Yeni evlenmişler veya evlilik tecrübesinden geçmişler; evliliğin 6-7.aylarında zor mudur bukadr evlilik ?
Yoğun bunalmalardan geçilir mi ?
Keşke evlenmeseydim ,annemin babamın yanında bukadr iş tutmuyordum, huzurlu mutluydum denilir mi?
Çok zor geliyor akşama yemek çıkarmak zorunda olmak,haftada en az 2 çamaşır yıkamak asmak toplamak,ortalığı yerleştirmek bulaşıklarla başetmek..
Mutlu değilim ben ,seve seve yapamıyorum işleri annemin babamın evindeki gibi .daralıyorum .birde hiç anlaşılamıyorum ,karım normal bu bocalamaların birlikte aşıcaz diyen bir kocam yok benim.sana 10 tane hizmetçi tutacağım sözü vermedim evlenirken tarzı abartı laflar diyen kocam var.yalnız hissediyorum kendimi hep ailemin yanına gidesim hiç ayrılmayasım geliyor . sevmiyor değil beni kendince, elinden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyor iş konusunda ama devede kulak kalıyor benim için.sinir krizlerine girer oldum aşırı öfke doluyum.uyuyup uyandığımda kendimi beyin olarak çok rahatlamış hissediyorum .düşünemediğim için olsa gerek.
Belki de ondandır . Bana yanıtları sert geliyor ,yanımda destekleyici biri olarak göremiyorumBen 9 aydir evliyim hic boyle hissetmedim şükür.. İş dediginiz gunluk rutin seyler iki kisilik nüfus olan bir ev eşiniz de gunduz ise gidiyorsa dogru duzgun kirlenmiyor bile. Haftada iki kere camasir elde yikamiyorsunuz sonucta makineye at cikar as bu kadar zor degil acikcasi.. Bence sizin esinizle problemleriniz var bunlar da size o yuzden zor geliyor.. Cunku sirf esim isten gelince mutlu olsun diye onun sevdigi yemekleri yapmaktan mutluluk duyuyorum.
Yeni evlenmişler veya evlilik tecrübesinden geçmişler; evliliğin 6-7.aylarında zor mudur bukadr evlilik ?
Keşke evlenmeseydim ,annemin babamın yanında bukadr iş tutmuyordum, huzurlu mutluydum denilir mi?
Çok zor geliyor akşama yemek çıkarmak zorunda olmak,haftada en az 2 çamaşır yıkamak asmak toplamak,ortalığı yerleştirmek bulaşıklarla başetmek..
Mutlu değilim ben ,seve seve yapamıyorum işleri annemin babamın evindeki gibi .daralıyorum .birde hiç anlaşılamıyorum ,karım normal bu bocalamaların birlikte aşıcaz diyen bir kocam yok benim.sana 10 tane hizmetçi tutacağım sözü vermedim evlenirken tarzı abartı laflar diyen kocam var.yalnız hissediyorum kendimi hep ailemin yanına gidesim hiç ayrılmayasım geliyor . sevmiyor değil beni kendince, elinden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyor iş konusunda ama devede kulak kalıyor benim için.sinir krizlerine girer oldum aşırı öfke doluyum.uyuyup uyandığımda kendimi beyin olarak çok rahatlamış hissediyorum .düşünemediğim için olsa gerek.
Ben nefret ediyorum ev işi yapmaktan ve bunu her seferinde de söylüyorum eşime. Hatta bazen acayip sinirleniyorum. O da hemen gelip sakinleştiriyor beni, birlikte yapıyoruz. Ama şu da bir gerçek ki ben 2.5 sene ağlaya ağlaya ev işi yaptım (hamileliğimin son zamanlarında dahi), eşim evde yokken yapıyordum zaten. Hem ona kıyamıyordum hem de nefret ediyordum. Yani bir çıkmazdaydım, çözümü de ağlamakta hatta bazen bağıra bağıra küfür etmekte bulmuştum. Şimdi ise zaten zamanım olmuyor pek, ev dağınık, umrumda değil. Mutfakta dağ gibi bulaşık dağınıklık var, her yer her yerde. Sadece süpürdüğümde toplu oluyor ev. O da anında geri dağılıyor zaten.
Yani özetle, ev işinden nefret ediyorum, artık eskisi kadar yapmıyorum, yaptığımda da çoğunlukla eşimle yapıyoruz. Eşim bana evlenirken sana 10 tane hizmetçi tutarım sözü vermedim dese hiç yapmazdım sanırım. Az ye de 1 tane hizmetçi tut o zaman, yapmıyorum derdim sanırım. 1 yıllık evliyken oturup konuşmuştuk, hatta bana ne yapmamı istiyorsun yazma bağlayıp börek mi açayım demişti. Ben de gerekiyorsa yap evet, istiyorum. Ben her şeyi tek yapan olmak istemiyorum, yardım değil iş paylaşımı istiyorum demiştim. O zamandan beri daha çok yardımcı olmaya özen gösteriyor. Bebeğimiz iki aylık olana kadar neredeyse her şeyi o yaptı mesela. Allah razı olsun ondan.
Çok yazdım ya kusura bakma, benim evlilikte en en en en dertli olduğum, kanayan yaram bu. :)
Bosuna bekarlik sultanlik demiyorlarYeni evlenmişler veya evlilik tecrübesinden geçmişler; evliliğin 6-7.aylarında zor mudur bukadr evlilik ?
Tek olmadığımı görmek büyük rahatlık verdi .artık kendimi yargılar oldum ben mi acayibim diye .ama sevilmiyorsa sevilmiyor işte herkes her kadın ev işi sevecek tek başına yüklenmek isteyebilecek kadar kendinden verici olamayabiliyor.benim eşimde konuşmalarında beni teskin edici olsa yaralarımı tırmalamasa bukadr olacağımı düşünmüyorum da .yok işte.Ben nefret ediyorum ev işi yapmaktan ve bunu her seferinde de söylüyorum eşime. Hatta bazen acayip sinirleniyorum. O da hemen gelip sakinleştiriyor beni, birlikte yapıyoruz. Ama şu da bir gerçek ki ben 2.5 sene ağlaya ağlaya ev işi yaptım (hamileliğimin son zamanlarında dahi), eşim evde yokken yapıyordum zaten. Hem ona kıyamıyordum hem de nefret ediyordum. Yani bir çıkmazdaydım, çözümü de ağlamakta hatta bazen bağıra bağıra küfür etmekte bulmuştum. Şimdi ise zaten zamanım olmuyor pek, ev dağınık, umrumda değil. Mutfakta dağ gibi bulaşık dağınıklık var, her yer her yerde. Sadece süpürdüğümde toplu oluyor ev. O da anında geri dağılıyor zaten.
Yani özetle, ev işinden nefret ediyorum, artık eskisi kadar yapmıyorum, yaptığımda da çoğunlukla eşimle yapıyoruz. Eşim bana evlenirken sana 10 tane hizmetçi tutarım sözü vermedim dese hiç yapmazdım sanırım. Az ye de 1 tane hizmetçi tut o zaman, yapmıyorum derdim sanırım. 1 yıllık evliyken oturup konuşmuştuk, hatta bana ne yapmamı istiyorsun yazma bağlayıp börek mi açayım demişti. Ben de gerekiyorsa yap evet, istiyorum. Ben her şeyi tek yapan olmak istemiyorum, yardım değil iş paylaşımı istiyorum demiştim. O zamandan beri daha çok yardımcı olmaya özen gösteriyor. Bebeğimiz iki aylık olana kadar neredeyse her şeyi o yaptı mesela. Allah razı olsun ondan.
Çok yazdım ya kusura bakma, benim evlilikte en en en en dertli olduğum, kanayan yaram bu. :)
Çalışıyordum ayrıldım 3-5 aylığına .tekrar uygun bir işte çalışmak istiyorum inşallah.Çalışıyor musunuz?
Tek olmadığımı görmek büyük rahatlık verdi .artık kendimi yargılar oldum ben mi acayibim diye .ama sevilmiyorsa sevilmiyor işte herkes her kadın ev işi sevecek tek başına yüklenmek isteyebilecek kadar kendinden verici olamayabiliyor.benim eşimde konuşmalarında beni teskin edici olsa yaralarımı tırmalamasa bukadr olacağımı düşünmüyorum da .yok işte.
Alışırsınız zamanla düzeniniz oturur hem çok yorulmazsınız hemde sıkılmazsınız. Ben 1 yıldır evliyim. ilk günlerde bi gün eşim bana bu ev ne zaman düzene girecek demişti o kadar ağırıma gitmişti ki bir taraftan çalışıyorum hem kışlıkları çıkartıyorum hem yazlıkları toparlamaya çalısıyorum(ekim ayında evlenmiştim benim düğünümden sonra bi anda hava soğumuştu) 1 hafta olmuş evleneli kıyafetleri yerleştirmeye çalışıyorum dağ gibi ütü var siz düşünün halimi. Bi kaç ay sonrada bi akşam ütü yapıyodum. Döndüm eşime ben seninle bu yüzden mi evlendim saat kaç oldu ben ne zaman oturup dinlenicem demiştim. Şok olmuştu pişman oldum sanmıştı. Kaç kere onun söylediklerine üzülüp ağladım. Şimdi amaaaan o beni tanıdı bu zaman zarfında bende onu yapmasam niye yapmadın demez. Üzülmeyin hepsi geçecek eşinize de kızmayın o da sizin gibi alışmaya çalışıyo. Hayırlı olsun bu arada.Yeni evlenmişler veya evlilik tecrübesinden geçmişler; evliliğin 6-7.aylarında zor mudur bukadr evlilik ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?