmek yeme dengeleyebilirsin. yapılmayacak aç kalınacak bir durum yok.
paketli gıdalar yerine meyveli sebzeli -kekler yapıp yıyebılırsın. ama bir öğününü kısman şartıyla hafif geçirmen lazım. ben böyle yapıyorum. çok yiyorum ama kilo almıyorum da vermiyorumda. birde şekeri dengeliyorum. normal çikolata yerine bitter yiyordum ama oda artık aşırı tatlı geliyor. geçen ağzıma bir kare attım ve yiyemeden ağzımı çalkaladım. vücut gerçekten alışıyor ve kendi istemiyor zamanı gelince.

Maşallah demeyi unutma 76 kgyim 1.70 boyu m var
valla hemen hemen aynıyız gibi 173 e 76 yım ben de ve nedense kendimi aşırı şişko hissediyorum. 62 kg la hamile kalıp 82yle doğuma girdim ve doğumdan 1 hafta sonra 70 kg dım aslında AMA gel gör ki sevgili büyüklerimin onu ye süt olsun bunu iç süt olsun diye diye kısa sürede beni yine şişko hale getirmeleri olayın en can alıcı noktasıydı Ve nedense bebeğim nerdeyse 15 aylık ve ben asla 1 kg bile veremiyorum. Bunu da düzensiz beslenmeye ve hala emzirdiğim için saçma ve ani acıkmalarıma bağlıyorum. Normalde hiç yemeyeceğim şeyleri yer oldum kendime çok sinirliyim... Neyse hayırlısı

Sormaa aynı benim durumum. Ama cidden emzirmek çok acıktırıyor. 1 haftadır aralıklı oruç yapıyorum. Ay inşallah sonucunu alırım yaw. Şişkoluk çok kötüü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…