Düşüncesiz kayınvalide

Sizin kayınvalideniz nasıl mesela kesin çok düşüncelidir yediği her şeyi paylaşıyor mu

Bu da çok mantıklı bir yaklaşım olmuş bu açıdan düşünmemiştim

Siz neden yapıp yemiyorsunuz yaparken kayınvalideniz elinize mi vuruyor?

Of yemeği demiyorum. Mesela özel herkesin sıklıkla yapmadığı yiyecekler yemekler olur ya onlar nasıl boğazından geçiyor oğluyla gelini yokken
Yeme kismina çok takılıp kafayı yemişsin sen bence. Başka açıklaması olamaz bunun. Sen onsuz nasıl yiyorsun sıklıkla yapilmayan yemekleri? O da öyle yiyor. Üzerime iyilik sağlık. Tamam kv genelde sevilmez kötüyse hepimiz yerden yere vuralım da bu öyle bir konu değil bence. Yani kendim yapipta kursağımdan geçen yemeğe göz diken gelinde düşman başına.

Ya benim olayım kendi pişirdiğinden versin değil olay çok farklı yerlere çekildi. Mesela bir reçel yapmış çok beğendim benimki öyle tutmamisti dedim ki çok güzel olmuş şöyle böyle iyi olmuş nasıl yaptın tarifini falan isteidm ama bekledim ki istersen biraz vereyim de götür evde de yersiniz desin. Bence normal bunu içimden geçirmem çok beğenmisim benimki böyle olmadı demişim. Ben onlara.bir de giderken koyarım yaptıklarından çok sevdikleri seylerden

Ya kizi linclemissiniz de ben anladim ne demek istediginii. Yoresel analar genelde turşu yapar yollar salça yapar yollar hep bi şeyler yapıp yollarlar. Kuzularim da yesin dusuncesiyle. Bu hanım kızımız bunları alamayacagi ya da kendi yapamayacagindan değil. Kv'sinden anaçlık görmek istiyor göremiyor onu anlatmak istemis

Sen de koyma o zaman

Bence yorumlarımı baştan okuyun gayet açık anlaşılır anlattım. Ben evinde pişirdiği şeylere göz diken biri değilim

Sizin kayınvalideniz nasıl mesela kesin çok düşüncelidir yediği her şeyi paylaşıyor mu
Nazar etmeyecekseniz başlıyorum.

8 senedir evliyim. Daha 1 kere buzluğa fasulye atmış insan değilim. Her yaz mutlaka salçam kışlık sosum sebzelerim(közlenmiş çiğ vs çeşit çeşit) reçelim pekmezim yapılır. Daha hayatımda turşu kurmadım ama dolabımdan turşu eksik olmaz. Hiç sarma sarmadım mantı zaten yöremizde yok annem de bilmezdi ama benim dolabımdan hiç eksik olmaz. Hali hazırda koca bir kutu içli köfte pişmeye hazır şekilde buzluğumda. Daha geçenlerde gittiğimde buzluktaki mısırlarını aldım geldim.

Evine gittiğimde bu hazırlıklarına yardım etmeyi teklif ederim ama o ben sizinle vakit geçirmek istiyorum siz yokken yaparım yavrum der elimiz sürdürmez.

Bunun yanında kurubaklagile para vermem kendisi bildik bir yerden çuvallarla alır ben bende bittikçe gider ondan alırım.

Ne zaman gitsem biz gideceğiz diye kayınpederim pazardan dolabı meyve sebze doldurmuş olur. Onların hepsini de biz 2 kişi nasıl yiyeceğiz diye benle gönderir.

YAAA EVET YAAA KESİNLİKLE YA BAHSETTİĞİM BU AZ KALSİN AGLİYCAM HEPSİ BİRDEN LİNCLEDİ . BAHSETTİĞİM BU İŞTE NERELERE ÇEKİLDİ KONU . ANLADIĞINİZ İCİN TEŞEKKÜRLER

Beklentilerin normal ve insani duygular. Ailenden uzak olduğun için o aile sıcaklığını samimiyetini hissetmek istiyosun. Bence boş ver istediğin gibi olunca hadlerini aşıyorlar. Canın ne istiyosa kendin yap ye kocanla hatta sen çağır kv ni öyle öyle dank eder belki. Kimseden bişey umma

Tercüme için teşekkürler ama bir insan anacsa anactir değilse değil bunun beklentisine girmek yine saçma oluyor.

YAAA EVET YAAA KESİNLİKLE YA BAHSETTİĞİM BU AZ KALSİN AGLİYCAM HEPSİ BİRDEN LİNCLEDİ . BAHSETTİĞİM BU İŞTE NERELERE ÇEKİLDİ KONU . ANLADIĞINİZ İCİN TEŞEKKÜRLER
Ben teşekkür ederim,anlamak benim işim

Maşallah benim de işte hep çevremde bunlardan olduğu içinn yadirgadigim olay buydu. Demek ki farklı kültürden yaşam tarzindan geldiğini, yapısını vs hesaba katmak gerekiyormus

Bu durum çok normal bende hamileyim alttaki teyze çok güzel şeyler yapar bazen unutur vermeyi bende hemen kırılırım babaannem olsa hemen verir bunlar hiç hamileleri düşünmüyor derim kulağına gitmiş ne pişirse banada verir normalde canım çekmez ama hamileyken bi başka güzel kokuyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…