Dusuncesizlik degil mi bu?

Söylemesi hic iyi birşey değil söylenseydi belki birşey bile demicekti daha evlenmeden önce birşeyler saklamış oldu nişsanızından fikirni bile umursamadı nişsanısının kardeşi abisi evlendikten sonra başka biryerde oturucaksa şimdide oturabilir orda kalmasına gerkek yok nu durum illerki yaşantısını göstermiş oldu

Mobilyalarının kullanılmasını istemiyormuş hiç anlayışla karşılayacak gibi durmuyor.

Çocuğa bağlı, sacmasapan arkadaşlarını çağırıp ortalığın canına okumayaksa kalabilir. Ben kendi kayinbiladerim olsa sorun yapmam ama çok acayip insanlar var.

Koyden servis yokmus. Sabah erken saatte gitmesi gerektigi icin o saate araba da bulamamislar. Ayrica kayinpederinin baska bir evi daha varmis istese orda kalabilir ama o abisine yerlesmis. Kiz da kizmis haliyle. Napayim bundan sonra diyor.

Ben hiç yasanmayan ev sandım. Eside kalıyormuş. O zaman ne fark eder ki ?

Nikahtan sonra da bu durum devam etmeyeceği üzerine kesin kanaat getirmeli .

Ama abisi de oradaymış

Birlikte kalırsa işte demişlerdir

Erkekler mobilya yeni ev vs diye düşünmez ki

Dayım da kalmıştı yeni evde bir süre yatakta da yatmış sonra çeyiz sermişler o Zaman kanepeye taşınmıştı

Yengem anlatır hala eve hırsız girmesin diye X i gönderdim sonra da korktum hırsız girse koltuğu mu çalacak ya Adama birşey yaparlarsa diye

Atamasi olucakmis zaten gidecekmis. Ama kazanir mi?
o da belli degil...

Dügünü iptal ederdim ben. Ve dakika bir, gol bir benim arkamdan şimdi bile iş çeviren biri ile asla evlenmezdim. Güven yok çünkü.

Kiz şimdi çingar çikarsa ve nişanlisi vaz geçse dahi, evlendikten sonra eşinin emri vaki yapmayacaği garantisimi var?

Kiza geçmiş olsun diliyorum. Iki uclu değnek işte. Her halükarda mutsuz olacak ama en azindan evlenmezse daha çabuk toparlanir hatta başka biri ile mutlu olma şansi var.

Bence yeni evde kimsenin kalmamasi lazim. Abi kaliyorsa kardesin kalmasi bir sey degistirmez.

En iyisi hic kullanılmamış bir ev ve eşyalar. Hem esini hem kaynini hic almamaliymis

Bana göre hava hoş, düğünden sonra gidecekse kalsın. Aldığım mobilyaya ilk ben oturmadigima ilk ben ellemedigime eminim çünkü. Bu ay yeni oturma grubu aldık mesela biz dün koltuk yıkamacılara yikattik. İçim rahat etmez çünkü. Hiç ay yeni mobilya ayy yeni evleniyorum ben oturacağım kafası yok bende. Evlendigimde evin yerleşmiş halini de evlendikten 10 gün sonra gördüm ben mesela. O kadarım yani:) kim temizledi kim yerleştirdi bilmiyorum. Düğünden sonra gidecekse istediği yerde yatsın istediği yerde kalksın evin..
Ay pardon yeni gelin evimin:)))) o kadar komik geliyor ki bunlar bana. Evlenmek yeterince iş yeterince stres değilmiş gibi... Ben böyle düşünen insanların sadece sevdiği için değil bir statü için de evlendiğini düşünüyorum

Nişanlısada kalıyormuş evde kardeşide kalabilir bence tabi evleninceye kadar,ama ataması olmazsa ve mevcut işinde çalışmaya devam ederse kalmaya devam edecek mi orasıda önemli.

Köy ile şehir merkezi 20 dakikaymış servis yoksada otobüs yada dolmuşta mı yok merak ettim.

başka bir evleri daha varmış, düğünden sonra en kötü ihtimal o eve geçer bence. damat da zaten eşyaları kullanmaya başladığına göre eşya konusunda hassas düşünmeye gerek yok, kardeşler ayrı ayrı kalmak istememişlerdir.

tek sıkıntı bunun geline anlatılmaması. onca hazırlığın stresin arasında kaynamış konu, düşüncesizlik etmişler ama ayrılacak kadar da büyük bi mesele değil. karşı tarafın tartışma usulünü görmek için güzel bir fırsat, mesela damat gelinin tepkisine nasıl yanıt verdi, çözüm odaklı mı? anlamaya çalıştı mı? kestirip attı mı? arkadaşınız bunları gözlemleyebilir, gerçi evlilik aşamasına geldiyse damadı baya test etmiştir ve yeterince tanımıştır diye varsaymak lazım.

Ewlenene kadar kalabılır.olabılır boyle seyler.cok hos degil ama olabılır.fakat ewlenınce?? Asla asla asla asla kabul edielcek durum değil.kalmazdım o ewde.

Ay tam benim konular :)
Benim başıma şöyle bi versiyonu geldi yukarıdaki olayın.
Evimizi tuttuk, temizledik, salon, yemek odası, yatak odası, mutfak, oturma odası, perdeler, halılar, yatak, çeyizim geldi. Bu sürecin hiç bir evresinde erkek tarafından hiç kimse ama hiç kimse aramadı. Annesi yok eşimin rahmetli. Kardeşleri, babası, halalar, kuzenler aklınıza kim gelirse bir Allah'ın kulu.
Eşimin babasının ikinci evliliğinden bir kardeşi var.
Bir gün eşimi arıyor.
Sınava gelicem abicim sende kalıcam diyor.
Biz de o gün Ikea da evimize alışveriş yapıyoruz.
Baktım eşimin rengi gitti. Durumu anlattı.
Ben şok. Beni aramıyor arasa gel biz de kal derim.
Eşim yatak odasında dahi yatmadı.
O kadar özeniyoruz evimize. Salona girmiyor.
Birlikte oturcaz diyor.
Uyduruk bı çekyat aldı kendine onda yattı evlenene kadar.
Ya orası bizim evimiz olacak.
Nasıl bı özenmek. Muhakkak arkadaşında öyledir.
Eşime dedim istemem asla.
Yukarıda dediklerimi dedi eşimde ben evde hiç bı eşyayı kullanmıyorum. Seni bekliyorum dedi.
Neyse eşim şehir dışına çok çıkardı işi gereği.
Şehir dışındayım gelme.
Kaldı ki, aynı semtte 3 tane birinci dereceden yakın akrabası ve benim annem oturuyor.
Hiç birine gitmiyor bize gelecekmiş.
Sebebi de akrabalarıyla plan yapmışlardır.
Neyse eşim hayır cevabını alınca iki görümcem uyduruktan birşeyler yazıyorlar. Hiç renk vermedim.
Evlendim evime geldi.
Bu konu açıldı.
Abim sana o gün yalan söyledi. Senin sınav günün abin buradaydı dedim.
Sebebi de, benim olmadığım evde kullanmadığım eşyaları ilk sen kullanamazsın. Buna ne abim ne de ben izin veririz dedim.
Yani diyeceğim o ki benim eşim engel oldu.
Senin arkadaşının eşi olacak kişi ona sormadan buna müsade ediyorsa demek ki adam hayatı boyunca kendi doğruların da gidecek.
İnsan nişanlısına nasıl sormaz haber vermez.

Mesele ev esya degil benim gozumde. Boyle sacma bir fikri cekinmeden sunabilen es adayi ve dusuncesiz ailesinde... Saka mi yapiyorlar size? Ben olsam bu emrivaki yuzunden izin vermezdim. Gemileri bile yakardim... Yapardim ki evlenince dahasiyla.karsilasmayayim..

Ne ara bu kadar "eşyalar sevilir, insanlar kullanır" oldu. Aşık olduğunuz, aynı yastığa baş koyacağınız, birlikte çocuk yapacağınız insanın ailesinden bahsediyoruz. Eşleriniz o insanlar için belki de düşünmeden canını verir siz kalkmış burada koltuktu, ocaktı, evdi hesabı yapıyorsunuz. Kullanılsa ne olur, kullanılmasa ne olur? O eşyaların parası bir tek kız tarafının mı cebinden çıkıyor, kimin aldığı malı kimden esirgiyorlar? Hanım kızımızın kendi abisi/kardeşi söz konusu olsa malı yine bu kadar kıymetli olacak mıydı acaba? Önemli olan sizin mutluluğunuz, huzurunuz, ağzınızın tadı; parayla satın alınabilecek şeyler uğruna o mutluluğa gölge düşürmeye değer mi?
Ben zaten kendim teklif ederdim kalmasını; erken kalkmasıydı, yol masrafıydı ne gerek var maddi manevi yıpranmasına ev de eşya da varken. Oturur konuşursunuz, uygun bir dille eşyalarınıza ihtimam göstermelerini rica edersiniz, düğününüz olmadan da eşyasını toparlar gider.
Ömrü en fazla 20 yıl olan metalar için bu kadar tantanaya ne gerek var anlayamıyorum. Biz toplum olarak "eşyaya, mala mülke değil insanları nasıl kazanırız"a odaklansak ben eminim çok daha mutlu, sevgi dolu, yardımsever bir millet olacağız.

Son düzenleme:
Biraz sacma bi durum...yeni esyalar alinmis konulmus gelin evi sonucta...kabul edilmesi guc bir durum

Evlenmezdim ben olsam. Nikahtan sonra da hepi topu birkaç ay kalacak der, kızın yıllarını heba ederler. Ayrıca içine oturan o öküz hiç gitmez emin ol, tecrübeyle sabit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…