Merhaba arkadaşlar
2 senelik evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.kp imin emeklisi yok.kv ninde. eşimin mini bir bakkalı var. bununla hem dükkanı hem bizim evi hem ailesinin evini döndürmeye çalışıyor. benim için çok kıymetli ve değer verdiğim birisi eşim.elimden geldiğince tasarruflu yaşayıp onu uk altına sokmamaya çalışıyorum. bende çalışyorum asgari ücretle.2 dogalgaz 2 elektrik 2 su 2 telefon 2 mutfak masrafı siz hesap edin. ve yaşlarımız ileride ben 35 eşim 40.bebeğimiz olmadı tüp bebek yaptırmaya karar vermek zorunda kaldık .masrafı gideri belli. görümcemin kayınvalideleri ümreye gideceklermiş kv yede söylemişler sende gel diye. görümcem 5000 ben veririm demiş.bu konuyuda kv eşime anlatmış ( üstünü sen tamamla anlamında sanırım) eşim aradı çok içlendim nanaben üzüldüm anne mümkünü yok şuan durumlar müsait değil dedim ama çok üzüldüm dedi. ve dükkanda işler çok kötü.5000 ben veririm demek kalanını kardeşim tamamlasın demekmidir???? yada siz tamamlayın??? iyide gelirleri yokki.... tüp bebek yapacağımızıda biliyorlar.hatta yarın görüşmeye gidecektik. eşime benim ona üzüldüğüm kadar üzülmediklerini düşünüyorum.sanki ben aile onlar el insanı gibiler...ters konuşma zıtlaşma tarzında hiç uslubum olmadı onlara karşı ama içimi yiyorum. bile bile nasıl beklenti içine girebilir ki insanlar[/
yaş olarak vaktiniz var tüp bebek için rapor veren bir hastanede ilk aşamalara başlayın klomen aşılama vs 3 yıllık evlilik olunca rapor şartlarını da yerine getirmiş olursunuz hem devlet 3 hak veriyor kvnizin umresi de geri kalsın eşiniz durumun yok desin çekilsin kenara
Sağol canım teşekkür ederim.inş bekleyen herkes güzel sonuçlarla dönerler. hergün hangi ojemi süreyim hangi bluzumu giyeyim demeden 3 kuruş 3 kuruş para atıyorum kenara bebek için.ağrıma gidiyor bu tutumlarDusuncesizlik etmisler Tup bebek yaptirmak istediginizi de biliyorlarmis. Uc kez yaptirdim ben de oldukça masrafli insani hem maddi hem manevi yipratiyor. Su an için elinizden herhangi birsey gelmedigini soyleyin ki gelmiyor. Umarim hayirli hayirli haberler alirsiniz Tup bebek sonucundan
sağol canım. eşim zaten birikimimizden para falan istemedi ama konuyu bana anlatınca sanki vermem gerekirmi diye düşündüm biran. sonra benim o parayı 2 senede topladığım ve yaşımın büyük olmasından vazgeçtim. bebeğin hayırlı olsun canımmherşeyden önce kendiniz kimbilir o parayı bir daha ne zamana toparlayabileceksiniz kv seneye de gidebilir umreye ama sizin yumurta rezerviniz gün geçtikçe azalıyor her geçen gün aleyhinize işliyor kimseyi dinlemeyin kırılan kırılsın siz evlat sahibi olmaya bakın.
ben de tüp bebekle gebe kaldım ordan biliyorum sakın erteleme..
vicdanımı emin olun basit şeylerle soğutmuyorum.geçen ay nasıl para biriktirdilerse mutfak dolaplarını değiştirdiler....umre isteği bende çocuk isteği gibi bişi olsaydı o para umreye saklanırdı diye düşündümHaklisiniz tabiki de ama anne babaya umre yaptirmak belki de orda edilen dua bebeginiz olmasina vesile olacak.
Bilemiyorum karisik bir is. Hakkinizda hayirlisi. Eger durumunuz etkilenecekse anne baba ertelesin ibadeti.
Onlar düşünsün düşünmesin eşin restini çekecek.Sen de kıt kanaat geçinmek zorunda değilsin kiMerhaba arkadaşlar
2 senelik evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.kp imin emeklisi yok.kv ninde. eşimin mini bir bakkalı var. bununla hem dükkanı hem bizim evi hem ailesinin evini döndürmeye çalışıyor. benim için çok kıymetli ve değer verdiğim birisi eşim.elimden geldiğince tasarruflu yaşayıp onu uk altına sokmamaya çalışıyorum. bende çalışyorum asgari ücretle.2 dogalgaz 2 elektrik 2 su 2 telefon 2 mutfak masrafı siz hesap edin. ve yaşlarımız ileride ben 35 eşim 40.bebeğimiz olmadı tüp bebek yaptırmaya karar vermek zorunda kaldık .masrafı gideri belli. görümcemin kayınvalideleri ümreye gideceklermiş kv yede söylemişler sende gel diye. görümcem 5000 ben veririm demiş.bu konuyuda kv eşime anlatmış ( üstünü sen tamamla anlamında sanırım) eşim aradı çok içlendim nanaben üzüldüm anne mümkünü yok şuan durumlar müsait değil dedim ama çok üzüldüm dedi. ve dükkanda işler çok kötü.5000 ben veririm demek kalanını kardeşim tamamlasın demekmidir???? yada siz tamamlayın??? iyide gelirleri yokki.... tüp bebek yapacağımızıda biliyorlar.hatta yarın görüşmeye gidecektik. eşime benim ona üzüldüğüm kadar üzülmediklerini düşünüyorum.sanki ben aile onlar el insanı gibiler...ters konuşma zıtlaşma tarzında hiç uslubum olmadı onlara karşı ama içimi yiyorum. bile bile nasıl beklenti içine girebilir ki insanlar
Kaç yaşındalar ,niye gelirleri yoksağol canım. eşim zaten birikimimizden para falan istemedi ama konuyu bana anlatınca sanki vermem gerekirmi diye düşündüm biran. sonra benim o parayı 2 senede topladığım ve yaşımın büyük olmasından vazgeçtim. bebeğin hayırlı olsun canımm
sağol canım. eşim zaten birikimimizden para falan istemedi ama konuyu bana anlatınca sanki vermem gerekirmi diye düşündüm biran. sonra benim o parayı 2 senede topladığım ve yaşımın büyük olmasından vazgeçtim. bebeğin hayırlı olsun canımm
yaşlar 70.anne babasına muhakkak bakmakla yükümlü.fakat oğullarını düşünmek zorundalar.ben yazın tatil istemiyorum gerçi ben hiç bişi istemedim istemiyorumda.fakat tüp bebek durumu gündemdeyken zoruma gidiyorKaç yaşındalar ,niye gelirleri yok
biz eşimle bir hayatı paylaşıyoruz.şartlarımız şuan bu geçim düzenine müsait.ayak uyduruyorum. ailemdeykende böyleydim ben. istemeyi bilmem. huzurum yerinde olsun yeter bana. eşim konuya duygusal bakmış biraz içlenmiş.ben ona yanarım o baskasınaOnlar düşünsün düşünmesin eşin restini çekecek.Sen de kıt kanaat geçinmek zorunda değilsin ki
muhakkak duanın iyiliğin insanlara hangi kapıları ne zaman açacağı bilinmez. 20 li yaşlarda olsam maddi sıkıntım olmasa emin olabilirsiniz ki onlara böyle bir fırsatı ben sunmak isterdim. gecen temmuz ayında babam acil gözünden ameliyat oldu. ssk karşılamadı çünkü hastane doluydu.özelde olması gerekliydi ve çok acildi.retina yırtılması =körlük. 5000 tl zar zor anlaştık hastaneyle.anne mlerde emekli anne ben vereyim görün işinizi dedim.o zaman tüp bebek kararı net değildi. annem asla almam kredi çekicem o sizin bebek paranız dedi. simdi verirsem zaten vicdanen yerlerde olurumbelki onlar giderse allah sana bebeği nasip edecektir.
O zaman söyleyecek lafım yok.Alan memnun veren memnun.biz eşimle bir hayatı paylaşıyoruz.şartlarımız şuan bu geçim düzenine müsait.ayak uyduruyorum. ailemdeykende böyleydim ben. istemeyi bilmem. huzurum yerinde olsun yeter bana. eşim konuya duygusal bakmış biraz içlenmiş.ben ona yanarım o baskasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?