Düşüncesizliğe iyilikle mi cevap vermeliyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır kesinlikle öyle değil. Ben zaten üstüme düşeni yaptım. Şimdi kv yapıyorsa yapsın ama her gün eşimi çağırıp götürelim demesini istemiyorum.
Merakımdan soruyorum, eşinizin teyzesine yemek götürüp götürmemesi konusuna karışma hakkı buluyor musunuz kendinizde?

Bence sizler konuyu tam okumuyorsunuz. Biz akşamları dışarı çıkıyorduk, getirip uzaktan da olsa verebilirlerdi diyorum
Yok hayır okudum, ama bulaşıcı bir hastalıktan yatıyorsunuz. Merdiven çıkıp inecek kadar da iyi durumunuz. Yani kimseye ihtiyacınız yok, yaşınız da genç tahmin ediyorum. Ameliyat olsanız veya başka bir rahatsızlıktan yatıyor olsanız, yakın olmalarına rağmen gelip en azından iki meyve almasalar gönül koymakta haklısınız. Ama şu durumda beklentinize anlam veremedim.

Neden bu beklenti. Zaten özel bir hastanedesiniz yemeklerini yemeyi tercih edip etmemek sizin sorununuz. Hem kv hem sizin anneniz hem siz bir şekilde çözmüşsünüz. Yani evde olsanız bir nebze haklısınız diyeceğim. O halde yemek yapamazsınız vs. Neyse de yaptığınız iyiliği insanların gözüne sokacaksanız yapmayın daha iyi.

Ne kadar garipsiniz, bu düşüncelere sahip olup herkesten önce gidip yardım etmiş olmanız daha da garip. Resmen bunları söyleyeceğiniz günü beklemişsiniz. Bu kadar hesap kitaba gerek yok yapmayın bitsin o zaman böyle yaşamak çok yorucu değil mi.

Aslında mesele düşünülmemekti. Yoksa yemek mevzusu bir şekilde çözülüyordu. Mesela evim hemen arkada, birşey lazım olursa bırakırız vs dememesiydi

Eşiniz de sizi dinleyecek mi peki?

Bana çok enteresan geliyor böyle şeyler.

Eşim teyzeme götüreceğim yemeğe karışamaz mesela bende ona karışmam. Teyze onun, gidecek olan o ister gider ister gitmez. Bu tarafta kafa daha rahat oluyor ama siz bilirsiniz tabi.

Evet, eşimin bana hak verdiğini yazmıştım zaten. Bunun için problem yaşamadık. Sadece ben keşke yaptığım iyiliği, dile getirerek hiç etmeseydim diye düşündüğüm için konu açtım. Teşekkür ederim yorumunuz için, sevgiler

Aslında mesele düşünülmemekti. Yoksa yemek mevzusu bir şekilde çözülüyordu. Mesela evim hemen arkada, birşey lazım olursa bırakırız vs dememesiydi
Anlamadığınız nokta şu. Canı istememiş, sormamış, yapmamış, düşünememiş vs sebebi her neyse sonuç olarak yapmamış. Siz bir sene bunu içinizde tutup ilk fırsatta istemediğiniz halde sırf utandırmak ya da birileri bak bak onlar yapmadılar ama arya yaptı ne iyi kadın desin diye koşa koşa bişeyler götürmüşsünüz. Beklediğiniz tepkiyi alamayınca da eşinize ve kayınvalidenize çıkışmışsınız. İçinizden geçen budur ya da değildir kesin olarak bilemem tabi ki. Ama dışarıdan böyle görünüyor.

Geçen sene herkes daha tedirgindi ama. Aşı yoktu, tedaviler kesin değildi. Pek çoğumuz marketten aldıklarını ambalajıyla yıkayıp, kıyafetlerini kirli sepetine atıp duş alıyordu. Bu sene çok farklı her şey. Elimizde hastalığa yakalanmamaktan daha büyük bir kozumuz var :) Geçen sene gelmemelerini ben anlayabiliyorm. Yine de siz bilirsiniz tabi.

Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Ben anlaşılmadığımı düşünüyorum. Yada kendimi yeterince ifade edemedim. Konuyu kapatabilir miyiz? Mune
Daha karpuz keseceğidik başkaları sayfalarca açıklamalar , örneklemeler, polemiklerle kendini ifade etmeye çalışır siz hemen pes ettiniz. Uykunuz mu geldi doğru söyleyin

Aranmışsınız ya görüntülü filan. Geçen yıl covid süreci biliyorsunuz ki çok daha sert geçiyordu. Neyse siz hep bir bahane bulacaksınız. Ne diyim haklısınız.

Kisa bir sey anlatacagim.Oglum 1.sinifa basladi servis arkadasi sebepsizce herkese cikolata dagitmis.Ogluma vermemis.Oglum eve huzunlenerek geldi.Hemen anlatti.Bende marketten cikolata aldim ve tum servise dagitmasini soyledim.Sorgulamadi ve dagitti..Bu kadar.

Bu konu çok dikkatinizi çekti sanırım. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Hayır zaten benim eşimin tarafında sadece biz, kv ve teyzesi var. Yani kimse Arya ne iyi kadın bak hemen yaptı götürdü denilecek bir durum yok ortada. Allahta biliyor içimi, ne niyetle yaptığımı. Sadece böyle dile döktüğüm için üzüldüm

Sırf laf sokabilmek icin yapmışsınız gibi geldi bana bu kadar detaylı düşünmek zor olmuyor mu o yaptı bu yapmadı şu bu
Ben kim bana ne yapmış yapmamış hiç hesabını tutmam nasılsam herkese aynı davranırım

Konu açmışsınız cevap yazıyoruz. Anormal bir durum mu var? Forum ya burası hani.

İşte teyzeyi utandırmak, kayınvalideden aferin almak, kocişin gözüne girmek vs.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…