Düşüncesiz arkadaş

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.922
3.299
133
Arkadaşlar biliyorum yapacak bir şey yok ama anlatmak istedim. Zira ben yarın okula gittiğimde bu sorunla yüzleşmek zorunda kalacağım.
Kızlar benim bir arkadaşım var adı Fatma olsun. Fatma’yı tanıyanlar genelde o kız çok bencil dikkat et dediler. Keza erkek arkadaşım da sevmedi çok bencil bir tip dedi. Bana başta hiç öyle gelmedi.
Dün akşam kız beni arıyor bu akşam yapılacak bir şey varmış yardımım gerekiyormuş ama bu yapacağım şey bir gecede gerçekten yetişmez.
Fatmacım yetişmez yapamayız dememe rağmen kız ısrar etti. Neyse bu sabah bir ev kazası geçirdim sağ elim kötü durumda. O kadar kanadı ki her yer kan oldu. (Göndersem korkarsınız belki de kızarsınız niye hastaneye gitmedin diye)
Kıza durumu anlattım yakınlardaysa hastaneye bırakıp bırakamayacağını sordum (iki sokak ötemizde oturuyor, üstelik arabası var) yakınlarda değilmiş. Neyse kanama durdu ama oynatamıyorum hala elimi çünkü o parmağı oynatınca tekrar başlayacak kanama. Yapamam imkanı yok. Bunu da baş parmaklarımla yazıyorum. Özür diledim yardım edemeyeceğim için ve elimi de gönderdim.
Kızlar öyle kötü davrandı ki sanki ben keyfe keder ona yardım etmiyorum.
Canım acıdı. Hakkını helal etmedi, bana güvenmiş ben de yarı yolda bırakmışım. Asla karşıma çıkma dedi.
Şimdi ben bu kızı yarın okulda görürsem ne yapacağım? Yani korkum yok ama ne bileyim laf falan sokar diye korkuyorum. İnsanlar gerçekten böyle mi Ya??

Niye sen çekiniyorsun? Öyle bir anlatmışsın ki sanki senin müşterin, paranı falan ödemiş de sen işini yapmamışsın gibi. Bir iyilik yapayım demişsin, kaza geçirmişsin yapamamışsın geçmiş olsun. Ne düşünürse düşünsün, yallah yani. Elin kızından niye çekiniyorsun, o senden çekinsin. Bir hastaneye git derim kızı düşüneceğine.

Müşterim sayılır zaten. Yapacağım işi para karşılığı yapacaktım ama paramı vermemişti. Kanama durdu sanki ama parmağım hafiften ağrıyor sızlama şeklinde. Bilemiyorum :(

Bunları dusunme öncelikle bir hastaneye git. Kimseden cekinme terbiyesizlik yapmıs arkadaşım dedigin kişi görüsmeyi kesmelisin. Geçmiş olsun..

Çok sinir oldum ya,hakkımı helal etmiyorum demiş sanki bunu söylemeye hakkı varmış gibi.Yüzüne bile bakmayın.Bir şey söylerse de çat çat cevabını verin,kimseye yardım etmek zorunda değilsiniz,canınız istemiyor da olabilirdi bunun için sizi zorlayamaz böyle tek hücrelilerle takılmayın.

Müşterim sayılır zaten. Yapacağım işi para karşılığı yapacaktım ama paramı vermemişti. Kanama durdu sanki ama parmağım hafiften ağrıyor sızlama şeklinde. Bilemiyorum :KK43:

Yardımım demişsin, her neyse. Yine de böyle davranmasını gerektiren bir şey yok. Ona bir şey ispat etmek zorunda da değilsin, müşterin de olsa paranı ödemediği vs. için zaten senden bir beklentisi olamaz. İster yaparsın, ister yapmazsın. Çok önemli bir işiyse son dakika demeseymiş. Elini falan oynatamıyorsan hastaneye gitmelisin, daha ciddi sıkıntılar olmasın sonra.

Yardımım demişsin, her neyse. Yine de böyle davranmasını gerektiren bir şey yok. Ona bir şey ispat etmek zorunda da değilsin, müşterin de olsa paranı ödemediği vs. için zaten senden bir beklentisi olamaz. İster yaparsın, ister yapmazsın. Çok önemli bir işiyse son dakika demeseymiş. Elini falan oynatamıyorsan hastaneye gitmelisin, daha ciddi sıkıntılar olmasın sonra.
İşte ifşa olmamak daha doğrusu kınanmamak için ne olduğunu yazamıyorum. Evet hep bunu yapıyor, son dakika ve eksik söylüyor.

Sizde bencil olun laf sokarsa sende benim canım yanıyor sen neyin derdindesin benim sagligim daha önemli kusura bakma senin işinden böyle davrandigina göre zaten arkadaş degilmisiz bu saatten sonrada olamayiz de kestirme at hatta çok bencil sin bile de böyle insanlar sessiz sakin insanları kullanırlar anca o yüzü verme ona

Arkadaşlar başka bir ortak arkadaş var Eda olsun. Eda aradı Fatma her şeyi anlatmış, Eda’dan yardım istemiş Eda yana yakıla o işin nasıl yapılacağını soruyor çünkü ben anlıyorum bu işlerden. Esmiş gürlemiş Fatma. Ben görevimi yapmamışmışım para vermişmiş (parasını verdiği işi de yaptım). Eda beni uyardı Fatma’yı görürsen yandın seni döver diye. Muhtemelen o an oradaydı. Bağıra bağıra dedim hayır efendim o benim anam değil babam değil ondan mı korkacağım diye. Eda da çok şaşırdı iyi olup olmadığımı sordu. Kızlar nasıl bir insan bu ya

Size heralde son gün haber vermiş. emrivakilikten hoşlanmıyorum zaten yetişmezdi son gün haber verdin. Yapmak zorunda da değilim. Elim yaralanmışken nasıl yapıcaktım acaba canım daha kıymetli benim sana doktora gidelim dedim götürmedin beni falan de bir laf sokmaya çalışırsa. Onun dışında yüzüne bile bakma kızın dünya onun etrafında dönüyomuş gibi davranıyo. Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz acilen doktora gidin bu kadar kanaması normal değil sanki

Arkadaşlar başka bir ortak arkadaş var Eda olsun. Eda aradı Fatma her şeyi anlatmış, Eda’dan yardım istemiş Eda yana yakıla o işin nasıl yapılacağını soruyor çünkü ben anlıyorum bu işlerden. Esmiş gürlemiş Fatma. Ben görevimi yapmamışmışım para vermişmiş (parasını verdiği işi de yaptım). Eda beni uyardı Fatma’yı görürsen yandın seni döver diye. Muhtemelen o an oradaydı. Bağıra bağıra dedim hayır efendim o benim anam değil babam değil ondan mı korkacağım diye. Eda da çok şaşırdı iyi olup olmadığımı sordu. Kızlar nasıl bir insan bu ya

Oncelikle gecmis olsun.

Bana dokunursa karakolda aliriz solugu dersin.Kacinci yuzyildayiz?Boyle dagdan kacmis kisilerle arkadaslik niye yapacaksin ki.Demekki sen insanlari taniyamiyorsun.Sana tavsiyem sevgilini dinle bir dahaki arkadasliklarinda adam hemen anlamis.

Çok geçmiş olsun. Tavsiyem burda açık yazamadığın "yardım" işlerine dahil olma. Bu bahsettiğin kız da hiç güvenilir biri değil tamamen uzak dur, başına daha büyük dertler açılır. Aklıma gelen şey para karşılığı kendi ödevlerini yaptırması. Umarım asıl ne isinden bahsediyorsan bu dediğim onun yaninda masum kalmıyordur.

Çok geçmiş olsun. Tavsiyem burda açık yazamadığın "yardım" işlerine dahil olma. Bu bahsettiğin kız da hiç güvenilir biri değil tamamen uzak dur, başına daha büyük dertler açılır. Aklıma gelen şey para karşılığı kendi ödevlerini yaptırması. Umarım asıl ne isinden bahsediyorsan bu dediğim onun yaninda masum kalmıyordur.
Yok yok doğru tahmin ettiniz de kınanmamak için yazamamıştım

Size heralde son gün haber vermiş. emrivakilikten hoşlanmıyorum zaten yetişmezdi son gün haber verdin. Yapmak zorunda da değilim. Elim yaralanmışken nasıl yapıcaktım acaba canım daha kıymetli benim sana doktora gidelim dedim götürmedin beni falan de bir laf sokmaya çalışırsa. Onun dışında yüzüne bile bakma kızın dünya onun etrafında dönüyomuş gibi davranıyo. Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz acilen doktora gidin bu kadar kanaması normal değil sanki
Söyledim ona yetişmez daha kendi sınavlarıma çalışamadım falan kızın umurunda değil

Back
X